• Ερωτήσεις για τα προνόμια που μας παρέχονται.

• Συζητήσεις για επιδόματα αναπηρίας, ΙΚΑ, ΤΕΒΕ, κοινωνικά ιδρύματα και άλλων υπηρεσιών.
Συζητήσεις για επιδόματα αναπηρίας, ΙΚΑ, ΤΕΒΕ, κοινωνικά ιδρύματα και άλλων υπηρεσιών.
 #17833  από sunny
 Τετ Φεβ 17, 2010 1:39 am
Για το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο,(ΕΑΠ), που διαφοροποιείται από τα υπόλοιπα ΑΕΙ γιατί βασίζεται στην εκπαίδευση εξ' αποστάσεως, σε γενικές γραμμές γνωρίζω ότι οι αιτήσεις γίνονται την περίοδο Νοεμβρίου-Δεκεμβρίου. Για την κατηγορία που μας ενδιαφέρει, το ποσοστό εισαγωγής είναι 3% και αφού γίνει ηλεκτρονικά η αίτηση θα πρέπει να σταλεί με ταχυδρομείο και ο φάκελος που θα περιέχει όλα τα δικαιολογητικά. Δεν γνωρίζω όμως αν απαλλάσσεται ο φοιτητής με ΣΚΠ ή οποιοδήποτε άλλο πρόβλημα, από τα τσιμπημένα χρήματα τα οποία πληρώνουν οι υπόλοιποι μέχρι την ολοκλήρωση των σπουδών τους.... :? Μπορεί όμως κάποιος να πάρει περισσότερες στα τηλέφωνα:
Τηλ.: 2610 367300 - 2610 367400
Fax: 2610 367650 - 2610 367321

(Στο ΕΑΠ υπήρχαν μέχρι φέτος προβλεπόμενες θέσεις μόνο στα προπτυχιακά τμήματα. Για τα μεταπτυχιακά δεν υπήρχε αντίστοιχο ποσοστό και αναρωτιέμαι γιατί... :roll: Πάντως έχει ενδιαφέροντα προγράμματα, τα περισσότερα εκ των οποίων όμως έχουν αυξημένες απαιτήσεις σε μελέτη και γράψιμο εργασιών)
 #38989  από ΜΙΜΗ
 Τρί Σεπ 14, 2010 10:18 pm
Γεια σας κ πάλι,
Έχω κάποιες απορίες για μία ακόμη φορά.Πέρασα από επιτροπή του ΙΚΑ αν κ ανήκω στο ΤΕΒΕ κ μου έδωσαν αμέσως 67% αναπηρία.Μου είπαν όμως ότι το ΤΕΒΕ πολύ δύσκολα δίνει επίδομα.Αξίζει να το προσπαθήσω κ να το διεκδικήσω?Επιπλέον κάτι διάβασα για τισ μετακινήσεις.Δλδ αν πάω σε ΚΕΠ με αυτά τα έγγραφα θα μου δώσουν κάρτα?Και κάτι τελευταίο,μόλις πάρω το πτυχιο να καταθέσω τα χαρτιά μου στη δευτεροβάθμια του νομού στον οποίο ανήκω?Ευχαριστω εκ των προτέρων
 #39105  από nick1981
 Τετ Σεπ 15, 2010 11:19 pm
για το επιδομα δεν ξερω.
για την καρτα μπορεις να βγαλεις αρκει να μην εχεις εισοδημα πανω απο 23000 ευρω...
για το σχολειο εαν ΔΕΝ εχεις δωσει ασεπ θα μπεις στον πινακα γ κ θα μπεις αμεσως μετα τους πολυτεκνους κ αυτους με μεσογ.αναιμια.δεν προκειται να σε παρουν ομως γιατι δεν παιρνουν απο αυτον τον πινακα.Εαν δωσεις ασεπ κ μπεις στον πινακα β τοτε σε παιρνουν αναπληρωτη...ετσι με πηραν κ φετος.
Βεβαια στους φιλολογους νομιζω ειναι κ αρκετοι στις ειδικες κατηγοριες.
αυτααα
 #40250  από alexia
 Σάβ Σεπ 25, 2010 10:02 am
Δεν είναι απλά πολύ δύσκολο να πάρεις επίδομα από το ΤΕΒΕ,είναι σχεδόν ακατόθωτο!!!!Κι εγώ στο ΤΕΒΕ είμαι και πέρασα από μεγάλη ταλαιπωρία κάποτε,ερωτήσεις,νεύρα,χαρτούρα,ώρες και μέρες πήγαινε-έλα και τελικά δεν έγινε τίποτα.Όλοι μου είπαν πως είναι καλύτερα να βγω από το ΤΕΒΕ αν θέλω να πάρω επίδομα,πράγμα που δεν γίνεται.Το ΤΕΒΕ δίνει επίδομα μόνο σε περίπτωση που είσαι ξάπλα και δεν μπορείς να κουνηθείς καθόλου και πάλι δεν το παίρνεις εσύ αλλά αυτός που σε προσέχει....Δύσκολα....Εσύ πάλι κάνε την προσπάθειά σου ίσως τα καταφέρεις,το ελπίζω...
 #40296  από kalliope
 Σάβ Σεπ 25, 2010 7:35 pm
ΜΙΜΗ έγραψε:Γεια σας κ πάλι,
Έχω κάποιες απορίες για μία ακόμη φορά.Πέρασα από επιτροπή του ΙΚΑ αν κ ανήκω στο ΤΕΒΕ κ μου έδωσαν αμέσως 67% αναπηρία.Μου είπαν όμως ότι το ΤΕΒΕ πολύ δύσκολα δίνει επίδομα.Αξίζει να το προσπαθήσω κ να το διεκδικήσω?Επιπλέον κάτι διάβασα για τισ μετακινήσεις.Δλδ αν πάω σε ΚΕΠ με αυτά τα έγγραφα θα μου δώσουν κάρτα?Και κάτι τελευταίο,μόλις πάρω το πτυχιο να καταθέσω τα χαρτιά μου στη δευτεροβάθμια του νομού στον οποίο ανήκω?Ευχαριστω εκ των προτέρων
Επιδομα δικαιουσαι απο την προνοια.καταθετης τα χαρτια σου και περνας επιτροπη προνοιας οπου αναλογα με το ποσοστο αναπηριας περνεις και τα χρηματα.Το μικροτερο ποσο νομιζω ειναι 450 το διμηνο το μεγαλυτερο 1150 το διμινο παλι.