• Απορία για τα ΚΕΠΑ

• Συζητήσεις για επιδόματα αναπηρίας, ΙΚΑ, ΤΕΒΕ, κοινωνικά ιδρύματα και άλλων υπηρεσιών.
Συζητήσεις για επιδόματα αναπηρίας, ΙΚΑ, ΤΕΒΕ, κοινωνικά ιδρύματα και άλλων υπηρεσιών.
 #76951  από basilis361
 Κυρ Σεπ 02, 2012 12:33 pm
φιλοι καλημερα..εγω ειχα συμπληρωσει ολα τα πεδια στο χαρτι που περασα επιτροπη τον Μαρτιο και αν και η επιτροπη μου εδωσε το 67% , δεν εγραψε στην γνωματευση της ,το καθε ενα ξεχωριστα ,αυτα που ειχα συμπληρωσει στο εντυπο (και δικαιουμαι) ,με αποτελεσμα απο τον Απριλιο ,που ειχα κανει την αιτηση ,για το επιδομα και την συνταξη ,δεν εχω παρει τιποτα ακομα ,μιας και οι υπευθυνοι ,του Τεβε μου λενε ,οτι πρεπει να ξαναπερασει ,η υποθεση μου απο τα ΚΕΠΑ ,για να παρουν τις αναλογες διευκρινησεις...σε ερωτηση που εκανα ,εγω στα ΚΕΠΑ ,μου ειπαν οτι οι ανθρωποι στο Τεβε ειναι ασχετοι και με ταλαιπωρουν χωρις λογο ..και πως το χαρτι ,της γνωματευσης του ΚΕΠΑ ειναι ξεκαθαρο...

αυτη ειναι η αποφαση του ΚΕΠΑ...http://postimage.org/image/4n902m7a9/3e03fcb5/
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος basilis361 την Τρί Σεπ 04, 2012 11:51 am, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
 #76954  από Κώστας
 Κυρ Σεπ 02, 2012 3:25 pm
Βασίλη, η γνωμάτευση που πήρες γράφει ότι ισχύει για κάθε νόμιμη χρήση. Άρα γιατί δηλώνουμε κωδικοποιημένα αιτήματα όταν υποβάλουμε την αίτηση. Τι σημαίνει το λεκτικό "σύμφωνα με το επάγγελμα και τη μόρφωσή του" κρίνεται με ποσοστό 67%. Δηλαδή αν η μόρφωση σου είναι περιορισμένη (πχ δεν έχεις βγάλει πολυτεχνείο), θα πάρεις χαμηλότερο ποσοστό;!!!!!!!
Δεν περιμένω να μου απαντήσεις, γιατί κι΄ εσύ όπως όλοι μας αφ΄ ενός δεν γνωρίζεις αφ΄ ετέρου ήδη ταλαιπωρείσαι από το ΤΕΒΕ στην μεταξύ τους διαμάχη των δημοσίων υπαλλήλων για το ποιος απ΄ όλους είναι άσχετος. Αν λοιπόν αυτοί θέλουν διευκρινήσεις από το ΚΕΠΑ, πόσο μάλλον όλοι εμείς που απλά ταλαιπωρούμαστε από την ασχετοσύνη τους την οποία δεν έχουν φροντίσει να καλύψουν, στέλνοντας οι ίδιοι αίτημα στο υπουργείο υγείας, προκειμένου να εκδώσει σχετική διευκρινιστική εγκύκλιο και να μπουν όλα στη θέση τους.
Κατά τ΄ άλλα ανήκουμε στην Ευρωπαϊκή ένωση και έχουμε σύστημα υγείας όπως πχ και οι Σουηδοί......
