• καλησπέρα!!!

• Είστε καινούργιο μέλος; Παρουσίαστε τον εαυτό σας στην κοινωνία του MSSociety.
Είστε καινούργιο μέλος; Παρουσίαστε τον εαυτό σας στην κοινωνία του MSSociety.
 #8684  από mary_d_ath
 Τετ Σεπ 16, 2009 1:13 pm
Γιατί κάνουν και ερώτηση "γιατί δεν θες ν' αυτοκτονήσεις;", αυτό είναι άκρως αντιδεοντολογικό απ' όσο ξέρω...
Θυμάμαι όταν μου έγινε η διάγνωση ερχόταν κάθε μέρα μία ψυχίατρος και μπαστακωνόταν στο δωμάτιο όπου έκανα τον ορό διαβάζοντας Freud!! :lol:
Ποτέ δε μου άνοιξε κουβέντα, μάλλον περίμενε να της μιλήσω εγώ, αλλά εγώ άκουγα μουσική και δεν έδινα σημασία!!
Μόνο μία φορά με ρώτησε αν αντιλαμβανόμουν παρενέργειες π.χ. θλίψη με την κορτιζόνη!!
Βέβαια στην πορεία έγινε ένα αστείο σκηνικό και όποτε την έβλεπα γελούσα και δεν ξανασχολήθηκε ευτυχώς!!
Πάντως οι ψυχίατροι/ψυχολόγοι είναι κι αυτοί σαν τους υπόλοιπους γιατρούς, υπάρχουν καλοί και κακοί. Χρησιμοποιούν και οι 2 το DSM (Diagnostical Statistical Manual-ένα βιβλίο που ταξινομεί όλες τις ψυχικές ασθένειες βάση των συμπτωμάτων) με μία βασική διαφορά, οι ψυχίατροι νοιάζονται να καταπολεμήσουν την ασθένεια μη δίνοντας ιδιαίτερη σημασία στα βαθύτερα αίτια που προκάλεσαν την όλη αντίδραση, ενώ οι ψυχολόγοι και κυρίως οι ψυχοθεραπευτές προσπαθούν να σε φέρουν αντιμέτωπο με την αιτία/αιτίες που κάθε άνθρωπος τείνει να κρύβει μέσα του χρησιμοποιώντας τους διάφορους μηχανισμούς άμυνας.
 #8689  από LL--MM
 Τετ Σεπ 16, 2009 3:54 pm
Καλά, κι εμένα μία ψευτοεπιμελήτρια είπε στη νευρολόγο που ήταν στη διαγνωστική ομάδα: "η κ. LL--MM δε με θέλει...." Τι να την έκανα βρέ παιδιά, όταν δεν είχα τις πληροφορίες που χρειαζόμουν; :evil:

Mary_d_ath: Δεν επιτρέπεται να ζητήσω λίγο λικέρ φράουλα; :lol:
 #8692  από mary_d_ath
 Τετ Σεπ 16, 2009 4:44 pm
:lol: :lol:
Δεν το ήξερα ότι βγαίνει και σε φράουλα το λικέρ!!
Υποθέτω ωστόσο ότι με το λεμόνι θα 'ναι λίγο αηδία... :lol:
Αλλά αφού το ζητάς, πέρνα από το καφενείο να σε κεράσουμε!!

Αχ, μιας και έθιξες το θέμα του νευρολόγου... Κι εμένα επιμελήτρια Α με κουράρει, αλλά που θα μου πάει μόλις ανεξαρτητοποιηθώ οικονομικά θα την αλλάξω!! Δεν πάει να χτυπάνε τον κ*λ* τους κάτω οι γονείς μου, εγώ θέλω ένα γιατρό που να εμπιστεύομαι...
Ουτοπία βέβαια, αλλά κάπου θα υπάρχει... :lol:
 #8693  από LL--MM
 Τετ Σεπ 16, 2009 4:56 pm
Πώς, και σε λεμόνι βγαίνει, και είναι και πολύ αρωματικό... Αλλά αυτοί δεν αλλάζουν με τίιιιποτα! Σπάνιο να βγουν σε άλλη εκδοχή :(
 #8694  από litsa
 Τετ Σεπ 16, 2009 5:15 pm
Ουτοπία βέβαια, αλλά κάπου θα υπάρχει...

xexex !!!χεχεχε!!!!!!!!!!!! :lol: :lol:
μία από τα ίδια είμαστε πάλι.!!!

