• Betaferon στο εξωτερικό...

• Αγωγές ιντερφερόνης (Interferon beta-1a) όπως PLEGRIDY, AVONEX, REBIF, BETAFERON, EXTAVIA κτλ.
Αγωγές ιντερφερόνης (Interferon beta-1a) όπως PLEGRIDY, AVONEX, REBIF, BETAFERON, EXTAVIA κτλ.
 #26967  από Maria90
 Πέμ Μάιος 06, 2010 10:51 pm
Γεια σας παιδιά...
Είμαι νέο μέλος στο φόρουμ... Είμαι η Μαρία, είμαι 20 χρονών και το Σεπτέμβρη έγινε διάγνωση για σκλήρυνση.... Κάνω ενέσεις Betaferon μέρα παρά μέρα και μέχρι στιγμής όλα καλά....
Αυτό που αναρωτιόμουν είναι το εξής...
Είμαι έμμεσα ασφαλισμένη στο Δημόσιο και προμηθεύομαι το Betaferon κάθε μήνα από το νοσοκομείο. Αυτή τη στιγμή σπουδάζω στην Αθήνα αλλά σκέφτομαι να φύγω για μεταπτυχιακά στο εξωτερικό, και συγκεκριμένα στην Αμερική. Μήπως γνωρίζει κανείς αν είναι δυνατόν να προμηθεύομαι τα φάρμακα στο εξωτερικό μέσω του ελληνικού ασφαλιστικού συστήματος? Γιατί όπως καταλαβαίνετε δεν θα μπορώ ούτε να τα προμηθεύομαι κάθε μήνα, ούτε να μου τα στέλνουν με ταχυδρομίο! Είναι δυνατόν να με ασφαλίσει τώρα κάποια ιδιωτική ασφάλεια από τη στιγμή που έχει γίνει ήδη διάγνωση? Γνωρίζετε αν υπάρχει κάποια άλλη λύση? Ή απλά να ξεχάσω την Αμερική?
Σας ευχαριστώ πάρα πολύ που με διαβάζετε....
Μία πελαγωμένη φοιτήτρια....
 #26968  από kate2002
 Πέμ Μάιος 06, 2010 10:53 pm
καλως ηρθες μαρία, και καλές σπουδες, εδω και εξω...
δεν εχω ιδεα τι γινεται σε τετοια περιπτωση. όμως σιγουρα καποιος εδω θα γνωριζει.
καλωςηρθες λοιπον!
 #26969  από Neutralis
 Πέμ Μάιος 06, 2010 11:30 pm
Μαρία, αφού θα πας Αμερική, μπορείς να πας και από τον Dr. Dake στην Καλιφόρνια και να σου κάνει την επέμβαση που πιθανόν θα σε απελευθερώσει από την ανάγκη να παίρνεις φάρμακα ούτως ή άλλως.

Σε έβαλα λίγο απότομα στο θέμα, αλλά έχουμε γράψει αρκετά εδώ στο φόρουμ περί Ζαμπόνι και Χρόνιας Εγκεφαλονωτιαίας Φλεβικής Ανεπάρκειας, που είναι η πιο πρόσφατη εξέλιξη - και ευελπιστούμε και η αιτία - στο πρόβλημα της πολλαπλής σκλήρυνσης. Κάνε μία αναδρομή στα άλλα ποστ ή στο ίντερνετ για να αποκτήσεις και ιδία γνώμη και τα ξαναλέμε.

http://csvi-ms.net/en/content/introduct ... -sclerosis
 #26975  από Maria90
 Παρ Μάιος 07, 2010 1:10 am
Neutralis έγραψε:Μαρία, αφού θα πας Αμερική, μπορείς να πας και από τον Dr. Dake στην Καλιφόρνια και να σου κάνει την επέμβαση που πιθανόν θα σε απελευθερώσει από την ανάγκη να παίρνεις φάρμακα ούτως ή άλλως.

