costas1968 έγραψε:Για τα εκαυματα απο βραστο νερο και αλλο καυτο αμεσως μολι συμβει βαλτε οδοντοκρεμα.Πιανει αμεσως!!!!Ειναι οντως καλο τρικ,δροσιζει αμεσως
Και κανεις δεν ειναι τελειος λεμε.
Σκλήρυνση κατά πλάκας
costas1968 έγραψε:Για τα εκαυματα απο βραστο νερο και αλλο καυτο αμεσως μολι συμβει βαλτε οδοντοκρεμα.Πιανει αμεσως!!!!Ειναι οντως καλο τρικ,δροσιζει αμεσως
billios έγραψε:Φιλε εχει αμεσο αποτελεσμα.Το ξερω απο την μανα μου και πιανει αμεσως.costas1968 έγραψε:Για τα εκαυματα απο βραστο νερο και αλλο καυτο αμεσως μολι συμβει βαλτε οδοντοκρεμα.Πιανει αμεσως!!!!Ειναι οντως καλο τρικ,δροσιζει αμεσως
fillcinefil έγραψε:Κώστα σου τα δίνει γιατρός ή... αυτοσχεδιάζεις;;;
Γιατί αν θέλεις το δυνατόν ποιό άμεσo αποτέλεσμα (αλλά και γενικά αποτέλεσμα) πιστεύω θα είχες ενδοφλέβιο course (θα κρίνονταν για τριήμερο ή πενθήμερο από τους γιατρούς).
Παρένθεση σχετικά με τα εγκαύματα. Και εγώ θυμάμαι την θειά μου (καλά νά'ναι) να λέει "άμα καείς να βάζεις πάνω λίγη κολινό[*]". Κατόπιν βέβαια σε κάποια φάση που νοσηλεύτριες μπαίναν στα σπίτια πόρτα-πόρτα και δίναν συμβουλές για θέματα πρώτων βοηθειών, μας είχαν πεί ότι η συγκεκριμένη (συνηθισμένη) τακτική είναι λανθασμένη(λόγω καυστικών αλλά και "λειαντικών" στοιχείων που περιέχουν οι οδοντόκρεμες), ναί κάτι να πάρει το κάψιμο όπως πχ νεράκι (κάτω απ την βρύση) και μετά ανάλογα οι πρώτες βοήθειες.
[*](Kolynos)
fillcinefil έγραψε:Πρόσεχε ρε Κώστα, δεν είναι και ασπιρίνες.
Αν πήγαινες στα εξωτερικά, (ντεμέκ σαν επείγον) δεν θα σε μαντρώναν να σε πλακώσουν στην κορτιζόνη (εφόσον την χρειάζεσαι). Αλλοιώς αν την παίρνεις απλά για νιώσεις, λίγο ποιό "μπουσταρισμένος", τότε σίγουρα χρειάζεται να ξανασυζητήσεις την όλη αντιμετώπιση της κατάστασής σου, με την γιατρό σου. Παίρνε και ένα μήνα τηλέφωνα, αλλά πρέπει να δείς την γιατρό (σου). Εκεί δεν έχετε "ειδικά εξωτερικά ιατρεία". Εδώ πάνω, στον μήνα κλείνεις εξέταση. Και με τηλέφωνο σε τηλεφωνικό κέντρο.
Ιούνιο βλέπω πήρες, τώρα θές ξανά...Σαν... "κορτινομανή" σε κόβω.
Αν ζητάς γνώμη, η δική μου είναι όχι. Να δείς τους γιατρούς σου
.
fillcinefil έγραψε:Μπράβο.ΠΗΓΑ ΕΧΘΕΣ ΣΤΟΝ ΓΙΑΤΡΟ.ΘΣ ΞΕΚΙΝΗΣΩ ΑΠΟ ΑΥΡΙΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΕΣ.Υπάρχουν και "στεγνές" λύσεις.