• Αγχος,πανικος και δε συμμαζευεται.

• Γενική συζήτηση επί θεμάτων της πολλαπλής σκλήρυνσης.
Γενική συζήτηση επί θεμάτων της πολλαπλής σκλήρυνσης.
 #104845  από LL--MM
 Τετ Ιούλ 30, 2014 12:20 pm
yamd έγραψε:κικιτσα οπως λεμε κατινιτσα...το φόρουμ αυτό υπάρχει για να ενημερώνοντε άτομα με σκπ και μη.
Ηρεμία, βρε παιδιά :smile-flower: :smile-flower: :smile-flower:

δυστηχως υπάρχουν πολλά άτομα εδώ μέσα που γίνανε μέλη πριν την διαγνωση τους. ...κ αυτό δεν συνεπάγεται οτι διαβασανε τα συμπτώματα κ απόκτησαν σκπ...
Aσφαλώς και μόνη η ανάγνωση δε θα προκαλέσει σκπ... κι ακόμα λιγότερο τη διάγνωσή της, αφού οι καταρτισμένοι είναι σαφώς λιγότερο ανεκτικοί από μας εδώ :smile-nerd:

Ας μην χαλάσουμε το ύφος και την σοβαρότητα του φορουμ με πικροχολα αστεία και απαντήσεις.
Αυτά υπήρχαν πάντα εδώ, είναι αναπόφευκτα σε τέτοιες καταστάσεις: Η σοβαρότητα αφορά στα συμπτώματα και στις επιπτώσεις τους, (όπως π.χ., αυτές στις "κοινωνικές υπηρεσίες") και πολύ λιγότερο στο ύφος...

..κ ειδικα στην ενότητα της γενικης συζήτησης που σαν παλιό μελος θαπρεπε να γνωριζεις οτι δεν αρμοζει...
Και που να δείς πόσα "ανάρμοστα" έχει υποστεί η δημοκρατία εδώ μέσα: σαφώς πολύ μεγαλυτερα...

το πρόβλημα μας ειναι ένα...και μονο ενα...η σκπ...κ οχι αν μπει καποιος κ σε ρωτησει τα συμπτώματα σου..αγνοησε τον πολυ απλά.
Δεν είναι το ότι κάποιος θα ρωτήσει για τα συμπτώματά μας :roll: : μα ότι, όπως είδαμε επανειλλημμένα με τις αναπόφευκτες συγκρίσεις, ο ευτελισμός της συμπτωματολογίας γίνεται όλο κι εμφανέστερος, οπότε επόμενο είναι κάποιοι ν'αντιδρούν... μην το βλεπεις προσωπικά.

..οι ειρωνιες και οι υποδείξεις μπορούν να υποθουνε σε πμ η σε αλλες ομάδες κλειστές και χιουμοριστικες...θα παρακαλούσα τον διαχειριστη του φορουμ να διαγράψει το θεμα της κικιτσας για ευνόητους λόγους. ..Ευχαριστώ.
Σ'αυτό το φόρουμ δεν υπάρχει τέτοια δυνατότητα κλειστών ομάδων (ευτυχώς) και το χιουμορ στην κατάστασή μας είναι αναπόφευκτο, εξ αιτίας, ακριβώς, της σοβαρότητας της σκπ, άσχετα άν κατά καιρούς, όλοι θεωρήσαμε κάποια ποστ ιδιαίτερα ατυχή.

Η γιαγιά η Κασσάνδρα

*Φυσικά υπάρχουν και κάποιοι που έρχονται (και φαινεται πως, οσοδήποτε συμπαθεις σε φωτο ήρθαν δίχως την παραμικρή αίσθηση αλληλεγύης αλλά μόνο για το χάζι, μέχρι που πήγαν και σε συνάντηση...): όπως και να το κάνουμε, η σκπ δεν είναι μόνο αυτά viewtopic.php?f=25&t=240&p=5017#p5017... ούτε τα ωραία τραγουδάκια (ίδιο άτομο, άλλο όνομα) viewtopic.php?f=25&t=4162 Κλασικοί θαυμασμοί, αλλά γιόκ ουσιαστικό... που είναι κι από τον παραιατρικό τομέα...
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος LL--MM την Τετ Ιούλ 30, 2014 2:48 pm, έχει επεξεργασθεί 5 φορές συνολικά.
 #104854  από yamd
 Τετ Ιούλ 30, 2014 3:44 pm
Θεωρίες μπορεί ο καθένας μας να αραδιασει πολλές. ..το θεμα είναι στην πράξη τι γίνεται. ..ποιος δεν ευχήθηκε στην θεση του αδιαγνωστου να ητανε ο ίδιος? Ποιος είδε συνασθενη του σε καλύτερη κατάσταση και δεν αναρωτήθηκε γιατι εγω να ειμαι χειρότερα? Ποιος δεν ευχαριστησε τον Θεό που βρίσκεται σε πλεονεκτηκοτερη θέση απο κάποιον άλλο? ΟΛΟΙ ΜΑΣ....γιατί ετσι γεννήθηκε και ζει ο άνθρωπος. ..με αδυναμίες. ..και αυτές πρέπει να καλλιεργησουμε μεσα μας...ποιον να μην αφήσουμε να ρωτησει στην ομαδα? Τον αγνωστο αδιαγνωστο? Αύριο μπορεί να ειναι η μάνα πατέρας αδερφος ξαδέλφη μας...η ζωή είναι ΕΚΕΙ ΕΞΩ...
 #104856  από maria E
 Τετ Ιούλ 30, 2014 4:22 pm
Αγαπητε petros,δεν αφορισα και δεν απεκλεισα κανεναν.Νομιζα οτι ειμαι ξεκαθαρη αλλα μαλλον δεν ημουν,γι'αυτο το ξαναλεω.Αναφερομαι στους ανθρωπους που ΖΗΤΟΥΝ ΔΙΑΓΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΦΟΡΟΥΜ.Ειναι μια τακτικη παραλογη,αστοχη,επικινδυνη και ματαιη.
Οσο για τα υπολοιπα,οτι ολοι οι ανθρωποι δεν ειναι ιδιοι,κτλ,μην τα λες σε μενα σε παρακαλω.Νομιζω οτι ως εκει μου κοβει.
Αγαπητη yamd,δεν καταλαβαινω γιατι "θιχτηκες" απο την ιστορια της Κικιτσας...Ψεμματα.Καταλαβαινω.
 #104862  από LL--MM
 Τετ Ιούλ 30, 2014 7:52 pm
yamd έγραψε:Θεωρίες μπορεί ο καθένας μας να αραδιασει πολλές. ..το θεμα είναι στην πράξη τι γίνεται.
Στην πράξη λοιπόν, οι αδιάγνωστοι τρέχουν στους γιατρούς όχι τόσο για ν'αναγνωριστούν τα συμπτώματά τους αλλά για ν'ανακουφιστούν απ'αυτά, και όσοι έζησαν τη φάση, τη θυμούνται σαν επιπρόσθετο εφιάλτη. Εδώ, και να τ'αναγνωρίσουμε, ανακούφιση είναι αδύνατο να παρέχουμε, όσο και να το θέλαμε.

..ποιος δεν ευχήθηκε στην θεση του αδιαγνωστου να ητανε ο ίδιος?
Kανένας, λιγότερο απ'όλους εσύ, ειδεμή δε θα έμπαινες καν εδώ: Αμα υπάρχει υποψία, χρειαζόμαστε κάτι να τη σβήσει, όχι να την επιβεβαιώσει. Γι αυτό δεν έχει νόημα να κάνουμε διάγνωση εδώ: Δε θα μας πιστέψεις-ούτε θα σε κάνουμε καλά αν είναι θετική (γιατροί δεν είμαστε) αλλά κι αν είναι αρνητική δε θα σταματήσεις το ψάξιμο... Εσυ βασανιζεις τον εαυτό σου έτσι.

Ποιος είδε συνασθενη του σε καλύτερη κατάσταση και δεν αναρωτήθηκε γιατι εγω να ειμαι χειρότερα?
Με τους ΥΓΙΕΙΣ έχουμε ανάγκη να ταυτιστούμε, όχι με τους συνασθενείς: Το "αχ, και να ήμουν τουλάχιστον έτσι" αναφέρεται στη δυνατότητα, μερικής έστω, ανακούφισης.

Ποιος δεν ευχαριστησε τον Θεό που βρίσκεται σε πλεονεκτηκοτερη θέση απο κάποιον άλλο?
Τον ευχαρίστησες δηλαδή εσύ που δεν είσαι διαγνωσμένη, ή που δεν έχεις σκπ; :naughty: Οι διαγνωσμένοι ξέρουν πολύ καλά, όταν βλέπουν το συνασθενή, ότι "εδώ που είμαι, ήτανε, κι εκεί που είναι, πάω..." κι άν είναι άνθρωποι, θα σταθούν στο συνασθενή αυτόν, αντί να ναρκισίζονται στη δικιά τους κατάσταση...

ΟΛΟΙ ΜΑΣ....γιατί ετσι γεννήθηκε και ζει ο άνθρωπος. ..με αδυναμίες. ..και αυτές πρέπει να καλλιεργησουμε μεσα μας...
Tα ανθρώπινα στοιχεία πρέπει να καλλιεργήσουμε, όχι τις αδυναμίες... Τις βλέπουμε αυτές στη συμπτωματολογία (ΜΑΣ, όχι στη δική σου: Ίσως επειδή δεν ξέρουμε όοολα τα στοιχεία σου, ούτε να ρωτήσουμε κάτι σχετικό, διότι δεν είμαστε καν νευρολόγοι) Και σωστά να σου πεί κάποιος εδώ πως έχεις σκπ, αν δε στο πεί γιατρός και σου δώσει κάποιο ανακουφιστικό φάρμακο ή αγωγή, τι θα κερδίσεις;

ποιον να μην αφήσουμε να ρωτησει στην ομαδα?
Δε σου είπε κανένας να μη ρωτάς συμπτώματα/στοιχεία: απλα, οι διαγνώσεις δεν έχουν νόημα...

Τον αγνωστο αδιαγνωστο? Αύριο μπορεί να ειναι η μάνα πατέρας αδερφος ξαδέλφη μας...η ζωή είναι ΕΚΕΙ ΕΞΩ...
Ελπίζω να μην υπονοείς ότι εμείς είμαστε λιγότερο ζωντανοί... (θέλουμε, βλεπεις, να φανταζόμαστε πως είμαστε.) Αλλά σαφώς η ζωή είναι ΕΚΕΙ ΕΞΩ: όμως η ανακούφιση προέρχεται όχι μονο ότι από το ότι ξέρουν τι έχουν όλοι αυτοί, ο οποιοσδήποτε, αλλά ιδίως ότι κάνουν και "κάτι-ότι μπορούν" γι'αυτό.

Δε θέλει κανένας να σε στενοχωρήσει, αλλά η σκπ είναι το είδος του μπελά που δε μπορείς να προβλέψεις ούτε ν'αποφύγεις, δυστυχώς :smile-worried:

H γιαγιά η Κασσάνδρα
 #104867  από anastasis
 Τετ Ιούλ 30, 2014 10:17 pm
Ξερεις Κασσανδρα σε λιγους μηνες ολοκληρωνω την ψυχιατρικη Νοσηλευτικη ειδικοτητα στο Δαφνι...και αποκομισα πολλα απο αυτη την εμπειρια...ολοι ειμαστε υποψηφιοι ασθενεις αλλα και οσοι ειμαστε ηδη ασθενεις διολου κακο ειναι να ζητανε βοηθεια. Οι ψυχικες νοσοι μπορει καποιος να πει οτι ειναι σαν τη ΣΚΠ...οσο πιο πρωιμη ειναι η διαγνωση τοσο περισσοτερο μπορει να ωφεληθει ο ασθενης...Φιλιαααα...
 #104868  από anastasis
 Τετ Ιούλ 30, 2014 10:22 pm
Επισης να σας πω οτι ειχα να μπω εδω μεσα κανα χρονο και μπορω να πω οτι ωφεληθηκα ...αν και πολλα ατομα εδω μεσα ειναι σουπερ...Μπηκα μονο και μονο εξαιτιας του οτι ενημερωθηκα για την αναφορα της Κασσανδρουλας στο ατομο μου αλλα δεν κρατω κακιες...ευχομαι ολοψυχα να ειστε ολοι καλα!!!Το οτι δεν ασχοληθηκα Κασσανδρα με το θεμα σου δεν σημαινει οτι πρεπει να κρατας κακιες...
 #104869  από LL--MM
 Τετ Ιούλ 30, 2014 10:39 pm
anastasis έγραψε:Επισης να σας πω οτι ειχα να μπω εδω μεσα κανα χρονο και μπορω να πω οτι ωφεληθηκα ...αν και πολλα ατομα εδω μεσα ειναι σουπερ...Μπηκα μονο και μονο εξαιτιας του οτι ενημερωθηκα για την αναφορα της Κασσανδρουλας στο ατομο μου αλλα δεν κρατω κακιες...ευχομαι ολοψυχα να ειστε ολοι καλα!!!Το οτι δεν ασχοληθηκα Κασσανδρα με το θεμα σου δεν σημαινει οτι πρεπει να κρατας κακιες...
Δεν ήταν στο άτομό σου που αναφέρθηκα, αλλά στη συμπεριφορά σου σχετικά με το θέμα αυτό. Το ότι αγνόησες το περιεχόμενο του θέματος, όμως, και που δεν είναι όολο δικό μου, αποδεικνύουν την αξία "των ευχών και της ψυχής σου", όπως λες. Aπο τη βοήθεια που έδωσες αλλού, βλέπουμε πόση θα πάρουν οι τρόφιμοι του Δαφνιού. Λες ότι κρατάω κακίες εγώ, εσύ όμως, ναι: Αντε να δείς τι γράφεται για τα ΚΕΠΑ από άλλους απο μένα: Aν είναι έτσι, δεν κρατάν κακίες για τα ΚΕΠΑ οι άλλοι; Πώς τόλμησαν; κράτα λοιπόν τα φιλιά του Ιούδα μακριά από μας.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος LL--MM την Τετ Ιούλ 30, 2014 11:34 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
 #104870  από anastasis
 Τετ Ιούλ 30, 2014 10:49 pm
Κασσανδρα τι λες? Εγω τι σχεση εχω με τα ΚΕΠΑ? Το λες λες και εχω σχεση...Μακαρι να ηταν στο χερι μου να βοηθησω, ενας απλος Νοσηλευτης ειμαι σε δημοσιο Νοσοκομειο...Δεν θα το συνεχισω...Συνεχιζω να ευχομαι να ειστε ολοι καλα και ευχομαι να μαι κ γω! Καλο βραδυ.