το βρήκα!!!!!!
όταν με το καλό θα βγει το ΦΑΡΜΑΚΟ για τη σκπ .. τότε ΟΛΟΙ οι γιατροί θα ξέρουν τι να μας πουν και θα το παίζουν και ΘΕΟΙ!!!!!!!!

ΧΕΧΕΧΕ!!!!!!!!!
 #8713  από petros
 Πέμ Σεπ 17, 2009 9:40 am
Λίτσα προσπαθώ να καταλάβω που διαφωνούμε. Φυσικά και όπως σου διευκρίνησα πριν απαντήσεις ο ψυχολόγος δεν έχει καμία ιδιώτητα να γράψει φάρμακα γιατί δεν είναι γιατρός!...Ο ψυχιατρος έχει τελειώσει ιατρική, ο ψυχολόγος όχι.Αλλά τέλος πάντων νομίζω οτι το ερωτηματολόγιο είτε το έφτιαξε ψυχολόγος είτε ψυχίατρος είτε μπογιατζής είναι γελοίο...

Καλημέρα σε όλους... :mrgreen:
 #8714  από litsa
 Πέμ Σεπ 17, 2009 9:56 am
Ο ένας αντιμετωπίζεις καθαρά φαρμακευτικά μια πάθηση και ο άλλος λειτουργεί ως ακροατής η και σύμβουλος.Προσπαθεί να ανακλύψει την αιτία της εκάστοτε ψυχολογίας και από που πηγάζει ουσιαστικά.Εγώ μιλώ μόνο για ψυχολόγο. Ξέρω π.χ μια η οποία είναι πολύ καλή αλλά για να κάνεις συνεδρία μαζί της θες 150 ευρουλάκια το 2ωρο.

πετρο μου!
διαφωνούμε αν μπορούμε να το πούμε ετσι, - που δεν νομίζω απλά λύσεις ψάχνουμε-

στο ότι δεν είναι μόνο οι ψυχολόγοι αλλά και οι ψυχίατροι - ψυχοθεραπευτές που κάνουν πολύ καλά τη δουλειά τους...

μπορεί π.χ να είναι ψυχολόγος και να έχει κάνει ΤΙΣ ΣΠΟΥΔΕΣ - ίσως να είναι καλός- εξαρτάται πόσο βαθιά θέλεις να φτάσεις...

τώρα για το οικονομικό?? ξέρω να παίρνουν 70 ευρουλάκια το 25λεπτο....
αλλά να γίνεται ουσιαστική δουλειά!
ξέρω για 200 την συνεδρία και εκεί εχω δει να εχουν αποτέλεσμα ...
τώρα για τον χρονο της συνεδρίας - όσο πιο έμπειρος είναι ο ψυχοθεραπευτής τόσο πιο λίγη ώρα χρειαζεται να σε καθοδηγήσει...

αυτά πρωί πρωί - τώρα ριλάξ στο καφενείο .........!!!!!!!!!!!!!!!!
φιλια
 #8785  από LL--MM
 Σάβ Σεπ 19, 2009 11:07 am
Με τον Πέτρο συμφωνούμε απολύτως, ιδίως ώς προς τους μπογιατζήδες... Η κατάσταση είναι όμως σοβαρώτερη για εκείνους που αναγκάζονται να υποστούν τέτοια ερωτηματολόγια σε νοσοκομειακό περιβάλλον, όπου δεν τους αφήνουν και πολλές επιλογές... Κι εκεί, είναι επικίνδυνο, διότι οι όποιες απαντήσεις θα ερμηνευτούν κακήν κακώς από αυτούς τους/τις ...τι είπαμε, μπογιατζήδες :D ; Χασάπηδες, δεν ήταν το πολύ σωστότερο όνομα που είχε δώσει τότε η Έλενα; :evil:

