• ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΑΣΘΕΝΗΣ ΑΛΛΑ ΘΑ ΤΡΕΛΑΘΩ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ.

• Είστε καινούργιο μέλος; Παρουσίαστε τον εαυτό σας στην κοινωνία του MSSociety.
Είστε καινούργιο μέλος; Παρουσίαστε τον εαυτό σας στην κοινωνία του MSSociety.
 #87922  από Κωνσταντίνα
 Τρί Μαρ 26, 2013 12:59 pm
Φίλιππε και Nick λυπάμαι που αδικείστε πλάι σε αδικημένους ανθρώπους-συντρόφους-ασθενείς.
Συμπάσχω από την πλευρά του ασθενή για λογαριασμό του συντρόφου μου.
 #87948  από ΑΝΝΑ59
 Τρί Μαρ 26, 2013 8:38 pm
Κωνσταντίνα έγραψε:Φίλιππε και Nick λυπάμαι που αδικείστε πλάι σε αδικημένους ανθρώπους-συντρόφους-ασθενείς.
Συμπάσχω από την πλευρά του ασθενή για λογαριασμό του συντρόφου μου.
:think: :think: :think: :think: :think: :bow-yellow: :bow-yellow: :bow-yellow: :bow-yellow: :bow-yellow: :bow-yellow: :bow-yellow: :bow-yellow: :bow-yellow: :bow-yellow: :bow-yellow:
 #87951  από billios
 Τρί Μαρ 26, 2013 11:00 pm
Βασικα δεν σου τη πεφτουμε,σου προσφερουμε μια μικρη γευση της αληθειας και πιστεψε με η γευση ειναι πικρη.Υπαρχουν κι αλλα πολλα που δεν λεγονται σε ενα ποστ και ισως να μην χρειαζεται να ξεγυμνωθουμε εντελως.
Υπαρχει σαφως και η πιθανοτητα να μην πανε ολα κατα διαολου και να εχει μια βατη πορεια,η ασθενεια μας ειναι ενα λαχειο το οποιο κληρωσε τον αριθμο μας,ελπιζουμε μονο να μην εχει και τζακ ποτ.
 #87953  από soulla
 Τρί Μαρ 26, 2013 11:15 pm
ΚΑΝΕΝΑς ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΟΥ ΠΕΙ ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΩΣΤΟ,ΑΠΛΑ ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙς ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΣΤΑΘΕΡΟς ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΜΕΤΑΝΟΙΩΣΕΙς,ΕΓΩ ΕΦΥΓΑ ΑΠΟ ΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΕΓΚΑΤΕΛΕΙΨΑ ΤΟΝ ΠΡΩΗΝ ΑΝΤΡΑ ΜΟΥ ΓΙΑΤΙ ΗΤΑΝ ΑΡΡΩΣΤΟ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΤΟΥ,ΔΕΝ ΑΚΟΥΓΑ ΚΑΝΕΝΑ ΕΚΑΝΑ ΕΚΕΙΝΟ ΠΟΥ ΕΝΟΙΘΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΜΕΤΑΝΟΙΩΣΑ ΟΥΤΕ ΛΕΠΤΟ :greetings-waveyellow: :greetings-waveyellow: :greetings-waveyellow: ΣΤΗ ΣΚΠ ΟΜΩς ΤΟ ΑΠΕΔΕΙΞΑΜΕ ΟΛΟΙ ΕΜΕΙς ΕΧΟΥΜΕ ΑΠΙΘΑΝΟ ΑΠΑΙΧΤΟ ΜΥΑΛΟ ΚΑΙ ΠΙΣΤΕΨΕ ΜΕ ΘΑ ΖΗΣΕΙς ΑΠΙΣΤΕΥΤΕς ΕΜΠΕΙΡΙΕς :greetings-waveyellow: ΔΙΚΙΑ ΣΟΥ Η ΖΩΗ ΔΙΚΙΑ ΣΟΥ ΚΑΙ Η ΑΠΟΦΑΣΗ :greetings-waveyellow:
 #87993  από Katrin
 Τετ Μαρ 27, 2013 2:14 pm
Κωνσταντίνα έγραψε:george32 καλώς όρισες στην παρέα μας,
δυστυχώς ζούμε σε μια κοινωνία που δε δέχεται το "μη φυσιολογικό".
Μη φυσιολογικό είναι να πάσχει κάποιος από ανίατη ασθένεια, να κάνει ενέσεις και να βιώνει παρενέργειες...........
Ζείτε στην επαρχία, λίγο πιο δύσκολο να αποδεχτεί η εκεί κοινωνία τον διαφορετικό.

Η αγαπημένη σου κολλητή είναι πληγωμένη, φοβισμένη, ευάλωτη και .........υπερβολική.Δεν πεθαίνεις από πολλαπλή σκλήρυνση :eusa-naughty:

Σε έχει ανάγκη αλλά φοβάται(πώς να μην) και είναι στο χέρι σου να την πείσεις ότι την χρειάζεσαι κι ότι είναι η γυναίκα που σε κάνει ευτυχισμένο.

Αφού έχεις διαβάσει πολλά για τη νόσο αυτή, θα ξέρεις ότι δεν είναι δύσκολη αρρώστια για όλους.Δηλαδή είναι ελέγξιμη και διαχειρίσημη με στρατηγικές, πρόγραμμα, καλή ψυχολογία, καλή διατροφή κτλ κτλ κτλ

Σε τιμά που σκέφτεσαι δημιουργικά για ένα μέλλον που ίσως φέρει και κινητικά προβλήματα στη σύντροφό σου, αλλά πιθανότερο είναι να μην τα αποχτήσει ΠΟΤΕ!!! :happy-cheerleadersmileygirl:

Μην εστιάζεις τόσο πολύ στο να παραδεχτεί ανοιχτά -έχω πολλαπλή σκλήρυνση......, για να σπεύσεις να την πείσεις ότι είσαι γνώστης και "δε μασάς".
Οι πράξεις πείθουν και λιγότερο οι λέξεις και φαίνεται ότι "το 'χεις"

Συνέχισε να την αγαπάς και να την στηρίζεις και όπως πολύ σωστά αναφέρεις, .................αφήστε που μπορεί να πεθάνω κι εγώ αύριο το πρωί......επειδή κι όλοι εμείς, γι αλλού κινήσαμε γι αλλού κι αλλού η ζωή μας πάει..................

ΥΓ να πάνε καλά οι δουλειές που ετοιμάζεις, (πολύ έξυπνο με τα goji berries) .
 #88044  από Αγγελική
 Πέμ Μαρ 28, 2013 1:53 am
Γιώργο, κι εγώ θα τρελαινόμουν στη θέση σου...!

Πρώτα από όλα θα συμφωνήσω με όλους τους προλαλήσαντες. Η ΣΚΠ δεν είναι μια ασθένεια που επιφέρει τον θάνατο!!! Βέβαια, η περίπτωση της κοπέλας σου είναι δύσκολη, αφού δεν μπορεί (ή δεν θέλει) να αντιμετωπίσει τα πράγματα στην πραγματική τους διάσταση. Φυσικά, είναι μια ασθένεια με πολλές δυσκολίες και ανάλογα με την περίπτωση οι δυσκολίες είναι λίγες ή πολλές.

Η γνώμη μου είναι πως πρέπει να της μιλήσεις με ειλικρίνεια. Αν κρύβεσαι πίσω από το μικρό σου δαχτυλάκι γιατί η σύντροφός σου δεν θέλει να ξεστομίσει τις λέξεις "σκλήρυνση κατά πλάκας" κακό του κεφαλιού της. Κάποια στιγμή θα αναγκαστεί να το αντιμετωπίσει. Εσύ πάλι, που έχεις αποφασίσει ότι θέλεις να είσαι δίπλα της σε όλα, οφείλεις να ξεκαθαρίσεις τα πράγματα. Μια σχέση και ειδικά μια σχέση που έχει να κάνει με ένα πρόβλημα υγείας, πρέπει να στηρίζεται στην εμπιστοσύνη, την ειλικρίνεια. Σε όλες τις σχέσεις ισχύει το ίδιο, αλλά τέλος πάντων...

Θεωρώ ότι το πρόβλημά της δεν είναι η σκλήρυνση αλλά ο φόβος και η άρνηση. Άρα, το θέμα είναι καθαρά ψυχολογικό. Αφού είσαι τόσο αποφασισμένος να της σταθείς - και σου αξίζει ένα μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ, για τη δύναμη της αγάπης σου- μίλησε της ανοιχτά και με τον τρόπο σου κάνε την να παλέψει με τους φόβους της. Κι αν σε διώξει.... να συνεχίσεις να είσαι εκεί για να την διεκδικήσεις.

Και μην ξεχνάς το πιο σημαντικό.... Όλα θα πάνε μια χαρά, κι αν δεν πάνε δεν πειράζει. Τουλάχιστον θα έχεις προσπαθήσει. Στο φως όμως, όχι στο σκοτάδι.
 #88109  από Βαγγέλης
 Πέμ Μαρ 28, 2013 9:51 pm
Αγαπητοί φίλοι το να έχει σχέση με την κοπέλα είναι το ζητούμενο ?
Εγω θα έλεγα πως όχι γιατί αν αγαπάς πραγματικά αυτό είναι το τελαιυτεο που σ ενδιαφέρει !
Αρκεί να είσαι εκεί ,αρκεί να έχεις την ευκαιρία να είσαι δίπλα της και να κάνεις ότι πρέπει για να την στηρίζεις κάθε στιγμή !
Η χαρα της θα είναι η χαρα σου και σιγά σιγά η αγάπη σου θα είναι η αγάπη της!
Αυτό που πρέπει να δεις είναι αυτό που θέλεις να νιώσει!
Δες πόσο όμορφη είναι η ζωή και βοήθησε την να το νιώσει !
Είναι μια καλή αρχή και βήμα βήμα θα αρχίσει να νιώθει πολλά περισσότερα !
 #88188  από Γιουλη
 Κυρ Μαρ 31, 2013 5:50 pm
Καλησπερα.Οι φιλοι μας καλα στα λενε.Εσυ ομως εχεις ηδη σχεδιασει την ζωη σου μαζι της.Ομως εισαστε πολυ λιγο μαζι.Αυτο που εχετε ειναι σχεση.Εχεις ομως σκεφτει οτι δεν θελει να δεσμευθει επειδη θελει να γλυτωσει τον πονο του χωρισμου?Τωρα υποτιθεται οτι δεν εχετε σχεση,οποταν δεν θα πονεσει αν χωρισετε.Αφησε το να παει σιγα καποια στιγμη θα το δει αυτη η εσυ.Ζησε το τωρα και δεξου οτι ξημερωσει.Ισως να ειναι λιγο ρομαντικα ολα αυτα,ειναι ομως αλλη μια εκδοχη.Να ειστε καλα και οι δυο.
 #88692  από george32
 Κυρ Απρ 14, 2013 11:19 pm
Εφαγα φλασια πριν λιγο. Υπάρχει περιπτωση να μην εχει ΠΣ η φιλη μου; μπορει να χρησιμοποιειται το rebif κ σε άλλες ασθένειες;;;
 #88725  από billios
 Δευ Απρ 15, 2013 9:41 pm
Δε νομιζω φιλε μου,αν κανεις μια αναζητηση στο δυκτιο θα βρεις πως η συνδεση του ειναι μονο με την ΣΚΠ.
Γιατι το λες ομως? Τι ειδους φλασια εφαγες?