• ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ ΑΠΟ AVONEX

• Αγωγές ιντερφερόνης (Interferon beta-1a) όπως PLEGRIDY, AVONEX, REBIF, BETAFERON, EXTAVIA κτλ.
Αγωγές ιντερφερόνης (Interferon beta-1a) όπως PLEGRIDY, AVONEX, REBIF, BETAFERON, EXTAVIA κτλ.
 #27856  από Giota
 Πέμ Μάιος 20, 2010 4:42 pm
ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ. ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΚΑΝΟΥΝ AVONEX. ΕΝΩ ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΑΜΙΑ ΠΑΡΕΝΕΡΓΕΙΑ ΟΤΑΝ ΤΗΝ ΚΑΝΩ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ ΝΟΙΩΘΩ ΜΙΑ ΑΔΥΝΑΜΙΑ Κ ΜΙΑ ΖΑΛΑΔΑ. ΕΙΜΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΚΟΜΕΝΗ. ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΑΥΤΟ?
 #27892  από gioulaki
 Παρ Μάιος 21, 2010 9:05 am
kalhmera!egw kanw avonex kathe trith kai mporw na sou pw oti shmera eimai antelws kala.....thn kanw gyrw stis 8 kai mexri tis 12 eimai kala.meta tis 12 arxizei to party!den koimamai kala,gt ponane ta kokkala moy kai exw eksapseis,thn allh mera eimai kommatia.kati anamesa sto dr.jekils kai dr.haind!mia exw oreksh,mia den exw exw ..niwthw kommatia kai den exw oreksh gia tpt.me ponane ta panta panw sto swma mou kai kourazomai me to paramikro!shmera paraskeyh eimai perdiki!kai apo trith twra pali ta idia.o giatros mou eipe pws me ton kairo oi parenergeies tha nai pio liges!makari...to idio eyxomai kai se sena! :P
 #27896  από ΝΤΙΝΑ ΑΡΓΟΣ
 Παρ Μάιος 21, 2010 9:26 am
Giota έγραψε:ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ. ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΚΑΝΟΥΝ AVONEX. ΕΝΩ ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΑΜΙΑ ΠΑΡΕΝΕΡΓΕΙΑ ΟΤΑΝ ΤΗΝ ΚΑΝΩ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ ΝΟΙΩΘΩ ΜΙΑ ΑΔΥΝΑΜΙΑ Κ ΜΙΑ ΖΑΛΑΔΑ. ΕΙΜΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΚΟΜΕΝΗ. ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΑΥΤΟ?
δυστυχως ετσι ειναι με την avonex.
εχω ημουν χαλια για 2,3 μερες.ατονια,ζαλαδα.εμενα μου ειχε ανεβασει κ τα υπατικα παρα πολυ.θεει προσοχη στα λιπαρα με την avonex.τωρα κανω copaxone κ δεν εχω κανενα προβλημα.μονο που ειναι καθημερινα
 #27942  από Εύη Ξ
 Παρ Μάιος 21, 2010 2:21 pm
Εγώ έκανα avonex 8 χρόνια και πάντα έκανα δέκατα πυρετό,αλλά με depon μου πέρναγε.
Εκείνη την ημέρα που την έκανα δεν είχα όρεξη για τίποτα ούτε καν να φάω.Στον καθένα έχει διαφορετικές παρενέργειες ή και καθόλου.
 #28020  από panos59
 Σάβ Μάιος 22, 2010 11:43 am
Γειά σου φίλη! ;)
Εγώ είμαι σε πρόγραμμα χορήγησης Rebif (ιντερφερόνης Β1a) μέρα-παρά-μέρα) 1 ένεση ….
Παρόμοια φάρμακα νομίζω είναι ….
Ναι, τα συμπτώματα που περιγράφεις μου είναι απολύτως γνωστά …
Μια κομμάρα, αδυναμία, δεκατάκια, κάποια αστάθεια την επόμενη μέρα … (η μπαταρία στα κίτρινα που λέμε ...)
Γριπώδες σύνδρομο (όπως το ονομάζει ο γιατρός μου)
Ναι, και εγώ, ένα Depon παίρνω το επόμενο πρωί και με συμμαζεύει αρκετά…
Αν όχι, έχω βρει εντυπωσιακή στήριξη από το Mesulid (αντιφλεγμονώδες) το οποίο δεν είναι και πολύ ελαφρύ σαν φάρμακο (μεν), αλλά με κρατάει εντυπωσιακά τη επόμενη ημέρα (δε).
Ειδικά αν αυτή αναμένεται ιδιαίτερα επίπονη (κάποιο ταξίδι, κάποια επιτροπή, κάποια πολύωρη δοκιμασία κλπ) από βραδύς, αντί για 1 Depon θα πάρω 1 Mesulid!
Βρίσκω ότι μου εξασφαλίζει ικανοποιητικότατη τόνωση, καλύτερη κινητικότητα, έλεγχο της συχνοουρίας κλπ….
Δεν σου λέω ΠΑΡΤΟ ...
Σου προτείνω ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΣΕ-ΤΟ με τον γιατρό σου :|
Και καλή δύναμη!
Φιλικά, :lol:
Π
 #28022  από litsa
 Σάβ Μάιος 22, 2010 11:50 am
και εγώ μετα απο ενα ετος που δοκίμασα
ναπροσιν = αντιφλεγμονώδες = 1 πριν και 1 ντεπον μετά..
ή
2 ντεπόν πριν και δύο μετά
ή 2 αποτελ των 500 αναβράζοντα
ή μπρουφέν

