• Καφενείο "Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ"

• Αναρτήσεις και συζητήσεις άσχετες με την νόσο της πολλαπλής σκλήρυνσης.
Αναρτήσεις και συζητήσεις άσχετες με την νόσο της πολλαπλής σκλήρυνσης.
 #7983  από Maria77
 Τετ Αύγ 19, 2009 10:28 am
Καλημέρα, καλημέρα :D
Αχ υπέροχος πίνακας LL--MM! Ευχαριστώ πολύ για το δώρο για το καινούργιο μου σπίτι...τέλειο :D

Ξέχασα να σας πω...όποτε θέλετε είστε ευπρόσδεκτοι να κοπιάσετε :D :D Θα κάνουμε και ασκησούλες στην πισίνα κάθε πρωί...μην φανταστείτε τώρα καμία πισίνα τεραστίων διαστάσεων...αλλά μία χαρά θα είναι :D Προσπάθησα να κάνω το σπιτάκι μου, με προδιαγραφές να βρίσκομαι σ' αυτό και να χαλαρώνω, να ξεφεύγω απο όλα τα προβλήματα της καθημερινότητάς μας!

Πολλά φιλιά! :D
 #7985  από elena
 Τετ Αύγ 19, 2009 1:06 pm
καλημέρα :D στην πιο όμορφη παρέα!!!

καταρχήν να σας πω ότι έχω ένα μεγάλο πρόβλημα...
όταν διαβάζω σε αυτά που γράφονται,ότι θεωρούμαστε άτομα ΑΝΑΠΗΡΑ τρελαίνομαι!!!!
αν πρώτοι εμείς δεν αποβάλουμε αυτή την νοοτροπία ,τότε λυπάμαι που θα το πω,αλλά καλά κάνουν οι υπόλοιποι ,και μας θεωρούν έτσι!!!
ποτέ δεν θεώρησα τον εαυτό μου ανάπηρο και ανίκανο να κάνει οτιδήποτε,και δεν μπορώ να καταλάβω πως σας έχει περάσει το μήνυμα αυτό...και μην μου πείτε από τους γιατρούς κτλ. γιατί δεν θα το ΔΕΧΤΩ...!!!σε όποια κατηγορία κατατάσουμε τους εαυτούς μας είμαστε υπεύθυνοι εμείς...μοιρολατρίες,απαισιοδοξία,κλαψούρισμα,δυστυχώς μας οδηγούν εκεί...
ΣΗΚΩΣΤΕ ρε παιδιά το κεφάλι ψηλά,κοιτάξτε τον κόσμο στα μάτια με αυτοπεποίθηση,ξεκινήστε να πετύχετε αυτά που θέλετε,νοιώστε σιγουριά για τον εαυτό σας....είναι τόσο δύσκολο?

και για να συνεχίσω στα υπόλοιπα.... :D :D
ΠΙΣΙΝΑ?χμ...χμ...χμ...Κύπρος?χμ...χμ...τσάμπα διακοπές?χμ...χμ...του χρόνου μπορούμε να το κανονίσουμε?
βέβαια ,υπάρχει ένα πρόβλημα....δεν έχω ξανακάνει μπάνιο σε πισίνα,αλλά δεν πειράζει,έχω <φυσικά>μπρατσάκια και μπουστοσωσίβιο ,οπότε λύνεται και αυτό το πρόβλημα :D :D

τώρα για τα συναισθηματικά Maria77,δεν βαριέσαι ...άστα να πάνε...θα βρεθούν και άλλοι ενδιαφέροντες άντρες ,που θα μπορέσεις να βρεις αυτό που σου ταιριάζει...μην αγχώνεσαι...θα το καταλάβεις όταν έρθει η ώρα...

ΑΧ παιδιά!!!τι να σας λέω !!!!χτες πήγα στο θέατρο και είδα την παράσταση του Σεφερλή... :D :D
γέλιο ...απίστευτο γέλιο...είχα καιρό και να γελάσω(που λέει ο λόγος)!!!
3 ώρες και κάτι να γελάμε ασταμάτητα!!!μου άρεσε πολύ...το προτείνω ανεπιφύλακτα!!!
από το πολύ γέλιο,έκλαιγαν τα μάτια μου...άλλοι,κατουρήθηκαν κιόλας!!! :D :D

τα αρχικά του ΟΠΑΠ ξέρετε ποιά είναι?Όποιος Προλάβει Απόψε Πηδάει :D :D

το εθνικό σύστημα υγείας ,ξέρετε γιατί το λένε έτσι?
είναι στο σκετς τρεις παππούδες σε νοσοκομείο,και δύο νοσοκόμες...
φωνάζει ο ένας..αδερφή την πάπια!!!
εγώ θα την φέρω λέει η μία νοσοκόμα...πήγαινέ τη εσύ!!!
όχι εσύ...
όχι εσύ... :D :D από εκεί λοιπόν βγήκε το ΕΣΥ!!!

αχ...αχ...έτσι είναι η ζωή βρε παιδιά,γελάστε και λιγάκι...εκτός και αν φοβάστε τις ρυτίδες...
σε αυτό δεν μπορώ να κάνω τίποτα...
αλλά να σας προτρέψω να βρείτε από μόνοι σας λόγους να χαμογελάτε...εεεε αυτό μπορώ να το κάνω :D :D

πάω τώρα να πάρω κανένα χαπάκι για την <λογοδιάρροια>γιατί δεν πάω καλά σήμερα :D :D

για τους υπόλοιπους που λείπετε...μου φαίνεται θα βγάλω πάλι το απουσιολόγιο!!!
(βλ.aorato ,Γιούλη,elina,mary_d_ath)σαν πολύ δεν λείψατε?
άραγε φωτογραφίες θα δούμε?πως περάσατε θα μας γράψετε?

καλή συνέχεια στην ημέρα σας!!!

φιλιά σε όλους
elena
 #7986  από elena
 Τετ Αύγ 19, 2009 1:38 pm
LL--MM έγραψε:Αυτός θεώρησε ηθική υποχρέωσή του να σου κανει τη μέγιστη χάρη να "έρθει κοντά στην ανάπηρη", σα δε ντρέπεται...
"Εσύ, τι θες επι τέλους και γρινιάζεις; Είπαμε, είσαι παιδί κατώτερου θεού, μην ξεχνάς... Και τολμας και μιλάς κι από πάνω;" Τιμή σου που το έκανε και πολύ σου είναι... :evil:
δηλαδή αν κατάλαβα καλά ,θεωρείς ότι ένας άνθρωπος με ms δεν είναι χαρισματικός?
δεν είναι ικανός με την προσωπικότητά του ή το πνεύμα του να τραβήξει ανθρώπους κοντά του?
να τον θαυμάζουν για αυτό που ακτινοβολεί στο πρόσωπό του?
είναι τραγικά λυπηρό...
 #7987  από LL--MM
 Τετ Αύγ 19, 2009 2:19 pm
Ελενάκι, εμείς τι νόημα έχει να "θεωρούμε" οτιδήποτε, όταν ο τυπάκος της Μαρίας της φέρεται έτσι; Μπας και θα τον κάνουμε άνθρωπο εμείς; Και τέτοιου είδους περιστατικά είναι καθημερινά, όχι μόνο στον αισθηματικό, τον ακαδημαϊκό, αλλά και τον επαγγελματικό τομέα ( :arrow: ΣΚΠ και εργασία, από την Ιωάννα Ζ. στη γενική συζήτηση), και δεν αφορά μόνο τους γιατρούς... Βρίθουν σε όλους τους τομείς, και όλα τα επαγγέλματα :evil:

Και όχι, ο ανάπηρος, ανάπηρος ήταν, είναι και θα μείνει... Και άν πάει να βγεί από αυτή την κατάσταση το μόνο που θα κάνει είναι να φάει το κεφάλι του... Ο τυπάκος θεώρησε ότι έκανε χάρη στη Μαρία μας, (διοτι ακόμα και ότι σου δίνουν οι ανάπηροι, οφείλουν να σου είναι ευγνώμονες ότι το δέχεσαι), και, νόμισε ότι θα της έκανε και τη χάρη να της πει τη ζωή του και να ...επωφεληθεί και της πισίνας!!!

