• Πειτε τα ολα!!!

• Γενική συζήτηση επί θεμάτων της πολλαπλής σκλήρυνσης.
Γενική συζήτηση επί θεμάτων της πολλαπλής σκλήρυνσης.
 #11426  από soulla
 Τρί Νοέμ 10, 2009 12:52 pm
εγω προσωπικα θα εκλαιγα αλλα θα εκανα και τον αγωνα μου :cry: αν παλεψεις και κερδισεις τον καρκινο νομιζω παιρνεις παραταση ζωης :arrow: δε φοβαμαι τον θανατο :lol: την δυσκολη ζωη ομως πραγματικα :o την τρεμω
 #11427  από michaelz21789
 Τρί Νοέμ 10, 2009 12:58 pm
ΤΣΑΠΡΟΥΝΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ έγραψε:Κυριες και κυριοι,

Μετα απο πολλες σκεψεις (οπως ολοι μας) κατεληξα στα εξης

1. Αν ειμασταν 90 χρονων και "νοιωθαμε" οτι ο Χαρος ηταν διπλα μας και ειχαμε δυο λεπτα χρονο ζωης, ολοι ενδομυχα δεν θα "ζητουσαμε" μια μικρη παραταση εστω και ενος λεπτου ?
Αν η απαντηση ειναι ναι, μηπως καθε λεπτο που περναει και χανεται με ψυχολογικα down η' "κλαματα" ειναι χαμενο ? μηπως πρεπει να χαιρομαστε το κιαθε λεπτο ανεξαρτητα "καταστασης" ?? μηπως δεν ξαναγυρνα ??

2. Αν ο γιατρος μας ελεγε οτι ειχαμε καρκινο (μακρυα απο ολους) και εχουμε ακομη 60 ημερες ζωης, τι θα καναμε ?? θα κλαιγαμε εστω και ενα λεπτο χανοντας το η' θα περναγαμε τις 59 καλυτερες ημερες της ζωης μας ??

Απαντηστε στα ερωτηματα αυτα και αναλογα με τις προσωπικες σας απαντησεις, πορευτειτε ;)
:)
Καλημερα Γιαννη.. Θα σου πω εγω τι σκεφτομαι γι αυτα που ειπες.. Μας λενε οτι ερχεται ενα καλυτερο αυριο για την σκπ και ολα θα ειναι καλα, μπορει εγω ας πουμε να εχω καποια κινητικη "δυσκολια" αλλα εχω και αλλα πολλα θετικα να σκεφτομαι.. Θα λεγα οτι μπορει να μν ανταλλαζα αυτα που απεκτησα (πνευματικα κυριως) με την υγεια μου και μια "πεζη" ζωη οπου θα ημουν ενας κλασικος ισως και "ελαφρομυαλος" 20χρονος.. Ξερω ποσο αχαριστος μπορει να ειμαι οταν "χαλιεμαι" για την κατασταση μου, αλλα οταν σηκωνομαι να περπατησω και δν "παει" η οταν αυτη η κατασταση δν μ αφηνει να κανω την ζωη μου οπως θα ηθελα, δν μπορω να σκεφτω ολα αυτα τα καλα που απεκτησα.. Αυτο που με απασχολει ειναι το ΤΩΡΑ. Αν το αυριο θα ειναι καλο η οχι δν με νοιαζει.. Και ναι πρεπει να σκεφτομαστε αυτα που εχουμε και μμπορουμε να ζησουμε και οχι αυτα που μας κραταν πισω.. Συμφωνω απολυτα και μακαρι να μπορουσα να το κανω και στην πραξη, αλλα ειναι δυσκολο γιατι κουβαλαω ανθρωπινο και αδυναμο μυαλο.. Γιατι οσα και να εχω θα θελω να ερθουν καλυτερα επδ ειμαι ΑΝΘΡΩΠΟΣ. Μπραβο σε ολους που μπορουν να ξεπερασουν αυτη την αδυναμια του μυαλου και ζουν ευτυχισμενοι με αυτα που εχουν.. Εγω απλα δν μπορω.. ακομα..
 #11429  από costas
 Τρί Νοέμ 10, 2009 1:24 pm
soulla έγραψε:δε φοβαμαι τον θανατο
Κι εγώ... την ζωή φοβάμαι............
 #11440  από ΤΣΑΠΡΟΥΝΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
 Τρί Νοέμ 10, 2009 2:27 pm
Μιχαλη εχεις δικιο με τον τροπο που σκεφτεσαι! Συμφωνω και εγω κατα 90%!
Αν εχεις δει την ιστορια μου αλλου εδω μεσα, ξαφνικα απο υπερκινητικος εγινα παθητικος και κινητικα μειονεκτικος!
Και εγω περασα πολλα στην γκλαβα μου. Απλα κατεληξα στο οτι ΟΣΟ ΚΑΙ ΝΑ ΣΤΕΝΑΧΩΡΕΘΩ Η' ΚΛΑΨΩ Η' ΤΣΑΝΤΙΣΤΩ, ΤΙ ΘΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ???????????????
Μηπως οτι κανουμε η' αισθανομαστε μπορουμε να το ψιλοκοντρολαρουμε με την απλη ερωτηση "και τι κερδιζω" ??

