• Απορία για τέλη κυκλοφορίας

• Συζητήσεις για επιδόματα αναπηρίας, ΙΚΑ, ΤΕΒΕ, κοινωνικά ιδρύματα και άλλων υπηρεσιών.
Συζητήσεις για επιδόματα αναπηρίας, ΙΚΑ, ΤΕΒΕ, κοινωνικά ιδρύματα και άλλων υπηρεσιών.
 #82223  από Κώστας
 Παρ Δεκ 07, 2012 4:24 pm
xtal έγραψε:Κώστα,ευχαριστούμε για " την λύση στο πρόβλημα", σε εισαγωγικά γιατί ποτέ δεν ξέρεις σ'αυτή τη χώρα!
Επίσης τί άλλα δικαιολογητικά σου ζητήσαν;

ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ
1. Αίτηση στην Δ.O.Y.
2. Γνωμάτευση της Α’ βάθμιας Επιτροπής της Νομαρχίας από όπου φαίνεται το ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω (είχα ακόμη μία σε ισχύ)
3. Φωτοτυπία της άδειας κυκλοφορίας του αυτοκινήτου
4. Υ/Δ ότι δεν έχει χορηγηθεί απαλλαγή των τελών κυκλοφορίας για άλλο όχημα της κυριότητάς σας.
Όσο προλαβένετε (το έτος τελειώνει), πάρτε ένα τηλέφωνο στην ΙΔ Αθηνών τμήμα αυτοκινήτων και ρωτήστε αν μπορούν να σας εξυπηρετήσουν έστω κι αν δεν ανήκετε εκεί
Τα τηλ είναι: 210 2527736 και 210 2520833
Αν μπορούν να έχετε μαζί σας έτοιμα τα δικαιολογητικά που σας αναφέρω παραπάνω.
Κάντε μια προσπάθεια αξίζει τον κόπο.
Σε ό,τι αφορά την διευκρινηστική εγκύκλιο που περιμένουν, όντως είναι έτσι. Η εγκύκλιος θα διευκρινίζει τα περί κατανομής του ποσοστού αναπηρίας στα διάφορα μέλη του σώματος, γιατί μέχρι τώρα οι εφορείες ισχυρίζονταν πως η γνωμάτευση που προσκομίζουμε γράφει ένα ποσοστό γενικά, χωρίς να το επιμερίζει σε άνω κάτω άκρα κλπ. συνεπώς δεν μπορούν να κρίνουν αν υπάρχει κινητικό πρόβλημα ή η αναπηρία αφορά άλλα πράγματα.
Νάστε όμως σίγουροι, πως η εγκύκλιος αυτή αν εκδοθεί, θα εκδοθεί παραμονές πρωτοχρονιάς, ώστε να μην προλάβουν οι ενδιαφερόμενοι να υποβάλουν εμπρόθεσμα τις αιτήσεις τους για απαλλαγή τελών!
 #82247  από Biskoto10
 Σάβ Δεκ 08, 2012 5:57 am
Λήδα έγραψε:..............κ επειδή μόλις τώρα με πήρε η αρμόδια απ'την εφορία, μου είπε πως περιμένουν μετά τις 20 του μήνα διευκρινιστική εγκύκλιο κ μου έδωσε ένα τηλ να την πάρω τότε......
:obscene-hanged: :obscene-hanged:
Και μενα αυτες τις μπουρδες μου ειπαν...
Γιάννης έγραψε:μέχρι 2650 κ.ε. για ποσοστό 80% και άνω
Noμιζω οχι σκετο 80% και πανω αλλα και πληρη αναπηρια κατω ακρων.
 #82268  από Κώστας
 Σάβ Δεκ 08, 2012 12:28 pm
Biskoto10 έγραψε:
Λήδα έγραψε:..............κ επειδή μόλις τώρα με πήρε η αρμόδια απ'την εφορία, μου είπε πως περιμένουν μετά τις 20 του μήνα διευκρινιστική εγκύκλιο κ μου έδωσε ένα τηλ να την πάρω τότε......
:obscene-hanged: :obscene-hanged:
Και μενα αυτες τις μπουρδες μου ειπαν...
Γιάννης έγραψε:μέχρι 2650 κ.ε. για ποσοστό 80% και άνω
Noμιζω οχι σκετο 80% και πανω αλλα και πληρη αναπηρια κατω ακρων.[/quote

Biskoto σχεδόν έτσι είναι, μόνο που δεν αναφέρεται πουθενά ποσοστό αναπηρίας!
Για την ακρίβεια
Ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών Ν. Ανδριανόπουλος απέστειλε εγκύκλιο (ΠΟΛ. 1090/2007) με την οποία κοινοποιούνται οι διατάξεις των παραγράφων 9 και 14 του άρθρου 2 και του άρθρου 8 του Ν. 3583/2007 (ΦΕΚ 142 Α΄) οι οποίες αφορούν στις απαλλαγές από τα τέλη κυκλοφορίας αναπήρων πολιτών.

μεταξύ άλλων η εγκύκλιος αναφέρει τα εξής:

Με τις διατάξεις της παραγράφου 9 του άρθρου 2 του κοινοποιούμενου νόμου αντικαθίσταται η παράγραφος 2 του άρθρου 16 του Ν. 1798/88 (ΦΕΚ 166 Α΄). Με τις νέες διατάξεις, σε συνδυασμό και με τις διατάξεις της παραγράφου 1 του άρθρου 1 του Ν. 490/1976 (ΦΕΚ 331 Α΄), παρέχεται απαλλαγή από τα τέλη κυκλοφορίας σε ανάπηρους πολίτες, οι οποίοι είναι ηλικίας άνω των 4 ετών και έχουν πλήρη παράλυση των κάτω άκρων ή αμφοτερόπλευρο ακρωτηριασμό αυτών, για επιβατικό αυτοκίνητο ιδιωτικής χρήσης με κυλινδρισμό κινητήρα.....(όπως γνωρίζετε για1650cc και 2650cc)

Υσ1. Είναι η μόνη εγκύκλιος που αναφέρεται με σαφήνεια ότι η απαλλαγή αφορά και ιδιωτικής χρήσης ΙΧ.
Υσ2. Δεν ξέρω αν έχει εκδοθεί και μεταγενέστερη εγκύκλιος που διευκρινίζει τα διευκρινησθέντα!!!!!
Υσ3. Άβυσσος η Ελληνική νομοθεσία!
 #82514  από Gorge
 Τρί Δεκ 11, 2012 2:01 pm
εχεται νεα για τα τελη κικλοφοριας εμενα μου ειπαν οτι δεν δικεουμε γιατι η αποφαση λιγη31-10-2013 και δεν κλινη ο χρονος
 #82518  από Λήδα
 Τρί Δεκ 11, 2012 4:17 pm
Gorge!!Γράφει ο Κώστας στην πρώτη σελίδα αυτού του θέματος.Δεν ισχύει αυτό που σου λένε!!Μου το είπαν κ μένα αλλά το πήραν πίσω...
 #82519  από Gorge
 Τρί Δεκ 11, 2012 4:56 pm
Επισης ειπαν οτι επιδη η γνοματευση δεν γραφει κατι για τα κατω ακρα δεν το δικεουμε . η γνωματευση μου εντομεταξυ γραφει Σκλυρινση κατα πλακας με παραεγκεφαλιδικες και κυστικές διαταραχες . :sad-roulette:
 #82572  από Κώστας
 Τετ Δεκ 12, 2012 2:04 pm
Gorge έγραψε:Επισης ειπαν οτι επιδη η γνοματευση δεν γραφει κατι για τα κατω ακρα δεν το δικεουμε . η γνωματευση μου εντομεταξυ γραφει Σκλυρινση κατα πλακας με παραεγκεφαλιδικες και κυστικές διαταραχες . :sad-roulette:
Αυτό ακριβώς θα διευκρινίζει η εγκύκλιος που περιμένουν μετά τις 20 Δεκέμβρη. Άλλες εφορείες δέχονται τη γνωμάτευση χωρίς να αναφέρει αναπηρία στα κάτω άκρα και άλλες όχι. Προφανώς έγκειται στην υποκειμενική κρίση του εκάστοτε υπαλλήλου! Ωραίος νόμος! Ο καθένας να δίνει τη δική του ερμηνεία! πάντως μην είστε και τόσο σίγουροι πως στις 20 Δεκέμβρη θα εκδοθεί η εγκύκλιος. Αν την εκδόσουν θα την εκδόσουν παραμονή πρωτοχρονιάς για να μην προλάβουν οι ενδιαφερόμενοι να υποβάλλουν εμπρόθεσμα αίτηση απαλλαγής τελών κυκλοφορίας.
Παρ΄ όλ΄ αυτά μου είπαν στην εφορεία πως όταν με το καλό διευκρινιστεί το θέμα της εγκυκλίου, θα μπορεί όποιος ενδιαφέρεται να κάνει αίτηση απαλλαγής τελών και άν έχει ήδη πληρώσει θα του επιστραφούν τα χρήματα.
τι να πω! Πολύ ιδανικό μου φαίνεται για νάναι αλήθεια, αλλά δυστυχώς δεν υπάρχει κι΄ άλλη επιλογή. Μέχρι νάχει τελειώσει η χρονιά, πρέπει νάχουν πληρωθεί τα τέλη του 2013, αλλιώς μετά πληρώνονται διπλά! Οπότε αν δεν τα πληρώσετε περιμένοντας την εγκύκλιο, υπάρχει η πιθανότητα να μην δικαιούστε απαλλαγή.
 #82600  από Biskoto10
 Πέμ Δεκ 13, 2012 2:14 am
Κώστας έγραψε: Αυτό ακριβώς θα διευκρινίζει η εγκύκλιος που περιμένουν μετά τις 20 Δεκέμβρη. .
20 Δεκεμβρη? Και 21 ειναι το τελος του κοσμου? Ρε τους ανευθυνους! :mrgreen:
 #82619  από Gorge
 Πέμ Δεκ 13, 2012 3:58 pm
για σας και παλι πιρα τηλεφονο στο 210 3644781 μια καλη κυρια μου ηπε να παω εφορια να στιλουν ηπιρεσηακος το αποτελεσμα της επιτροπης στα κεπα και αυτοι να γραψουν αν ηπαρχη κινητικη αναπηρια για να παρω την απαλαγη κατι που λεει ο γιατρος οτι ειναι σαφες με τη σκλιρινση θα παω τη δευτερα και βλεπομε