• ΕΠΙΔΟΜΑ

• Συζητήσεις για επιδόματα αναπηρίας, ΙΚΑ, ΤΕΒΕ, κοινωνικά ιδρύματα και άλλων υπηρεσιών.
Συζητήσεις για επιδόματα αναπηρίας, ΙΚΑ, ΤΕΒΕ, κοινωνικά ιδρύματα και άλλων υπηρεσιών.
 #323  από manos81
 Πέμ Οκτ 09, 2008 4:39 pm
ASTA EXW TREKSEI EXW PARAKALESEI EXW GINEI GIFTOS EXW LADOSEI ALL 0 APOTELESMA.KAI ME TIN TELEUTEA GNOMATEUSH POS KAI MOU TO PERASANE AKOMA APORO. THIMAME OTAN PERASA EPITROPI POU TOUS TA EXWNA KAI TOUS ELEGA POS TA DINOUN EKY POU THELOUN KAI OTI POS DEN TO DIKEOUME TO EPIDOMA APO TI STIGMI POU PREPEI NA YPOXREONW TI GINEKA MOU H TON KATHE FILO H SIGENI GIA NA KANW MIA MEGALI APOSTASI H ME TO AFTOKINITO H ME TA PODIA GIATI SINITHOS STH MESI TIS DIADROMIS ARXIZW KAI SERNOME KAI TOUS PETAKSA TI BEBEOSH STA MOUTRA.AKOMA APORO POS ME PERASANE :o
 #325  από ioanna papantoni
 Πέμ Οκτ 09, 2008 4:48 pm
:lol: :lol: :lol: sorry gia to gelio mano alla h oli katastasi k o tropos tous einai gia gelia k gia klamata...ti na po makari na mhn tous tyxei pote auto pou etyxe se emas alla h eironia ksereis poia einai?oti k na tous tyxei tha exoun ta mesa k tha paroun epidoma tetrapligias..opote pali tha span ta neura mas :lol:
 #327  από Μαρία
 Πέμ Οκτ 09, 2008 4:54 pm
Αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι το εξής και όποιος μπορεί μου απαντά
Το επίδομα το δικαιούμαστε όλοι οι πάσχοντες απο ms???
Διότι αυτό που επικαλούνται είναι ότι το δικαιούνται όσοι πάσχουν από σκλήρυνση κατά πλάκας που επιφέρει παραπληγία ή τετραπληγία με ποσοστό 67% και άνω
Και η αλήθεια είναι ότι δεν έχω εικόνα παραπληγικού, και λένε ότι είναι λάθος να πιστεύουμε ότι όλοι οι πάσχοντες πρέπει να πάρουν το επίδομα.
Εγώ όμως όπως έχω ξαναπεί γνωρίζω ανθρώπους στην δική μου κατάσταση που το παίρνουν :?: :?: :?:
 #329  από ioanna papantoni
 Πέμ Οκτ 09, 2008 5:01 pm
exo ton nomo ta xeria mou o opoios leei oti h anapiria tou ano tou posostou tou 67% sthn MS proupothetei kinitiki anapiria h opoia mporei na einai puramidiki h paregkefalidiki. MS me pososto ano tou 67% empiptei sthn ennoeia ths paraplhgias tetraplhgias k den einai aparaititi h proupothesi ths amfotetrapleurhs puramidikis sundromis.

auth einai h apofasi tou ypoyrgiou ygeias.
oti dld osoi pasxoun apo ms theorounte atoma me anapiria alla gia na exeis ta pronomia prepei na exeis pososto ano tou 67%.
alla eipame uparxoun simptomata pou oi epitropes den mporoun na doun.
 #334  από Μαρία
 Παρ Οκτ 10, 2008 9:14 am
Ευχαριστώ πάρα πολύ για όλες τις πληροφορίες.Πιστεύω πως θα μου φανούν ιδιαίτερα χρήσιμες για την επόμενη φορά και ελπίζω να καταφέρω να το πάρω :)
 #336  από ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΡΩΤΟΓΕΡΟΣ
 Πέμ Νοέμ 06, 2008 10:18 am
Μαρία κατά πως το βλέπω εγώ όλα είναι σχετικά . Όταν εκδηλωθεί η πάθηση μας - δηλαδή όταν έχουμε ώση - είναι πολύ δύσκολο άν όχι αδύνατο να δουλέψεις . Τα ίδια περίπου συμβαίνουν και όταν δεν υπάρχει ώση .΄Καθήκον λοιπόν είναι του λεγόμενου κοινωνικού κράτους να προστατεύει τα μέλη του που έχουν πρόβλημα . Τώρα αν εμείς είμαστε ανάπηροι 67% ή όχι δεν ξέρω .
 #550  από ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΡΩΤΟΓΕΡΟΣ
 Πέμ Νοέμ 06, 2008 11:59 am
Αυτό που έγραφα ήταν για τον τρόπο χορήγησης του επιδόματος . Από την Νομαρχία το παίρνεις όταν δεν εργάζεσαι . Είναι λιγότερο από το άλλο και το παίρνεις κάθε 2 μήνες . Από το ασφαλιστικό σου ταμείο το παίρνεις για ορισμένο χρόνο και είναι κάθε μήνα . Οι προυποθέσεις που απαιτούνται είναι : α) Κρίση ΥΕ για 67% σναπηρία με έστω και μικρή κινητική αναπηρία Β) Προσκόμιση γνωμάτευσης ιατρού νευρολόγου για ΣΚΠ προτιμητέου διευθυντή κρατικού Νοσοκομείου.
 #551  από Μαρία
 Πέμ Νοέμ 06, 2008 12:33 pm
Καλημέρα σε όλους!!!
Γνωρίζει κάποιος να μου πει το ακριβές ποσό του επιδόματος που δίνει το ΙΚΑ, γιατί ξέρω ότι απο ταμείο σε ταμείο υπάρχει διαφορά
 #579  από MARIA1
 Τετ Νοέμ 12, 2008 4:46 pm
και τι σημαίνει "εστω και μια μικρή κινητική αναπηρία"?
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8