• Ενσυναίσθηση..........

• Γενική συζήτηση επί θεμάτων της πολλαπλής σκλήρυνσης.
Γενική συζήτηση επί θεμάτων της πολλαπλής σκλήρυνσης.
 #104932  από LL--MM
 Παρ Αύγ 01, 2014 7:23 pm
Φαίδρα έγραψε:
LL--MM έγραψε:Τι θα μας οφελήσει να "ξέρουμε κάτι παραπάνω" αν δεν οφεληθούμε κι εμείς απ'αυτό, Φαίδρα μου; Απλά, θα ταλαιπωρούμαστε ακόμα παραπάνω, κάτι που σαφώς δε χρειαζόμαστε.
Θεωρώ τη φράση αυτή LL--ΜΜ εντελώς εγωιστική και συγνώμη αν δεν έπιασα σωστά το νόημα που προσπαθείς να περάσεις. Εξελικτικά, φροντίζουμε για την ζωή γενικότερα, για τις επόμενες γεννιές. Λυπάμαι να βλέπω ανθρώπους να μην ενδιαφέρονται για τη βελτίωση του τρόπου ζωής.
Όπως πρέπει να έχεις δει απ'όταν ήρθες, πάντα επέμενα υπέρ της αλληλοβοήθειας, στο παρόν όμως, το μέλον παραείναι μακρια. Οι αντιδράσεις που εισέπραξα ήταν τουλάχιστον αποκαρδιωτικές. Κακώς βεβαια χρησιμοποιησα τη λέξη "όφελος" (που οι ΑΜΕοι οφείλουν να μη χρησιμοποιούν) ενώ έπρεπε να πω "επιβιωση". Το νόημα είναι το ίδιο. Όμως, ο τρόπος ζωής εξαρτάται από τον τρόπο σκέψης, αυτόν των κακώς επιβεβλημένων νοοτροπιών.

Εγώ θέλω να συνεχίσω να παλεύω ώστε τα παιδιά που γεννιούνται να ζουν σε καλύτερες συνθήκες από εμένα.
Μακάρι, πως το προβλέπεις αυτό;;; Η γεννητικότητα στην Ελλάδα τουλάχιστον είναι στο ναδίρ, κι η Κασσάνδρα που είμαι αδυνατεί να καταλάβει σε τι αναφέρεσαι.

Έστω κι αν όλοι γύρω μου φέρονται ρατσιστικά, δε θα ήθελα να πέσω σε αυτή τη παγίδα.
Η παγίδα συνίσταται στο να καταλογίζεις ευθύνες σ'αυτούς που αναγκάζονται να υποστούν το ρατσισμό αυτό, κι όχι σ'αυτούς που τον επιβάλλουν.

Και απορώ, αφού όλοι υποστηρίζουν πως θέλουν το ίδιο, τι κάνουμε ώστε να γίνει πράξη;
Είσαι τόσο βέβαιη; Διάβασε πρώτα τη φράση ίσα ίσα απάνω απ'αυτήν που ξεχώρισες ως εγωϊστική. Εκεί βρίσκεται ο ρατσισμός.

Θες επειδή είμαι νέα, θες επειδή μου αρέσει να διατηρώ μια αισιόδοξη στάση ζωής; Μεγάλο κρίμα αν μετά από όλες αυτές τις συζητήσεις φτάσουμε να επαναλάβουμε τα ίδια λάθη, για τα οποία χαλάμε τόσο bandwidth κατακρίνοντάς τα.
sofia13 έγραψε:Και ναί έχεις δίκιο Γιάννη. Ο νόμος του ισχυρού .
Ισχυρός για εμένα δεν είναι αυτός που έχει τη δύναμη να κατατροπώσει τον άλλον, αλλά αυτός που διαθέτει μεγάλη καρδιά.
Δε φτάνει να τη διαθέτει, αλλά και να τη χρησιμοποιεί εκεί που βρίσκεται ανάγκη... κι όχι στο τόσο μακρινό μέλλον... :roll:

Αυτός που με ένα χαμόγελο και μια ζεστή κουβέντα μπορεί να κάνει τον άλλον να σκεφτεί με βάση την Αγάπη. Και μακάρι να καταφέρω να γίνω.
Όπως είδαμε και πρόσφατα εδώ, τα χαμόγελα κι οι ζεστές κουβέντες είναι είδη πολυτελείας παρ'όλο που δεν κοστίζουν τίποτα, και χρειάζονται πολύ παραπάνω σε κάθε περίπτωση για να γίνουν μονιμα. Δεν εννοώ ότι δε θα προσπαθήσεις εσύ ειλικρινά. Σου εύχομαι πάντως τ'αποτελέσματα να είναι όσο πιο κοντά γίνεται απ'όσο θα ήθελες.

(Σου στέλνω την αναφορά με ΠΜ, να δείς τη διαφορά μεταξύ των επιβεβημένων χαμογέλων και όσων είναι απαραίτητα, αλλά δε δίνονται.)
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος LL--MM την Παρ Αύγ 01, 2014 8:05 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
 #104933  από Στάθης
 Παρ Αύγ 01, 2014 7:54 pm
Για τον δικηγόρο του διαβόλου το αποτέλεσμα είναι πάντα ίδιο: Διαίρεσέ και βασίλευε... όπως συμβαίνει σε κάθε αποπομπή μιας ανάρτησης με αμέτρητες παρατηρήσεις και κρίσεις σε χίλια κομμάτια, διαλύοντας κάθε δυνατή επικοινωνία του μέλους με τους υπόλοιπους συνασθενείς του.

Εάν η λέξη σεβασμός και αξιοπρέπεια δεν βρίσκεται στο λεξικό μας (και αυτό είναι σεβαστό...) τουλάχιστον ας δείξουμε λίγο διαλλακτικότητα.... ξέρετε, αυτή που βιώνουμε την στιγμή που καταβροχθίσουμε την μπριζόλα του χοιρινού (που σφάχτηκε με το πιο ελεεινό τρόπο... για να το καταβροχθίσουμε σαν να μην συμβαίνει τίποτα...).

Εάν η εκδίκηση και η καταστροφή είναι ο απώτερος ενός ανθρώπου... τότε προσωπικά συνιστώ περισσότερες συναντήσεις...

Είναι η καλύτερη θεραπεία ;-)

ΥΓ. Συνιστώ και μια διαλλακτικότητα σε αυτούς που δεν αντέχουν "καινούργια μέλη" που μας βομβαρδίζουν με ασυναρτησίες και χιλιοκατεβατά συμπτωμάτων.
 #104938  από ΧΡΗΣΤΟΣ 76
 Παρ Αύγ 01, 2014 8:49 pm
KΑΤΑΡΧΑΣ ΚΑΛΗΣΠΕΡΕΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΕΣ.....ΕΛΠΙΖΩ ΤΑ ΠΟΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΣΑΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΣΟΓΕΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΙΣΟΑΔΕΙΑ.....

Ενσυναίσθηση..........ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΤΟ ΕΧΕΙΣ ΜΕΣΑ ΣΟΥ...ΑΝ ΣΟΥ ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΦΥΤΕΨΕΙ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΣΟΥ....ΤΟΤΕ, ΠΙΣΤΕΥΩ ΙΣΩΣ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΧΑΡΙΣΕΙΣ ΕΝΑ ΔΑΚΡΥ ΣΟΥ...Η ΕΝΑ ΟΜΟΡΦΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ....ΑΝΑΛΟΓΑ ΣΕ ΤΙ ΛΙΜΑΝΙ ΕΧΕΙΣ ΑΡΑΞΕΙ...
.............ΤΟΤΕ, ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΟΥ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΕΝΑ ΔΑΚΡΥ Η ΕΝΑ ΧΑΜΟΓΕΛΟ....
ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΔΩΣΕΙΣ Η ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΜΙΑ ΑΓΚΑΛΙΑ.....ΜΙΑ ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΖΕΣΤΗ ΚΑΙ ΑΛΗΘΙΝΗ...ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΛΗΘΙΝΗ.....
ΟΣΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΟΥΤΟ ΔΩ ΤΟ ΧΑΡΙΣΜΑ ΣΕ ΕΜΕΝΑ ΠΑΝΤΟΣ ΑΔΙΑΦΟΡΟΥΝ...ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ...ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΜΙΛΩ ΜΕ ΔΑΥΤΟΥΣ ΠΡΟΣΩΠΟ ΜΕ ΠΡΟΣΩΠΟ.... ΕΚΕΙΝΟΙ ΚΟΙΤΑΝΕ ΤΑ ΠΟΔΙΑ ΜΟΥ...ΟΧΙ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΟΥ........ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ ΤΟΥΣ....

ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΟΥΡΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΕΣ...ΛΥΠΑΜΑΙ ΠΟΥ ΤΟ ΛΕΩ...ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΑΚΟΜΑ ΤΗΝ ΟΡΙΜΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΝΑ ΔΕΧΤΟΥΜΕ ΟΤΙ ΣΕ ΤΟΥΤΟ ΔΩ ΤΟΝ ΜΙΚΡΟΚΟΣΜΟ ΠΟΥ ΖΟΥΜΕ......ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΜΕ ΑΜΑΞΙΔΙΑ...ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΜΕ ΚΑΡΚΙΝΟ,ΜΕ AIDS,ME ΣΚΠ ,ΜΕ KROWN, ME DAVOC, EΧΕΙ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΖΗΤΙΑΝΕΥΟΥΝ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΦΑΝΕ, ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ...ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ....
...ΚΑΙ ΓΙΑ ΜΕΡΙΚΟΥΣ ΑΠΟ ΕΜΑΣ...ΛΥΠΑΜΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ...ΟΛΑ ΤΟΥΤΑ, ΤΑ ΕΧΕΙ, ΤΑ ΝΙΩΣΑΜΕ
,ΟΤΑΝ ΜΑΣ ΧΤΥΠΗΣΕ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ Η ΦΙΛΗ ΜΑΣ....ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΑΚΟΥΓΕΣ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑΝ ΑΠΟ ΜΑΣ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟ ΑΣΤΙΚΟ ΝΑ ΛΕΕΙ....ΡΕ ΠΟΥ ΠΑΕΙ ΑΥΤΟΣ...ΔΕΝ ΑΡΑΖΕΙ ΣΠΙΤΑΚΙ ΤΟΥ...ΚΤΛ-ΚΤΛ-ΚΤΛ..... ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ....

ΑΝΥWAY....ΩΣΤΟΣΟ Η ΜΕΡΑ ΣΗΜΕΡΑ ΕΧΕΙ ΛΙΓΟ ΦΘΙΝΟΠΟΡΟ ΣΤΟΝ ΚΑΜΒΑ ΤΗΣ ΚΑΙ ΝΙΩΘΩ ΑΡΚΕΤΑ ΤΥΧΕΡΟΣ ΠΟΥ ΣΕ ΛΙΓΟ ΘΑ ΠΑΩ ΣΕ ΕΝΑ ΣΠΙΤΙ ΜΕ ΦΙΛΟΥΣ ΚΑΛΟΥΣ,ΣΑΝ ΚΑΙ ΕΣΑΣ,ΝΑ ΑΝΤΑΛΑΞΟΥΜΕ ΓΝΩΜΕΣ ΚΑΙ ΓΝΩΜΙΚΑ...ΧΑΜΟΓΕΛΑ ΚΑΙ ΠΟΥ ΞΕΡΕΙΣ? ΚΑΜΙΑ ΦΟΡΑ ΚΑΙ ΚΑΝΑ ΔΑΚΡΥ....ΜΕ ΚΡΑΣΙ ΚΑΙ ΟΜΟΡΦΕΣ ΜΟΥΣΙΚΕΣ.....ΩΡΑΙΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ...

ΦΙΛΙΑ ΠΟΛΛΑ ...ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΜΟΥ...
 #104939  από Κωνσταντίνα
 Παρ Αύγ 01, 2014 11:48 pm
Ενσυναίσθηση είναι να θυμηθώ το φόβο που βίωνα πριν 17 χρόνια, όταν θάμπωνε το μάτι μου και να μπω στα παπούτσια του επισκέπτη(που λέει και ο Γιάννης) ανεξάρτητα αν καταλαβαίνω από την εμπειρία μου ότι δεν έχει σκπ.Ούτε εγώ ήξερα τι έχω, φοβόμουν όμως.
Είναι ωραίο το συναίσθημα να νιώθεις ότι συμβάλλεις λίγο στην ανακούφιση κάποιου κι ας ξέρεις ότι η ανακούφιση θα είναι πρόσκαιρη.Το ξέρεις επειδή το ίδιο έκανες κι εσύ.
Ευτυχώς εδώ στο forum βρήκα μεγάλη παρηγοριά και βοήθεια από τα μέλη και νιώθω ευγνώμων.
Συναισθανόμενη το καλό που πήρα, θα προσπαθήσω να καταλαβαίνω όσο μου επιτρέπει η νόησή μου τον επισκέπτη.

υγ Χρήστο μας εμπνέεις :smile-clapping: :smile-flower:
 #104947  από Γιάννης
 Σάβ Αύγ 02, 2014 1:21 pm
Να σας πω κι εγώ με τη σειρά μου, ορκίζομαι ότι από δω και πέρα θα είμαι καλό παιδάκι, θα ακούω τη μαμά μου, όταν κάποιος μου επιτίθεται απρόκλητα θα προσεύχομαι για ευημερία και ειρήνη και αν καμιά ηλικιωμένη κυρία με καρότσι με πετάξει κάτω θα της ζητήσω συγγνώμη που της έκλεισα το δρόμο.
Μπορείτε πλέον να με αποκαλείτε.......ο Αη Γιάννης ο Γκάντης.

ΥΓ. Δεν διεκδικώ το αλάθητο, απλά, οι έμπλεοι ενσυναίσθησης μην το διεκδικείτε επίσης.

ΥΓ2. Γνωρίζω πααααάρα πολύ καλά, όχι τι σημαίνει, αλλά τι είναι ενσυναίσθηση, με έναν τρόπο το έχω "σπουδάσει" και σίγουρα το έχω βιώσει, και όχι, διαδικτυακή ενσυναίσθηση δεν παίζει, βρείτε άλλον όρο. Πείτε απλά κατανόηση, η ενσυναίσθηση προϋποθέτει φυσική επαφή και αλληλεπίδραση. Αυτααά.
 #104964  από sofia13
 Κυρ Αύγ 03, 2014 11:22 pm
Καί ΝΑΙ συνεχίζω να είμαι με το Γιάννη...
Με κούρασαν πάρα πολύ οι θεωρείες....
Απο δώ και πέρα , όταν με υποτιμούν με όποιο τρόπο, το ίδιο θα κάνω κι΄εγώ.
Όταν με ''χτυπούν''. θα ''χτυπώ ''...
Όταν με σέβονται, θα σέβομαι κι΄εγώ.
Αλλά αυτή η ενσυναίσθηση Κωνσταντίνα μου , δε μου βγαίνει πιά στην αληθινή ζωή .
Αλήθεια, εσένα σου συμβαίνουν όλα τόσο ιδεατά; Στην Ελλάδα ζούμε δυστυχώς, που την πουλήσαμε κάποτε μέσ΄την ανυποψία μας και τώρα τι ζητάμε δηλαδή;
Μακάρι να λειτουργείς έτσι στη ζωή σου. Και σύ και όσοι ενσυναίσθητα πορεύονται...
Εγώ δε μπορώ πιά !
 #104965  από Κωνσταντίνα
 Δευ Αύγ 04, 2014 1:28 am
Καλησπέρα συνάδελφοι,
την αφορμή για το συγκεκριμένο ποστ, μου την έδωσε η επίσκεψη των φοβισμένων επισκεπτών, που έχουν αγωνία, ανησυχία, απορίες κτλ κτλ.
Δεν μίλησα ούτε για τους "γαϊδάρους" που μας περιτριγυρίζουν στο σούπερ μάρκετ, στην τράπεζα, στο πάρκιν, στις δημόσιες υπηρεσίες, στα ΚΕΠΑ κτλ κτλ.Κανέναν από αυτούς δε βάζω στη ζωή μου, δεν με ενδιαφέρει η επικοινωνία μαζί τους και νιώθω έτοιμη να θυμώσω μαζί τους όταν νιώσω ότι δε με σέβονται.
Αν με ρωτάς Σοφία μου αν είμαι ενσυναισθητική, θα σου πω πως μάλλον όχι, αλλά το παλεύω με αυτούς που νοιάζομαι(νοιάζομαι για πολλούς).
Στη ζωή μου δε συμβαίνουν ιδεατές καταστάσεις, μάλλον διαχειρίσιμες μετά κόπου και βασάνων.
Με τον κόσμο δεν έχω παράπονα, με τους φίλους μου περνάω καλά και με την οικογένειά μου δεν είμαι σαν τις οικογένειες των σήριαλ, αλλά σαν τις άλλες τις γήινες με τα προβλήματα.

Έχω την αίσθηση ότι την ενσυναίσθηση για την οποία μιλάω, ταυτίσατε με την άφεση αμαρτιών :smile-angel:
 #104974  από chryssa
 Δευ Αύγ 04, 2014 4:40 pm
:smile-hi:
sofia13 και Γιαννη.... δεν συμφωνω μαζι σας
εσας τι σας εφερε στο forum?.........
αγωνια; φοβος; αναγκη για πληροφορηση;
....σας υποδεχτηκαν καποιοι... σας αγκαλιασαν , σας βοηθησαν
γι αυτο ειστε ακομα εδω....
οι φοβισμενοι επισκεπτες εχουν την αναγκη μας (κι εμεις ετσι πρωτοεμφανιστηκαμε)

ΝΑΙ .... ενσυναισθηση ..... !!!!! :smile-flower:
 #105000  από sofia13
 Τρί Αύγ 05, 2014 5:31 pm
Chryssa καλησπέρα .
Σου απαντώ . Όταν γνώρισα το φόρουμ ήμουν ήδη διαγνωσμένη.Είχα φάει τα συκώτια μου και πήγα τελικά απαιτόντας ενδελεχείς εξετάσεις για M/S.
Δεν μπήκα για να με διαγνώσουν τα παιδιά εδώ.
Σέβομαι τις αγωνίες κάθε ανθρώπου -κι΄όχι μόνο σε θέματα υγείας- αλλά όταν ασχολούνται χρόνια κάποιοι και προτείνουν ότι μπορούν, ό ερωτών οφείλει να ψάξει λίγο πιό ''ενδότερα'' τι του συμβαίνει.
Μπήκα λοιπόν, να γνωρίσω συνασθενείς μου , να μάθω απ΄τις εμπειρίες τους, να μοιραστώ τους φόβους μου, να χαριτολογήσω και ν΄ανταλλάξω κεφάτες στιγμές. (Ευτυχώς όλοι έχουμε πολλές τέτοιες παρ΄όλη τη μαυρίλα ).
Και γνώρισα κόσμο ΥΠΕΡΟΧΟ και Ανθρώπους που μπορούν να αυτοσαρκάζονται και να γελούν με το χάλι τους.
Αλλά επαναλαμβάνω: Δεν μπήκα να ΔΙΑΓΝΩΣΤΩ εδώ !!!
Δεν ξέρω αν σε κάλυψα ή όχι.
 #105004  από Γιάννης
 Τρί Αύγ 05, 2014 6:33 pm
Κάτι έχουμε πάθει, θα φταίει η ζέστη, μπλέξαμε δύο θέματα που αναρτήθηκαν σχεδόν ταυτόχρονα. Προσωπικά δεν έχω κανένα πρόβλημα με τους ανθρώπους που δεν έχουν διαγνωστεί και ζητούν πληροφορίες αλλά καταπώς φαίνεται έχω πρόβλημα με την ενσυναίσθηση επειδή ήθελα να μπαστουνιάσω μια ηλικιωμένη κυρία (sic) που παραλίγο να με πετάξει κάτω.

Έχω πρόβλημα και με τα νεύρα μου :smile-headbang: