• TECFIDERA

• Θεματολογία για το φουμαρικό διμεθυλεστέρα (Tecfidera, dimethyl fumarate, BG-12), χάπι για την πολλαπλή σκλήρυνση.
Θεματολογία για το φουμαρικό διμεθυλεστέρα (Tecfidera, dimethyl fumarate, BG-12), χάπι για την πολλαπλή σκλήρυνση.
 #113423  από foxrun14
 Σάβ Οκτ 17, 2015 1:23 pm
Καλησπέρα παιδιά , έκλεισα πριν δυο ημέρες τους δυο μήνες στην αγωγή . Όπως προανέφερε και η Χριστίνα και γω με την σειρά μου αντιμετώπισα ελάχιστες παρενέργειες εως μηδαμινές . Οι εξετάσεις αίματος ούρων και τα λοιπά ήταν μια χαρά . Στην γενική μου κατάσταση βλέπω να καλυτερεύω . Πιστεύω και να ήμαστε όλοι μια χαρά . Τέλος δεν νομίζω οτι μπορεί να συγκριθεί το tecfidera με την διαδικασία του τρυπήματος κάθε μέρα . Φιλιά και να περνάτε καλά .
 #113748  από eleni POL
 Τετ Νοέμ 11, 2015 2:11 pm
tecfidera ΤΕΛΟΣ για μένα.
επιτέλους.
Μετα απο ένα μήνα με πολλες παρενέργειες .Στην αρχή η ερυθρίαση και κνησμός και μετά απο διακοπές στη μιση δόση, πανω στο μηνα μ επιασε και το στομάχι.
Ειπα να επιμείνω ακόμα αλλα η γιατρός μου με σταμάτησε όταν είδε τις εξετάσεις αίματος.Ηπατικά αναστατωμένα και οι αλλεργικοί δείκτες πέντε φορές πάνω.

Σε δυο μήνες θα δουμε για gilenya αν και, λεει, πρεπει να εχω περάσει ανεμοβλογιά για να το παρω .Ο συνδυασμός τους προκαλει μια αλλη αρρώστια κατι τετοιο.
επειδη δεν εχω περάσει σιγουρα ,δεν εχω αντισώματα και πρεπει να κανω εμβόλιο.
Πραγματικά ...δε ξέρω αν θα το προσπαθήσω κάν.!
Μάλλον θα μείνω στα εναλλακτικά μου και τις βιταμίνες .

