• παρενέργειες Rebif 44 μέχρι πότε???

• Αγωγές ιντερφερόνης (Interferon beta-1a) όπως PLEGRIDY, AVONEX, REBIF, BETAFERON, EXTAVIA κτλ.
Αγωγές ιντερφερόνης (Interferon beta-1a) όπως PLEGRIDY, AVONEX, REBIF, BETAFERON, EXTAVIA κτλ.
 #25787  από litsa
 Πέμ Απρ 22, 2010 7:55 pm
Αγαπητοί μου φίλοι... κάνω ενάμιση χρόνο ρεμπιφ και ακόμα οι παρενεργειες ειναι εδώ..
απο χθες ειμαι με 2 πριν, 2 μετά ντεπόν και 1 το πρωί.... και ακόμα ειμαι μαστούρα... αυριο θα ειμαι καλύτερα και τι να πρωτοκάνω??

10 μήνες τώρα που κάνω ολόκληρη την ένεση αυτό το βιολί... :( :( :( :( :( :( :mrgreen: :mrgreen:
 #25799  από Blacksand
 Πέμ Απρ 22, 2010 11:48 pm
Λίτσα βασικά και εγώ παίρνω το Rebiff 44 (22 στην αρχή) εδώ και ένα εξάμηνο περίπου.
Τις παρενέργειες έχω καταφέρει να τις μειώσω μόνο με ένα αναβράζον ντεπόν 2 ώρες
περίπου μετά την ένεση.Αν όμως καθυστερήσω έστω και λίγο η κατάσταση δεν παλεύεται
καθόλου!!Με είχε δεί η κοπέλια μου μια φόρα και με φοβήθηκε το μάτι της! Πρεζάκι στην ομόνοια κανονικά :!: :!:

Μην ξεχνάς ότι κάθε οργανισμός αντιδρά διαφορετικά.Άλλοι δεν παίρνουν ούτε καν παυσίπονα.Αλλά και εγώ παρατηρώ ας πούμε ότι αν είμαι κουρασμένος με χτυπάει πιο πολύ
η παρενέργεια της ιντερφερόνης.Σε κάθε περίπτωση συζήτησέ το με τον γιατρό σου να δεις
τι παπαριά εεεε τι θα σου πεί εννοώ :lol: 8-) .Καλά ξεμπερδέματα σε όλους μας.

Πάντως δεν μπορώ να πώ ότι συμμερίζομαι απόλυτα την καχυποψία και την αρνητικότητα του sou.
Εμένα π.χ. πιστεύω ότι με βοήθησε η χρήση ιντερφερόνης απο τον Οκτώβριο γιατί και τώρα που περνάω μια υποτροπή, την περνάω πολύ πιο ήπια από άλλες φορές.Θέλω να πώ με δυό λόγια ότι
σε κάποιον μπορεί να βοηθήσει,σε κάποιον άλλο να μην επιδράσει καθόλου,και σε άλλον να επιδεινώσει την κατάσταση.(Αυτό βέβαια δεν είναι πολύ λογικό να συμβαίνει σε ένα φάρμακο....)

Εγώ,αν και δεν μου αρέσουν πολύ τα ευχολόγια, εύχομαι τα καλύτερα για όλους μας και ειδικά
για παιδιά σαν εσένα sou που δυστυχώς πρέπει να ψαχτείς για άλλες μεθόδους αντιμετώπισης της νόσου.

...Αυτά τα λίγα
 #25806  από ΜΙΜΙΚΑ
 Πέμ Απρ 22, 2010 11:58 pm
Λιτσάκι, έπαιρνα κι εγώ Rebif των 22 (3 την εβδομάδα) για 5 χρόνια. Επαιρνα λοιπόν συνέχεια ντεπόν, παναντόλ και ό,τι επιτρεπόταν από παυσίπονο, αλλά επί 5 χρόνια μέρα παρά μέρα ήμουνα ΧΑΛΙΑ όπως και όλοι όσοι έχω ακούσει ότι παίρνουν Rebif. Προσωπικά, έκανα την ένεση κατά τις 7 το απόγευμα, μέχρι να κοιμηθώ έπαιρνα 2 ντεπόν, μέσα στον ύπνο μου πονούσε όλο μου το σώμα, το πρωί ξυπνούσα με δέκατα, ξανά ντεπόν για να πάω στη δουλειά και μέχρι τις 12 κι άλλο ντεπόν, οπότε πια έφευγε και η επήρρεια του φαρμάκου (και φτου κι απ' την αρχή).

