• Απορία για τα ΚΕΠΑ

• Συζητήσεις για επιδόματα αναπηρίας, ΙΚΑ, ΤΕΒΕ, κοινωνικά ιδρύματα και άλλων υπηρεσιών.
Συζητήσεις για επιδόματα αναπηρίας, ΙΚΑ, ΤΕΒΕ, κοινωνικά ιδρύματα και άλλων υπηρεσιών.
 #75530  από Γιάννης
 Τρί Ιούλ 24, 2012 11:46 am
Θα πεις στη μικρή (you know) να σου κάνει μερικά μαθήματα (you know) και θα διαπρέψεις λέμεεεεεε :romance-kisscheek:
 #75532  από ΑΝΝΑ59
 Τρί Ιούλ 24, 2012 12:12 pm
Γιάννης έγραψε:Θα πεις στη μικρή (you know) να σου κάνει μερικά μαθήματα (you know) και θα διαπρέψεις λέμεεεεεε :romance-kisscheek:
:think: Εννοεις...την ...κληρονομο μου ???? Αχχχχχ.....Γιαννακη μου, δεν χρειαζεται να προσποιηθω ! Τραμπαλιζομαι, παραπαταω, δεν μπορω να σταθω ορθια για πολυ ! Εχω αλλαξει, απο τοτε που με ειδες.....Αυτα ...φαινονται ! Θα τα δουν στην επιτροπη ! Ομως, τη στιγμη που, η χρονια κοπωση, με εχει κανει εντελως ΑΧΡΗΣΤΗ, δεν μπορω να κανω, ουτε τα στοιχειωδη , στο σπιτι μου...δεν επρεπε να αναφερεται στη γνωματευση ? Δεν επρεπε να αναφερεται, η μη ανταποκριση στη φαρμακευτικη αγωγη ? Δεν επρεπε να αναφερεται, οτι το τριδυμο, εχει γινει ΜΟΝΙΜΟ και οτι οι κρισεις του...με στελνουν.....???????Ε????????? Α!!!!! Ξεχασα να πω !!! Ο γιατρος μου ειπε, οτι ΔΕΝ δικαιουμαι επιδομα, επειδη......ΠΕΡΠΑΤΑΩ !!!! Και να σκεφτεις , οτι, μπαινοντας στο ιατρειο, ''εφυγε'' το ποδι μου και παραλιγο να...σαβουριαστω...!!! Αυτο, το ειδε ο ...επιστημων !!!!! Εγω,ομως.....ΠΕΡΠΑΤΑΩΩΩΩΩΩΩ....... :violence-hammer:
 #75533  από Γιάννης
 Τρί Ιούλ 24, 2012 12:19 pm
ΑΝΝΑ59 έγραψε:Ο γιατρος μου ειπε, οτι ΔΕΝ δικαιουμαι επιδομα, επειδη......ΠΕΡΠΑΤΑΩ !!!!
Κι εγώ κουτσοπερπατάω αλλά πήρα 70% και χωρίς να προσποιηθώ καθόλου. Ίσα ίσα, για λόγους που σίγουρα άπτονται του διαταραγμένου μου ψυχισμού, το έπαιζα και άνετος. ΝΑ ΠΑΣ ΜΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΑΛΑ ΜΠΡΑΤΣΕΤΑ ΛΕΜΕΕΕΕΕΕΕ ;)
 #75536  από ΑΝΝΑ59
 Τρί Ιούλ 24, 2012 12:39 pm
Γιάννης έγραψε:
ΑΝΝΑ59 έγραψε:Ο γιατρος μου ειπε, οτι ΔΕΝ δικαιουμαι επιδομα, επειδη......ΠΕΡΠΑΤΑΩ !!!!