Καλημέρα
 #113780  από Rodi to
 Κυρ Νοέμ 15, 2015 9:36 pm
Καλησπέρα σε όλους... Έκλεισα ένα μήνα με tecfidera.... Καμία μα καμία σχέση με το rebif.... Είχα γίνει χάλια από τα τρυπηματα.. Από το 2003 έως πριν ένα μήνα. Διάβασα τι έχετε γράψει για τα συμπτώματα... Έχω περάσει από όλα τα στάδια.... Κοκκινισμα μετά το χάπι που παίρνω το πρωί... Όποιος με βλέπει θα λέει πως σκάω από υγεία....στην ώρα επάνω φεύγει, αν δε φύγει και συνεχίσω το έχω είπε ο γιατρός ασπιρίνη..... Γέμισα σπυράκια, αρχικά νόμιζα πως με τσίμπησαν κουνούπια, μετά κατάλαβα πως ήταν από το χάπι.... Πίνω ζιρτεκ.... Στην συνέχεια διάρροια.... Δε προλάβαινα να πάω τουαλέτα.... Τώρα δεν έχω πάθει κάτι άλλο, αλλά νιώθω κάπως περίεργα γενικά.... Γλίτωσα από τις ενέσεις και τα ντεπον που έπινα να μην μιλήσω για τον πονοκέφαλο.... Υπάρχει κάτι άλλο ως παρενέργεια που έχει εμφανίσει κάποιος από εσάς ?
 #113842  από Dhmhtrhs
 Δευ Νοέμ 23, 2015 7:52 pm
Καλα νεα απο Φουμαρικο μετα απο μηνες περπατησα μεσα στο σπιτι χωρις στηριγμα μονο ακουμπουσα τα χερια στο τοιχο σε συνδυασμο με κολυμπι στη πισινα νομιζω οτι κατι κανει
 #114383  από foxrun14
 Σάβ Ιαν 09, 2016 12:33 pm
Καλησπέρα αδέλφια, χρόνια πολλά σε όλους και καλή μας χρονιά. Σε δυο ημέρες κλείνω πέντε μίνες που λαμβάνω το tecfidera . Σαφώς είμαι πολύ καλύτερα και έχω πειστεί πως κάνει δουλειά. Όσο αφορά τα συμπτώματα απουσιάζουν εντελώς. Εύχομαι μια καλή χρονιά σε όλους μας γεμάτη υγεία . :emojis-35:
 #114392  από MARINA21
 Σάβ Ιαν 09, 2016 4:43 pm
Καλή χρονιά σε όλη την παρέα κι απο εμένα και με την καλύτερη δυνατή εξέλιξη-βελτιωση για την υγεία μας!!!και βέβαια με ο,τι καλυτερο μπορεί να φέρει στις οικογένειες μας και προπαντός με υγεία κι αγάπη για τα αγαπημένα μας πρόσωπα!Κι εγώ έχω πειστεί ότι δουλεύει το tecfidera και με ελάχιστα γαστρεντερικα ως τώρα, ανάξια λόγου! Παίρνω και d3 1000iu και είμαι σούπερ! Εχουν :emojis-10: εξαφανιστει σχεδον ολα τα συμπτωματα!Βρήκα την ενέργεια να κάνω πραγματα που δεν φανταζομουν ότι θα μπορω ξανά! Βέβαια το θάμπωμα στο μάτι δεν έχει φύγει κι έχουν περάσει 10 μηνες απο οπτική νευρίτιδα...καλη συνέχεια σε όλους! :emojis-8: :emojis-8: :smile-hi: :happy-cheerleadersmileygirl:
 #114948  από Dhm
 Παρ Φεβ 12, 2016 6:22 pm
Καλησπέρα!! Είμαι ένα χρόνο χωρίς κάποια αγωγή. Πριν έπαιρνα Avonex αλλά με ενοχλούσε τελικά. Οι μαγνητικές μου είναι αρκετά καλές τώρα. Η γιατρός μου είπε σήμερα να κάνω μία μέρα κορτιζόνη γιατί έχω μια ενεργή εστία και να ξεκινήσω εάν θέλω Tecfidera.
Και ερωτώ. Πρώτον, είναι λογικό να κάνω μόνο μία μέρα κορτιζόνη; :emojis-13: Δεύτερον, όπως είπα και στην γιατρό μου, εφόσον είμαι αρκετά καλά, γιατί να μπω πάλι στην διαδικασία των φαρμάκων; Είμαι και 20 χρονών ακόμα... Και η απάντησή της ήταν πως πρέπει να πάρω κάτι για να μην χειροτερέψω. Αλλά ότι η απόφαση είναι δικιά μου. Εσείς τι πιστεύετε;
 #114952  από billios
 Παρ Φεβ 12, 2016 9:15 pm
Δεν υπαρχει απαντηση στο ερωτημα σου βασικα.
Εφοσον εχεις διαβασει ολες τις αναλογες πληροφοριες απο το φορουμ,θα κρινεις την προτροπη του γιατρου σου και τις δυναμεις σου μαζι με την διεσθηση σου.
Για το τεκφιντερα ρωτα τον να μαθεις ακριβες πληροφοριες και μετεφερε μας.
 #114955  από MARINA21
 Παρ Φεβ 12, 2016 9:45 pm
Κορτιζόνη για μια ενεργή εστία, χωρίς να εμφανιζεις κάποιο νεο πρόβλημα κινητικό ή μάτια ή που να σου κανει αφόρητη την καθημερινοτητα? :emojis-13: Θεός φυλάξει! Να την πάρει ο γιατρός! :emojis-11: Τώρα για το αν θα πάρεις φάρμακο... Δεν ξέρω. Εγώ για μένα προσωπικά επειδή είμαι και πιο μεγάλη (40+), έχω δυο παιδάκια και πολύ, πολύ μα πολυ στρεσογόνο εργασία, αντιληφθηκα ότι δεν τη βγάζω μονο με βιταμίνες και γυμναστική.Το tecfidera ειδικα μέχρι πριν λιγες μέρες μου βελτίωσε τη ζωή όπως γράφω παραπάνω χωρίς πολλές η μάλλον με ελάχιστες παρενέργειες. Τι θα φέρει στο μέλλον δεν το ξέρω αλλά ηδη ηταν άθλιο το παρόν όταν ξεκίνησα να το παίρνω. Τις τελευταιες 10 μέρες όμως δεν ήμουν και πολυ καλά και επανήλθαν κάποια συμπτώματα, λιγότερο έντονα όμως απο παλιά, που με προβλημάτισαν, και κυρίως η κόπωση και ο γιατρός μου έδωσε επιπλέον βιταμίνες και με καθησύχασε.Σε 5-6 μηνες θα κάνω λέει μαγνητική, όταν συμπλήρωσε έτος στο φάρμακο.Αιματολογικές όμως κάνω πιο συχνα.Ανα 3μηνο περίπου. Κρίνεται αναγκαίο γιατί προέκυψαν 4 περιστατικά plm...Εύχομαι να πάρεις την καλύτερη δυνατή απόφαση...εγώ όπως είπα κι αλλη φορά, αφού εψαξα, διάβασα, ρωτησα, στο τέλος εκανα το σταυρό μου, προσευχηθηκα να ναι σωστη η απόφαση και καλη η εξέλιξη και το πήρα...ο Θεός βοηθός ολων μας!!! :emojis-8:
 #114956  από Dhm
 Σάβ Φεβ 13, 2016 12:33 am
Σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας. Ελπίζω να πάρω την σωστή απόφαση. Και αν δεν το καταλάβω άμεσα να το καταλάβω τουλάχιστον στο μέλλον.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 8