 #76955  από Λήδα
 Κυρ Σεπ 02, 2012 3:58 pm
Ακριβώς όπως τα λέει ο basilis361 είναι!!!!! :violence-pistoldouble: :violence-pistoldouble: :violence-pistoldouble: :violence-pistoldouble: :violence-pistoldouble: :violence-pistoldouble: :violence-pistoldouble: :violence-pistoldouble: περάσαμε κεπα μετά από πολύμηνη αναμονή, πήραμε γνωμάτευση με 67% κ επειδή γράψανε λάθος ημερομηνία περιμένουμε επόμενη επιτροπή να διορθωθεί το λάθος τους όπου περνάει μόνο ο φάκελος λέει κ όχι ο ασφαλισμένος.......Αυτό λέει στην εγκύκλιό τους,(την έχω εκτυπώσει κ γυρνάω με αυτή στο χέρι ) κ έτσι έχουμε κλείσει έναν χρόνο απλήρωτοι!!!!Έχω πάει στην Ομόνοια στην διεύθυνση αναπηρίας 4 φορές γι'αυτό το θέμα :violence-hammer: :violence-hammer: :violence-hammer: :violence-hammer: :violence-hammer: :violence-uzi: :violence-uzi: :violence-uzi: :violence-uzi: :violence-uzi:
.........γι'αυτό σκεφτόμουν πως η διαμαρτυρία δεν θα έπρεπε να γίνει στο Σύνταγμα αλλά εκεί, στην Αγ Κων/νου, στον διευθυντή.....Δεν είναι δυνατόν να περιμένεις πότε θα συσταθεί επόμενη επιτροπή(ποιός το σκέφτηκε αυτό??????) για να διορθώσουν δικά τους λάθη!!!! :violence-uzi: :violence-uzi: :violence-uzi: :violence-uzi: :violence-uzi: :violence-uzi: :violence-uzi: :violence-uzi: :violence-uzi: :violence-uzi: :violence-uzi: :violence-uzi: :violence-uzi: :violence-uzi: :violence-uzi: :violence-uzi:
Έχω αναφερθεί ξανά σε αυτό , στο θέμα "προσοχή στα κεπα"......
Συγγνώμη για τα πιστόλια αλλά διάβασα κ τα του basilis361 κ φούντωσα για άλλη μια φορά :scared-eek:
 #76956  από Λήδα
 Κυρ Σεπ 02, 2012 4:18 pm
....Κώστα, η επιστολή σου πραγματικά πολύ καλή, μα δυστυχώς πιστεύω πως αυτοί αν δεν βλέπουν ανθρώπινη παρουσία εκεί κάθε μέρα όλη μέρα να τους ενοχλεί δεν πρόκειται να κάνουν τίποτα.κ όχι έναν, αλλά όσοι πιο πολλοί μπορούμε θα έπρεπε να ήμασταν εκεί συνέχεια με το κράτος που έχουμε....μήπως κ πετύχουμε κάτι....μήπως..... :greetings-waveyellow:
 #76957  από basilis361
 Κυρ Σεπ 02, 2012 4:30 pm
εδω ρε παιδια ,η απιστευτη διευθυντρια του ΤΕΒΕ ,εχει στειλει επιστολη στα ΚΕΠΑ ,για να της διευκρινησουν ,κατα ποσο η γνωματευση που εκαναν σχετιζεται με την ΣΚΠ και μολις της εξηγησα ,οτι αυτες οι σελιδες και οι παραγραφοι ,που λεει η γνωματευση ,αναφερονται στο βιβλιο του ΚΕΒΑ (κανονισμου εκτιμησης βαθμου αναπηριας) ,που βαση αυτου ,αξιολογουν την καθε περιπτωση η εκαστοτε επιτροπη του ΚΕΠΑ και αναφερει σκληρυνση κατα πλακας και παραπληγια ,μου ειπε οτι δεν το εχει το βιβλιο και δεν μπορει να βαλει την υπογραφη της ,για κατι που δεν ειναι σιγουρη και μεχρι να παρει την απαντηση ,δεν υπογραφει.
Εγω παντως ,εχω ηδη απευθυνθει ,στα κεντικα γραφεια του ΟΑΕΕ και στην γενικη διευθυντρια και αν δεν γινει κατι και απο εκει ,θα κοιταξω πλεον πως θα κινηθω νομικα .
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος basilis361 την Τρί Σεπ 04, 2012 11:52 am, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
 #76961  από Κώστας
 Κυρ Σεπ 02, 2012 5:59 pm
basilis361 έγραψε:εδω ρε παιδια ,η απιστευτη διευθυντρια του ΤΕΒΕ Πατρας ,εχει στειλει επιστολη στα ΚΕΠΑ ,για να της διευκρινησουν ,κατα ποσο η γνωματευση που εκαναν σχετιζεται με την ΣΚΠ και μολις της εξηγησα ,οτι αυτες οι σελιδες και οι παραγραφοι ,που λεει η γνωματευση ,αναφερονται στο βιβλιο του ΚΕΒΑ (κανονισμου εκτιμησης βαθμου αναπηριας) ,που βαση αυτου ,αξιολογουν την καθε περιπτωση η εκαστοτε επιτροπη του ΚΕΠΑ και αναφερει σκληρυνση κατα πλακας και παραπληγια ,μου ειπε οτι δεν το εχει το βιβλιο και δεν μπορει να βαλει την υπογραφη της ,για κατι που δεν ειναι σιγουρη και μεχρι να παρει την απαντηση ,δεν υπογραφει.
Εγω παντως ,εχω ηδη απευθυνθει ,στα κεντικα γραφεια του ΟΑΕΕ και στην γενικη διευθυντρια και αν δεν γινει κατι και απο εκει ,θα κοιταξω πλεον πως θα κινηθω νομικα .
Αυτό που σου κάνει η διευθύντρια, προσοχή ΟΧΙ μία απλή υπάλληλος, εγώ το ονομάζω πλημμελή εκτέλεση καθηκόντων και σηκώνει μήνυση.
Δεν νοείται διευθύντρια του ΤΕΒΕ, να μην έχει υπ΄ όψη της τον κανονισμό του ΚΕΒΑ και να περιμένει διευκρινήσεις από το ΚΕΠΑ προκειμένου να σου υπογράψει.
Βέβαια η ίδια θα ισχυριστεί πως ο κανονισμός του ΚΕΒΑ δεν αποτελεί αντικείμενο των αρμοδιοτήτων της. Είναι όμως έτσι; Κι΄ αν όντως ισχύει αυτό, τότε γιατί το ΚΕΠΑ στη γνωμάτευσή του, αναφέρει σελίδες και κωδικούς και όχι την εκάστοτε πάθηση τουλάχιστον επιγραμματικά;

Μήπως αυτό που κάνουν στη Λήδα πάει πίσω;!!!!
Είναι δυνατόν να περιμένουν να γίνει νέα επιτροπή για να διορθώσει το σφάλμα της προηγούμενης;!
Δεν υπάρχει αξιολόγηση της σοβαρότητας του σφάλματος (πρόκειται για μια απλή ημερομηνία), ώστε με απλές γραφειοκρατικές διαδικασίες να διορθωθεί; Αφήνουν τους ανθρώπους ένα χρόνο απλήρωτους και στ΄α-----α τους πως θα ζήσουν!!!!! Και ας μην ξεχνάμε πως ΥΠΑΙΤΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ;!!!!!! για το λάθος που έγινε.
 #76962  από basilis361
 Κυρ Σεπ 02, 2012 6:45 pm
Κωστα ,καποιος φιλος μου ειπε ,οτι πιθανον να εχουν παρει γραμμη ,προκειμενου να καθυστερουν τις συνταξεις ,λογω της ελειψης χρηματων που εχουν στα ταμεια και δεν το βρισκω και τελειως παραλογο,να σου πω την αληθεια..
Οσο αναφορα τον ΚΕΒΑ ,με διαβεβαιωσαν στο ΚΕΠΑ ,οτι αυτο το βιβλιο ,υποχρεουντε βαση νομου ,να το εχουν ολα τα ταμεια..
Αυτην την εβδομαδα ,πιστευω οτι θα παρω και την απαντηση ,απο τα κεντρικα του ΟΑΕΕ ,για το τι τελικα ,θα γινει ..οποτε θα δουμε....
 #76963  από ΑΝΝΑ59
 Κυρ Σεπ 02, 2012 7:29 pm
basilis361 έγραψε:εδω ρε παιδια ,η απιστευτη διευθυντρια του ΤΕΒΕ Πατρας ,εχει στειλει επιστολη στα ΚΕΠΑ ,για να της διευκρινησουν ,κατα ποσο η γνωματευση που εκαναν σχετιζεται με την ΣΚΠ και μολις της εξηγησα ,οτι αυτες οι σελιδες και οι παραγραφοι ,που λεει η γνωματευση ,αναφερονται στο βιβλιο του ΚΕΒΑ (κανονισμου εκτιμησης βαθμου αναπηριας) ,που βαση αυτου ,αξιολογουν την καθε περιπτωση η εκαστοτε επιτροπη του ΚΕΠΑ και αναφερει σκληρυνση κατα πλακας και παραπληγια ,μου ειπε οτι δεν το εχει το βιβλιο και δεν μπορει να βαλει την υπογραφη της ,για κατι που δεν ειναι σιγουρη και μεχρι να παρει την απαντηση ,δεν υπογραφει.