τιποτα απολύτως..
τωρα δοκιμασα εδώ και 3 εβδομάδες το μεσουλιντ και επιτελους νιωθω καλυτερα...
αλλα για ποσο καιρό θα μπορώ να το παιρνω ??? εδώ η απορία!!! :lol: :lol:
 #28025  από panos59
 Σάβ Μάιος 22, 2010 12:49 pm
... κοίτα φιλενάδα ........
εγώ το μεζουλίντ το παίρνω τα τελευταία 6-8 χρόνια τουλάχιστον ....
80-100 χάπια το χρόνο .... και βάλε ...
και παρακολουθώ με αγωνία το αίμα μου ανελλειπώς ...
κάποιες σοβαρές παρενέργειες επανω μου δεν νομίζω ότι έχει διαπιστώσει ο νευρολόγος μου ....
θα μου το είχε σταματήσει ειδάλλως .... δια ροπάλου ... υποθέτω
πορευόμσστε λοιπόν έτσι, (με το μεζουλίντ) και βλέπουμε ... ;)
και κάνουμε και το σταυρό μας, καλού-κακού
Λέω εγώ τώρα ότι είναι βαρύ ...
κάποτε (στην Φινλανδία νομίζω) το είχσν κατηγορήσει για κάτι (?) και το σταμάτησαν ...
φήμες ... ίσως ... ανεπιβεβαίωτες ...
ξέρω 'γώ ???
νάμαστε καλά ! :lol:
Π
 #28026  από panos59
 Σάβ Μάιος 22, 2010 1:16 pm
και πήθελα να πω στη φίλη Giota του αρχικού ερωτήματος ότι είναι αναμενόμενο όλες οι ανεπιθυμητες αντιδράσεις (μετά την ένεση τς Ιντερφερόνης) να μην αρχίσουν αμέσως μετά την ένεση ....
ΟΛΑ, αυτή η αδυναμία, το άδειασμα, η κομμάρα είναι η αντίδραση του οργανισμού μας στο φάρμακο και γι αυτό αργεί κάποιες ώρες και εμφανίζεται την επομενη μέρα ή και 48 ώρες.....
Ναι ...την ΕΠΟΜΕΝΗ μέρα είναι που φοβόμαστε όλοι μας υποθέτω... Λίγο-πολύ ... :shock:
 #28330  από litsa
 Τετ Μάιος 26, 2010 4:22 pm
αγαπητέ πάνο59 σε ευχαριστώ για την απάντηση σου...
τουλάχιστον με βοηθαει το μεσουλιντ και ειμαι αρκετά καλύτερα απο πρωτα..
αλλά.. το στομάχι παραπονιέται ....

