• Εχω ΣΚΠ;;

• Ανοιχτή συζήτηση πάνω στα ποικίλα συμπτώματα και τις υποτροπές που προκαλεί η ΣΚΠ.
Ανοιχτή συζήτηση πάνω στα ποικίλα συμπτώματα και τις υποτροπές που προκαλεί η ΣΚΠ.
 #117771  από Jocaste
 Παρ Ιουν 17, 2016 1:19 am
litsa έγραψε:ρε κοπελιά!!!
στο ίντερνετ δεν βρίσκουμε λύσεις και απαντήσεις...
χαλάρωσε γιατί και σκπ να μην έχεις , κάτι άλλο θα πάθεις σίγουρα..

και στην τελική... μας τα κανες.... τσουρέκια...
:emojis-1: :emojis-1: :emojis-1:
βρήκες και κάνεις!!!
βρες ένα καλό ψυχίατρο, και μετά ξαναέλα να τα πούμε!!!

με πολλή αγάπη!!!

αααα και άσε τα των ηρώων όσοι έχουμε σκπ, γιατί καλύτερα να μην μάθεις ποτέ τι πραγματικά σημαίνει...
ναι εχουμε σκπ, και προσπαθούμε... δεν είμαστε ήρωες.. και ούτε θέλουμε να γίνουμε...
εγώ τουλάχιστον...
αλλά αφού μας έλαχε.. το πολεμάμε!!!

φιλιά και καλά αποτελέσματα...!!
Καλησπερα Λιτσα. Αρχικά με λένε Ιοκαστη. Οντως πήγα σε νευρολόγο- ψυχίατρο και μου διέγνωσε αγχώδη διαταραχή. Μου συνταγογράφησε μυοχαλαρωτικά αλλα δεν θέλησα να μπω σε αυτο το τριπάκι. Αυτο το ειχα πει απο την πρώτη δημοσίευση μου που άνοιξα αυτη την συζήτηση. Γνώμη μου ειναι πως οποιοσδήποτε εχει ενα νόσημα είτε λέγεται ΣΚΠ είτε διαβήτης τύπου 1 είτε καρκίνο αποτελεί μαχητή και ήρωα αφου το "πολεμά" όπως χαρακτηριστικά ανέφερες. Η εκτίμηση μου δεν ειχε σε καμία περιπτωση την παραμικρή λύπηση. Ίσως εξαιτίας του γραπτού λόγου να παρερμηνεύονται ακούσια καποια πραγματα όπως ίσως να παρερμηνεύτηκε το γεγονός οτι απαιτώ απαντήσεις ή γνωματεύσεις απο όλους. Προς θεού. Οποιος θέλει απαντά. Και πάλι σε ευχαριστώ για την διατύπωση την γνώμης σου :emojis-8:
 #119058  από Thor
 Δευ Ιούλ 18, 2016 10:42 pm
Καλη τυχη οτι και να κανεις
σε πολλους ασθενης με σκπ λενε για ψυχολογικο
 #119067  από litsa
 Τρί Ιούλ 19, 2016 6:55 pm
το ψυχολογικό υφίσταται ... είτε μας αρέσει ...είτε όχι...
είτε το δούμε κατάματα είτε όχι..

είτε το παραδεχτούμε, είτε όχι...
είναι τόσα τα σκαμπανεβάσματα...της κυρίας καριολάιν, που άλλοι λιγότερο... άλλοι περισσότερο. ... το έχουμε το θεματάκι μας...
και για νά γίνομαι πιο σαφής...

ειναι τόσα τα νέα δεδομένα... που συχνά μας επηρεάζουν αρνητικά κάποιες φορές..
για να επιτύχουμε να χρησιμοποιούμε το δυναμικό μας, καλό ειναι να εχουμε την ανάλογη αυτογνωσία κυρίως..
τα φάρμακα ίσως βοηθάνε σε κάποιες των περιπτώσεων...

ειναι ενα πολύ μεγάλο θέμα... που χρειαζεται προσεχτική προσέγγιση με σεβασμό απο τον σωστό και υπευθυνο γιατρό...
τα συμπτώματα ποικίλουν και ο κάθε ασθενής ειναι ξεχωριστός...

βέβαια υπάρχουν και γιατροί που ειναι απαράδεκτοι ..σου λενε εχεις κατάθλιψη .... πάρε αντικαθλιπτικά...

