• Αγχος,πανικος και δε συμμαζευεται.

• Γενική συζήτηση επί θεμάτων της πολλαπλής σκλήρυνσης.
Γενική συζήτηση επί θεμάτων της πολλαπλής σκλήρυνσης.
 #104871  από LL--MM
 Τετ Ιούλ 30, 2014 10:54 pm
anastasis έγραψε:Κασσανδρα τι λες? Εγω τι σχεση εχω με τα ΚΕΠΑ? Το λες λες και εχω σχεση... Μακαρι να ηταν στο χερι μου να βοηθησω, ενας απλος Νοσηλευτης ειμαι σε δημοσιο Νοσοκομειο...
Δε σου καταλογίζω το αποτέλεσμα της κάθε αποφασης KEΠΑ, φυσικά, πως θα μπορούσα; Αλλά το ότι ομολογείς, και ευθαρσώς, ότι δεν ασχολήθηκες καν να προωθήσεις, στο δημόσιο νοσοκομείο αυτό, κάτι που θα μπορούσε να είχε γίνει, και που θαύμασες, όπως είπες ο ίδιος όοοταν το είδες, προς όφελος των συνασθενών. Τίποτα περισσότερο. :|

Δεν θα το συνεχισω...Συνεχιζω να ευχομαι να ειστε ολοι καλα και ευχομαι να μαι κ γω! Καλο βραδυ.
Συ ειπας: Τι σε νοιάζει εσένα, για μας είναι που "ξημερώνει συννεφιασμένη η Κυριακή". viewtopic.php?f=25&t=4162
Και δε φτάνει ν'ανθίσουν οι λεμονιές του Αναστάση:
 #104874  από yamd
 Πέμ Ιούλ 31, 2014 8:04 am
Ανασταση κακώς της δώσαμε τόση αξία. ...η γυναίκα έχει ξεφύγει. ..ελα κασανδρα κανε την παράγραφο δου....γιουχου......
 #104879  από litsa
 Πέμ Ιούλ 31, 2014 9:06 am
yamd έγραψε:Ανασταση κακώς της δώσαμε τόση αξία. ...η γυναίκα έχει ξεφύγει. ..ελα κασανδρα κανε την παράγραφο δου....γιουχου......
λίγο παραπάνω σεβασμός δεν βλάπτει!!
μαζέψου!!!
 #104880  από yamd
 Πέμ Ιούλ 31, 2014 9:25 am
litsa έγραψε:
yamd έγραψε:Ανασταση κακώς της δώσαμε τόση αξία. ...η γυναίκα έχει ξεφύγει. ..ελα κασανδρα κανε την παράγραφο δου....γιουχου......
λίγο παραπάνω σεβασμός δεν βλάπτει!!
μαζέψου!!!
Ο σεβασμός πρέπει να είναι αμοιβαιος...δεν νομίζεις?
 #104882  από LL--MM
 Πέμ Ιούλ 31, 2014 10:50 am
Eυχαριστώ Λιτσάκι: Βέβαια, τη λέξη αυτήν κάποιοι βαρέθηκαν να τη μάθουν και δεν καταλαβαίνουν το χειρισμό της, ιδίως που, εκ των πραγμάτων, δεν έχουν και θέμα "με τα χαρτιά σκπ".