καποια στιγμή θα το σταματήσω ΄...ετσι λέω..
80 -100 χαπια δεν ειναι πολλά? και τι βλεπεις στο αιμα σου που θα μπορούσε να επηρεάσει?//

ευχαριστώ!
 #28332  από Genovefa®
 Τετ Μάιος 26, 2010 5:04 pm
Δειτε αυτο:

Καμπανάκι για Mesulid και για όλα τα φάρμακα που περιέχουν Νιμεσουλίδη

Αυστηρές προειδοποιήσεις για τα αντιφλεγμονώδη φάρμακα που περιέχουν την ουσία Νιμεσουλίδη (το πιο γνωστό αυτής της κατηγορίας είναι το MesulidR εξέδωσε ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΜΕΑ). Στη χώρα μας κυκλοφορούν συνολικά 45 σκευάσματα με αυτή τη δραστική ουσία.

Σύμφωνα με τον οργανισμό, τα φάρμακα αυτά δεν θα πρέπει να χρησιμοποιούνται για διάστημα μεγαλύτερο των 15 ημερών, καθώς μπορεί να προκαλέσουν προβλήματα στο συκώτι. Οι επιστήμονες του ΕΜΕΑ συνιστούν, μάλιστα, να απαγορευθεί η κυκλοφορία κάθε συσκευασίας που περιέχει περισσότερες από 30 δόσεις, ώστε να αποφεύγεται η μακροχρόνια χρήση από τους ασθενείς.

Η συγκεκριμένη φαρμακευτική ουσία κυκλοφορεί στη χώρα μας εδώ και 18 περίπου χρόνια. Τα φάρμακα που την περιέχουν ανήκουν στα λεγόμενα Μη Στεροειδή Αντιφλεγμονώδη, τα οποία χορηγούνται για διάφορες μυοσκελετικές παθήσεις και αρθροπάθειες (συνταγογραφούνται κυρίως από τους ρευματολόγους). Το MesulidR είναι από τα πιο συχνά συνταγογραφούμενα αντιφλεγμονώδη, ενώ χρησιμοποιείται από πολλούς ασθενείς χωρίς ιατρική συμβουλή για την αντιμετώπιση του πόνου.

Τα φάρμακα με Νιμεσουλίδη απαγορεύθηκαν τον Μάιο του 2007 στην Ιρλανδία (ύστερα από αναφορές για ηπατικά προβλήματα σε ασθενείς που τα λάμβαναν). Πάντως, οι επιστήμονες του ΕΜΕΑ έκριναν ότι δεν είναι αναγκαία η συνολική αναστολή της κυκλοφορίας τους από την Ευρωπαϊκή αγορά.

Το ζήτημα με τη συγκεκριμένη ουσία έχει προκύψει από το 2002, όταν οι Αρχές της Φινλανδίας αποφάσισαν να απαγορεύσουν την κυκλοφορία της, καθώς είχαν δεχτεί αναφορές για ηπατικές βλάβες σε πολλούς ασθενείς.

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων συνιστά ακόμη να τροποποιηθούν οι οδηγίες προς γιατρούς και ασθενείς, ώστε η χορήγηση να γίνεται πιο προσεκτικά και να ελαχιστοποιηθούν οι παρενέργειες των εν λόγω φαρμάκων.

Το άρθρο αυτό είναι αναρτημένο στην ιστοσελίδα: http://www.mofeu.eu/forum/showthread.php?t=257