• επιδομα

• Γενική συζήτηση επί θεμάτων της πολλαπλής σκλήρυνσης.
Γενική συζήτηση επί θεμάτων της πολλαπλής σκλήρυνσης.
 #510  από dina
 Παρ Οκτ 31, 2008 1:51 pm
Καλημερα σ ολους
Χαθηκα απο την παρεα σας αλλα αυτες τις ημερες ειμαι σ ενα συνεχη τρεξιμο με τις μαγνητικες και με τον γιατρο-νευρολογο.Την Δευτερα θα ξαναπαω για να δουμε τελικα αν θα προχωτησω σε καποιοα αλλη θεραπεια Συζηταμε για το tusabri

Tωρα οσον αφορα για το επιδομα θα συμφωνησω λεγοντας οτι κι εγω το πηρα χωρις προβληματα
προσκομιζοντας στην επιτροπη γνωματευση του νευρολογου απο το νοσκομειο της περιοχης μου
κι μου ειπαν επισης οτι θα ηταν καλο να προσκομισω την εισαγωγη μου στο Γενηματα και τις εξετασεις που εδειχναν οτι εχω MS

Ιωαννα μην ξεχνας ;) ΝΑ ΧΑΜΟΓΕΛΑΣ :D
 #511  από ioanna papantoni
 Παρ Οκτ 31, 2008 2:03 pm
etsi etsi dina mou...
xamogelo xamogelo... :D :D :D
 #512  από heidi
 Παρ Οκτ 31, 2008 6:19 pm
Περαστικά και από μενα Ιαώννα.Θα περάσει σύντομα πιστεύω.Άλλωστε ξέρουν τα βουνά από χιόνια! Όσο για το επιδομα νομίζω ότι υπάρχει αυτή η διχογνωμία γιατί πρόκειται για δύο διαφορετικά επιδόματα.Το ένα είναι το λεγόμενο εξωιδρυματικό, που καταβάλεται κάθε μήνα, και το άλλο είναι το επίδομα της πρόνοιας,που δίδεται κάθε δίμηνο σε όσους δεν εργάζονται και σίγουρα είναι πολύ μικρότερο.Το πρώτο είναι πολύ δύσκολο ή τυχερό να το πάρεις και το άλλο είναι συνήθως βέβαιο ότι θα στο δώσουν.Βέβαια μπορεί να σας λέω και ανακρίβειες. Αυτά μου είπαν πάντως και αυτά σας λέω....Αν είμαι λάθος πείτε μου,ευχαριστώ!
 #513  από ioanna papantoni
 Παρ Οκτ 31, 2008 6:38 pm
na eisai kala heidi mou...
egw pernw to eksoidrumatiko tis pronoias
einai gegonos oti oi gnwmes diistante nai...
makari na pane ola kala gia olous
 #542  από Ειρήνη Κοκκίνου
 Τετ Νοέμ 05, 2008 3:29 pm
MARIA1 έγραψε:κουραφέξαλα...

αν δεν εισαι κουλός σύνταξη δεν παίρνεις...εγώ είχα περάσει πριν απο 7 χρονια απο την επιτροπή στην Αχαρνών και μου έδωσαν το χαρτί 67%...καλά μέχρι εδώ...μετά μου έκλεισαν ραντεβού γι να με δει η επιτροπή.
Δεν πήγα, διότι είχα ακούσει πριν ότι μερικά παιδιά που πήγαν με το ίδιο προβλημα με εμάς, δεν είχαν καμία τύχη...αφού φαίνονταν εξωτερικά "υγιέστατοι"

Αρα, αν δεν εισαι κουλός και απο τα δυο χέρια, αν δεν έχεις κουλαμάρα και στο πόδι, αν δεν ακούς και δεν βλέπεις (όλα μαζί), επίδομα δεν παίρνεις...
εκτός αν έχεις.....μπάρμπα στην Κορώνη...αν με αντιλαμβάνεσαι ;)

Λυπάμαι που τα λέω έτσι ψυχρά, αλλά ειναι η αλήθεια...
 #543  από Ειρήνη Κοκκίνου
 Τετ Νοέμ 05, 2008 3:43 pm
Συμφωνώ απόλυτα με τη Μαρία. Έκανα τη διαδικασία και δεν μου έβγαλαν ούτε το 67% αλλά 35% ενώ τα προβλήματα υπάρχουν και στην χρόνια κόπωση και στη διπλοπυία, ισοροπία κ.α. Το μόνο που ανέφερα είναι ότι εργάζομαι και αυτό μόνο έφτασε για να πουν οτι δεν παίρνω τίποτα.
Νόμιζα πως είναι κάτι που το δικαιούνται όσοι πάσχουν από αυτή την ασθένεια αλλά δεν πρέπει να αναφέρεις οτι εργάζεσαι, αν εργάζεσαι. Εκτός αν έχεις μπάρμπα όπως λεει η Μαρία και στην επαρχία έχω ακούσει ότι είναι πιο ελαστική η επιτροπή.
Δοκίμασε ίσως η τύχη να είναι με το μέρος σου, ποιός ξέρει.

