• ΠΟΣΟΙ ΤΕΛΙΚΑ ΚΑΝΑΤΕ ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ?

• Θέματα που αφορούν την σκλήρυνση κατά πλάκας και τον κόβιντ κορωνοϊό covid εμβόλιο και πολλαπλή σκλήρυνση.
Θέματα που αφορούν την σκλήρυνση κατά πλάκας και τον κόβιντ κορωνοϊό covid εμβόλιο και πολλαπλή σκλήρυνση.
 #12599  από makisb
 Παρ Δεκ 04, 2009 5:04 pm
Κι αν κάποιος πάθει κάτι από το εμβόλιο;

ΟΚ όλα επικίνδυνα είναι σίγουρα.

Γιατί όμως δεν μας βομβαρδίζουν κάθε χρόνο με το να κάνουμε το εμβόλιο της εποχικής γρίπης και τώρα μας βομβαρδίζουν να πάμε να κάνουμε το εμβόλιο για τον Η1Ν1; Η εποχική γρίπη δε σκοτώνει περισσότερους από τον Η1Ν1; Γιατί λοιπόν αυτός ο πανικός με τη νέα γρίπη;

Απόφαση του καθενός είναι να το κάνει ή όχι. Σταθμίζει τα υπέρ και τα κατά, το τι είναι πιο επικίνδυνο (ρισκάρω μια γρίπη ή τις παρενέργειες του εμβολίου;) και αποφασίζει...
 #12600  από Φρόσω
 Παρ Δεκ 04, 2009 5:24 pm
Καλησπέρα κι από μένα,

Εμάς ιδιώτης νευρολόγος (και κατά τη γνώμη μου πολύ αξίοπιστος) μας είπε ότι το εμβόλιο της νέας γρίπης έχει συνδεθεί με ώσεις της ΣΚΠ γι' αυτό και δεν συνίσταται. Είναι όμως απαραίτητο οι ασθενείς με ΣΚΠ να εμβολιάζονται για την γρίπη (την παλιά κλασσική που οργιάζει γύρω στο Δεκέμβρη) καθώς τα συμπτώματά της επιβαρρύνουν κατά πολύ την κατάσταση.
Επίσης, γνωστή μου νοσηλεύτρια η οποία εργάζετε σε δημόσιο νοσοκομείο μου είπε ότι ρωτώντας γιατρό αν πρέπει να εμβολιαστεί εκείνος της απάντησε κατηγορηματικά "ΟΧΙ" κι όταν τον ρώτησε το λόγο που οι περισσότεροι γιατροί συμβουλεύουν να εμβολιαστούμε εκείνος της απάντησε κατά γράμμα "κοπέλα μου, πώς να μην συμβουλεύουν οι γιατροί? αφού το αγοράζουμε 3€ και το πουλάμε 30€!!!!".
Τα συμπεράσματα δικά σας...
 #12613  από michaelz21789
 Παρ Δεκ 04, 2009 8:13 pm
Φρόσω έγραψε:Καλησπέρα κι από μένα,

