Φαίδρα έγραψε:LL--MM έγραψε:Τι θα μας οφελήσει να "ξέρουμε κάτι παραπάνω" αν δεν οφεληθούμε κι εμείς απ'αυτό, Φαίδρα μου; Απλά, θα ταλαιπωρούμαστε ακόμα παραπάνω, κάτι που σαφώς δε χρειαζόμαστε.Θεωρώ τη φράση αυτή LL--ΜΜ εντελώς εγωιστική και συγνώμη αν δεν έπιασα σωστά το νόημα που προσπαθείς να περάσεις. Εξελικτικά, φροντίζουμε για την ζωή γενικότερα, για τις επόμενες γεννιές. Λυπάμαι να βλέπω ανθρώπους να μην ενδιαφέρονται για τη βελτίωση του τρόπου ζωής.
Όπως πρέπει να έχεις δει απ'όταν ήρθες, πάντα επέμενα υπέρ της αλληλοβοήθειας, στο παρόν όμως, το μέλον παραείναι μακρια. Οι αντιδράσεις που εισέπραξα ήταν τουλάχιστον αποκαρδιωτικές. Κακώς βεβαια χρησιμοποιησα τη λέξη "όφελος" (που οι ΑΜΕοι οφείλουν να μη χρησιμοποιούν) ενώ έπρεπε να πω "επιβιωση". Το νόημα είναι το ίδιο. Όμως, ο τρόπος ζωής εξαρτάται από τον τρόπο σκέψης, αυτόν των κακώς επιβεβλημένων νοοτροπιών.
Εγώ θέλω να συνεχίσω να παλεύω ώστε τα παιδιά που γεννιούνται να ζουν σε καλύτερες συνθήκες από εμένα.
Μακάρι, πως το προβλέπεις αυτό;;; Η γεννητικότητα στην Ελλάδα τουλάχιστον είναι στο ναδίρ, κι η Κασσάνδρα που είμαι αδυνατεί να καταλάβει σε τι αναφέρεσαι.
Έστω κι αν όλοι γύρω μου φέρονται ρατσιστικά, δε θα ήθελα να πέσω σε αυτή τη παγίδα.
Η παγίδα συνίσταται στο να καταλογίζεις ευθύνες σ'αυτούς που αναγκάζονται να υποστούν το ρατσισμό αυτό, κι όχι σ'αυτούς που τον επιβάλλουν.
Και απορώ, αφού όλοι υποστηρίζουν πως θέλουν το ίδιο, τι κάνουμε ώστε να γίνει πράξη;
Είσαι τόσο βέβαιη; Διάβασε πρώτα τη φράση ίσα ίσα απάνω απ'αυτήν που ξεχώρισες ως εγωϊστική. Εκεί βρίσκεται ο ρατσισμός.
Θες επειδή είμαι νέα, θες επειδή μου αρέσει να διατηρώ μια αισιόδοξη στάση ζωής; Μεγάλο κρίμα αν μετά από όλες αυτές τις συζητήσεις φτάσουμε να επαναλάβουμε τα ίδια λάθη, για τα οποία χαλάμε τόσο bandwidth κατακρίνοντάς τα.
sofia13 έγραψε:Και ναί έχεις δίκιο Γιάννη. Ο νόμος του ισχυρού .Ισχυρός για εμένα δεν είναι αυτός που έχει τη δύναμη να κατατροπώσει τον άλλον, αλλά αυτός που διαθέτει μεγάλη καρδιά.
Δε φτάνει να τη διαθέτει, αλλά και να τη χρησιμοποιεί εκεί που βρίσκεται ανάγκη... κι όχι στο τόσο μακρινό μέλλον...![]()
Αυτός που με ένα χαμόγελο και μια ζεστή κουβέντα μπορεί να κάνει τον άλλον να σκεφτεί με βάση την Αγάπη. Και μακάρι να καταφέρω να γίνω.
Όπως είδαμε και πρόσφατα εδώ, τα χαμόγελα κι οι ζεστές κουβέντες είναι είδη πολυτελείας παρ'όλο που δεν κοστίζουν τίποτα, και χρειάζονται πολύ παραπάνω σε κάθε περίπτωση για να γίνουν μονιμα. Δεν εννοώ ότι δε θα προσπαθήσεις εσύ ειλικρινά. Σου εύχομαι πάντως τ'αποτελέσματα να είναι όσο πιο κοντά γίνεται απ'όσο θα ήθελες.
(Σου στέλνω την αναφορά με ΠΜ, να δείς τη διαφορά μεταξύ των επιβεβημένων χαμογέλων και όσων είναι απαραίτητα, αλλά δε δίνονται.)
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος LL--MM την Παρ Αύγ 01, 2014 8:05 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Για να επικρατήσει το κακό, αρκεί όλοι οι καλοί άνθρωποι να μην κάνουν τίποτα Εdmund Burke