• ΕΡΩΤΗΣΗ

• Γενική συζήτηση επί θεμάτων της πολλαπλής σκλήρυνσης.
Γενική συζήτηση επί θεμάτων της πολλαπλής σκλήρυνσης.
 #1251  από MARINI
 Τετ Ιαν 28, 2009 12:46 am
ΓΕΙΑ ΣΑΣ,
ΩΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΦΙΛΗ ΤΗΣ MS ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΣΑΣ ΡΩΡΗΣΩ ΚΑΤΙ.ΜΕΣΑ ΣΤΙΣ ΓΙΟΡΤΕΣ ΕΠΑΘΑ ΒΡΟΓΧΙΤΙΔΑ,ΜΟΥ ΕΜΕΙΝΕ Ο ΒΗΧΑΣ,ΕΠΙΒΑΡΥΝΘΗΚΑΝ ΤΑ ΠΝΕΥΜΟΝΙΑ ΜΟΥ ΛΟΓΩ ΤΣΙΓΑΡΟΥ ΚΑΙ ΓΙ'ΑΥΤΟ ΑΡΓΗΣΑ ΝΑ ΑΝΑΡΡΩΣΩ.ΤΩΡΑ ΕΚΟΨΑ ΤΟ ΤΣΙΓΑΡΟ,ΕΧΩ ΛΙΓΟ ΒΗΧΑ ΑΛΛΑ ΕΧΩ ΜΥΙΚΟ ΠΟΝΟ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΣΤΗΘΟΣ.Ο ΠΝΕΥΜΟΝΟΛΟΓΟΣ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΝΤΟΝΟ ΒΗΧΑ ΚΙ ΟΤΙ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ.ΑΛΛΑ ΕΓΩ ΠΟΝΑΩ ΑΚΟΜΑ,ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΣΗΚΩΘΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΟΝΟ ΚΑΙ ΠΟΝΑΩ ΟΤΑΝ ΚΑΝΩ ΚΑΠΟΙΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ.ΜΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΕΙ ΟΤΙ Η MS ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΟΝΟΥΣ.ΑΠΛΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΣΑΣ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙΤΕ Η ΜS ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ.ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΩ ΓΙΑΤΙ ΠΟΝΑΩ ΑΚΟΜΑ.
 #1252  από LL--MM
 Τετ Ιαν 28, 2009 1:25 am
Δυστυχώς, το τσιγάρο προκαλεί δυσανάλογα προβλήματα σε μας. Η ΣΚΠ δεν προκαλεί, κατά κανόνα, πόνο στο στήθος, αλλά οι δυσκολίες κατάποσης και αναπνοής δεν είναι σπάνιες, και, ασφαλώς, οι πόνοι που (πριν τη διάγνωση) θεωρούνται μυϊκοί από τους πάσχοντες (γενικά, όμως, παρουσιάζονται στα άκρα), είναι κοινό μυστικό. Αλλά θα μπορούσαν να έχουν προκληθεί βλάβες από το τσιγάρο στους ήδη κουρασμένους από τη σκλήρυνση πνεύμονες προκαλώντας αυτά τα (δυσανάλογα για τους υγιείς) συμπτώματα. Ως μη καταρτισμένη δεν μπορώ να σου δώσω άλλη συμβουλή παρά «των γιαγιάδων»: πιές χαμομήλι με μέλι και ζήτα να σου βάλλει κάποιος Voltarene στην πλάτη, κατά τεκμήριο δεν κάνει κακό… ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ ΣΟΥ!
 #1253  από MARINI
 Τετ Ιαν 28, 2009 1:47 am
Σ'ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ.ΑΠΛΑ ΠΑΛΙΑ ΕΙΧΑ ΠΟΛΥ ΔΥΝΑΤΟ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΚΑΙ ΞΑΦΝΙΚΑ ΑΡΡΩΣΤΑΙΝΩ ΣΥΝΕΧΕΙΑ.ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΟΦΕΙΛΕΤΑΙ ΣΤΗ ΣΚΠ.ΙΣΩΣ ΔΕΝ ΕΧΩ ΑΚΟΜΑ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙ ΤΗΝ ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ.ΙΣΩΣ ΝΑ ΜΗ ΘΕΛΩ ΝΑ ΔΕΧΤΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΥΓΕΙΗΣ.ΔΕΝ ΞΕΡΩ.ΠΑΝΤΩΣ ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΣΥΜΒΟΥΛΗ Η ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΧΡΗΣΙΜΗ
 #1254  από LL--MM
 Τετ Ιαν 28, 2009 2:05 am
Η υγεία είναι κάτι πολύ σχετικό: αν δε μπορείς ούτε να αναπνεύσεις (μου συνέβη κι εμένα τις γιορτές αυτές και το πάλεψα με Claritine αντιβίωση) γίνεται ακόμα πιο δύσκολη. Όπως μου είπε όμως η γραμματέας του ΙΚΑ Αλεξάνδρας στην Αθήνα, "πρέπει να μάθουμε να φερόμαστε ανθρώπινα στον εαυτό μας" προφανώς, εννοώντας ότι πολλοί άλλοι δε θα μας φερθούν έτσι, και αυτό δεν αφορά μόνο τους γιατρούς. Πάντως το να μήν είσαι δυνατή δεν είναι έγκλημα, ούτε φταις εσύ προσωπικά γι' αυτό, επομένως μην :oops: αλλά μάλλον :P . RELAX!