Οταν πια τις σταμάτησα -γιατί χειροτέρευα εν τω μεταξύ- ένοιωσα ότι με έστειλαν διακοπές :roll: , γιατί ερχόταν η Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή και δεν αρρώσταινα περισσότερο :).

Οσο γι αυτό που είπε ο γιατρός του Σταύρου ("δεν ξέρω πώς θα ήσουν χωρίς τις Rebif"), αυτό ακριβώς μου είχε πει κι ο δικός μου.
 #25832  από georgeand
 Παρ Απρ 23, 2010 9:10 am
Blacksand έγραψε:Λίτσα βασικά και εγώ παίρνω το Rebiff 44 (22 στην αρχή) εδώ και ένα εξάμηνο περίπου.
Τις παρενέργειες έχω καταφέρει να τις μειώσω μόνο με ένα αναβράζον ντεπόν 2 ώρες
περίπου μετά την ένεση.Αν όμως καθυστερήσω έστω και λίγο η κατάσταση δεν παλεύεται
καθόλου!!Με είχε δεί η κοπέλια μου μια φόρα και με φοβήθηκε το μάτι της! Πρεζάκι στην ομόνοια κανονικά :!: :!:

Μην ξεχνάς ότι κάθε οργανισμός αντιδρά διαφορετικά.Άλλοι δεν παίρνουν ούτε καν παυσίπονα.Αλλά και εγώ παρατηρώ ας πούμε ότι αν είμαι κουρασμένος με χτυπάει πιο πολύ
η παρενέργεια της ιντερφερόνης.Σε κάθε περίπτωση συζήτησέ το με τον γιατρό σου να δεις
τι παπαριά εεεε τι θα σου πεί εννοώ :lol: 8-) .Καλά ξεμπερδέματα σε όλους μας.

Πάντως δεν μπορώ να πώ ότι συμμερίζομαι απόλυτα την καχυποψία και την αρνητικότητα του sou.
Εμένα π.χ. πιστεύω ότι με βοήθησε η χρήση ιντερφερόνης απο τον Οκτώβριο γιατί και τώρα που περνάω μια υποτροπή, την περνάω πολύ πιο ήπια από άλλες φορές.Θέλω να πώ με δυό λόγια ότι
σε κάποιον μπορεί να βοηθήσει,σε κάποιον άλλο να μην επιδράσει καθόλου,και σε άλλον να επιδεινώσει την κατάσταση.(Αυτό βέβαια δεν είναι πολύ λογικό να συμβαίνει σε ένα φάρμακο....)
Εγώ,αν και δεν μου αρέσουν πολύ τα ευχολόγια, εύχομαι τα καλύτερα για όλους μας και ειδικά
για παιδιά σαν εσένα sou που δυστυχώς πρέπει να ψαχτείς για άλλες μεθόδους αντιμετώπισης της νόσου.

...Αυτά τα λίγα
Θα συμφωνισω και εγω ΑΠΟΛΗΤΑ με το BLACKSAD σχετικα με το οτι περνας οιπιοτερα τισ υποτροπεσ με την ιντερφερονη και με το οτι οι παρενεργιες εξαρτοντε απο την κοποση αλλα και την ψυχολογικη κατασταση εγω μετα απο αλαγη σε ρεμπιφ απο αβονεξ δεν ειχα σχεδον καμια παρενεργια μεχρει πριν μια εβδομαδα που με κανει τελειος κοματια λογο κοποσης απο την δουλεια τον τελευτεο καιρο, ουτε ντεπον το πιανει ουτε τιποτα,πριν δεν επερνα ουτε ντεπον, την εκανα εχθες το βραδυ και η αιπνια με την κοποση απεριοριστη