Σε έβαλα λίγο απότομα στο θέμα, αλλά έχουμε γράψει αρκετά εδώ στο φόρουμ περί Ζαμπόνι και Χρόνιας Εγκεφαλονωτιαίας Φλεβικής Ανεπάρκειας, που είναι η πιο πρόσφατη εξέλιξη - και ευελπιστούμε και η αιτία - στο πρόβλημα της πολλαπλής σκλήρυνσης. Κάνε μία αναδρομή στα άλλα ποστ ή στο ίντερνετ για να αποκτήσεις και ιδία γνώμη και τα ξαναλέμε.

http://csvi-ms.net/en/content/introduct ... -sclerosis
Ομολογώ ότι εντυπωσιάστηκα! (Αν και στην αρχη όταν διάβασα για επέμβαση τρομοκρατήθηκα!). Σίγουρα θα το ψάξω... Ευχαριστώ πάρα πολύ! :D
 #26976  από ΜΙΜΙΚΑ
 Παρ Μάιος 07, 2010 1:46 am
Καλώς ήρθες μικρή Μαρία :lol: !
Ούτε εγώ ξέρω να σου πω καλό μου, αλλά όλο και κάποιος άλλος από μας θα ξέρει.
Να πάνε τα πράγματα πολύ καλύτερα και για σένα από δω και πέρα και να κάνεις όλα όσα θέλεις στη ζωή σου!!!
 #26977  από anni
 Παρ Μάιος 07, 2010 9:00 am
Μαρια καλως ηρθες........ :P
ευχομαι να καταφερεις αυτα που θες και να πας στην Αμερικη.......
αν και δεν ξερω αλλα υποθετω οτι θα υπαρχει καποιος τροπος να γινει
και να πραγματοποιησεις τα ονειρα σου :lol:
 #26983  από κωστας
 Παρ Μάιος 07, 2010 10:26 am
καλως ηρθες μαρια,σου ευχομαι τα καλυτερα!και εγω δεν εχω ιδεα δυστηχως,παντος το αποκλειω να σε ασφαλισει καποια ιδ.ασφαλεια παντος σιγουρα θα υπαρχει τροπος!
 #26985  από alexia
 Παρ Μάιος 07, 2010 11:13 am
ΚΑΛΩΣ ΗΘΡΕΣ Μαρια!
ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΒΡΕΙΣ ΛΥΣΗ ΣΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΨΑΧΝΕΙΣ.ΣΙΓΟΥΡΑ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΤΡΟΠΟΣ.ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΟΓΟΣ ΝΑ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ.
ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΣΟΥ ΠΑΝΕ ΟΛΑ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙΣ.
 #26989  από Maria90
 Παρ Μάιος 07, 2010 11:32 am
Και εγώ πιστεύω πως το λογικό είναι να υπάρχει κάποιος τρόπος... Απλά δεν ξέρω που μπορώ να απευθυνθώ για να μάθω!! Αν ξέρει κάποιος έστω που μπορώ να ρωτήσω, είμαι υπόχρεη....
Σας ευχαριστώ πολύ για τα μηνύματά σας...Πολύ ζεστό καλωσόρισμα!
:D :D

P.S. Διάβασα το άρθρο για το μήνα γέννησης που επηρεάζει τη ΣΚΠ και είμαι γεννημένη Απρίλιο!!! :o
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Maria90 την Παρ Μάιος 07, 2010 12:04 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
 #26992  από soulla
 Παρ Μάιος 07, 2010 11:53 am
γεια σου μαρια 90 :D εύχομαι το μόνο προβλημα στην ζωή σου να είναι πώς να λαμβάνεις τα φάρμακα σου στην αμερική ;) σου το ευχομαι αυτό γιατί είμαι σίγουρη ότι παρόλο το χάος που επικρατεί υπάρχει η λύση και θα την βρεις ;)
καλή τυχη και καλή πορεία στην σκλήρυνση