• ισως..

• Γενική συζήτηση επί θεμάτων της πολλαπλής σκλήρυνσης.
Γενική συζήτηση επί θεμάτων της πολλαπλής σκλήρυνσης.
 #105723  από Κωνσταντίνα
 Πέμ Σεπ 04, 2014 11:08 am
greekinholland έγραψε:Καλημέρα η ιστορία άγχος δε ξέρω τελικά πόσο επίδραση έχει ή όχι. Πρίν εκδηλώσω τη νόσο είχα περάσει δυο χρόνια σε συνθήκες άγχους που αν υπήρχε κλίμακα μέτρησης από το 1 εως το 10 εγώ είχα 15.
Η ΣΚΠ μου ήρθε στη ζωή μου σε μια περίοδο θα έλεγα την καλύτερη στη ζωή μου, όταν έφυγα από την Ελλάδα. Καλή δουλειά στο εξωτερικό, σχέση εξαιρετική, ταξίδια , καλή ζωη γενικά. Να είχε σχέση το άγχος γιατί δεν εκδηλώθηκε στην στρεσογόνο περίοδο των δυο χρόνων αλλά ήλθε στην καλύτερη μέχρι τώρα φάση της ζωής μου.
Βαγγέλη εμένα η σκπ υπήρχε στη ζωή μου πολύ πριν εκδηλωθεί(χρόνιο στρες), πριν αξιολογηθεί ως σκλήρυνση και ήρθαν οι εγκυμοσύνες μου :smile-inlove: :smile-inlove: που ήταν οι ομορφότερες περίοδοι στη ζωή μου :smile-sun: , για να την βγάλουν στην επιφάνεια :smile-sadsmile:
 #105729  από neroxytis
 Πέμ Σεπ 04, 2014 2:21 pm
Κωνσταντίνα έγραψε:Τι συνέβει και εκδηλώθηκε;;;Συνθήκες στρες (κάθε μορφής και κάθε αιτίας) ,ας μην επαναλαμβάνομαι :smile-time: σε κάποια στιγμή της ζωής μας.Και φυσικά είχαμε την προδιάθεση, όπως και οι άλλοι που δεν την εκδήλωσαν.
Αυτό είναι αυθαίρετο συμπέρασμα. Στην παραπάνω πρόταση το "συνθήκες stress" μπορεί να αντικατασταθεί με "μάτιασμα", "μάγια","το μικρό σπίτι στο λιβάδι" και οτιδήποτε αντίστοιχο. Επιμένω ότι ΔΕΝ ξέρουμε ακόμα γιατί συνέβη η ΣΚΠ. Όσο για την "προδιάθεση" είναι και αυτή αυθαίρετη. Π.χ. κάποιες συγκεκριμένες μεταλλάξεις δίνουν προδιάθεση για έναν τύπο λευχαιμίας. Στη ΣΚΠ η προδιάθεση (για την ώρα) είναι μετά χριστό προφητεία γιατί δεν έχουμε ιδέα τι πάει να πει αυτό.
 #105732  από billios
 Πέμ Σεπ 04, 2014 2:35 pm
Η αναφορα μου την προδιαθεση δεν αφορουσε συγκεκριμενα την σκπ γιατι σαφως δεν ξερουν που παν τα τεσσερα,προφανως και οταν θα καταφερουν να διαβασουν τον γεννετικο κωδικα ισως να παρουμε την απαντηση για την προδιαθεση και την ανωμαλια που προκυπτει για να εκδηλωθει η σκπ.
 #105733  από neroxytis
 Πέμ Σεπ 04, 2014 2:41 pm
Το γενετικό κώδικα τον έχουν διαβάσει ήδη 15 χρόνια τώρα. Το δύσκολο είναι να προβλέψεις τι γλυκό θα βγει από μια συνταγή χωρίς τίτλο με πάνω από 500000 υλικά που αλληλεπιδρούν. Κατά τη δική μου γνώμη, ελπιδοφόρα για την προδιάθεση είναι η αναζωπυρωμένη φλεβική θεωρία, αλλά χρειάζονται 20 χρόνια ακόμα για τα όποια συμπεράσματα.
 #105737  από billios
 Πέμ Σεπ 04, 2014 3:18 pm
neroxytis έγραψε:Το γενετικό κώδικα τον έχουν διαβάσει ήδη 15 χρόνια τώρα. Το δύσκολο είναι να προβλέψεις τι γλυκό θα βγει από μια συνταγή χωρίς τίτλο με πάνω από 500000 υλικά που αλληλεπιδρούν. Κατά τη δική μου γνώμη, ελπιδοφόρα για την προδιάθεση είναι η αναζωπυρωμένη φλεβική θεωρία, αλλά χρειάζονται 20 χρόνια ακόμα για τα όποια συμπεράσματα.
Το εθεσες πολλυ ωραια,δεν θα διαφωνησω.
 #105766  από sofia13
 Σάβ Σεπ 06, 2014 12:23 am
Απ΄ τη στιγμή που ενεργοποιείται ο γενετικός ''διακόπτης'' , δεν απενεργοποιείται ποτέ ξανά δυστυχώς.....
 #105768  από litsa
 Σάβ Σεπ 06, 2014 12:25 am
μακριά από το άγχος!!! όσο γίνεται, όπως γίνεται!!!

πυροδοτεί καταστάσεις!!
 #105785  από billios
 Σάβ Σεπ 06, 2014 7:49 pm
litsa έγραψε:μακριά από το άγχος!!! όσο γίνεται, όπως γίνεται!!!

πυροδοτεί καταστάσεις!!
..Που ουτος η αλλως θα επερναν μπροστα
 #105791  από neroxytis
 Σάβ Σεπ 06, 2014 9:52 pm
Είπαμε, το άγχος είναι το ευκολότερο αίτιο για τα πάντα.
 #105839  από Thor
 Δευ Σεπ 08, 2014 6:43 pm
Δεν το παρακολουθησα γενικα αλλα................