Νικό κι από μένα καλώς ορισες και να έχεις την καλύτερη δυνατή πορεία!Κι εγω στο tecfidera είμαι και μέχρι τώρα πολύ ευχαριστημένη.Εννοειται παίρνω και d3 και πολυβιταμινες! εννοείται κομμένο το κάπνισμα, τακτική άσκηση, περπάτημα κλπ, όχι ξενύχτια παρά μονο σε ιδιαίτερες περιστάσεις (βλέπεις ήδη καταπονω πολύ τον οργανισμό μου με πολλές ώρες δουλειάς), ηρεμια και προσευχή, πολύ προσευχη!οσο για τη διατροφή, εγώ είμαι της άποψης, ότι πριν τη Walls τα είπε όλα ο Ιπποκρατης! ισορροπία στο διαιτολόγιό μας, πολλά φρούτα, λαχανικά και βέβαια όχι επεξεργασμένες τροφές και συντηρητικά, αγνές τροφές όσο γίνεται, ψάρι δύο φορές τη βδομάδα αν γίνεται, κρέας μία και ενίοτε και δυο, κατά προτίμηση κοτόπουλο και εμένα ή διαιτολόγος που ρώτησε μου ειπε κόκκινο κρέας κάθε 15 μέρες!όχι αλάτι ή ελάχιστο αλάτι, όχι ζάχαρη, αλλά που και που αν φας κάτι, μία στο τόσο δεν έγινε κάτι!είναι πολύ πιο επικίνδυνο να κοβεις τροφές και συστατικά που χρειάζεται ο οργανισμός!όλα τα χρειάζεται.Το πρόβλημα είναι ότι πλέον δεν βρίσκεις πράγματι αγνές τροφές!όλα έχουν φάρμακα και τοξίνες και δηλητήρια και ορμόνες...αλλά και να μην τρως τίποτα δεν γίνεται...το ώμο βέβαια και βλαπτει σε μια τέτοια περίπτωση!αν ήταν αγνά τα αβγα, το κρέας κλπ, θα ήταν αλλιώς!εξάλλου ποια συστατικά να μην χαθούν?δεν έχετε καταλάβει ότι από τα τόσα χημικα, ήδη καταστρέφονται βιταμίνες κλπ και γι αυτό έχουμε αναγκη πλέον όλοι από συμπληρώματα?όσο για τους γιατρούς και τα φάρμακα που μας δίνουν, εντάξει βρε παιδιά, ολα μην τα ισοπεδωνουμε!δεν εχω σχέση με γιατρους, με την έννοια ότι δεν εχω κανέναν συγγενη να υποστηριξω, αλλά δεν μου αρέσει να τα βάζουμε όλα στο ίδιο τσουβαλι και δεν μου αρέσει να μιλάμε έτσι για επιστήμονες ανθρώπους!πασχουμε από μία σοβαρη νόσο κι αυτοί έχουν αυτα τα φάρμακα στο οπλοστάσιο τους!αν νομίζουμε ότι μπορούμε να τα λύσουμε όλα μόνοι μας, ας το κάνουμε χωρίς να τρέχουμε στους γιατρούς!αν πιστεύουμε πράγματι οτι αυτοί τίποτα δεν ξέρουν και τα ξέρουμε όλα εμείς, ας μην ψάχνουμε για γιατρό κι ας περιμένουν από τα φορούμ και το διαδίκτυο να μας θεραπεύσουν κι από το τι λέει ο καθένας!!!αν ήμασταν καλά δεν θα πηγαίναμε στο γιατρο και δεν θα παίρνανε φάρμακα.Το ότι έχει αυξηθεί το προσδόκιμο ζωής στις μέρες μας, έχουν μειωθεί τα ποσοστά αναπηρίας κλπ, παρ'ολες τις γκρινιες, μήπως οφείλεται παρά τα παραπάνω προβλήματα στην εξέλιξη της ιατρικής και των " κακών" φαρμάκων? αναρωτιέμαι...

όσο για το τι εννουσες παραπάνω Ελιζα, οντως κι εγώ δε βγάζω νόημα...