Σεβασμό δε ζήτησα ποτε από κανέναν (όπως είχε πεί παλιά κάποιο μέλος, "Σ'όσους αρέσω, για τους άλλους, δε θα μπορέσω") αλλά από άτομα που καυχιούνται για την ευτυχία "που δεν έχουν σκπ" εδώ μέσα, μάλιστα, ή που φαντάζονται ότι τους ζηλεύουμε, έχει ακόμα λιγότερο νόημα κάτι τέτοιο. Το κείμενό της είναι εύγλωττο. Και ποτέ δεν καυχήθηκα, εγώ, για τα όποια πτυχία μου εκτος απ'όπου ζήτησα (βλακωδώς, όπως αποδεικνύεται) βοήθεια, για κάτι που θα μπορούσε να μας βοηθήσει όλους. Όσοι αμφισβητούν ορισμένα στοιχεία που μπορεί ν'αραδιάζω κατα καιρούς, ας πάνε να τα καταρρίψουν. :smile-tongueout:
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος LL--MM την Κυρ Αύγ 03, 2014 7:04 pm, έχει επεξεργασθεί 3 φορές συνολικά.
 #104887  από petros
 Πέμ Ιούλ 31, 2014 1:38 pm
maria E έγραψε:Αν ηταν στο χερι μου,με το που εμφανιζεται καποιος τυχαιος,αρχιζει να απαριθμει συμπτωματα και ρωταει αν εχει σκληρυνση,η αν εχουμε καποιο συμπτωμα που μοιαζει με το δικο του,για να κρινει ο ιδιος τι εχει και τι δεν εχει,θα επρεπε να διαγραφεται ΑΜΕΣΩΣ απο το φορουμ.
Maria E σε αυτο απαντησα και καταλαβα πολυ καλα τι εγραψες. Τυχαιος ποιος ειναι? Αυτος που δεν ξερει ΑΝ εχει η οχι σκληρυνση? Δεν ειναι λογικο αν νοιωθει ενα συμπτωμα και φοβηθηκε για τον χ-ψ λογο να ρωτησει καποιο απο τα παιδια αν του περασε η οχι ή πως το βιωσε? Μην κρινεις απο σενα ή καποιον αλλον που μπορει μετα απο χρονια που ζει με την παθηση να εχει απαντησεις να να το διαχειριζεται καλυτερα. Και για αυτο σου ειπα οτι οι ανθρωποι δεν ειναι ιδιοι. Δεν σου εκανα μαθημα. Το ξερω οτι το γνωριζεις.
Και εγω που εχω κανει το ψαξιμο μου στην παθηση, ενοιωσα την αναγκη να ρωτησω μεσα στο φορουμ τις εμπειριες αλλων παιδιων. Αυτος αλλωστε δεν ειναι και ενας απο τους λογους υπαρξης αυτου του φορουμ? Η ανταλλαγη αποψεων και ΕΜΠΕΙΡΙΩΝ. Δεν το θεωρω κακο. Εσυ εχεις δικαιωμα να μην απαντησεις αν το θεωρεις κουτο η οτιδηποτε αλλο.
Οσον αφορα για αυτους ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΔΙΑΓΝΩΣΗ δεν διαφωνισα.Σου ειπα οτι ειναι πιεστικοι και μπορεις να τους αγνοησεις.
 #104888  από Γιάννης
 Πέμ Ιούλ 31, 2014 3:03 pm
Εγώ πάλι πιστεύω ότι ο καθένας μπορεί να είναι όσο πιεστικός θέλει μέσα στην αγωνία του.
Επίσης δεν θυμάμαι ποτέ να προγκάγαμε κάποιον επειδή έχει την αγωνία του, να του κάναμε λίγη πλακίτσα ναι, ΠΡΟΓΚΑ ΟΧΙ.
Ειδικά το να προγκίξεις κάποιον που δεν σε βλάπτει, ούτε σε προσβάλλει, που εμφανώς η αγωνία του ξεχειλίζει, φαντάζομαι εμπεριέχει και την ανάλογη ανάλυψη της ευθύνης γι αυτή την πρόγκα, ε;

Το να βάλει ο admin περιορισμό σε τέτοιες αναρτήσεις είναι άλλο θέμα αλλά επίσης δύσκολο να εκτιμηθεί η κατάσταση. Εκεί, σαφώς χρειάζεται διάγνωση. Ποιος θα την κάνει; ε; ε; ε;
 #104907  από LL--MM
 Παρ Αύγ 01, 2014 12:52 am
http://www.mssociety.gr/aboutms/aboutms.html

Καλλιεργείστε τις αδυναμίες σας, ζηλέψτε όσους κάνουν όσα δε μπορείτε να κάνετε πιά, ευχηθήτε να ήσασταν ακόμα αδιάγνωστοι (γιατί άραγε;;; :roll: ) Ευχαριστείστε το Θεό που δεν ειστε σαν τον άλλο συμπασχοντα δίπλα σας) μην τον σκεφτείτε αυτόν τον άλλο επειδή είναι χειρότερα από σας, (επειδή δε θέλετε να τον βλέπετε, κι άς λέτε) αντί να τον βοηθήσετε, καυχηθείτε για τα πτυχία σας κι όχι για το τι θα μπορούσατε να κάνετε με αυτά. Κι όλα αυτά επειδή φοβάστε...

Αφού τα φοβάστε όλ'αυτά, γιατί να μη σας φοβηθούν άλλοι; Όπως λέτε, οι ανάπηροι σας ζηλεύουν: Αλλ'απ' αυτούς που είναι "παιδιά κατώτερου Θεού" ζητάτε να σας "μειώσουν την αγωνία", και με διάγνωση, μάλιστα(!!!) για να μη γίνετε "έτσι" κι εσείς. Κι αυτοί, επειδή δε θέλουν να είναι "έτσι", σας λένε. Και κλαίγονται μετά πως τους ρίχνετε κάτω στα σούπερ-μάρκετ... Kαι η δικαιολογία: "μα δεν ήταν προσωπικά το άτομο που βοήθησα"... :smile-headbang: :smile-headbang: :smile-headbang:

Όσο για τις υστεροβουλίες, ξεχειλάνε από τα κείμενα καθ'αυτα, δεν τις αποδίδει κανένας αυθαίρετα. Κι όποιος θυμώνει "για την απόδοση" καλά θα κάνει να ξανακοιτάξει:
Α. Σολτζενιτσιν, Αρχιπέλαγος Γκουλαγκ έγραψε:Κατά το 2ο πολεμο, μια κρατούμενη μεταφέρονταν από μια φυλακή στην άλλη από μια επόπτρια "τυφλή": "Πίσω τα χέρια σας, περπατάτε γρήγορα" Κάποια στιγμή άρχισε βομβαρδισμός. Η επόπτρια τράβηξε την κρατούμενη σε μια γωνία, αγγαλιάζοντάς την ψάχνοντας ανθρώπινη ζεσταστιά. Μόλις σταμάτησε ο σαματάς, η επόπτρια ξανάγινε τυφλή: "Πίσω τα χέρια σας, περπατάτε γρήγορα". Δε γίνεσαι άνθρωπος μόνο όταν πεθαίνεις από το φόβο σου.
Διασκευή από την έκδοση: Κασσάνδρα
 #104953  από Thor
 Κυρ Αύγ 03, 2014 11:23 am
Παντως εμενα με ενοχλουν ποιο πολυ διαφοροι διαγνωσμενοι που δεν
εχουν κινητικο θεμα και μπαινουν να ψαρεψουν πληροφοριες για επιδομα
ολους αυτους που περιγραφη η μαριαε τους βλεπω σαν ασθενεις
δεν εχουν δολο και το να κανουμε σπιναλογκα των ασθενων με σκπ
το φορουμ δεν νομιζω οτι ειναι καλο
 #104959  από LL--MM
 Κυρ Αύγ 03, 2014 6:33 pm
Thor έγραψε:Παντως εμενα με ενοχλουν ποιο πολυ διαφοροι διαγνωσμενοι που δεν
εχουν κινητικο θεμα και μπαινουν να ψαρεψουν πληροφοριες για επιδομα
ολους αυτους που περιγραφη η μαριαε τους βλεπω σαν ασθενεις
δεν εχουν δολο και το να κανουμε σπιναλογκα των ασθενων με σκπ
το φορουμ δεν νομιζω οτι ειναι καλο

Νομίζεις ότι θα φανούν, αυτοί, κι ότι θα συστηθούν κι ώς τέτοιοι;;; Απλά, αναφέρουν εδώ τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Κι όπως λέει η Αννα59, "αναπηρία δεν είναι μόνο η κινητική". Δε θέλω να διαφωνήσω με όσα λες -καθ'όσο αναφέρεσαι σε μαϊμούδες, αλλά κι εδώ βλέπουμε ένα ανάλογο πρόβλημα δυσδιάγνωσης: Διότι οι επιπτώσεις της σκπ είναι ΚΑΙ τέτοιες: Και πως θα "εκτιμήσουμε", "εμείς" τις δυσκολίες όσων τα επιδόματα κόπηκαν πρόσφατα; Πάντως όταν είδα ότι στη Δεσποινα δε δώσανε παρά 70% κι επειδή γνωρίζω την κατάσταση προσωπικά αλλά καταλαβαίνω ότι ο όποιος "ξεσηκωμός" δε θα βοηθήσει κανέναν, έννοιωσα το πόσο ανήμποροι/ανάπηροι είμαστε.
Κι εδώ όπως είπα και για τη συμπτωματολογία, "ΚΕΠΑ να μη γίνουμε"

Ν'αναφέρουμε τη διαδiκτυακή ομάδα αλληλεγγύης πασχόντων από σκπ, της οποίας το κείμενο πολλοί υπογράψαμε: Υποτίθεται ότι κάποια στιγμή θα αποσταλλεί το γράμμα της ΕΝΕΕ στο υπουργείο, και στην ομάδα πασχόντων, το οποίο, απ'όσο κατάλαβα, ιδεωδώς, θα προτείνει να περνάνε οι πάσχοντες δύο ή τρείς φορές έλεγχο ΚΕΠΑ, πρωτού μονιμοποιηθεί το επίδομά τους. Το αν το υπουργείο συμφωνήσει ή όχι, "ανεξερεύνηται αι βουλαί του".

Δυστυχώς, οι αποφάσεις του ΚΕΠΑ δεν αναλογούν στις διαγνώσεις της 1°βάθμιας φροντίδας και, όπως αναφέρθηκε πολλαπλά, οι ίδιες αυτές έχουν συρρικνωθεί κατά πολύ. Για να μη μιλάμε μόνο "για μας", ν'αναφέρουμε τους ακρωτηριασμένους αγρότες, τα ποσοστά αναπηρίας των οποίων μειώθηκαν τραγικά.

Και απ'ότι έχει ήδη ειπωθεί από τα υπουργεία στα "μικρά επαγγελματικά" ταμεία, σε τρία/τέσσερα χρόνια, δε θα υπάρχουν λεφτά παρα για να είναι ΟΛΕΣ οι συντάξεις, γύρω στα 300 €.