Εμάς ιδιώτης νευρολόγος (και κατά τη γνώμη μου πολύ αξίοπιστος) μας είπε ότι το εμβόλιο της νέας γρίπης έχει συνδεθεί με ώσεις της ΣΚΠ γι' αυτό και δεν συνίσταται. Είναι όμως απαραίτητο οι ασθενείς με ΣΚΠ να εμβολιάζονται για την γρίπη (την παλιά κλασσική που οργιάζει γύρω στο Δεκέμβρη) καθώς τα συμπτώματά της επιβαρρύνουν κατά πολύ την κατάσταση.
Επίσης, γνωστή μου νοσηλεύτρια η οποία εργάζετε σε δημόσιο νοσοκομείο μου είπε ότι ρωτώντας γιατρό αν πρέπει να εμβολιαστεί εκείνος της απάντησε κατηγορηματικά "ΟΧΙ" κι όταν τον ρώτησε το λόγο που οι περισσότεροι γιατροί συμβουλεύουν να εμβολιαστούμε εκείνος της απάντησε κατά γράμμα "κοπέλα μου, πώς να μην συμβουλεύουν οι γιατροί? αφού το αγοράζουμε 3€ και το πουλάμε 30€!!!!".
Τα συμπεράσματα δικά σας...
Γεια σου Φροσω. Θα συμφωνησω οτι καποιος που ειναι υγιης δεν εχει λογω να ρισκαρει με το εμβολιο, δεν ισχυει το ιδιο για καποιον με σκπ ομως. Ενας υγιης την περναει με λιγο πυρετο κ σιγα τι εγινε. Αν νοσησει καποιος με σκπ, ακομα και αν δεν παθει κατι σοβαρο, το λιγοτερο και το σιγουρο που θα παθει με 39-40 πυρετο ειναι μια ωση. Εδω ανεβαζουμε 37,5 και εχουμε υποτροπες με τετοια γριπη η πιθανοτητα για υποτροπη ειναι τεραστια. Μπορεις να παθεις ωση απο αδρανοποιημενους οργανισμους του εμβολιου και οχι απο την γριπη στα "υψη" της? Αν ειναι δυνατον. Η γριπη ειναι 1500% πανω να παθεις ωση απ οτι το εμβολιο. Το θεμα υποτροπη-ωση ειναι το λιγοτερο. Εγω οταν σκεφτομαι για γριπη η εμβολιο μια ωση ειναι το τελευταιο που μ απασχολει, το θεμα ειναι πολυ σοβαροτερο απο μια ωση.. Δεν ειμαι υπερ του εμβολιου σε καμια περιπτωση αν και μαλλον θα το κανω. Αν ημουν υγιης δεν θα το σκεφτομουν καν.
 #12614  από michaelz21789
 Παρ Δεκ 04, 2009 8:29 pm
Και κατι ακομα ρε παιδια.. Αμαν πια με αυτα που λετε για τα συμφεροντα και της φαρμακοβιομηχανιες! Επρεπε να βγει το εμβολιο για να ξυπνησουμε ξαφνικα και να δουμε πως μας εκμεταλευονται?? Ελεος με αυτο το θεμα φτανει! Το εμβολιο ειναι παιχνιδια των κρατων και των φαρμακοβιομηχανιων, και δεν ειναι η τηλεοραση, το ιντερνετ, το facebook και τα συναφη, τα κινητα, τα ρουχα, οι διαφημισεις, τα δηθεν ενημερωτικα ντοκυμαντερ, οι αντιληψεις, ο ρατσισμος, οι θεσμοι, το ποδοσφαιρο κτλ κτλ κτλ κτλ... Νομιζουμε οτι ξυπνησαμε επδ μας ειπαν οτι το εμβολιο ειναι προπαγανδα και μετα απο 1 ωρα τρεχουμε στην τηλεοραση να δουμε τον αθωο λαζοπουλο που δεν περναει κανενα μηνυμα και να βρισουμε τον διπλανο επδ δεν ειναι ΠΑΟΚ και ελληνας! Σκεφτειτε λιγο που ζουμε, κοιταξτε ποιοι μας διοικουν, και περα απο τα προσωπα και τους πολιτικους, και μετα πειτε μου παλι για τα συμφεροντα που παιζονται για το εμβολιο! Χαιρω πολυ, αλλα εμαθα οτι το εμβολιο ειναι 1 απο οοοοοολααααα που εχουν βαλει στη ζωη μας για τα φραγκα! Μπορειτε να με βρισετε οσο θελετε, μιλαω ισως ωμα και ασχημα αλλα ειμαι πολυ θυμωμενος με ολα που συμβαινουν.
 #12615  από Maria77
 Παρ Δεκ 04, 2009 8:29 pm
Καλησπέρα σε όλους!
Διάβασα όλα τα πιό πάνω που έχετε γράψει...Michael ήθελα να σε ρωτήσω, επειδή βλέπω ότι είσαι υπερ στο να γίνει το εμβόλιο...Δεν θα είναι πολύ επικίνδυνο για τον οργανισμό μας αυτό το φάρμακο, απο τη στιγμή που κάνουμε μάλιστα ένα άλλο τόσο δυνατό φάρμακο όσο το Tysabri??

Όταν ρώτησα τον γιατρό μου, μου είπε πως καλύτερα θα είναι να μην το κάνω και σε περίπτωση γρίπης θα δούμε πως θα αντιμετωπίσουμε την κατάσταση!
Αυτό που με τρομοκρατεί τώρα είναι πως μέρα με τη μέρα μαθαίνω για όλο και περισσότερα άτομα -που γνωρίζω- πως έχουν κολλήσει τον ιο της γρίπης. Ανησυχώ για το πόσο κοντά μας μπορεί να βρίσκεται αυτή η γρίπη... :roll:
 #12624  από michaelz21789
 Παρ Δεκ 04, 2009 9:15 pm
Maria77 έγραψε:Καλησπέρα σε όλους!
Διάβασα όλα τα πιό πάνω που έχετε γράψει...Michael ήθελα να σε ρωτήσω, επειδή βλέπω ότι είσαι υπερ στο να γίνει το εμβόλιο...Δεν θα είναι πολύ επικίνδυνο για τον οργανισμό μας αυτό το φάρμακο, απο τη στιγμή που κάνουμε μάλιστα ένα άλλο τόσο δυνατό φάρμακο όσο το Tysabri??

Όταν ρώτησα τον γιατρό μου, μου είπε πως καλύτερα θα είναι να μην το κάνω και σε περίπτωση γρίπης θα δούμε πως θα αντιμετωπίσουμε την κατάσταση!
Αυτό που με τρομοκρατεί τώρα είναι πως μέρα με τη μέρα μαθαίνω για όλο και περισσότερα άτομα -που γνωρίζω- πως έχουν κολλήσει τον ιο της γρίπης. Ανησυχώ για το πόσο κοντά μας μπορεί να βρίσκεται αυτή η γρίπη... :roll:
Μαρια θα σου πω πως σιγουρα δεν τασομαι υπερ του εμβολιου.. Σιγουρα ειναι πολυ επικινδυνο για ολους και οχι μονο για οσους παιρνουν Tysabri απλα ΞΕΡΩ οτι ειναι πολυ πιο επικινδυνο για μενα να κολλησω την γριπη και επειδη δεν μπορω να κλειστω σπιτι και να μην βλεπω κοσμο πολυ πιθανο να κολλησω. Τωρα αν το σκεφτουμε λογικα, το εμβολιο ειναι αδρανοποιημενοι οργανισμοι του ιου, αν ειναι να παθω ωση απ αυτο, το προτιμω απ το να κολλησω την γριπη να παθω σιγουρα μια ωση με αυτον τον πυρετο και να μην ξερω αν θα μου ξημερωσει.. Εξαλλου το ποσοστο θνησιμοτητας απο τον ιο ακομα και σε υγιης ειναι 0,4% ενω του εμβολιου 0,04%.. Τι να πω οτι νομιοζεις..
 #12627  από Maria77
 Παρ Δεκ 04, 2009 9:49 pm
Εδώ στην Κύπρο, ο περισσότερος κόσμος ανησυχεί και δεν πάει να κάνει το εμβόλιο - μιλάω για όλους, υγειής και μη-, στην Ελλάδα πως είναι η κατάσταση? Το ίδιο? Υπάρχει αρκετός κόσμος που έχει κάνει το εμβόλιο?
 #12766  από ΤΣΑΠΡΟΥΝΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
 Δευ Δεκ 07, 2009 11:57 am
Φιλε michaelz21789, αυτο καταλαβες απο εμενα ? δηλαδη προτρεπω τον μη εμβολιασμο ?
Το μονο "δικο μου" σχολιο εδω ειναι το ΚΑΝΤΕ ΟΤΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΤΕ ΚΑΙ Ο ΘΕΟΣ ΒΟΗΘΟΣ
Ολα τα αλλα ειναι απλες "μεταφορες" στοιχειων-γεγονοτων και γνωμων απο το διαδικτυο
Αν δεις μαλιστα παραθετουν και συγκεκριμενα site για να τεκιμηριψσουν αυτα που λενε
Εγω δεν ειμαι ουτε υπερ ουτε κατα του εμβολιου. Σκεπτικιστικα και μονον αποφασισα να μην το κανω και Ο ΘΕΟΣ ΒΟΗΘΟΣ αφου δεν ειμαι σιγουρος για καμια αποψη

Δεν προτρεπω κανεναν ουτε θετικα ουτε αρνητικα. Μοιραζομαι αυτα που βρισκω
 #12818  από chryssa
 Δευ Δεκ 07, 2009 10:04 pm
Το εμβολιο εγω ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΩ
Το ιδιο προτεινα και στα παιδια μου
Τρεις γνωστοι μου και μια ξαδελφη μου ασθενησαν με τον συγκεκριμενο ιο ......
σαν να ειχαν απλη γριπη...... θεραπευτηκαν με απλα αντιπυρετικα (στην οικογενεια τους δε μεταδοθηκε σ'αλλο ατομο)............ τωρα ολοι ειναι καλα !!!! :) :)
Δεν ανησυχω κι αν προκυψει θα το αντιμετωπισω τοτε
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7