• sxeseis...

• Γενική συζήτηση επί θεμάτων της πολλαπλής σκλήρυνσης.
Γενική συζήτηση επί θεμάτων της πολλαπλής σκλήρυνσης.
 #58596  από ΑΝΝΑ59
 Πέμ Αύγ 25, 2011 11:05 am
Γιάννης έγραψε:Αδερφέ, το πρώτο πράγμα που πρέπει να λύσει ένας άνθρωπος σε ψυχολογικό επίπεδο, είναι τα συναισθήματα που πηγάζουν από συμπεριφορές όπως η προδοσία και η απόρριψη, πόσο μάλλον εμείς που δεν επιλέξαμε την αναπηρία μας (αλήθεια, σε τι κατάσταση είσαι;). Δυστυχώς, συνεχώς διαπιστώνω ότι ο περισσότερος κόσμος δεν γνωρίζει πολλά πράγματα για τη σκλήρυνση και γιατί άλλωστε είναι υποχρεωμένος να γνωρίζει; Προσωπικά με έχουν πληγώσει άνθρωποι οι οποίοι, αν και έχουν πρόσβαση στην πληροφορία, δεν μπήκαν καν στον κόπο να κοιτάξουν τι μορφές και επιπτώσεις έχει αυτή η ασθένεια, με αποτέλεσμα να διακρίνω στο βλέμμα τους μια αμφισβήτηση της σοβαρότητας των προβλημάτων μου και καμμία διάθεση υποστήριξης, έστω με ένα τηλέφωνο. Στον αντίποδα, δεν θα ξεχάσω ποτέ το νευρολόγο του ΙΚΑ ο οποίος με πρωτοέστειλε για μαγνητικές. Την ώρα που τις κοίταζε του ξέφυγε μια χριστοπαναγία την οποία εξέλαβα (θέλησα να εκλάβω) ως αντίδραση θυμού απέναντι σε μια ασθένεια βασανιστική.
Μην επιλέξεις τη μοναξιά, προσπάθησε για σχέσεις δίνοντας τον καλύτερό σου εαυτό και να θυμάσαι ότι τα κατά συνθήκη ψεύδη, πολλές φορές είναι θεμιτά.
Α, και σ'αυτούς που σε απορρίπτουν, απλά βγάζε τη γλώσσα.
Γιαννη !!!..Μεσα στο μυαλο μου εισαι....!!!Δεν ενδιαφερονται ,φιλε μου, τα παχυδερμα...σε αποφευγουν..γιατι φοβουνται μηπως τους ζητησεις καμια βοηθεια....ΠΑΧΥΔΕΡΜΑ...που ''δεν δινουν τ'αγγελου τους νερο'' ,οπως ελεγε και ο πατερας μου.... :angry-cussing: :angry-cussingblack: :angry-cussingblack: Δεν εχουν ιδεα απο ανθρωπινη αξιοπρεπεια....Γυρνα τους την πλατη...Ετσι κανω εγω...
 #58597  από ΑΝΝΑ59
 Πέμ Αύγ 25, 2011 11:09 am
maestro έγραψε:Τεο, δυστυχώς, έτσι όπως έχουν γίνει τα πράγματα, θέλει αρκετό ψάξιμο!!!
Εδώ, υγιής είναι ο άλλος και δεν βρίσκει κοπέλα για σύντροφο!!!
Πολλοί οι παράγοντες για επιτυχία σε αυτόν τον τομέα!!!
Οπότε, και πάλι θα σου πω:
δοκιμάζεις, βλέπεις, αξιολογείς, υπολογίζεις τις πιθανότητες, " :eusa-naughty: δεν μασάς"...
ΑΛΛΑ ΠΑΝΩ ΑΠ' ΟΛΑ ΝΑ ΖΕΙΣ ΤΗΝ ΚΑΘΕ ΣΤΙΓΜΗ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΤΟΕΊΣΑΙ!!!

ΥΓ
Απλά, όσο και δύσκολο να είναι, θα πρέπει να αλλάξεις τις σκέψεις από την ΠΣΚΠ εποχής να 'χεις και στο μυαλό σου την έκφραση από ένα παλιό τραγούδι που έλεγε κάτι σαν:
"Σε όποιες αρέσουμε, για τις άλλες δεν θα μπορέσουμε"
(Συμπληρώνω και το Γιάννη τώρα νομίζω)
:clap: :clap: :clap: :greetings-clappingyellow: :greetings-clappingyellow: :greetings-clappingyellow: :greetings-clappingyellow: ΣΩΩΩΩΩΩΩΣΤΟΟΟΟΟΣ !!!
 #58601  από Γιάννης
 Πέμ Αύγ 25, 2011 11:45 am
Nick. έγραψε:Απ΄ότι φαίνεται ορισμένοι με τη φράση "ο άνθρωπός μου" εννοούν αυτός που διάλεξα για να παντρευτώ/αποκατασταθώ και όχι αυτός που αγαπάω και θέλω να κάνω οικογένεια μαζί του. Οπότε όταν "ο άνθρωπός μου" αποκτά ΣΚΠ τα δεδομένα αλλάζουν.
Δεν είναι ντροπή να λες ότι θέλεις η ζωή σου να είναι εύκολη, ντροπή είναι να το λες σε αυτούς που η ζωή τους είναι δύσκολη και μετρούν τις αντοχές τους.
Δεν ήθελα να απαντήσω στην iris γιατί την καταλαβαίνω απόλυτα και την απορρίπτω απόλυτα.
Αυτή τη ζωή χωμένη μέσα στα προβλήματα που μας περιέγραψε, εγώ δεν την κατάλαβα. Η οικογένεια απαρτίζεται από έναν αριθμό ανθρώπων και είναι μοιραίο κάποια στιγμή, καποιοι από αυτούς, ιδιαίτερα όταν περάσουν τα χρόνια τους, να παρουσιάσουν σοβαρά προβλήματα υγείας.
Πιστεύει ότι όλοι εμείς που ζούμε με κάποιον ή έχουμε οι ίδιοι ΣΚΠ είναι και το μόνο πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζουμε στον περίγυρό μας ή σε εμάς τους ίδιους?
Σαφώς και σου προτείνω iris να κάνεις συχνά check up σε πολυκλινικές και νοσοκομεία, γιατί ποτέ δεν ξέρεις τί σου επιφυλάσσει το μέλλον. Και μετά δεν θα μπορείς να αφήσεις τον εαυτό σου με καμμία δικαιολογία γιατί είναι τεχνικά αδύνατον.
Και εγώ αγωνιώ για το μέλλον μου γιατί ο άντρας μου έχει ΣΚΠ και δεν πάει και τόσο καλά όσο θα ήθελα, και αναρρωτιέμαι αν θα μπορέσω να τον φροντίσω, αν θα μπορέσω να προσφέρω συναισθηματικά και οικονομικά σε αυτόν και το παιδί μας, αλλά από τελείως διαφορετική σκοπιά γιατί εγώ νιώθω αγάπη και αφοσίωση μέσα μου και αναγνωρίζω την ανθρώπινη αξία πρώτα.
Άφησέ τον τον άνθρωπο και μη μας ζαλίζεις. Δεν τον θέλεις, δεν τον αγαπάς, δεν σε εξυπηρετεί.
Προσωπικά δε μ'αρέσουν οι αφορισμοί προς συντρόφους που φρικάρουν με τη σκλήρυνση. Το να υπερβεί κάποιος τους φόβους, τις αγωνίες και εν τέλει τις δυνάμεις που πιστεύει ότι έχει, δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα. Από την άλλη, μου αρέσει που η iris μπήκε στην παρέα μας για να εκφράσει όλα όσα αισθάνεται και πιστεύω ότι τελικά θα αποφασίσει να μείναι δίπλα στον άνθρωπό της, ο τσαμπουκάς της αυτό δείχνει.
 #58677  από Nick.