Δυσκολη προσαρμογη αλλα μαλλον τα καταφερνω ! Παλια (οχι πολυ, κανα χρονο πριν) αν καποιος περνουσε το stop και με δυσκολευε η' με εβριζε απο πανω, κατεβαινα και τον αρπαζα. Τωρα τον γραφω και συνεχιζω! Αλλαγη 100% αλλα με την ερωτηση στον εαυτο μου "και τι κερδιζω?", το πετυχα!
Το ιδιο και για την κατασταση μας. Ρωτω "με το να στεναχωριεμαι και να οδυρομαι, τι κερδιζω??" Η απαντηση ειναι ΤΙΠΟΤΑ
Απλα χανουμε χρονο και φαια ουσια. Χαμογελο και .......... παμε

Κωστακη

ΤΣΑΠΡΟΥΝΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ έγραψε:
Αν ο γιατρος μας ελεγε οτι ειχαμε καρκινο (μακρυα απο ολους) και εχουμε ακομη 60 ημερες ζωης, τι θα καναμε ?? θα κλαιγαμε εστω και ενα λεπτο χανοντας το η' θα περναγαμε τις 59 καλυτερες ημερες της ζωης μας ??

θα κλαίγαμε!!!!!

ΚΑΙ ΤΙ ΘΑ ΚΕΡΔΙΖΕΣ ?? ΜΟΝΟΝ ΜΕΙΟΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΝΑΠΟΜΕΙΝΑΝΤΑ ΧΡΟΝΟ ΣΟΥ
ΑΛΛΑ ΑΝ ΚΑΜΑΚΩΝΕΣ ΚΑΜΙΑ ΣΟΥΠΕΡ ΓΚΟΜΕΝΙΤΣΑ ΜΑΛΛΟΝ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΘΑ ΠΕΡΝΑΓΕΣ
Η' ΑΝ ΠΗΓΑΙΝΕΣ ΕΝΑ ΤΑΞΙΔΑΚΙ ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΖΗΛΑΝΔΙΑ Η' ΤΗΝ ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ (τα μερη που θελω να παω anyway)

ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΤΣΙ ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΕΓΩ (ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΒΕΒΑΙΑ, ΟΧΙ ΑΝΕΚΑΘΕΝ) ;)
 #11441  από michaelz21789
 Τρί Νοέμ 10, 2009 2:37 pm
ΤΣΑΠΡΟΥΝΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ έγραψε:Μιχαλη εχεις δικιο με τον τροπο που σκεφτεσαι! Συμφωνω και εγω κατα 90%!
Αν εχεις δει την ιστορια μου αλλου εδω μεσα, ξαφνικα απο υπερκινητικος εγινα παθητικος και κινητικα μειονεκτικος!
Και εγω περασα πολλα στην γκλαβα μου. Απλα κατεληξα στο οτι ΟΣΟ ΚΑΙ ΝΑ ΣΤΕΝΑΧΩΡΕΘΩ Η' ΚΛΑΨΩ Η' ΤΣΑΝΤΙΣΤΩ, ΤΙ ΘΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ???????????????
Μηπως οτι κανουμε η' αισθανομαστε μπορουμε να το ψιλοκοντρολαρουμε με την απλη ερωτηση "και τι κερδιζω" ??