Βασιλη !!!!!! Να πεις σ'αυτην την.....''κυρια'' να ...κοψει το λαιμο της και να παει να βρει τον ΚΕΒΑ !!!!!!! Ή , ΑΛΛΙΩΣ, ΑΣ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ !!!!!! ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΛΛΟΣ, ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ !!!!! ΑΚΟΥΣ ΕΚΕΙ !!!!!!!!!!!!!! Μη τα παρατας Βασιλη μου !!!! Θελει ''τρεξιμο'' αλλά δεν πρεπει να τους αφησουμε να ...αλωνιζουν !!!!!!!! :violence-uzi: :violence-uzi: :violence-uzi:
 #76964  από ΑΝΝΑ59
 Κυρ Σεπ 02, 2012 7:35 pm
Λήδα έγραψε:Ακριβώς όπως τα λέει ο basilis361 είναι!!!!! :violence-pistoldouble: :violence-pistoldouble: :violence-pistoldouble: :violence-pistoldouble: :violence-pistoldouble: :violence-pistoldouble: :violence-pistoldouble: :violence-pistoldouble: περάσαμε κεπα μετά από πολύμηνη αναμονή, πήραμε γνωμάτευση με 67% κ επειδή γράψανε λάθος ημερομηνία περιμένουμε επόμενη επιτροπή να διορθωθεί το λάθος τους όπου περνάει μόνο ο φάκελος λέει κ όχι ο ασφαλισμένος.......Αυτό λέει στην εγκύκλιό τους,(την έχω εκτυπώσει κ γυρνάω με αυτή στο χέρι ) κ έτσι έχουμε κλείσει έναν χρόνο απλήρωτοι!!!!Έχω πάει στην Ομόνοια στην διεύθυνση αναπηρίας 4 φορές γι'αυτό το θέμα :violence-hammer: :violence-hammer: :violence-hammer: :violence-hammer: :violence-hammer: :violence-uzi: :violence-uzi: :violence-uzi: :violence-uzi: :violence-uzi:
.........γι'αυτό σκεφτόμουν πως η διαμαρτυρία δεν θα έπρεπε να γίνει στο Σύνταγμα αλλά εκεί, στην Αγ Κων/νου, στον διευθυντή.....Δεν είναι δυνατόν να περιμένεις πότε θα συσταθεί επόμενη επιτροπή(ποιός το σκέφτηκε αυτό??????) για να διορθώσουν δικά τους λάθη!!!! :violence-uzi: :violence-uzi: :violence-uzi: :violence-uzi: :violence-uzi: :violence-uzi: :violence-uzi: :violence-uzi: :violence-uzi: :violence-uzi: :violence-uzi: :violence-uzi: :violence-uzi: :violence-uzi: :violence-uzi: :violence-uzi:
Έχω αναφερθεί ξανά σε αυτό , στο θέμα "προσοχή στα κεπα"......
Συγγνώμη για τα πιστόλια αλλά διάβασα κ τα του basilis361 κ φούντωσα για άλλη μια φορά :scared-eek:
:think: :think: :think: Ας γινει στο Συνταγμα η διαμαρτυρια !!!! Να μας δει ο κοσμος !!! Ετσι κι αλλιως , μεσα στα αιτηματα μας, θα ειναι και ο....χαμος του τσιρκου-ΚΕ.Π.Α. !!!!!!!!!!!!!! υγ. ξερεις , ποιος ειναι ο , σχετικα καινουριος , διευθυντης αναπηριας ????????? Ειναι ....καποιος που ...εχει καψει κοσμο και κοσμακη...... οταν ηταν διευθυντης υποκαταστηματος!!!!! Σαν επιβραβευση για το ζηλο του, αναβαθμιστηκε....................... :violence-hammer:
 #76966  από κατερινα 55
 Κυρ Σεπ 02, 2012 7:51 pm
Κώστας έγραψε: Τι σημαίνει το λεκτικό "σύμφωνα με το επάγγελμα και τη μόρφωσή του" κρίνεται με ποσοστό 67%. Δηλαδή αν η μόρφωση σου είναι περιορισμένη (πχ δεν έχεις βγάλει πολυτεχνείο), θα πάρεις χαμηλότερο ποσοστό;!!!
Κώστα απ'ότι φαίνεται υπάρχει μία φόρμα,φτιαγμένη προ αμνημονεύτων χρόνων η οποία χρησιμοποιείται ακόμα.
Εγώ υπέβαλλα γιά 1η φορά τα χαρτιά μου το 1999.Η απόφαση λέει ακριβώς σε συνδυασμό με τη μόρφωσή του και την ηλικία του....
(ούτε το φύλο δεν άλλαζαν.)
Ε!εξακολουθούν να χρησιμοποιούν αυτό το ακατανόητο κείμενο :?: :?:
  • 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10