η κάθε περίπτωση ειναι ξεχωριστή .... και εγώ καταθέτω την δική μου αποψη και εμπειρία....
 #119110  από billios
 Τετ Ιούλ 20, 2016 6:59 pm
Να προσθεσω το εξεις σημαντικο το οποιο περναει στο ντουκου πολλες φορες,η καταθλιψη και οι κρισεις πανικου τις περισσοτερες φορες προερχεται απο την ασθενεια αμεσα και οχι εμμεσα,ειναι βλαβη καθεαυτου δηλαδη που οφειλεται στην ασθενεια και οχι παραπλευρη απωλεια.
 #119508  από aliki221
 Σάβ Ιούλ 30, 2016 4:34 pm
Jocaste έγραψε:
litsa έγραψε:ρε κοπελιά!!!
στο ίντερνετ δεν βρίσκουμε λύσεις και απαντήσεις...
χαλάρωσε γιατί και σκπ να μην έχεις , κάτι άλλο θα πάθεις σίγουρα..

και στην τελική... μας τα κανες.... τσουρέκια...
:emojis-1: :emojis-1: :emojis-1:
βρήκες και κάνεις!!!
βρες ένα καλό ψυχίατρο, και μετά ξαναέλα να τα πούμε!!!

με πολλή αγάπη!!!

αααα και άσε τα των ηρώων όσοι έχουμε σκπ, γιατί καλύτερα να μην μάθεις ποτέ τι πραγματικά σημαίνει...
ναι εχουμε σκπ, και προσπαθούμε... δεν είμαστε ήρωες.. και ούτε θέλουμε να γίνουμε...
εγώ τουλάχιστον...
αλλά αφού μας έλαχε.. το πολεμάμε!!!

φιλιά και καλά αποτελέσματα...!!
Καλησπερα Λιτσα. Αρχικά με λένε Ιοκαστη. Οντως πήγα σε νευρολόγο- ψυχίατρο και μου διέγνωσε αγχώδη διαταραχή. Μου συνταγογράφησε μυοχαλαρωτικά αλλα δεν θέλησα να μπω σε αυτο το τριπάκι. Αυτο το ειχα πει απο την πρώτη δημοσίευση μου που άνοιξα αυτη την συζήτηση. Γνώμη μου ειναι πως οποιοσδήποτε εχει ενα νόσημα είτε λέγεται ΣΚΠ είτε διαβήτης τύπου 1 είτε καρκίνο αποτελεί μαχητή και ήρωα αφου το "πολεμά" όπως χαρακτηριστικά ανέφερες. Η εκτίμηση μου δεν ειχε σε καμία περιπτωση την παραμικρή λύπηση. Ίσως εξαιτίας του γραπτού λόγου να παρερμηνεύονται ακούσια καποια πραγματα όπως ίσως να παρερμηνεύτηκε το γεγονός οτι απαιτώ απαντήσεις ή γνωματεύσεις απο όλους. Προς θεού. Οποιος θέλει απαντά. Και πάλι σε ευχαριστώ για την διατύπωση την γνώμης σου :emojis-8:
Καλησπερα Ιοκαστη! Αναρωτιεμαι αν εβγαλες ακρη, καθως βρισκομαι σε παρομοια θεση με σενα. Ειμαι 25, πολυ ανοιχτοχρωμη. Μολις εκανα τη 2η μαγνητικη μετα απο 1,5 χρονο με τα ιδια ακριβως αποτελεσματα. "2-3 στικτες εστιες υψηλου Τ2 και Flair σηματος, μη παθολογικης σκιαγραφικης ενισχυσης, στην υποφλοιωδη λευκη ουσια του δεξιου μετωπιαιου λοβου. Ευρηματα μη ειδικων απεικονιστικων χαρακτηρων και χωρις μεταβολη απο τον προηγουμενο ελεγχο" Συμπτωματα που εχω, μυικες συσπασεις(δεσμιδωσεις), λιγο ελαφρυ κεφαλι και τελευταια μια κοπωση που απεδωσα στη ζεστη. Δε ξερω σε ποιον γιατρο ν απευθυνθω, αν γνωριζει καποιος καποιον του Εοπυυ ή σε δημοσιο νοσοκομειο για να σχολιασει τα αποτελεσματα, θα το εκτιμουσα!!! Αθηνα βρισκομαι. Εχω κουραστει με τους "κακους" γιατρους, που ουτε καν μου μιλανε.. ουτε αποριες μου λυνουν..!
Ευχαριστω εκ των προτερων και να ειστε ολοι καλα.
 #120189  από Filia
 Σάβ Αύγ 27, 2016 10:21 pm
Πέρυσι ξεκίνησα τον Μάιο με σεμπτεβρη να νοιωθω μόλις ξυονω μουδιασμενη γλώσσα ματια στέρνο χερι.η μαγνητική έδειξε 2 μικρές εστίες εγκάρσιου διαμέτρου ολίγων χιλιοστών με υψηλη ενταση σήματος στην υποφλοιωδη μοίρα αριστερά μέτωπο βρεγματικά ευρήματα μη ειδικα.δεν παρατηρούνται εστιακου τύπου αλλοιώσεις στην περιοχή του στελέχους γέφυρας.μικρού βαθμού κατάδυση υπερυφιππιακης δεξαμενής εντός τουρκικού εφφιπιου με μερικώς κενό τουρκικό εφιπιοτο μεσιλαβιο φυσιολογικό σε σχημα και ενταση.αυτό πέρυσι.φέτος άρχισα 4 μηνες στην τραχεία χρ χρ δεν βρήκαν με μαγνητική θώρακα και να με σφίγγει μόλις μιλάω η περπαταω η σπονδυλική στα 2 πλαγιά των πλευρών.η σπονδυλική βρέθηκαν οστεόφυτα περίεργο 40 ετων και πρώην χορεύτρια.και τώρα σαν να καταπινω υγρό πικρό.πίεση και παλμούς μέσα στο κεφάλι τρέμουλο μόλις ξυπναω κάθε μέρα τα ματια μου νεκρά δεν βλέπω ανοιχτα για 2 λεπτα σταδιακά επανέρχεται όραση και τα ματια πονανε.βλέπω περίεργα με πιέζει το κεφάλι όταν ξαπλωνω πονάει πίσω και βσοασμοι σαν φτερουγισνα στα αυτιά μια βδομάδα βουλωνουν σαν να πιέζονται απί κάτι και μόλις σηκωνομαι ζαλιζομαι η πίεση ενω είχα συνήθως 11 τώρα εναν μήνα 9 9.5 με 7 και 130 παλμούς με φτερουγίσματα.καρδιά ελενχος έγινε καλός.άπνοιας 14 σε 59 λεπτα ύπνου.σε 2μηνες φοβάμαι να φάω έχασα 20 κιλά .τι είναι αυτό να ξυπναω κάθε μέρα με τύφλωση που τρεμω μέχρι να επανέλθει τρέμει το κεφάλι σπασμοί στα αυτιά μουδιασνενο χερι και αίσθημα κενού απο τιν αυχένα μέχρι τον λάρυγγα και τα αυτιά μου κόβει την ανάσα.θα τεελαω πέρυσι ειπαν δεν ηταν σκπ οι εστίες μήπως φέτος προχώρησε.γιατί η αξονική που είχα κανει δεν έδειξε τίποτα και σε 2 μέρες μαγνητική εγκεφαλογράφημα έδειξαν εστίες;πολύ ταραχή στο κεφάλι με δύσπνοια σαν να φεύγει το κεφάλι.είναι λέτε και εξελίχθηκε σε ενα χρονο;όλο ενα κενό πίσω σαν ναμαι σε αεροπλάνο ζαλάδα με τα ματια όταν κινουνται πραγματα.όλα αυτά συμπτώσεις κάθε μέρα μόλις ξυπναω μοτδιασμενα ματια δεν βλέπω μουδιασμενγλωσσα χερι .μου γραψανε να κάνω επαναληπτικές εγκεφαλου αυχένα και φοβάμαι στα δημοσια θέλω ανοιχτα και μου ζητάνε 300αρια λόγω πρόνοιας δεν δικαιοκογουνται σε ιδιωτικά τώρα τον σεμπτεβρη θα πάω .αλλά ως τοτε θα τρελλαθω φεύγει το κεφάλι τυφλωνομαι δεν μπορεί λέω οτι και να λένε οι γιατροί με βαση τα πέρυσι να δεδομένο οτι δεν έχω τίποτα εγώ βλέπω όλα να συμπίπτουν και μεγαλώνω μονη μου δυο παιδιά που ενα καλοκαίρι με όλα αυτά πέρασαν σπίτι νοσοκομεία .ευχαριστώ για τον χρονο σας