Δυσκολη προσαρμογη αλλα μαλλον τα καταφερνω ! Παλια (οχι πολυ, κανα χρονο πριν) αν καποιος περνουσε το stop και με δυσκολευε η' με εβριζε απο πανω, κατεβαινα και τον αρπαζα. Τωρα τον γραφω και συνεχιζω! Αλλαγη 100% αλλα με την ερωτηση στον εαυτο μου "και τι κερδιζω?", το πετυχα!
Το ιδιο και για την κατασταση μας. Ρωτω "με το να στεναχωριεμαι και να οδυρομαι, τι κερδιζω??" Η απαντηση ειναι ΤΙΠΟΤΑ
Απλα χανουμε χρονο και φαια ουσια. Χαμογελο και .......... παμε
Το βρισκω πολυ σωστο αλλα δυσκολο στην εφαρμογη.. Νομιζω το οτι ειμαι 20 παιζει καποιο ρολο σ αυτο.. Το παλευω δν λεω αλλα αυτο το μυαλο.. αχχχ...
 #11442  από ΤΣΑΠΡΟΥΝΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
 Τρί Νοέμ 10, 2009 2:49 pm
Μιχαλη οταν σου ειπα "μαλλον εχεις δικιο", για αυτο το ειπα
Επειδη εισαι 20αρης
Και εγω 46 ειμαι. Μπορει να μην ειμαι τζοβενο, :shock: αλλα δεν πεθανα ακομη :roll:

Παντως δεν ειπα ποτε οτι αυτος ο τροπος σκεψης ειναι ευκολος. Απλα μπορουμε να το καταφερουμε με προσπαθεια

Ξερεις τι ελεγε ενας μεγαλος Γαλλος φιλοσοφος ? "Η ζωη ειναι μια συνεχης πορεια προς τον θανατο. Ασε που στην πορεια μπορει να πεθανεις!" :o

Αρα ............ δωστα ολα Μιχαλακη και σε οποιον αρεσουμε. Για τους αλλους δεν θα μπορεσουμε
 #11444  από litsa
 Τρί Νοέμ 10, 2009 2:52 pm
τελικά όλοι κάπως το ίδιο λέμε..
και εγώ λέω 40 είμαι μόνο... αλλά και εσύ Μιχάλη μόνο 20, ίσως όμως αυτός ο επαπροσδιορισμός αξιών που κάνεις τώρα, να σε βοηθήσει να έχεις την ουσιαστική ζωή... ενώ εμεις ίσως χάσαμε και πάραα πολλάα!!

για αυτό προχωράμε μπροστά!!
:D :D :D :D ;)
 #11448  από ΤΣΑΠΡΟΥΝΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
 Τρί Νοέμ 10, 2009 3:27 pm
Δεν χασαμε τιποτε Λιτσακι
Τα καλυτερα ερχονται ;)
Αλλωστε ενας παλιος παπαροτραγουδιστης (μη σκυλάς) ελεγε "για οτι εχω κανει, δεν μετανοιωνω, δεν μετανοιωνω. Ειν'η ζωη μια πλανη γεματη δακρυ και ψεμα μονο ......" κ.λ.π :o
 #11453  από anni
 Τρί Νοέμ 10, 2009 4:31 pm
litsa δεν ξερω αν το πηρες ,εγω παντως προσπαθησα .Εσυ πως εισαι?
 #11456  από litsa
 Τρί Νοέμ 10, 2009 5:08 pm
anni mou to pira..4 φορές!
αλλα σήμερα ειμαι αφσιωμενη στην εργασία που πρέπει να παραδώσω μεχρι τις 12!
έχω ακόμα ένα θέμα να γράψω και άστα να πάνε..
θα σου απαντήσω όμως...
φιλιά πολλα!!
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7