 Παρ Αύγ 26, 2011 1:10 pm
Κι εμένα μου αρέσει που η iris μπήκε στην παρέα μας για να εκφράσει τις ανησυχίες της, αυτό που δεν μπου αρέσει όμως είναι η ιδέα ενός ανθρώπου που του είπαν ότι έχει ΣΚΠ και αντί να δέχεται ψυχολογική υποστήριξη και δύναμη από το οικείο του περιβάλλον, να κάθεται και να υπομένει την αδυναμία μιάς γυναίκας που ενώ θέλει να τον παντρευτεί, όπως λέει, φοβάται μήπως θα έχει παντρευτεί έναν ανάπηρο - ανήμπορο τον οποίο θα πρέπει να συντηρεί.
Δηλαδή σήμερα έχεις κοπέλα και πιστεύεις πως θα την παντρευτείς.
Αύριο, σου λέει ο γιατρός σου πως έχεις ΣΚΠ, αλλά θα το παλέψεις κλπ, κλπ, αυτά που λένε σε όλους, ξέρετε.
Και καπάκι σου έρχεται η κοπέλα σου και σου λέει πως είσαι ένα βάρος που η ίδια φοβάται πως αδυνατεί να σηκώσει, αλλά και που στενοχωριέται πως αν δεν το σηκώσει αυτή, τότε ποιός θα το κάνει, και είναι σε δίλλημα πώς θα σε παρατήσει.
Είναι όντως δύσκολο το να υπερβεί κάποιος τους φόβους, τις αγωνίες και εν τέλει τις δυνάμεις που πιστεύει ότι έχει, αλλά καλό είναι αυτή τη μάχη να τη δώσει μέσα της αυτή και ο εαυτός της, και να μην επιβαρύνει άτομα και καταστάσεις.
Δεν έχω κάτι εναντίον σου iris, αλλά εγώ από τα γραφόμενά σου, αυτά "διαβάζω". Επειδή τα έχω ζήσει, γι'αυτό σου το λέω, πως αν ήσουν από αυτές που μπορούν να μείνουν, δεν θα του έλεγες τίποτα από όλα αυτά. Απλά θα ήσουν δίπλα του, όχι δίπλα.
 #58681  από Γιάννης
 Παρ Αύγ 26, 2011 6:41 pm
Δεν το συζητάμε nick, είσαι αξιέπαινη που συμπαραστέκεσαι στον άνθρωπο που αγαπάς, θέλει τεράστιο κουράγιο αυτή η επιλογή και δυστυχώς δεν το διαθέτουν όλοι.
Προσωπικά, ως πάσχων, θέλοντας να κατανοήσω τους αδύναμους, προβάλλω τη δική μου αδυναμία, τους δικούς μου φόβους και τις δικές μου ανασφάλειες, που ώρες-ώρες δεν τα παλεύω. Δεν είναι τυχαίο, οι περισσότεροι που βρισκόμασταν σε σχέση ή σε γάμο όταν διαγνωστήκαμε, το πρώτο που σκεφτήκαμε ήταν να απεμπλακούμε. Το σκέφτομαι συχνά, δεν θα ήταν πράξη αλτρουισμού αλλά πράξη δειλίας και αυτοκαταστροφής, προεξοφλώντας τις αντοχές και τα συναισθήματα του συντρόφου μας………..
Τι γράφω… κωλοσυζήτηση… δε χωράει θεωρητικολογία.
 #58793  από ΑΝΔΡΙΑΝΑ
 Τρί Αύγ 30, 2011 10:34 am
δε θέλω να το παίξω έξυπνη, απλά παραθέτοντας τη δική μου ιστορία θέλω να σου πω πως τίποτα δεν είναι απόλυτο! όταν γνώρισα το φίλο μου είχα ήδη προβλήματα όρασης και αρχώμενα κινητικά προβλήματα. 3 μήνες μετά η κατάσταση είχε επιδεινωθεί και επειδή δεν ήξεραν τι έχω αρνούνταν να μου δώσουν κορτιζόνη, οπότε ένα χρόνο μετά πήγα στο εξωτερικό έχοντας ανάγκη αμαξιδίου. Τώρα, αφού ξεστραβώθηκαν κ είδαν εστίες, πήρα κορτιζόνη και τώρα έχω κινητικά προβλήματα, είμαι ανεξάρτητη αλλά δεν έχω καλή ισορροπία κ πολλές φορές θέλω βοήθεια. Με τοφίλο μου είμαστε μαζί κοντά 8 χρόνια και μου ζήτησε να ζήσουμε πρόσφατα μαζί! :banana-stoner: όταν με γνώρισε λοιπόν, δεν είχα την ταμπέλα της σκλήρυνσης, είχα όμως σοβαρά προβλήματα. Η αδερφή μου έχει επίσης σκλήρυνση, δεν έχει κανένα πρόβλημα. έχει διαγνωστεί 5 χρόνια και έχει κάνει 2 σχέσεις μετά τη διαγνωσή της. Απλά σου δίνω αντιπαραδείγματα για να καταλάβεις ότι όπως η σκλήρυνση διαφέρει στον κάθε έναν μας και η αλληλεπίδραση και η σχέσεις είναι διαφορετική περίπτωση ανά άτομο.
 #58995  από ΑΝΤΙΓΟΝAKI
 Παρ Σεπ 02, 2011 12:30 pm
Εδώ λοιπόν θα ήθελα να θέσω ένα ωραίο ερώτημα στους "συντρόφους" του φόρουμ.
Αν μετά τη διάγνωση, γνωρίσεις κάποια ή κάποιον, θα της/του πεις το πρόβλημά σου, ευθύς εξ αρχής?
Εγώ θα απαντήσω εν καιρό, γιατί ακόμα το σκέφτομαι.

Ο σύντροφός μας δεν είναι υπηρέτης μας ή νοσοκόμος μας.
Είναι όμως σύντροφός μας. Δεν απαιτείται θυσία, αλλά νοιάξιμο.
Αν δεν το βρεις αυτό (το νοιάξιμο), τότε δεν μπορείς να τον θεωρείς σύντροφο.
Αν αντίστροφα, εσύ ο ασθενής δεν νοιαχτείς για τον υγιή σύντροφό σου, όταν π.χ. περνάει οικονομικά προβλήματα, τότε θα είσαι κατάπτυστος (με κοινωνικό στιγματισμό παρακαλώ).
Αν όμως αυτός δεν νοιαστεί για την υγεία σου, είναι απλά αδύναμος "άνθρωπος"????
 #59000  από ΑΝΔΡΙΑΝΑ
 Παρ Σεπ 02, 2011 2:11 pm
ΑΝΤΙΓΟΝAKI έγραψε:Εδώ λοιπόν θα ήθελα να θέσω ένα ωραίο ερώτημα στους "συντρόφους" του φόρουμ.
Αν μετά τη διάγνωση, γνωρίσεις κάποια ή κάποιον, θα της/του πεις το πρόβλημά σου, ευθύς εξ αρχής?
Εγώ θα απαντήσω εν καιρό, γιατί ακόμα το σκέφτομαι.

Ο σύντροφός μας δεν είναι υπηρέτης μας ή νοσοκόμος μας.
Είναι όμως σύντροφός μας. Δεν απαιτείται θυσία, αλλά νοιάξιμο.
Αν δεν το βρεις αυτό (το νοιάξιμο), τότε δεν μπορείς να τον θεωρείς σύντροφο.
Αν αντίστροφα, εσύ ο ασθενής δεν νοιαχτείς για τον υγιή σύντροφό σου, όταν π.χ. περνάει οικονομικά προβλήματα, τότε θα είσαι κατάπτυστος (με κοινωνικό στιγματισμό παρακαλώ).
Αν όμως αυτός δεν νοιαστεί για την υγεία σου, είναι απλά αδύναμος "άνθρωπος"????
