• εξωγήινη

• Γενική συζήτηση επί θεμάτων της πολλαπλής σκλήρυνσης.
Γενική συζήτηση επί θεμάτων της πολλαπλής σκλήρυνσης.
 #60900  από Nick.
 Πέμ Σεπ 29, 2011 10:35 am
:romance-caress:

Μην μαλώνετε. Ουρλιάξτε για εκτόνωση, αλλά μην μαλώνετε.

Υπάρχει μεγάλη γκάμα στο ανθρώπινο είδος, από την ψηλή ξανθιά γκομενάρα τη χεσμένη στο χρήμα που ζει τη ζωή στο φουλ, μέχρι την περίπτωση που χρήζει ευθανασίας αλλά δεν βρίσκει το νομικό πλαίσιο για να απελευθερωθεί.

Συμφωνώ με τον Teo. Κι εγώ δεν μπορώ να καταλάβω για ποιό λόγο δεν μπορείς να κάνεις σχέδια για το μέλλον. Φυσικά θα διαφωνήσω μαζί του στο κατά πόσο μπορείς να συνεχίσεις "κανονικά" τη ζωή σου. Όχι, δεν μπορείς να τη συνεχίσεις "κανονικά" (ό,τι κι αν σημαίνει αυτό), και τα σχέδια που θα κάνεις για το μέλλον θα είναι διαφορετικά από αυτά που έκανες πριν.
 #60901  από ΑΝΝΑ59
 Πέμ Σεπ 29, 2011 11:21 am
ANNA ΔΕΣΠΟΤΟΠΟΥΛΟΥ έγραψε:
mplearkouda έγραψε:Παει σχεδον 1 χρονος από τοτε που μου εγινε η διαγνωση. Καλα δεν θα έλεγα ότι ειμαι, αλλα θα μπορουσα να ειμαι και πολύ χειροτερα. Δεν έχω κάποιο σύμπτωμα που να υποδηλώνει στους άλλους ότι κάτι έχω, άσχετα αν εγώ νοιώθω 1002 και δυσκολεύομαι και που μιλάω με τη δυσαρθρία που χειροτερεύει και αν στη δουλειά μου κάθε μέρα υποφέρω απ’αυτό (δουλεύω σε σχολείο). Βγήκα χτες για καφέ με μια φίλη που είχε πάρα πολύ καιρό να δω (μετά τη διάγνωση και για μήνες απέφευγα τις κοινωνικές συναναστροφές). Γύρισα σπίτι νοιώθοντας ένα τεράστιο κενό και πολλή κατάθλιψη. Νοιώθω τόσο διαφορετική, ζω σε δικό μου κόσμο, οι δικές μου ανησυχίες και προβληματισμοί είναι τόσο διαφορετικοί από των υπολοίπων. Οι άλλοι μπορούν να κάνουν σχέδια για το μέλλον, και γενικά τους απασχολούν πράγματα πολύ διαφορετικά από αυτά που απασχολούν εμένα. Νοιώθω τόσο διαφορετική όταν είμαι με άλλο κόσμο, σαν να είμαι εξωγήινη. Συμβαίνει και σε σας αυτό?
Εχουν περασει 15 χρονια και 3 μηνες,απο τοτε που εγινε,για μενα,η διαγνωση της σκπ....Περασα απο διαφορες ''φασεις''....φοβος,πανικος,αρνηση,θυμος,απομονωση,παραπονο,καταθλιψη....Απομονωθηκα...για λιγο,μερικες εβδομαδες μονο!!! Οσο ημουν σε μια ''σταθερη'' κατασταση,παρα τις ενοχλησεις απο τα συμπτωματα που ''δεν φαινονται'' ,παρα τις ωσεις που ''ξεπεραστηκαν''....ΠΑΤΗΣΑ ΓΕΡΑ ΣΤΑ ΠΟΔΙΑ ΜΟΥ,ΕΚΡΥΒΑ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΟΥ,ΑΛΛΑΞΑ ΝΤΥΣΙΜΟ,ΑΡΧΙΣΑ ΝΑ ΦΟΡΑΩ ΨΗΛΑ ΤΑΚΟΥΝΙΑ,ΑΣΧΟΛΗΘΗΚΑ ΕΝΕΡΓΑ ΚΑΙ ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΓΟΝΕΩΝ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΠΟΥ ΦΟΙΤΗΣΕ Η ΚΟΡΗ ΜΟΥ,ΑΡΧΙΣΑ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΧΟΡΟ....!!!!