σχετικα με το ψαξιμο του sou πιστευω πιστευω οτι ολοι πρεπει να το ψαξουμε οχι μονο για λογους ιασεις, εαν αυτο δεν επερχεται με την χενφα, αλλα και για στατηστικους λογους για την μελοντικη αντιμετοπιση τησ νοσου εαν δηλαδη η νοσο διμιουργη τις στενοσεις στις φλεβες η οι στενοσεις τη νοσο :?: :?:
 #25848  από butterfly-
 Παρ Απρ 23, 2010 11:42 am
Καλημέρα κι από μενα, μετά από πολύ καιρό...
Εγώ κάνω Rebif 22, 3 μήνες και δεν έχω απολύτως καμια παρενέργεια.
Στην αρχή λίγο, αλλά τώρα ούτε κάν παυσίπονο δεν παίρνω.
Δεν καταλαβαίνω όμως ρε παιδιά, γιατί ταλαιπωρείστε χρόνια ολόκληρα με ένα φάρμακο
που σας δημιουργεί τόσες παρενέργειες και δεν ζητάτε αλλαγή θεραπείας απο το γιατρό σας;;;

Η ζωή είναι μικρή.. Ας ζήσουμε τουλάχιστον με μια σχετική ποιότητα - όσο γίνεται με τα προβλήματα που έχουμε. Ταλαιπωρούμαστε ούτως ή άλλως με τα τρυπήματα, γιατί να ταλαιπωρούμαστε και με καθημερινές παρενέργειες ??

Να είστε όλοι καλά.
 #25861  από butterfly-
 Παρ Απρ 23, 2010 12:14 pm
Συμφωνώ sou. Ετσι κι αλλιώς τα φάρμακα δεν γνωρίζουμε αν μας κάνουν ή όχι καλό.
Τα παίρνουμε για "προστασία" υποτίθεται. Γιατί λοιπόν να ταλαιπωρούμαστε κι από πάνω χωρίς να ξέρουμε τελικά αν μας προσφέρουν ή όχι κάτι;;; Να ταλαιπωρούμαστε μόνο και γιατί οι γιατροί μας οικονομάνε τα ποσοστά τους από συγκεκριμένς εταιρείες;; Εγώ είμαι στον τρίτο χρόνο μετά από τη διάγνωση και είμαι ήδη στη δεύτερη ιντερφερόνη. Αν αποτύχω και σ' αυτή δεν νομίζω οτι θα συνεχίσω να πειραματίζομαι. ..
 #25905  από Εύη Ξ
 Παρ Απρ 23, 2010 2:53 pm
Εγώ έκανα Rebif 8 χρόνια και πυρετό είχα κάθε φορά .
Έκανα και Avonex αλλα 8 χρόνια το ίδιο σύμπτωμα είχα.
Δεν είναι τίποτα ανησυχητικό.
 #25928  από litsaM
 Παρ Απρ 23, 2010 8:31 pm
καλησπερα.παρατηρω ενα τελειως αρνητικο κλιμα σε σχεση με τα φαρμακα που υπαρχουν κλπ.
Αν καποιος θεωρει οτι δεν του κανουν τιποτα και τον εχουν για πειραματοζωο γιατι τυρανιεται τοσο?οχι οτι δεν θεωρω πολλους γιατρους ηλιθιους αλλα οσο ζω ελπιζω οτι κατι καλο θα γινει.αλλους καποιο φαρμακο τους πειραζει αλλους οχι.εμενα η Rebiff καθολου.ειναι σα να μην την κανω.απο προστασια δε ξερω θα σας γελασω :) καινουριες εστιες δεν ειχα στην τελευταια μαγνητικη τι να πω.ασ ειμαστε λιγο αισιοδοξοι κι ας διξουμε λιγο εμπιστοσυνη οτι κατι καλο θα γινει καποια στιγμη.ας μην ειμαστε τοσο δυσπιστοι και απαισιοδοξοι.εμας χαλαει στο φιναλε :)
 #25996  από litsa
 Σάβ Απρ 24, 2010 6:29 pm
συνεχίζω το φάρμακο και σήμερα ήμουνα καλύτερα... αφού πήρα χθες τον γιατρό και μου ειπε να δοκιμάσω mesulid...πηρα 1 χαπι μία ωρα περιπου πριν την ένεση.. μετα πηρα και ένα για το στομαχι... και το πρωί η αδιαθεσία παλευόταν..

οπότε έχει ο Θεός!!!!!!
 #26003  από costas
 Σάβ Απρ 24, 2010 10:02 pm
Ρε μπας και κάνω εγώ ένεση νερό .... γιατί εδώ και 10 + χρόνια καμιά παρενέργεια και όλα πάνε καλά!!!!!