οι σχέσεις βασίζονται στο νοιάξιμο το οποίο για να στηριχτεί μια σχέση πρέπει να είναι αμοιβαίο. Το ότι σε ατό το φόρουμ αναφερόμαστε σε ένα πρόβλημα υγείας που πολλές φορές έχει εμφανείς συνέπειες, δε σημαίνει ότι κάνει υποδεέστερα όλα τα υπόλοιπα προβλήματα! Θα ήταν πολύ εγωιστικό και μίζερο! Το αν πρέπει να το πεις εξαρχής δεν το έχω ξεκαθαρισμένο, αλλά τήνω να απαντήσω όχι. Δεν οφείλεις να το δηλώνεις σαν ταυτότητα με ενοχή, δεν είναι κάτι που μας χαρακτηρίζει, είμαστε άνθρωποι με μυαλό και συναισθήματα. Το λες εφόσον νιώσεις εμπιστοσύνη και νοιάξιμο κι αν έχεις απέναντί σου αυτιά που μπορούν να ακούσουν! Αν δεν νοιαστεί ο σύντροφός σου για το οποιοδήποτε πρόβλημα σου, απλά δεν είναι σύντροφός σου. Η σκλήρυνση δεν είναι αιτία χωρισμού, είναι αφορμή. Η ρήξη θα μπορούσε να έρθει και με άλλη αφορμη θεωρώ.
 #59039  από ΑΝΝΑ59
 Παρ Σεπ 02, 2011 9:04 pm
ΑΝΔΡΙΑΝΑ.... :bow-yellow: :bow-yellow: :bow-yellow: Συμφωνω απολυτα μαζι σου, συναδελφισσα :greetings-waveyellow: :romance-kisscheek: :romance-kisscheek:
 #59057  από arianne
 Σάβ Σεπ 03, 2011 12:04 am
ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ..ΕΓΩ ΗΜΟΥΝ 6 ΜΗΝΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΤΡΑ ΜΟΥ ΟΤΑΝ ΕΜΑΘΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΚΠ.ΕΙΧΑ ΠΟΛΛΑ ΣΥΜΠΥΩΜΑΤΑ Κ ΟΣΟ ΠΕΡΙΜΕΝΑ ΤΗΝ ΜΑΓΝΗΤΙΚΗ ΝΑ ΒΓΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ Ο ΓΙΑΤΡΟΣ,Ο ΑΝΤΡΑΣ ΜΟΥ ΠΗΡΕ ΚΑΝΑ ΔΥΟ ΤΗΛ Κ ΤΟΥ ΕΙΠΑΝ ΟΤΙ ΑΠΤΑ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΙ 99% ΕΧΩ ΣΚ.ΔΕΝ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΤΙΠΟΤΑ Κ ΑΠΛΑ ΕΜΕΙΝΕ ΜΑΖΙ ΜΟΥ..ΟΤΑΝ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΤΟ ΕΜΑΘΑ Κ ΤΟΥ ΕΙΠΑ ΟΤΙ ΑΝ ΘΕΛΕΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΦΥΓΕΙ,ΑΠΛΑ ΧΑΜΟΓΕΛΑΣΕ ΚΑΙ ΜΟΥ ΕΙΠΕ:Κ ΣΥ ΔΕΝ ΘΑ ΕΜΕΝΕΣ ΑΝ ΠΑΘΑΙΝΑ ΤΟ ΙΔΙΟ?ΑΥΤΟ ΘΑ ΜΑΣ ΕΜΠΟΔΙΣΕΙ,Η ΑΠΛΑ ΨΑΧΝΕΙΣ ΑΦΟΡΜΗ?
ΤΩΡΑ,ΜΕΤΑ ΑΠΟ 3 ΧΡΟΝΙΑ Κ ΕΝΑ ΥΓΙΕΣΤΑΤΟ ΚΟΥΚΛΟ 12 ΜΗΝΩΝ ΛΕΩ ΟΤΙ ΕΙΜΑΙ ΤΥΧΕΡΗ ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΑΤΥΧΙΑ ΜΟΥ ΠΟΥ ΕΧΩ ΔΥΟ ΑΝΤΡΕΣ ΝΑ ΜΕ ΠΡΟΣΕΧΟΥΝ,ΝΑ ΜΕ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ Κ ΝΑ ΜΕ ΑΓΑΠΑΝΕ..ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ Η ΔΥΝΑΜΗ ΜΟΥ Κ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ ΞΕΡΩ ΟΤΙ ΕΓΩ ΘΑ ΚΕΡΔΙΣΩ ΤΗΝ ΠΑΘΗΣΗ Κ ΟΧΙ ΑΥΤΗ ΕΜΕΝΑ..
  • 1
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 37