Ειρήνη Κοκκίνου έγραψε:
MARIA1 έγραψε:κουραφέξαλα...

αν δεν εισαι κουλός σύνταξη δεν παίρνεις...εγώ είχα περάσει πριν απο 7 χρονια απο την επιτροπή στην Αχαρνών και μου έδωσαν το χαρτί 67%...καλά μέχρι εδώ...μετά μου έκλεισαν ραντεβού γι να με δει η επιτροπή.
Δεν πήγα, διότι είχα ακούσει πριν ότι μερικά παιδιά που πήγαν με το ίδιο προβλημα με εμάς, δεν είχαν καμία τύχη...αφού φαίνονταν εξωτερικά "υγιέστατοι"

Αρα, αν δεν εισαι κουλός και απο τα δυο χέρια, αν δεν έχεις κουλαμάρα και στο πόδι, αν δεν ακούς και δεν βλέπεις (όλα μαζί), επίδομα δεν παίρνεις...
εκτός αν έχεις.....μπάρμπα στην Κορώνη...αν με αντιλαμβάνεσαι ;)

Λυπάμαι που τα λέω έτσι ψυχρά, αλλά ειναι η αλήθεια...
 #544  από manos81
 Τετ Νοέμ 05, 2008 4:04 pm
ante pali apo tin arxi
 #581  από MARIA1
 Τετ Νοέμ 12, 2008 5:04 pm
Αγαπητοί μου φίλοι, είναι η πραγματικότητα, πως να το κάνουμε?

έχω και 2 γνωστούς, οι οποίοι έβαλαν πολιτικό μέσο για να το πάρουν και εργάζονται μάλιστα και στο δημόσιο, ενώ φυσικά η ζωή τους ειναι απολύτως νορμάλ...
Δεν θέλω να επεκταθώ....

Η αλήθεια είναι αυτή. Αν δεν έχεις κάτι το οποίο θα σε δείχνει "κάπως" δεν σου δίνουν τιποτα.

Εκτός αν δεν κάνουμε κάτι σωστά εμείς που δεν το λαμβάνουμε....
Πείτε μας τι να κάνουμε και θα το κάνουμε προκειμένου να το πάρουμε...Δεν είμαστε κοροϊδα...
Πάσχουμε και εμείς...
το ότι σήμερα δηλαδή περπατώ, δεν σημαίνει οτι θα περπατώ και αύριο...δεν είναι΄ετσι?

Αλλωστε αυτή η ασθένεια δεν είναι όπως γνωρίζετε συγκεκριμένη, ούτε τα συμπτώματά της είναι ορισμένα. Αρα συμφωνώ με την φίλη που λέει ότι ούτως ή άλλως έπρεπε να το λαμβάνουν όλοι, με διαβαθμίσεις θα προτείνω.
Διαφορετικό δηλαδη ποσό να λαμβάνει ο άνεργος, διαφορετικό ο ενεργός εργαζόμενος.

Να ήμουν υπουργός υγείας... :) :shock:

δεν είναι ωραίο να "εμπορεύεσαι" την ασθένειά σου, αλλά είναι αν μή τι άλλο άδικο, να λαμβάνουν μερικοί και άλλοι να μην λαμβάνουν...
Το πιάσατε το υπονοούμενο έτσι?
 #582  από litsa
 Τετ Νοέμ 12, 2008 7:05 pm
Πέρασες επιτροπή και απορρίφθηκες? ή απλά έμαθες για τους γνωστούς?

όπως και να'χει έχεις δίκιο...
το ξαναλέω: γνωστό μου πρόσωπο με ψυχολογικά - σχιζοφρένεια διαπιστωμένα από γιατρούς :oops: : απορρίφθηκε!!!
 #583  από thanos
 Τετ Νοέμ 12, 2008 8:02 pm
Εγω δεν κανω καν την προσπαθεια. Αν βρεθει καποιος γιατρος που να γραψει οτι εχω κινητικα προβληματα ή εχω πραγματικα στο μελλον θα το προσπαθησω. Οχι οτι θα το παρω. Αλλα θα υπαρχουν περισσοτερες πιθανοτητες. Ετσι οπως ειμαι αυτη την στιγμη αποκλειεται να μου το δωσουν. Μακαρι να μην εχω κινητικα προβληματα...