• Κατανόηση;

• Γενική συζήτηση επί θεμάτων της πολλαπλής σκλήρυνσης.
Γενική συζήτηση επί θεμάτων της πολλαπλής σκλήρυνσης.
 #109456  από ΝΤΙΑΝΑ
 Τρί Φεβ 17, 2015 2:13 pm
Συμφωνω απολυτα με οσα γραφει η Ιωαννα.Αυτο που με τρομοκρατει,επειδη εχω δυο αγορια,ειναι η καταραμενη κληρονομικοτητα.
 #109457  από Γιάννης
 Τρί Φεβ 17, 2015 3:26 pm
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΡΩΤΟΓΕΡΟΣ έγραψε:Από τον Δεκέμβριο σταμάτησα να βγαίνω έξω από το σπίτι γατί και με το μπαστούνι έτρωγα τούμπες .
Να πάρεις ένα ωραιότατο rollator Γιώργο, μαθαίνεις να χειρίζεσαι τα φρένα (βασικό) και κάνεις τη δεκαπλάσια απόσταση απ' ότι με οποιοδήποτε άλλο βοήθημα. Σου στέλνω πμ με το καλύτερο γιατί δεν είναι όλα το ίδιο καλά.
 #109458  από Dhm
 Τρί Φεβ 17, 2015 4:32 pm
Απλώς ακόμα και με 5.000 mg χάπια που παίρνω πάλι δεν νιώθω καλά. Κι έχω βαρεθεί να λέω στους φίλους μου ότι δεν μπορώ να βγω γιατί....Εντάξει ξέρω,μακάρι αυτό να ήταν το μόνο πρόβλημα,αλλά είμαι μόνη.Δεν αντέχω άλλο να ξυπνάω μες στην νύχτα και να τρέμω από τον πυρετό και να μην αντέχω να σηκωθώ να πάρω χάπι κλπ κλπ
Και μου είναι ακόμα πιο δύσκολο όλο αυτό,όταν βλέπω περιπτώσεις που ενώ κάνουν ''θεραπεία'',χειροτερεύουν ή που δεν κάνουν παίρνουν κάτι και είναι καλά. Θέλω να πω μακάρι κάποιος να μου έλεγε ότι ναι θα πάρεις αβονεξ και θα είσαι καλά. Τότε ναι,πιστεύω πως θα άντεχα καλύτερα! Αλλά...
 #109467  από ιωαννα 1963
 Τρί Φεβ 17, 2015 9:09 pm
Κουκλα μου γλυκια να κανεις τη ζωη σου ευκολη.Αφου παρεις τα δυο depon μια ωρα πριν την ενεση να παιρνεις ενα ponstan 4 ωρες μετα τα depon και μετα απο 4 ωρες να παιρνεις panadol maximoum.Να τα παιρνεις πριν αρχισουν τα ριγη.Να μην αποκοβεσαι απο τους φιλους σου γιατι θα ειναι το στηριγμα σου στις δυσκολες ωρες.Μοιρασου το προβλημα σου μαζι τους και να ξερεις οτι οι πραγματικοι φιλοι θα ειναι κοντα σου ακομα και τις ωρες της κακουχιας,να σου κρατουν το χερι και να σου δινουν παυσιπονα! :smile-muscle: :smile-muscle: :smile-muscle: :smile-muscle:
 #109468  από Dhm
 Τρί Φεβ 17, 2015 9:29 pm
Λίγο άσχετο..Αλλά τουλάχιστον έχω διευκολυνθεί πάρα πολύ από τότε που κάνω μόνη μου τις ενέσεις!!
 #109480  από mplearkouda
 Τετ Φεβ 18, 2015 6:58 pm
Dhm έγραψε:Απλώς ακόμα και με 5.000 mg χάπια που παίρνω πάλι δεν νιώθω καλά. Κι έχω βαρεθεί να λέω στους φίλους μου ότι δεν μπορώ να βγω γιατί....Εντάξει ξέρω,μακάρι αυτό να ήταν το μόνο πρόβλημα,αλλά είμαι μόνη.Δεν αντέχω άλλο να ξυπνάω μες στην νύχτα και να τρέμω από τον πυρετό και να μην αντέχω να σηκωθώ να πάρω χάπι κλπ κλπ
Και μου είναι ακόμα πιο δύσκολο όλο αυτό,όταν βλέπω περιπτώσεις που ενώ κάνουν ''θεραπεία'',χειροτερεύουν ή που δεν κάνουν παίρνουν κάτι και είναι καλά. Θέλω να πω μακάρι κάποιος να μου έλεγε ότι ναι θα πάρεις αβονεξ και θα είσαι καλά. Τότε ναι,πιστεύω πως θα άντεχα καλύτερα! Αλλά...
Πιστεύω το αν δουλεύουν ή όχι και σε ποιο βαθμό είναι τεράστιο θέμα που δεν θα βρεί ποτέ απάντηση για πολλούς και διάφορους λόγους. Εγώ πραγματικά δεν ξέρω τι πιστεύω πλεον.
Νομίζω τελικά ότι πραγματικά αυτή η ασθένεια είναι θέμα τύχης. Αν κάποιος είναι από τους ‘τυχερούς‘, αυτό επηρεάζει και τις αποφάσεις του ως προς αν θα ακολουθήσει κάποια φαρμακευτική αγωγή ή αν θα επιλέξει πιο φυσικούς τρόπους. Όταν νοιώθεις καλά, νοιώθεις και περισσότερη αυτοπεποίθηση να μην παίρνεις τα φάρμακα πρώτης γραμμής με τις φοβερές τους παρενέργειες, κτλ κτλ.
Όταν βλέπεις ότι χειροτερεύεις, νοιώθεις πιο πολλή ανασφάλεια στο να τα σταματήσεις.
Οπότε το ότι υπάρχουν άτομα που είναι καλά χωρίς φάρμακα στατιστικώς κρύβει μεροληψία.
Υπάρχουν και μαρτυρίες που άλλαξαν διατροφή και τρόπο ζωης και σηκώθηκαν από την καρέκλα, αλλά υπάρχουν και άλλοι που το δοκίμασαν αλλά για αυτούς δεν δούλεψε. Κι εμένα μου περνά από το μυαλό να τα σταματήσω όλα τα δηλητήρια, αλλά όσο χειρότερα γίνομαι τόσο πιο πολλή ανασφάλεια νοιώθω. Έτσι λειτουργώ εγώ φυσικά, σε αυτή τη φάση. Κάποιος άλλος μπορεί να λειτουργεί διαφορετικά.
Το μόνο σίγουρο είναι ότι ο ανθυγιεινός τρόπος ζωής πουθενά δεν βοηθά.
Σε καταλαβαίνω για όλα αυτά που λες για τις ενέσεις. Το άλλο κακό με αυτή την πάθηση είναι ότι μπορεί να έχεις ένα πρόβλημα και να είσαι μες τη μαυρίλα, και μόλις προκύψει κάτι χειρότερο σκέφτεσαι την προηγούμενη σου κατάσταση και λες καλά ήμουνα τότε, και νόμιζα ότι εκείνο ήταν πρόβλημα..
 #109483  από ΑΝΝΑ59
 Πέμ Φεβ 19, 2015 7:36 am
Dhm έγραψε:Απλώς ακόμα και με 5.000 mg χάπια που παίρνω πάλι δεν νιώθω καλά. Κι έχω βαρεθεί να λέω στους φίλους μου ότι δεν μπορώ να βγω γιατί....Εντάξει ξέρω,μακάρι αυτό να ήταν το μόνο πρόβλημα,αλλά είμαι μόνη.Δεν αντέχω άλλο να ξυπνάω μες στην νύχτα και να τρέμω από τον πυρετό και να μην αντέχω να σηκωθώ να πάρω χάπι κλπ κλπ
:emojis-18: Βρε κοριτσακι μου ....Γιατι δεν συζητας , σοβαρα , με το γιατρο σου ? Αν σε ''χαλαει '' τοσο πολυ η Αβονεξ , τι νοημα εχει να κανεις αυτη την ενεση ? Σου ξαναειπα , οτι οι παρενεργειες ενος φαρμακου , μπορει να προκαλεσουν επιδεινωση της παθησης ...Ακου που σου λεω ...Ακομα , η δικη μου πειρα λεει , οτι οι ιντερφερονες , η Αβονεξ κυριως , μπορει να προκαλεσουν καταθλιψη .......Καταθλιψαραααααααα... :emojis-18: :emojis-18: :emojis-18: :emojis-18: :emojis-18: Σε παρακαλω !!!!! Συζητησε τα προβληματα , που σου προκαλει η φαρμακευτικη αγωγη , με τον νευρολογο σου !!!
 #109488  από Dhm
 Πέμ Φεβ 19, 2015 10:23 am
Τα γνωρίζει. Μάλιστα επειδή δεν είχε ξαναναφερθεί πρόβλημα στο στομάχι από την αβονεξ, τους έχει στείλει και τις εξετάσεις μου για να το ψάξουν υποτίθεται...
Αλλά επιμένει ότι καλύτερα να είμαι έτσι από το να μην παίρνω τίποτα..
 #109496  από ΑΝΝΑ59
 Πέμ Φεβ 19, 2015 2:10 pm
Dhm έγραψε:Τα γνωρίζει. Μάλιστα επειδή δεν είχε ξαναναφερθεί πρόβλημα στο στομάχι από την αβονεξ, τους έχει στείλει και τις εξετάσεις μου για να το ψάξουν υποτίθεται...
Αλλά επιμένει ότι καλύτερα να είμαι έτσι από το να μην παίρνω τίποτα..
Συγγνωμη Δημητρουλα μου , αλλά θα ...τον βρισω τον επιστημονα .....@@@@@@^^^^^####**** .Ακους εκει ...καλυτερα να εισαι ετσι απο το να μη παιρνεις τιποτα ...Τι λεει ο ανθρωπος ???? Θα μας τρελανει ??????? :smile-headbang: :smile-headbang: :smile-headbang: :smile-headbang: :smile-headbang: :smile-headbang: :smile-headbang:
 #109498  από Dhm
 Πέμ Φεβ 19, 2015 2:46 pm
.... :emojis-14: