• παρενέργειες Rebif 44 μέχρι πότε???

• Αγωγές ιντερφερόνης (Interferon beta-1a) όπως PLEGRIDY, AVONEX, REBIF, BETAFERON, EXTAVIA κτλ.
Αγωγές ιντερφερόνης (Interferon beta-1a) όπως PLEGRIDY, AVONEX, REBIF, BETAFERON, EXTAVIA κτλ.
 #28568  από panos59
 Σάβ Μάιος 29, 2010 12:00 am
Εννοείται πως η νοσιλευτρια δεν με έπεισε ..........
ακου 4 ώρες ...... :| :| :|
τσσσς ..............
 #28571  από panos59
 Σάβ Μάιος 29, 2010 12:31 am
εγω πιστεύω ότι κάνουν μικροαλλαγες στο φάρμακο και δεν μας λένε τίποτε ..... :evil:
δεν θα ξεχσσω τότε (πριν 2-3 χρόνια) που ξαφνικά, δίπλα στο όνομα του φαρμάκου, εμφανίστηκε και ένα '' FΝ '' ..........??????? Rebif FN ???????????
μπήκα στο ιντερνετ και έμαθα ότι FN σήμαινε new formulation, νέα σύθεση δηλαδή .....
???? :?: :?: :?:
και δηλαδή ποιά ΝΕΑ σύνθεση ????? :?: :?: :?:
έψαξα παλι και βρήκα ότι η αλλαγή ήταν η σντικατάσταση του ορού ανθρώπου (ή αλόγου) που περιέχεται στο φάρμακο, με ορό μήτρας χάμστερ ή ινδικού χοιρίδιου ... ή κάτι τέτοιο ...
θα μου πείτε .... και που το έμαθες τι κατάλαβες ????
επιστημονικα ίσως τίποτε ......
αλλά, ακόμα και σε εσάς, δεν μένει τελικά η πικρή γεύση ότι κάποιος πειραματίζεται επάνω μας ???
γίνονται αλλαγές ... γιατί ??? τι δεν πήγαινε καλά ???
εγώ, Αθηναίος, και δεν πήρα χαμπάρι ......εσείς, όλοι οι υπόλοιποι, το είχατε πληροφορηθεί έγκαιρα??? Από πού ??? :?: :?: :?:
από την εταιρεία/νοσηλεύτριά σας ??? :?: :?: :?:
υπηρξε ενημέρωση και εγώ, έτσι απλά, την αγνόησα ???
 #28572  από panos59
 Σάβ Μάιος 29, 2010 8:42 am
δευτερολογώντας (ή μάλλον τριτολογώντας) στις προηγούμενες αναρτήσεις μου, να διευκρινίσω ότι, μιλώντας για νοσηλεύτρια, εννοώ νοσηλευτρια της εταιρείας του φαρμάκου, νοσηλεύτρια στα γραφεία της Merc_ Seron_ Hellas δηλαδή, όπου και καλεσα να αναφέρω το πρόβλημα με τις κοκκινίλες ........ Γιατρό ζήτησα, έλειπε, νοσηλεύτρια μου έδωσαν ....
(τη συνέχεια σας την είπα)
περιττό να πώ ότι, το 4-ωρο που μου υπέδειξε, το εφάρμοσα εδώ και 2-3 εβδομάδες, αλλά οι κοκκινίλες παραμένουν ...
ακομα και η χθεσινοβραδυνή ...
αλλά, κανείς τους δεν με ξανακάλεσε απο την εταιρεία, να δει πώς πήγαν τα πράγματα ....
αναρωτιέμαι αν κατέγραψαν αυτά που τους ανέφερα καν ...
γι' αυτό και μίλησα για απαράδεκτη και ασυνήθιστη ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ (από μεριάς τους) :cry:
κάκιστο customer care ... :evil:

υ/γ
η χθεσινή ζέστη, με εκανε ράκκος όλη μέρα....
δυσανεξία ζέστης, κλασικό πρόβλημα και ευαισθησία της ΣΚΠ ...
αλλά, με ένα Mesulid χθές, μία ώρα πριν την ένεση, είμαι τώρα περδίκι!
ναι .. κι εγω το ξέρω ... είναι βαρύ φάρμακο το Μεζουλίντ
κοιτάω να μην κάνω υπερβολική χρήση
 #28574  από kate2002
 Σάβ Μάιος 29, 2010 8:46 am
panos59, χτες που εκανα ενεση, αμεσως μετα εβαλα πανω της αλουμινονερο με βαμβακι και το αφησα κανα 5λεπτο. και μιας και τοχα εκει, εβαλα και σε όλο το μηρο...
εμεινα καταπληκτη σημερα οταν ειδα οτι οχι απλα δεν εκανε καθολου σημαδι-κοκκινιλα, αλλα σχεδον χαθηκαν οι κοκκινιλες που κουβαλουσα απο το φλεβαρη εκει. δοκιμασε το.
οχι μεσουλιτ. παρε ντεπον πλας, ειναι το διπλο...
 #28656  από anni
 Σάβ Μάιος 29, 2010 8:59 pm
Στο φαρμακειο υπαρχει..........
μπορει εσας να σας βοηθησει
 #28658  από Vasso
 Σάβ Μάιος 29, 2010 9:04 pm
Μακάρι γιατί οι κοκκινίλες δεν φεύγουν με τίποτα και πονάνε βέβαια.
 #28851  από panos59
 Τρί Ιουν 01, 2010 7:31 pm
kate2002 έγραψε:panos59, χτες που εκανα ενεση, αμεσως μετα εβαλα πανω της αλουμινονερο με βαμβακι και το αφησα κανα 5λεπτο. και μιας και τοχα εκει, εβαλα και σε όλο το μηρο...
εμεινα καταπληκτη σημερα οταν ειδα οτι οχι απλα δεν εκανε καθολου σημαδι-κοκκινιλα, αλλα σχεδον χαθηκαν οι κοκκινιλες που κουβαλουσα απο το φλεβαρη εκει. δοκιμασε το.
οχι μεσουλιτ. παρε ντεπον πλας, ειναι το διπλο...

φιλη kate2002, σε ευχαριστώ πολύ! :D
θα τα δοκιμάσω και τα δύο και θα σε .. αφήσω να ξέρεις (let you know)
 #28942  από FANTOMAS
 Πέμ Ιουν 03, 2010 4:51 pm
Λιτσακι θα μου επιτρεψεις να πω και εγω την ιστορία μου σαν καθ ύλην αρμόδιος/εμπειρος

9/2000 μεχρι 9/2003 rebiff 22 mg :
αποτέλεσμα μια αργη αλλα σταθερη επιδεινωση με μονα ορατα σημαδια τις μελανιες στα μπρατσα και στους μηρούς , στο ποπο δεν εβλεπα και κοιλια φοβομουν δεν εκανα.

9/2003 μεχρι και 3/2010 rebiff 44 mg : αποτέλεσμα μια πιο γρηγορη επιδεινωση με πιο ορατα σημαδια και μελανιες στα μπρατσα και στους μηρούς(εκανα μπανιο στη θαλασσα με φανελα) πονο στο ''κρεας'' και εδιωχνα τα παιδια μου για να μην παιζουν μαζι μου και με ''παλευουν'' γιατι πόναγα παρα πολλυ.

κοινως θεωρω οτι για μενα ειναι ο,τι πιο άχρηστο εκανα στη ζωή μου.

εδω και τρεις μηνες ειμαι ''καθαρος'' αποτελεσμα : ηθικο ακμαιότατο , βολτες και οικογενειακη - προσωπικη ζωη χωρις δεσμευσεις, αισθανομαι οτι ζω ολα οσα εχασα δεκα χρονια τωρα.

Συμπερασμα , ολοι εδω εχουμε τις δικες μας διαφορετικες εμπειριες.

Υ.Γ την Παρασκευη 4/6 παω για ''ξεβουλωμα'' λεπτομεριες θα γραψω ο,ταν βγω με το καλο και σε αλλη κατηγορια του φορουμ. ;)
 #28943  από kate2002
 Πέμ Ιουν 03, 2010 5:20 pm
με το καλο, για οτι καλυτερο!
FANTOMA σε περιμενουμε πισω... με αγωνια!