Βέβαια, η αναπηρία είναι νομικός όρος, δεν συνεπάγεται καμια ανικανότητα ή ακαταλληλότητα. Κακώς έχουμε υιοθετήσει ΚΑΙ εμείς αυτή τη τη γενική ερμηνεία... Τώρα, άν είσαι γιατρός, ανάπηρος/η επιτρέπεται να γίνεις μόνο όταν παριστάνεις τον ανάπηρο/η για να τσιμπήσεις πελάτες μεταξύ των κατώτερων αυτών όντων: Εκτός αυτού, ειδικεύεσαι κιόλας, και σου δίνονται και πόστα πανεπιστημιακά...
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος LL--MM την Τετ Αύγ 19, 2009 4:06 pm, έχει επεξεργασθεί 4 φορές συνολικά.
 #7988  από litsa
 Τετ Αύγ 19, 2009 2:26 pm
elena ll -mm ειρωνεύεται και σατυρίζει τα χάλια τους!! μιλάει και λίγο επιστημονικά και άντε να την καταλάβουμε!! αλλά έχω ''πιάσει'' το πνέυμα της..

εγώ προσωπικά πιστεύω και πάντα πίστευα ότι μόνο στο μυαλό υπάρχουν ανάπηροι!! ΄στην οπτική μας ναι!!
εχεις δίκιο για αυτά που λές! ΚΑΙ ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ!

ειναι όμως και δύσκολο όταν αρχίσουν τα προβλήματα... όσο ήμουνα πιο καλά - το έβλεπα πιο αισιόδοξα.. τώρα είναι αλλιώς! ΚΑΙ πρόσεξε χωρίς πολλά προβλήματα...
ΑΛΛΑ!!!!!!!!!!!!!
πάω σε γιατρό που με βοηθάει να επανέλθω!!!! ΓΙΑΤΙ επιλογή μου είναι να είμαι καλά, και με όρθιο το κεφάλι...!! ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΜΑΙ!!!!!!!!

αλλά σε όλη την διαδρομή μου μέχρι σήμερα - όλοι το πρώτο πράγμα που εβλεπαν ήταν το κατι που ήθελαν να μου δώσουν!!

αντε καλό μεσημέρι και καλή δουλειά!!!!!! και καλός ο σεφερλής!!!
:D :D θα βρω ατάκες του!!
 #7989  από LL--MM
 Τετ Αύγ 19, 2009 2:51 pm
Βρε κορίτσια, τι το τόοοοσο επιστημονικό είπα :shock: :?: Εσύ είσαι που εξέχεις, Λίτσα, λές με μια λέξη αυτά που κάνω κατεβατό ν'αραδιάσω, και ποιός είναι αυτός ο Αμαράλ; Κατα τ' άλλα, να σας την κάνω τη μετάφραση, αλλά νομίζω ότι θα είναι ένα από τα ίδια... σόρυ :( :cry:
 #7990  από elena
 Τετ Αύγ 19, 2009 2:54 pm
κατ' αρχήν ας αφήσουμε τους γιατρούς απέξω...
δηλαδή αποκλείεται την κάθε Μαρία ή Σοφία ή Γιώργο ή Γιάννη ...άνθρωποι της διπλανής πόρτας,
να τους πλησιάσει κάποιος για αυτό που είναι?
και προσέξτε ...παίρνουμε αυτό που θέλουμε ,όταν θέλουμε...δεν μας το δίνει κανείς με το ζόρι!!!
και εξάλου ,το θεωρώ πολύ αποκαρδιωτικό ,να αναφερόμαστε για τους εαυτούς μας λέγοντας μας ,άνθρωπους ανάπηρους....και ότι οι άλλοι περιμένουν με το δίκανο στην γωνία για να εκμεταλευτούν εμάς...
έτσι πλέον χάνεται κάθε εμπιστοσύνη για τους ανθρώπους γύρω μας...άντε λοιπόν να χτίσουμε ένα κάστρο με ψηλά τείχη να μπούμε όλοι μέσα ,να βάλουμε σκοπιές,και να πυροβολούμε από τις πολεμήστρες όποιον τολμήσει και πλησιάσει....έτσι θα φτιάξουμε την ζωή μας ?έτσι θα συνεχίσουμε?

βέβαια όλα αυτά είναι και πως τα βλέπει κανείς...αν έχεις την διάθεση να εμπιστευθείς ανθρώπους
ή όχι..
και παραδείγματα σαν της Μαρίας υπάρχουν πολλά...δεν παραδίνεσαι όμως...δεν σηκώνεις τα χέρια ψηλά και λες ως εδώ ήταν!!!

το μόνο που θα μπορούσα να πω στην Μαρία είναι ,ποτέ μην θεωρήσεις τον εαυτό σου ανάπηρο,δεν έχεις τίποτα λιγότερο από τις άλλες γυναίκες,σου αξίζει ένας καλύτερος άντρας,σου αξίζει να σε αγαπήσουν,σου αξίζει να σε σέβονται,σου αξίζει να νοιώσεις ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΗ!!!

φιλιά πολλά σε όλους
elena

Υ.Γ Θα λείψω για 2-3 μέρες μην ανησυχήσετε :D :D
 #7991  από litsa
 Τετ Αύγ 19, 2009 3:09 pm
elena gia pou το έβαλες??
δώσε γρήγορα αναφορά!!
πας διακοπές?
πας να δεις την πεθερά σου?
ή στη μαμά σου?
κερδισες τριήμερο ταξίδι?
ή το στοίχημα με τον σύζηγο? - πως γράφεται?? ξέχασα!

τεσπα όπου πας καλά να περνάς ..........

Για τον Αμαράλ θα σου γράψω ολοκληρο κείμενο και θα σου πω....σύντομα!
 #7994  από LL--MM
 Τετ Αύγ 19, 2009 5:17 pm
elena έγραψε:κατ' αρχήν ας αφήσουμε τους γιατρούς απέξω...
Γιατί όχι; βέβαια, θέλουμε να φανταζόμαστε ότι επειδή αυτοί τουλάχιστον, γνωρίζουν τις δυσκολίες στις οποίες υποβαλλόμαστε, θα ήταν ικανοί να ΜΗ μας συνδέουν άρρηκτα με το μόνο αυτό στοιχείο, ακόμα και επαγγελματικά, βέβαια... Αμ, δε...

δηλαδή αποκλείεται την κάθε Μαρία ή Σοφία ή Γιώργο ή Γιάννη ...άνθρωποι της διπλανής πόρτας, να τους πλησιάσει κάποιος για αυτό που είναι?
Αυτοί που ΔΕΝ γνωρίζουν τις δυσκολίες αυτές μας συνδέουν ακόμα περισσότερο μαζί τους...

και προσέξτε ...παίρνουμε αυτό που θέλουμε ,όταν θέλουμε...δεν μας το δίνει κανείς με το ζόρι!!!
Το συχνότερο όμως είναι ότι, επαγγελματικά τουλάχιστον, ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ότι δικαιούμαστε, ακριβώς επειδή οι ανάπηροι ΔΕΝ πρέπει να ανακατώνονται σε τέτοια πράγματα... και ότι κανουν θεωρείται, αυταπόδεικτα, ανεπαρκές

και εξάλου ,το θεωρώ πολύ αποκαρδιωτικό ,να αναφερόμαστε για τους εαυτούς μας λέγοντας μας ,άνθρωπους ανάπηρους....και ότι οι άλλοι περιμένουν με το δίκανο στην γωνία για να εκμεταλευτούν εμάς...
Αντε πάλι τα ίδια: Η ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΕΊΝΑΙ Ο ΟΡΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΜΑΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΛΟΓΩ ΤΩΝ ΔΥΣΚΟΛΙΏΝ ΑΥΤΩΝ. Την απαξιωτική έννοια την έχουμε υιοθετήσει ακόμα και εμείς οι ίδιοι, κάκιστα... Και στην κοινωνία της εκμετάλευσης, φυσικό είναι, οι πιο ευπαθείς είναι οι πιο εκμεταλευμένοι...

έτσι πλέον χάνεται κάθε εμπιστοσύνη για τους ανθρώπους γύρω μας...άντε λοιπόν να χτίσουμε ένα κάστρο με ψηλά τείχη να μπούμε όλοι μέσα ,να βάλουμε σκοπιές,και να πυροβολούμε από τις πολεμήστρες όποιον τολμήσει και πλησιάσει....έτσι θα φτιάξουμε την ζωή μας ?έτσι θα συνεχίσουμε?
Δεν είμαστε εμείς που χτίζουμε τα κάστρα... κανένας εδώ δε θέλησε να έχει σκπ (εκτός από... θυμάσαι, φαντάζομαι το κείμενο που σου έστειλα) ακόμα λιγώτερο να πάμε στο Αουσβιτς για μόνιμες διακοπές... Και το άν συνεχίσουμε έτσι, μη ρωτήσεις εμας, αλλά το χασάπη, όπως πολύ σωστά την είπες τότε... :twisted:

βέβαια όλα αυτά είναι και πως τα βλέπει κανείς...αν έχεις την διάθεση να εμπιστευθείς ανθρώπους ή όχι...
Μα να τον εμπιστευτώ, εγώ, το χασάπη... το μπαλτά του είναι που δεν εμπιστεύομαι... :x :evil:

και παραδείγματα σαν της Μαρίας υπάρχουν πολλά...δεν παραδίνεσαι όμως...δεν σηκώνεις τα χέρια ψηλά και λες ως εδώ ήταν!!!

το μόνο που θα μπορούσα να πω στην Μαρία είναι ,ποτέ μην θεωρήσεις τον εαυτό σου ανάπηρο,δεν έχεις τίποτα λιγότερο από τις άλλες γυναίκες,σου αξίζει ένας καλύτερος άντρας,σου αξίζει να σε αγαπήσουν,σου αξίζει να σε σέβονται,σου αξίζει να νοιώσεις ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΗ!!!
Εδώ συμφωνώ ΑΠΟΛΥΤΑ! Το ότι το αξίζει είναι αναμφίβολο και ακριβώς γι αυτό το λόγο είναι επίπονο το σημερινο... Άλλη μια περίπτωση όπου αυτοί ΔΕΝ το αξίζουν... Πως το είπε και ο Αόρατος; SLOW THE EGGS

φιλιά πολλά σε όλους
elena

Υ.Γ Θα λείψω για 2-3 μέρες μην ανησυχήσετε :D :D

Πολλά φιλιά σε όλους από τη γιαγιά την Κασσάνδρα... (ο θείος ο Αρτάβανος έφυγε για διακοπές στα Σούσα) Καλη ξεκούραση και καλές διακοπές και στην Έλενα: Σε περιμένουμε με ανυπομονησία!
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος LL--MM την Τετ Αύγ 19, 2009 9:54 pm, έχει επεξεργασθεί 3 φορές συνολικά.
 #7995  από elena
 Τετ Αύγ 19, 2009 5:45 pm
Μπράβο LL-MM έκανες πολύ καλή δουλειά!!!!ξεσκόνισες ότι έγραψα....
απάντηση όμως δεν πήρα...την δική σου θέλω...

ΜΑΣ ΘΕΩΡΕΙΣ ΑΝΑΠΗΡΟΥΣ?ΝΑΙ ή ΟΧΙ?
  • 1
  • 63
  • 64
  • 65
  • 66
  • 67
  • 2901