Επαψα να συζηταω για τη σκπ,με οποιονδηποτε αλλον,εκτος απο το γιατρο μου,τον αντρα μου και τη μητερα μου!!!! Ολα αυτα μεχρι πριν 3 περιπου χρονια.....τοτε αρχισα να χειροτερευω...αργα...αλλα σταθερα...τοτε αρχισα να ''πεφτω''......Οσο το σκεφτομαι,ομως,βλεπω οτι, στην πραγματικοτητα,ΔΕΝ ΦΤΑΙΕΙ Η ΠΑΘΗΣΗ, αλλα τα ''παραπλευρα'' ,που λεω εγω !!!! Φταιει η αναγκαστικη ανεργια,η αδεια τσεπη μου,ο γολγοθας της διεκδικησης των ''κοινωνικων παροχων'' ,η γυρισμενη πλατη των συγγενων και μερικων ''φιλων''...Αυτην την πλατη,την εχω,βεβαια, ''γραμμενη'' τωρα πια...χαιρομαι κι ολας αφου η σκπ εγινε η αφορμη να δειξουν μερικοι ''ανθρωποι'' το αληθινο τους τους προσωπο!!! Παρα τη σημερινη μου κατασταση ,δεν νοιωθω καθολου ''εξωγηινη''....ΠΟΤΕ δεν ενοιωσα ετσι....Οπως και πριν,απαιτω το ''χωρο μου'' στη ζωη και δεν το βαζω κατω !!!! ΑΡΚΟΥΔΑΚΙ.....ΦΙΛΑΡΑΚΙ....αν εσυ ,εχεις λυμενα,εστω και στοιχειωδως αυτα τα ''παραπλευρα'' που βασανιζουν εμενα.....τοτε....ΝΑ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΤΗ ΣΚΠ.....ΝΑ ΞΑΝΑΡΧΙΣΕΙΣ ΝΑ ΖΕΙΣ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΠΡΙΝ..... :teasing-neener: :teasing-neener: :teasing-neener: :romance-kisscheek: :romance-kisscheek: :romance-kisscheek: :romance-kisscheek: :romance-kisscheek:
Και...συμπληρωνω....Εισαι ακομα ''νεα'' στην παθηση....Χρειαζεσαι το χρονο σου...για να προσαρμοστεις...να μπεις σε μια ''ρουτινα''....να φερεις την καθημερινοτητα σου στα μετρα της καινουριας πραγματικοτητας....Καποτε,μια καλη φιλη,μου ειπε ''σκασε και κολυμπα''.....με την καλη εννοια,βεβαια!!!!! ΕΙΧΕ ΔΙΚΙΟ...ΑΥΤΟ ΕΚΑΝΑ ΚΑΙ ΙΣΟΡΡΟΠΗΣΑ...Ετσι,θα μπορεις να διεκδικεις ολα εκεινα που δικαιουσαι,μικρα και μεγαλα,χωρις να δισταζεις,χωρις να ντρεπεσαι...ΔΕΝ ΦΤΑΙΣ ΕΣΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΟΥ!!!!Κατι ακομα !!!!ΕΡΓΑΖΕΣΑΙ....!!!!! Αυτο,κατα τη γνωμη μου,ειναι ''θειο δωρο'' !!!!!!Κι οχι μονο απο οικονομικη αποψη....!!!!Σκεψου,αυτα που σου γραφω!!!!Ειμαι ''αρχαιοτερη'' στην σκπ και στην ηλικια,μαλλον!!!Ειμαστε και συναδελφισσες!!!!!Μονο που,εγω ειμαι ''του δρομου''.....αλητακι....ιδιαιτερού...μαθηματικινα... :laughing-rolling: ΟΛΑ ΚΑΛΑ ΑΡΚΟΥΔΙΤΣΑ :romance-kisscheek: :romance-kisscheek: :romance-kisscheek:
 #60933  από maestro
 Πέμ Σεπ 29, 2011 4:45 pm
Teo έγραψε:
Nick. έγραψε::romance-caress:

Μην μαλώνετε...
... πρέπει να πω οτι όλα αυτά που της έγραψα πριν δεν το έλεγα μόνο για να τα ακούει αυτή, αλλά και εγώ.....
Για λόγους οικονομίας χώρου, δεν άφησα τα υπόλοιπα κείμενα...! ;)
Συμφωνώ με όσα είπατε, Τεο κι εγώ έτσι σκέφτομαι και το ίδιο πιστεύω και οι περισσότεροι εδώ..!
 #60969  από ΑΝΤΙΓΟΝAKI
 Παρ Σεπ 30, 2011 12:43 pm
Προς όλους τους συνοδοιπόρους και προλαλήσαντες.

Έχετε όλοι δίκιο. Πώς?
Μα όλοι έχουμε κάνει όλες τις παραπάνω σκέψεις. Τις έχουμε ξεπεράσει και έχουμε ξαναγυρίσει (υποτροπιάσει) σε αυτές. Ζούμε όλοι σε ένα roller coaster (τρενάκι του λούνα παρκ). Μία πάνω και πολύ ψηλά, μία κάτω (βύθιση). Το πώς θα καταφέρουμε να μην ξεράσουμε είναι το ζητούμενο, όχι αν επιβαίνουμε σ'αυτό. Οι διαφωνίες είναι φυσιολογικές και αναμενόμενες. Σήμερα συμφώνησα με την mplearkouda, χθες με τον teo.

Α, και μην ξεχνάμε τα απίστευτα νεύρα που έχουμε. Εγώ θυμώνω και μόνο που με κοιτάζει η γειτόνισσα.
 #61307  από maestro
 Πέμ Οκτ 06, 2011 10:58 am
maestro έγραψε: ----------------------------------------------------------------------------------------
Με λίγα λόγια, απόλαυσε κάθε στιγμή από το ταξίδι που λέγεται "ΖΩΗ"..!
----------------------------------------------------------------------------------------

Επίσης, πολύ δυνατό κείμενο, που το προτείνω σε όλους:
Η ομιλία-μάθημα ζωής του Steve Jobs(Ιδρυτής της apple) στους αποφοίτους του Stanford («You,ve got to find what you love») το 2005

http://goo.gl/FWUcs
Είναι μακροσκελής η ιστορία, αλλά στο τέλος θα καταλάβετε πως πραγματικά άξιζε ο χρόνος που διαθέσατε!!!
Με φιλικούς χαιρετισμούς και ευχές για το καλύτερο
http://www.apple.com/
http://www.apple.com/stevejobs/
http://www.capital.gr/news.asp?id=1298269
 #61324  από Νικος
 Πέμ Οκτ 06, 2011 5:01 pm
Ποτέ δεν ήμουνα οπαδός των προϊόντων της apple ήταν πολύ "κλειστά" για τα γούστα μου.
Ο άνθρωπος αυτός όμως άφησε ιστορία έδωσε στον κόσμο της πληροφορικής μια... ποιότητα?...κάτι που δεν είχε, είναι δύσκολο να το ονομάσεις .
Οραματιστής - επαναστάτης λάτρευε την δουλειά του και ποιος άλλος γενικός διευθυντής της δεύτερης μεγαλύτερης εταιρίας πληροφορικής στον κόσμο έχει μισθό 1 δολάριο το χρόνο? :text-givemebeer: