• Παραπληγικο επιδομα

• Συζητήσεις για επιδόματα αναπηρίας, ΙΚΑ, ΤΕΒΕ, κοινωνικά ιδρύματα και άλλων υπηρεσιών.
Συζητήσεις για επιδόματα αναπηρίας, ΙΚΑ, ΤΕΒΕ, κοινωνικά ιδρύματα και άλλων υπηρεσιών.
 #8466  από Μαρία
 Παρ Σεπ 11, 2009 9:39 am
Καλημέρα Άννα! Αυτό το υπόμνημα που αναφέρεις πρέπει να το συντάξει δικηγόρος;
Εσύ έχεις κάνει τέτοιο υπόμνημα αν ναι πως το είχες γράψει περίπου;
Σχετικά με το δικαστήριο πάντως όλοι μου είπαν ότι τραβάει πολλοί γιατί γίνονται ενστάσεις και κόντρα ενστάσεις και μετά οι δικαστές ζητούν να ξαναπεράσεις επιτροπή διότι αυτοί δεν έχουν την ιδιότητα να κρίνουν ιατρικά θέματα και πάει μακριά η βαλίτσα…
Εσύ βέβαια αφού το πήρες απόφαση καλά θα κάνεις να το προσπαθήσεις και σου εύχομαι να πάνε όλα καλά και γρήγορα!!!
 #8468  από ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΡΩΤΟΓΕΡΟΣ
 Παρ Σεπ 11, 2009 11:57 am
Παιδιά για τιο επίδομα δεν είναι τόσο τραγικά τα πράγματα . Οι απαραίτητες προυποθέσεις είναι : α) γνωμαέτευση γιατρού - νευρολόγου διευθυντή κρατικής κλινικής που θα αναφέρει την ασθένεια και β) μία κατά προτίμηση μαγνητκή τομογραφία .
Αν το επίδομα δεν δοθεί προσφυγή στο διοικητικό δικαστήριο όπου σύντομα εκδίδεται αν όχι όλες τις περσσότερες φορές θετική απόφαση . Είναι απαραίτητη η παρουσία Δικηγόρου και παρακαλώ δεν είμαστε όλοι όπως μας περιγράψατε παραπάνω
 #8495  από anna1290
 Σάβ Σεπ 12, 2009 12:46 pm
Παιδια ηθελα να ρωτησω αν οσοι εχετε παρει το επιδομα κανατε ολοι θεραπεια,Ρωταω γιατι πρεπει κι αυτο να παιζει ρολο βασικο απ τη στιγμη που ειναι γραμμενη στο βιβλιαριο.Να ρωτησω ακομη αν σας εξετασε ο νευρολογος στις επιτροπες.
 #8635  από ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΡΩΤΟΓΕΡΟΣ
 Τρί Σεπ 15, 2009 12:30 pm
Εγώ πέρασα επιτροπή το 2008 για τρία χρόνια . Η επιτροπή είχε στην σύνθεση της νευρολόγο η οποία τυπικά με εξέτασε , βάζοντας με να περπατήσω από τη μια μεριά του γραφείου στην άλλη . Εκείνη την περίοδο δεν έκανα θεραπεία αλλά μόνο ενδοφλέβια καρτιζόνη μέχρι να καθαρίσω για να αρχίσω με το THUSABRI .
 #8639  από LL--MM
 Τρί Σεπ 15, 2009 1:43 pm
anna1290 έγραψε:Γεια σας παιδια.Αν γνωριζει καποιος για το παραπληγικο επιδομα ας μας πει ποσο δυσκολο,ευκολο ειναι να το παρει καποιος με σκπ?Εγω περασα Αβαθμια και Ββαθμια που απερριφθησαν και τωρα περιμενω να περασω την διοικητικη επιτροπη και να συνεχισω δικαστικως πλεον!
Bασικά το δικο σου δε μιλούσε για τα παραπληγικά συμπτώματα, ΙΣΩΣ γι αυτό σε έκοψαν... Δε μίλαγε για "σπαστική παραπάρεση και παρεγγγεφαλιδική αταξία αμφοτεροβαρή" ή τέλος πάντων κάτι παρόμοιο... Καλο κουράγιο...
 #8645  από anna1290
 Τρί Σεπ 15, 2009 3:01 pm
Παιδια σας ευχαριστω για τις πληροφοριες.Να εισαστε καλα!Θα συνεχισω την προσπαθεια παντως και θα δειξει! 8-)
 #8671  από Konstantina
 Τετ Σεπ 16, 2009 1:42 am
Εγώ πέρασα από Α΄Βάθμεια και ενώ από επιτροπή για ΑΜΕΑ μου είχαν δώσει 67% τώρα μου το κατέβασαν στο 30%!!!Η αλήθεια είναι δεν έχω κινητικό πρόβλημα αλλά κουράζομαι πολύ εύκολα. Την επόμενη εβδομάδα θα περάσω από την Β΄Βάθμεια και δεν ξέρω αν θα έπρεπε ο νευρολόγος μου να μου γράψει συγκεκριμένα πράγματα στη γνωμάτευση. Αν ξέρει κάποιος να μου πει θα με βοηθούσε πολύ...
 #8690  από anna1290
 Τετ Σεπ 16, 2009 4:15 pm
Γεια σου Κωνσταντινα.Απ΄οτι ειδες που λεγαμε και πριν,παιζει τελικα μεγαλο ρολο το τι γραφει μεσα η γνωματευση!Απ'οτι μου ειπανε εδω τα παιδια θελει καποια σοβαρα συγκεκριμενα πραγματα να αναφερει ο γιατρος,πραγμα που ουτε εγω δεν το γνωριζα!Ας μας πει καποιος τι μπορει να ειναι καλυτερο να αναφερεται..
 #8721  από Konstantina
 Πέμ Σεπ 17, 2009 10:57 am
Καλημέρα.
Εμένα την προηγούμενη φορά ο γιατρος μου έγραψε απλή γνωματευση.
Εγώ τότε δεν ήξερα και νόμιζα ότι αφού έχω ΣΚΠ το δικαιούμαι ούτως ή άλλως αλλά τελικά δεν είναι έτσι...(Εγώ δεν θέλω το επίδομα παραπληγίας αλλά το εξωιδρυματικό)
Το θέμα είναι αυτά που θα μου γράψει ο γιατρός στην γνωμάτευση να είναι κάτι που να μην μπορούν να δουν οτί εγώ δεν το έχω,γιατί όπως είπα η κλινική εικόνα μου είναι καλή, δηλαδή περπατάω κανονικά.Δεν θέλω να εκμεταλλευτώ το Δημόσιο απλά θα ήθελα να δουλευω λιγότερες ώρες πράγμα που δεν μπορώ να κάνω χωρίς το βοήθημα.
 #9082  από Μαριάννα
 Πέμ Σεπ 24, 2009 4:43 pm
Γεια σας παιδια! Σήμερα περασε απο επιτροπη ο άντρας μου για το παραπληγιας και περασε και τωρα μας είπαν να περιμενουμε να μας καλεσουν για να παρουμε τα χαρτιά Αλλά δεν είπαν το ποσοστό Όσοι περασατε το λενε εκεινη την στιγμη ή οταν δινουν τα χαρτιά?
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 10