Έχω αρχίσει να εκνευρίζομαι γιατί επιμένετε να υπερβάλλεται τα λόγια μου και να τους δίνεται νοήματα που ουδέποτε εξέφραζαν. Για τις κάργιες τα τσίρκα και τα αξιοθέατα δεν έχω να σχολιάσω. Και φυσικά ο άντρας μου δεν είναι αξιοθέατο και δεν ζητιάνεψε σε καμία επιτροπή. Η αναπηρική σύνταξη και τα επιδόματα είναι δικαίωμα κάθε πολίτη. Μπορεί το κοινωνικό κράτος να υπάρχει σαν φάντασμα μόνο, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι το ξεχνάμε. Και μην μου πείτε τώρα ότι ο θεσμός κοινωνικό κράτος σημαίνει ελεημοσύνη, θα με τρελάνετε.
Το συμπέρασμά μου από τη συζήτησή μας ήταν λοιπόν, ότι η θέση σας και η άποψή σας σχετικά με την αναπηρία και τη θέση του ανάπηρου μέσα στο κοινωνικό σύνολο, διαφέρει, ίσως, αλλά δεν είναι καλύτερη από αυτή των κακοπροαίρετων συνανθρώπων μας.
Sou, σορυ αλλά από την στάση σου συμπέρανα πως είσαι σε αναπηρικό καροτσάκι. Λυπάμαι που η πικρία που νιώθεις είναι τόσο μεγάλη ήδη. LL-MM συμμερίζομαι πάντα τις θέσεις σου για τις δημόσιες υπηρεσίες και τους θεσμούς γενικότερα, βέβαια όχι απόλυτα.
Εγώ, βλέπετε, πιστεύω στο ανθρώπινο είδος, στις κοινωνίες των ανθρώπων, στη δύναμη της ψυχής, στη δύναμη του νου, στην ομορφιά της ζωής.
Dum spiro spero