Και να ζητήσουμε και ειλικρινά συγγνώμην και στούς μπογιατζήδες και τους χασάπηδες... (τους αυθεντικούς, δηλαδή) Στοίχημα ότι εκείνοι δε θα έπεφταν ποτέ τόσο χαμηλά :o Η όποια ομοιότης είναι απολύτως τυχαία και ακούσια... :shock:
 #8788  από petros
 Σάβ Σεπ 19, 2009 12:15 pm
...τα ειπες ολα.... :|
 #8813  από Maria77
 Κυρ Σεπ 20, 2009 11:18 am
Πολύ σημαντικά όλα όσα έχετε αναφέρει πιο πάνω και σωστά!
Θα συμφωνήσω με την Mary για το πως έχει διατυπώσει την διαφορά ψυχολόγου/ψυχίατρου!
Έχω ξαναναφέρει πως πίο παλιά πήγαινα σε κάποια ψυχολόγο, η οποία πραγματικά με βοήθησε πάρα πολύ! Εννοώ μετά την διάγνωση της MS...
Αλλά για να επιβεβαιώσω αυτά που λέτε, για να καταλήξω σε αυτήν την ψυχολόγο, πήγα πρώτα σε 3 άλλους :shock: με την μία μάλιστα είχα τσακωθεί πολύ άσχημα για τις "βλακείες'' που μου έλεγε :shock:
Για να σας δώσω να καταλάβετε σε τί άσχημη ψυχολογική κατάσταση βρισκόμουνα, πάθαινα συνεχώς κρίσεις πανικού, λόγω υπερβολικού άγχους που δεν μπορούσα να ελέγξω... :(
Όταν είχα πάει σε αυτήν την άσχετη ψυχολόγο, την οποία μάλιστα μου είχανε συστήσει κάποιοι γιατροί πως ήταν πολύ καλη...ΤΡΟΜΑΡΑ ΤΗΣ...η κατάστασή μου έγινε χειρότερη...της έλεγα πως πάθαινα κρίσεις πανικού όπου βρισκόμουνα (όμως εγώ όλο αυτό το άγχος το είχα γιατί μου είχε γίνει πρόσφατα η διάγνωση της ΜS) αυτή για να μου πουλήσει μούρη, ξεκίνησε να μου λέει όλα τα συμπτώματα που παθαίνει σταδιακά κάποιος που έχεις κρίσεις πανικού! :shock: :shock: :shock: :evil: :evil: Έτσι εμένα ο πανικός μου είχε γίνει ακόμη πιό έντονος :shock: Θυμάμαι πως μου έλεγε "όταν είσαι πολύ αγχωμένη, να ακους μουσική" Πραγματικά εγώ όταν πάθαινα κρίση πανικού, το τελευταίο που με ένοιαζε ήταν η μουσική....Αφου είχα πάει 2 φορές θυμάμαι κοντά της, την πήρα και της ανάτρεψα όλα όσα μου είχε πει...της είπα διαφωνώ με όλα όσα μου είπατε και πως δεν είχε καθόλου δίκιο, εννοείτε πως δεν ξαναπάτησα σ' αυτήν.
Είχα αρχίσει να χάνω τις ελπίδες μου, πως τελικά κανένας δεν θα μπορούσε να με βοηθήσει, όταν μου συστήσανε κάποιαν άλλη...Ξεκίνησα να πηγαίνω με κάποιους δισταγμούς και επιφυλάξεις σ' αυτήν...Χρειάστηκε αρκετό διάστημα για να αντιληφθεί το τρόπο σκέψης μου και γιατί ένοιωθα έτσι...Καμία φορά δεν μου είπε πρέπει να κάνεις αυτό ή το άλλο...μου έλεγε θυμάμαι "όπως αισθάνεσαι" και σιγά σιγά θα βρεις τον εαυτό σου. Πραγματικά με βοήθησε πάρα πολύ να βάλω τις σκέψεις μου σε μία σειρά αλλά και να δώσω εξήγηση σε όλα όσα αισθανόμουν! Περάσανε και οι κρίσεις πανικού και όλα :)
Δυστυχώς είναι αρκετά δύσκολο να βρεις κάποιο καλό ψυχολόγο ή καλό γιατρό, τον οποίο να εμπιστεύεσαι απόλυτα και να σε βοηθήσει αλλά αν δεν προσπαθήσεις πώς μπορείς να το ξέρεις??
Πάντα πρέπει να ελπίζουμε!