Κι εγώ κουτσοπερπατάω αλλά πήρα 70% και χωρίς να προσποιηθώ καθόλου. Ίσα ίσα, για λόγους που σίγουρα άπτονται του διαταραγμένου μου ψυχισμού, το έπαιζα και άνετος. ΝΑ ΠΑΣ ΜΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΑΛΑ ΜΠΡΑΤΣΕΤΑ ΛΕΜΕΕΕΕΕΕΕ ;)
Ετσι θα παω !!!! Εξαλλου, ετσι κυκλοφορω ! Ο αντρας μου...σηκωνει το βαρος !!!! :laughing-rolling: Ευτυχως, που,τωρα, δεν εχω εικοσι κιλα επιπλεον, αλλα μονο...εφτα !!!!! Αχχχχχχ.....Τα χαλια μας τα μαυρα !!!!!!!! Παντως, ο κανονισμος εκτιμησης βαθμου αναπηριας, στη νευραλγια τριδυμου, της δικης μου μορφης...δινει 80% αναπηρια !!!!!Τωρα τελευταια , το ειδα, κατα τυχη ! Εμενα, βεβαια, με καθιστα 100% αναπηρη και.....ψυχοπαθη .....!!!!! Φωναζω τη μητερα μου, που δεν ζει πια και οτι ....θελω να πεθανω..........Η τελεια...εξαθλιωση !!!!!!!!!!!!!!! :confusion-seeingstars:
 #75594  από Λήδα
 Τρί Ιούλ 24, 2012 9:47 pm
Άννα!! Ειλικρινά ειλικρινά :romance-kisscheek: εύχομαι να εξαφανιζόντουσαν όλα αυτά που σε βασανίζουν μέσα απ'την καρδιά μου κ να μην χρειαζόσουν μια "καλή" γνωμάτευση για κεπα. :evil: :evil: :evil:
Αν υπήρχε μέσα κ η χρόνια κόπωση η οποία κόβει ακόμα κ μικρές δραστηριότητες θα ήταν σίγουρα "καλύτερη" η γνωμάτευσή σου,
όμως κ αυτή που σου έγραψε είναι αρκετή. Αρκεί να μπείς όντως με κάποια βοήθεια,αφού ούτως ή άλλως την χρειάζεσαι, ό,τι κ αν είναι αυτή, γιατί πράγματι αυτό που τους ενδιαφέρει είναι τα προβλήματα στην κινητικότητα...
Στο μεταξύ, βιάσου όσο μπορείς, γιατί αν δεν κάνω λάθος κάπου είχες πεί πως η πληρωμή σου λήγει τέλος Οκτώβρη κ επειδή θέλουν σίγουρα 4-5 μήνες απ'την στιγμή που κάνεις την αίτηση να σε καλέσουν..... κ μέχρι να βγεί η απόφαση άλλος ένας μήνας.......
είναι πολύ πιθανό να υπάρξει διάστημα χωρίς χρήματα..
Εμείς, μιας κ τύχαμε κ στην περίπτωση λάθους :violence-pistoldouble: :violence-pistoldouble: :violence-pistoldouble: "κλείσαμε" πλέον ένα χρόνο!!!!! :laughing-rolling: :laughing-rolling:
 #75600  από ΑΝΝΑ59
 Τρί Ιούλ 24, 2012 10:26 pm
Λήδα έγραψε:Άννα!! Ειλικρινά ειλικρινά :romance-kisscheek: εύχομαι να εξαφανιζόντουσαν όλα αυτά που σε βασανίζουν μέσα απ'την καρδιά μου κ να μην χρειαζόσουν μια "καλή" γνωμάτευση για κεπα. :evil: :evil: :evil:
Αν υπήρχε μέσα κ η χρόνια κόπωση η οποία κόβει ακόμα κ μικρές δραστηριότητες θα ήταν σίγουρα "καλύτερη" η γνωμάτευσή σου,
όμως κ αυτή που σου έγραψε είναι αρκετή. Αρκεί να μπείς όντως με κάποια βοήθεια,αφού ούτως ή άλλως την χρειάζεσαι, ό,τι κ αν είναι αυτή, γιατί πράγματι αυτό που τους ενδιαφέρει είναι τα προβλήματα στην κινητικότητα...
Στο μεταξύ, βιάσου όσο μπορείς, γιατί αν δεν κάνω λάθος κάπου είχες πεί πως η πληρωμή σου λήγει τέλος Οκτώβρη κ επειδή θέλουν σίγουρα 4-5 μήνες απ'την στιγμή που κάνεις την αίτηση να σε καλέσουν..... κ μέχρι να βγεί η απόφαση άλλος ένας μήνας.......
είναι πολύ πιθανό να υπάρξει διάστημα χωρίς χρήματα..
Εμείς, μιας κ τύχαμε κ στην περίπτωση λάθους :violence-pistoldouble: :violence-pistoldouble: :violence-pistoldouble: "κλείσαμε" πλέον ένα χρόνο!!!!! :laughing-rolling: :laughing-rolling:
Μακαρι , Ληδα μου, να μπορουσαν να εξαφανιστουν ΟΛΑ αυτα....απο μενα, απο τον αντρα σου, απο ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ !!!!! Η αναπηρια μου, ληγει στις 30 Σεπτεμβρη ! Ξερω, οτι εχω, ηδη, αργησει, αλλα , βλεπεις ,αυτο το....πολυποθητο ραντεβου, στο ''Γ.Γεννηματας'', κλεισμενο απο τις 30 Ιανουαριου, ηταν για 16 Ιουλιου ! Επιπλεον, ηθελα να εχω ''φρεσκιες'' μαγνητικες...τρομαρα μου ! Εκανα τις δυο,εγκεφαλο και αυχενα, τον Ιουνιο, με παραπεμπτικο του ΙΚΑ και ειχα την...μαλακωδη ψευδαισθηση , οτι ο νευρολογος του νοσοκομειου, θα μου εγραφε και τις αλλες δυο, θωρακικης και οσφυϊκης μοιρας, αφου ΕΧΩ εστιες και στο θωρακα !!!!!! Εκανα λαθος , ομως !!!!!!! Ειπε ...οχι....!!!! Δεν μπορω να κανω αλλες, λεει ! Ειδατε...η συγχρονη νευρολογια ??????? :violence-hammer: :violence-hammer: :violence-hammer: :violence-hammer: :violence-hammer: :violence-hammer: :violence-hammer: :violence-hammer: :violence-hammer: :violence-hammer: :violence-hammer: :violence-hammer: Ειδατε το ...κρατος...''προνοιας'' ???? Οι χρονιως πασχοντες, να τρωνε πορτα....καταμουτρα !!!!!!!!!!!!!
