• ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΙ ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΟΛΩΝ ΣΑΣ

• Είστε καινούργιο μέλος; Παρουσίαστε τον εαυτό σας στην κοινωνία του MSSociety.
Είστε καινούργιο μέλος; Παρουσίαστε τον εαυτό σας στην κοινωνία του MSSociety.
 #26288  από Μαρίαgreece
 Τρί Απρ 27, 2010 2:55 pm
Προσφατα εμαθα οτι ο ξαδελφος μου (29 χρονων) ισως πασχει απο σκπ.
Εκανε μια μαγνητικη η οποια εδειξε καποια δειγματα κ πρεπει να υποβληθει σ ολες τις εξετασεις για να ειμαστε σιγουροι. Πως να του το πω? Πως αντιδρασατε εσεις οταν μαθατε? Υποψιν οτι εχει ηδη υποβληθει σε χειρουργικη επεμβαση για υδροκεφαλια κ ηδη του εχουν σπασει αρκετα τα νευρα με τοζητημα της υγειας του. Θελω τη βοηθεια σας. Νιωθω πολυ αγχωμενη.
 #26290  από ΝΤΙΝΑ ΑΡΓΟΣ
 Τρί Απρ 27, 2010 3:32 pm
Μαρίαgreece έγραψε:Προσφατα εμαθα οτι ο ξαδελφος μου (29 χρονων) ισως πασχει απο σκπ.
Εκανε μια μαγνητικη η οποια εδειξε καποια δειγματα κ πρεπει να υποβληθει σ ολες τις εξετασεις για να ειμαστε σιγουροι. Πως να του το πω? Πως αντιδρασατε εσεις οταν μαθατε? Υποψιν οτι εχει ηδη υποβληθει σε χειρουργικη επεμβαση για υδροκεφαλια κ ηδη του εχουν σπασει αρκετα τα νευρα με τοζητημα της υγειας του. Θελω τη βοηθεια σας. Νιωθω πολυ αγχωμενη.
ολα μες τη ζωη ειναι.οτι μας βρισκει το περναμε.σημασια εχει να εχει ο ιδιος αλλα κ εσυ που θα του το πεις θετικη ενεργεια.μην σε παιρνει απο κατω γιατι οτι ειναι δεν αλλαζει.
αλλωστε η ιατρικη εξελισετε συνεχως.
με θετικη ενεργεια κ σκεψη ολα ειναι πιο ευκολα.
να σου πω για μενα προσωπικα,εγω ουτε καν το σκεφτομαι.κανω την ενεση μου καθε μερα,κανω τις εξετασεις μου οταν πρεπει να προχωραω τη ζωη μου κανονικα.να σου πω οτι δουλευω σχεδον 10 ωρες την ημερα κ οι 5 απο τις 10 εχουν πολυ τρεξιμο.επισης να σου πω πως τον τελευταιο καιρο καθε παρασκευη μεσημερι φευγω για το αμορε μου στη θεσσαλονικη και επιστρεφω κυριακη.οπως καταλαβαινεις ζω οπως καθε φυσιολογικος ανθρωπος.επισης θελω να σου πω πως μαλλον ο ερωτας-καψουρα βοηθαει πολυ.γενικα θελει να εχουμε καλη ψυχολογια
 #26293  από Μαρίαgreece
 Τρί Απρ 27, 2010 3:42 pm
Ντίνα ,
Σε ευχαριστω πολυ για τις συμβουλες σου! Ειναι πολυ θετικα οσα μου ειπες κ ειλικρινα σε θαυμαζω! Συνεχισε ετσι! Πολυ φοβαμαι ομως οτι τον ξαδελφο μου θα τον παρει απο κατω...θα θελει να παραιτηθει απο την ολη προσπαθεια και δεν θα θελει να παει καν γι ατις εξετασεις!
 #26294  από ΝΤΙΝΑ ΑΡΓΟΣ
 Τρί Απρ 27, 2010 3:46 pm
η ζωη ειναι μπροστα του,να μην το παρει απο κατω.απο σκπ δεν πεθαινεις.κανεις τη θεραπεια σου κ η ζωη συνεχιζετε.ξερεις ποσες χειροτερες αρρωστιες υπαρχουν γυρω μας? οχι να μην τον αφησεις να τον παρει απο κατω και φυσικα να μην παρει ουτε εσενα απο κατω.σκεφτομαστε θετικα
 #26306  από swt
 Τρί Απρ 27, 2010 7:07 pm
Μαρίαgreece έγραψε:Ντίνα ,
Σε ευχαριστω πολυ για τις συμβουλες σου! Ειναι πολυ θετικα οσα μου ειπες κ ειλικρινα σε θαυμαζω! Συνεχισε ετσι! Πολυ φοβαμαι ομως οτι τον ξαδελφο μου θα τον παρει απο κατω...θα θελει να παραιτηθει απο την ολη προσπαθεια και δεν θα θελει να παει καν γι ατις εξετασεις!
Μαρία γεια σου. Προτείνω να ενημερωθείς και για τη θεωρία του καθ. Ζαμπόνι, γιατί, αν μη τι άλλο, είναι ότι πιο ενθαρρυντικό υπάρχει σήμερα σχετικά με τη ΣΚΠ. Δες αν θέλεις εδώ :arrow: viewtopic.php?f=15&t=807&st=0&sk=t&sd=a
 #26308  από ΝΤΙΝΑ ΑΡΓΟΣ
 Τρί Απρ 27, 2010 9:08 pm
swt έγραψε:
Μαρίαgreece έγραψε:Ντίνα ,
Μαρία γεια σου. Προτείνω να ενημερωθείς και για τη θεωρία του καθ. Ζαμπόνι, γιατί, αν μη τι άλλο, είναι ότι πιο ενθαρρυντικό υπάρχει σήμερα σχετικά με τη ΣΚΠ. Δες αν θέλεις εδώ :arrow: viewtopic.php?f=15&t=807&st=0&sk=t&sd=a
TROPO ΘΕΛΕΙ ΟΧΙ ΚΟΠΟ ΚΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΕΣ ΓΝΩΣΕΙΣ
 #26313  από litsa
 Τρί Απρ 27, 2010 10:27 pm
για μια ακόμα φορά φαίνεται το ''τελειο'' σύστημα υγείας που έχουμε..
γιατί να μην υπάρχει ο ανάλογος γιατρός και οι γνώσεις του, ώστε να βοηθήσουν τον ασθενή να καταλάβει οτι δεν ήρθε η συντέλεια του κόσμου???

βοήθεια ουσιαστική πρεπει να παρει απο ένα ψυχολόγο ή ψυχίατρο... όχι γιατί εχει πρόβλημα ... αλλά γιατί θέλει να καταλάβει το πως και το γιατί ...

προσεχουμε τα μονοπατια της ζωής, της εμφάνισης μας, τα σπιτια, τα αυτοκίνητα, ΟΛΑ τα υλικά αγαθά ...
αλλά προς Θεού ... η ψυχή '' ΞΕΡΕΙ΄΄ Από μόνη της ...!! αν ζητήσεις βοήθεια ειναι ενοχή ...!!!
 #26339  από Μαρίαgreece
 Τετ Απρ 28, 2010 12:10 am
Σας ευχαριστω ολους για τις συμβουλες σας!
Θα τον δεχτουν στο Αιγηνητειο για εξετασεις σε 3 μηνες απο τωρα!! Θα ζησουμε 3 μηνες με αγωνια!
Η αληθεια ειναι οτι παρουσιαζει ολα τα συμπτωματα της ασθενειας που εχω διαβασει..ζαλαδες, κουραση (αυτο ειναι το εντονοτερο χαρακτηριστικο), απωλεια μνημης καποιες φορες κ στο περπατημα παρατηρω μια δυσκολια...κ ολα αυτα συνοδευονται απο πολυ γκρινια ...φοβαμαι γιατην αντιδραση του! θελω να ειμαστε σε επικοινωνια!
Πραγματικα σας ευχαριστω!
 #26385  από ΜΙΜΙΚΑ
 Τετ Απρ 28, 2010 1:32 pm
Μαρία μου, η αμφιβολία κάνει μεγαλύτερο κακό απ'αυτό της γνώσης της κατάστασης.
Αν ρωτήσεις όλους μας εδώ μέσα, το περισσότερο κλάμα το έχουμε ρίξει όσο αναρωτιόμασταν τι μπορεί να συμβαίνει και γιατί δεν νοιώθουμε καλά και γιατί δεν βρίσκουν οι γιατροί τι έχουμε και μήπως είναι ψυχολογικό όπως μας έλεγαν κλπ
Οταν το μάθαμε, μπορεί να "γκανιάξαμε" στο κλάμα, αλλά κάποια στιγμή το πήραμε απόφαση και επιλέξαμε να ζήσουμε τη ζωή μας με όση ποιότητα μπορούμε να διεκδικήσουμε και με όποια βοήθεια μπορούμε να δεχτούμε από ψυχολόγους, από οικογένεια, από φίλους.
Το ίδιο θα κάνει και εκείνος.
Γιατί όμως να πρέπει να περιμένετε 3 μήνες ακόμη? Πολύ ψυχοφθόρο βρε παιδιά... Να πάνε όλα καλά!!!
 #26396  από Neutralis
 Τετ Απρ 28, 2010 5:11 pm
Επαυξάνω. Μόνο η γνώση είναι δύναμη. Τρεις μήνες είναι πολύς καιρός για να προλάβετε να ψάξετε το θέμα της Χρόνιας Εγκεφαλονωτιαίας Φλεβικής Ανεπάρκειας προηγουμένως. Μην αμελήσετε.