• ΣΚΠ και εγκυμοσύνη..

• Ερωτήσεις και συζητήσεις για γυναικολογικά και ανδρολογικά θέματα και την πολλαπλή σκλήρυνση.
Ερωτήσεις και συζητήσεις για γυναικολογικά και ανδρολογικά θέματα και την πολλαπλή σκλήρυνση.
 #55265  από ΑΝΝΑ59
 Παρ Ιουν 24, 2011 8:08 pm
....ας ειχα κανει εγω τα 4 παιδακια που ηθελα...Και αν ηταν ολα κοριτσακια...ακομα καλυτερα...Τελος παντων...ας ειμαι οσο ''καλα'' μπορω ,για την κορη μου και τον αντρα μου :romance-heartsthree: .......Το ιδιο ευχομαι για ολες και ολους εσας :romance-kisscheek:
 #55266  από pelopidas
 Παρ Ιουν 24, 2011 8:24 pm
μπορεις να πεις σ΄αυτον τον γυναικολογο οτι η επισκληριδιος ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΑΛΛΗ ΑΝΑΙΣΘΗΣΙΑ δεν πειραζει?
ας ρωτησει εναν αναισθησιολογο με πειρα!

πρεπει να τους εκπαιδευσουμε εμεις τελικα τους γιατρους μας!
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος pelopidas την Κυρ Ιουν 26, 2011 12:58 am, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
 #55267  από maraki12
 Παρ Ιουν 24, 2011 8:51 pm
Συμφωνω με τον Πελοπίδα!!!!!!!!!!!!!!

Με την επισκληριδιο δεν ζορίζεσαι!
Αυτοι που σου λένε οτι θα ζοριστεις με τις ωθήσεις, τις εχουν κάνει οι ίδιοι και το ξέρουν??
 #55358  από arianne
 Σάβ Ιουν 25, 2011 10:20 pm
ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΚΑΙ ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑ..
ΕΧΩ ΣΚΠ ΑΠΤΟ 09(ΑΝ Κ ΕΙΧΑ ΣΥΜΤΩΜΑΤΑ ΑΠΤΟ 07)ΓΕΝΝΗΣΑ 11 ΣΕΠΤΕΜΒΡΟΥ ΕΝΑ ΥΓΙΕΣΤΑΤΟ ΚΟΥΚΛΟ ΜΕ ΚΑΙΣΑΡΙΚΗ.ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΜΟΥ(ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΙ Κ ΝΕΥΡΟΛΟΓΟΙ)ΔΕΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΑ ΖΟΡΙΣΤΩ ΟΠΟΤΕ ΚΑΙΣΑΡΙΚΗ ΜΕ ΟΛΙΚΗ ΝΑΡΚΩΣΗ(ΜΟΥ ΕΙΠΑΝ ΟΤΙ Η ΕΠΙΣΚΛΙΡΙΔΙΟΣ ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΙΣΩΣ ΝΑ ΜΟΥ ΠΡΟΚΑΛΟΥΣΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑ).ΘΗΛΑΣΑ 48 ΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΠΑΛΙ ΤΥΣΑΜΠΡΙ.ΤΩΡΑ ΕΙΜΑΙ ΚΑΛΑ ΕΥΤΥΧΩΣ ΑΝ Κ ΟΙ 9 ΜΗΝΕΣ ΜΟΥ ΦΑΝΗΚΑΝ ΑΤΕΛΕΙΩΤΟΙ(ΠΕΡΑΣΑ ΔΥΣΚΟΛΑ.ΟΧΙ Η ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ ΑΛΛΑ Η ΣΚΠ.ΑΝ ΤΟ ΜΩΡΟ ΔΕΝ ΚΛΩΤΣΟΥΣΕ ΟΥΤΕ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΑ ΟΤΙ ΕΙΜΑΙ ΕΓΚΥΟΣ,ΤΟΣΟ ΚΑΛΗ ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ ΕΙΧΑ).ΧΑΛΑΛΙ ΤΟΥ ΓΙΟΥ ΜΟΥ ΤΟ ΟΤΙ ΠΕΡΑΣΑ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΕΙΜΑΙ ΑΡΚΕΤΑ ΔΥΝΑΤΗ ΝΑ ΠΕΡΑΣΩ ΠΑΡΟΜΟΙΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ..
 #55370  από pelopidas
 Κυρ Ιουν 26, 2011 1:26 am
υπαρχει το βιβλιο "Anesthetic and Obstretic management of high risk pregnancy"
με ολες τις πληροφοριες που μπορει να χρειαζεται ενας αναισθησιολογος
αλλα και απειρα αρθρα, οπως και η ιστοσελιδα της αμερικανικης εταιρειας
η επισκληριδιος φυσικα και επιτρεπεται
ειδικα για ενα "χειρουργειο" τοσο συντομο οπως ο τοκετος και η καισαρικη

μου κανει εντυπωση η αποφαση για γενικη αναισθησια
αυτη εχει κινδυνους για το μωρο

παντως αριαν ολα πηγαν καλα για σενα
καλως ηρθες!
 #55395  από bistonina
 Κυρ Ιουν 26, 2011 12:29 pm
καλημερα. εγω θα σου απαντησω απο τη θεση μιας γυναικας που εχει μπει στο μηνα της χωρις ομως να εχω ΣΚΠ. θα κανω κι εγω καισαρικη. ειναι χαμηλα ο πλακουντας. και σου το λεω αυτο για να δεις οτι υπαρχουν 1002 λογοι για να καταληξεις στην καισαρικη. στο ενα νοσοκομειο μου ειπαν ολικη ναρκωση και στο αλλο επισκληριδιο. διαλεξα το δευτερο. καλα κανεις και ενημερωνεσε. μη σκεφτεσε ομως απο τωρα πως θα γεννησεις. κοιτα να περασεις καλα αυτους τους μηνες. να ευχαριστηθεις το μωρακι σου που θα σε κλωτσαει. μην αγχωνεσε γιατι οπως ολοι ξερουμε πολυ καλα το αγχος επηρεαζει πολυ την κατασταση σας.
και να σου δωσω την ευχη που δινουν στις εγκυουλες.
σου ευχομαι να εχεις μια καλη και τελειομηνη εγκυμοσυνη.
 #55642  από ΛΕΝΑ
 Τρί Ιουν 28, 2011 10:24 pm
natty11 έγραψε:Καλησπέρα σε όλους,

Είμαι εγκυος και διαγνωσμένη με την ΣΚΠ απο το 2008.Θα ήθελα να ρωτήσω αν υπάρχει κάποια κοπέλα εδω που να χει αποκτήσει παιδιά με την πάθηση που έχουμε και με ποιο τρόπο έγινε ο τοκετός.
Καισαρική ή φυσιολογικός τοκετός?

Ο νευρολόγος που με παρακολουθεί είναι υπέρ της καισαρικής για να μην ταλαιπωρηθω λεει και να μην ζοριστώ, εγω όμως θέλω αν είναι όλα καλά μεχρι τέλος να κάνω φυσιολογικό τοκετό...με αποθάρρυνε όμως και με αγχωσε περισσότερο, είχα δει τον φυσιολογικό τοκετό χαλαρά μέχρι τώρα και μου άλλαξε την άποψη!!
τον εμπιστεύομαι πάρα πολύ αλλά θέλω να το ψάξω και λίγο παραπανω...

εχει καμια σας παρόμοια εμπειρία, αποψη περι γένννας??

ευχαριστώ πολύ!

κι εγω με καισαρικη εκανα την κορη μου ολα πηγαν μια χαρα προσπαθησε να χαλαρωσεις
και να σκεφτεσαι μονο το μωρο που θα φερεις στο κοσμο!
με το καλο
 #55745  από georgek
 Πέμ Ιουν 30, 2011 12:05 pm
Καλημέρα,

Απο την εμπειρία της γυναίκας μου που γέννησε με επισκληρίδιο και καισαρική.

Ο νευρολόγος εξ αρχής της είχε πει οτι είναι ελεύθερη να επιλέξει ότι θέλει, χωρίς φόβο.
Η δική του η πρότασηω (επειδή και η κόπωση είχε κάνει την εμφάνισή της) ήτανε να πάει με καισαρική για να αποφύγει την ταλαιπωρία.
"Μπορεί να είναι πολύωρη διαδικασία και το πιθανότερο είναι οτι θα στρεσαριστείς πολύ χωρίς λόγο. Αν όμως θέλεις να το κάνεις προχώρα χωρίς φόβο για τη ΣΚΠ."

Ο γυναικολόγος απο την άλλη φοβότανε αρκετά.
Ο βασικότερος προβληματισμός του (και αυτό έπαιξε το μεγαλύτερο ρόλο για την τελική απόφαση), ήτανε ο εξής : Αν σε κάποια κρίσιμη στιγμή της διαδικασίας θα είχε η γυναίκα μου δυνάμεις για να βοηθήσει.
Απο εκεί και πέρα, είχε επιφυλάξεις για την επισκληρίδιο καθώς δεν είχε ιδέα για το αν μπορεί να ενέχει κάποιο κίνδυνο και ο αναισθησιολόγος ζήτησε γραπτή βεβαίωση νευρολόγου οτι δεν υπάρχει κίνδυνος για τη ΣΚΠ απο την επισκληρίδιο.

Αυτά...
 #55749  από pelopidas
 Πέμ Ιουν 30, 2011 1:21 pm
η επισκληριδιος καλο ειναι να μην περιεχει αδρεναλινη που προκαλει αγγειοσυσπαση
τα τοπικα αναισθητικα που χρησιμοπουνται δεν εχουν κανενα κινδυνο
ουτε και η παρακεντηση αυτη καθαυτη, οι ιδιοι οι νευρολογοι την κανουν για διαγνωση σκπ!
 #55750  από mariakod
 Πέμ Ιουν 30, 2011 1:25 pm
kalimera se olous.Lena mou egv gennisa ti mikri mou kori me ti skp.ti gennisa fysiologika,htan to 2o k ti gennisa poli grigora.kata ti diarkeia tis egimosinis mou ,perasa poli kala.den eixa kamia apidinosi oute k simptoma :romance-kisscheek: mou ferthike k mou ferete kala!!!!!!!!!!!!! :romance-caress: na mi fovase tipota k na milas me to giatro sou taktika!!!!!!!
respect : :handgestures-salute:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 8