 #75606  από Λήδα
 Τρί Ιούλ 24, 2012 11:19 pm
Α, ναί, δεν μπορώ να πω, ΕΧΟΥΜΕ κράτος πρόνοιας φοβερό! :laughing-rolling: :laughing-rolling: :laughing-rolling: γελάω τώρα, που κάθομαι ήσυχη στο σπίτι, ....γιατί κάθε φορά που μιλάω με "αρμόδιους" τρελλαίνομαι :violence-hammer: :violence-hammer: :violence-hammer: "θα κάνετε υπομονή, δεν μπορώ να κάνω κάτι"......ακούω αυτό το "υπομονή" κ εκτοξεύομαι στο ταβάνι :scared-eek: :scared-eek: :evil: :evil: :evil: :evil:
 #75857  από Κώστας
 Δευ Ιούλ 30, 2012 7:25 pm
Συνοδοιπόροι μου, τον Σεπτέμβριο σκοπεύω να κάνω αίτηση για να περάσω κάποια στιγμή ΚΕΠΑ. Μαγνητική πρόσφατη δεν έχω (έχω περυσινή), καθ΄ ότι στις τελευταίες τρεις που έχω κάνει (τα τελευταία τέσσερα χρόνια), η κατάστασή μου παραμένει σταθερή χωρίς να εμφανίζονται νέες ή ενεργές εστίες. Ξέρει κανείς αν θα δεχτούν την αίτησή μου χωρίς να προσκομίσω πρόσφατη μαγνητική αν η γιατρός μου δικαιολογήσει στην γνωμάτευσή της ότι δεν χρειάζεται.
 #75858  από LL--MM
 Δευ Ιούλ 30, 2012 7:46 pm
Φίλε, δεν το είχα ποτέ μου σκεφτεί έτσι... Αλλά όλοι προσπαθούμε να σκεφτούμε λογικά, πράγμα που δεν είναι πάντα η περίπτωση του δημοσίου... (ούτε του ιδιωτικού, δηλαδή). Η (δημόσια) γιατρός είναι ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΗ να σου γράψει μια μαγνητική και μόνο για το σκοπό αυτό, ειδεμή πρέπει να εξηγήσει ΓΙΑΤΙ ΔΕ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ.

Το κατά ποιά λογική η γιατρός της ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ φροντίδας θ'αποφασίσει ΝΑ ΣΟΥ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕΙ την πρόσβαση στα ΚΕΠΑ, από τη στιγμή που οι ΔΗΜΟΣΙΟΙ κανόνες τους απαιτούν αυτό το τετράμηνο, ΜΟΥ είναι (τουλάχιστον εμένα) αδιανόητο.

Μήπως η λογική μου είναι αυτή νοοτροπίας προ του ...τροϊκού πολέμου; :shifty: :think:

Η γιαγιά η Κασσάνδρα
 #75860  από ΜΙΜΙΚΑ
 Δευ Ιούλ 30, 2012 9:39 pm
Κώστα μου, ούτε οι δικές μου μαγνητικές έχουν αλλάξει όλα αυτά τα χρόνια (καθ'ότι έχω την προϊούσα μορφή), αλλά πριν κάνω την αίτηση και επειδή στις οδηγίες για τα απαιτούμενα έγγραφα ζητούσαν αποδεικτικές εξετάσεις όχι παλαιότερες των 2 μηνών στις οποίες θα αναφέρεται και ο γιατρός με την ιατρική του γνωμάτευση, έβγαλα 3 νέες μαγνητικές.
Θα σου πρότεινα -εάν υπάρχει η δυνατότητα- να προσκομίσεις καινούργιες, όχι για τίποτε άλλο αλλά για να μην σε καθυστερήσουν χρονικά ζητώντας σου (πιθανά) να επανέλθεις με νέο αίτημά σου, μετά από εξετάσεις.
Αυτά
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 10