• Βρε το Χάρη...

• Γενική συζήτηση επί θεμάτων της πολλαπλής σκλήρυνσης.
Γενική συζήτηση επί θεμάτων της πολλαπλής σκλήρυνσης.
 #37489  από michaelz21789
 Πέμ Σεπ 02, 2010 2:44 pm
'
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος michaelz21789 την Πέμ Σεπ 02, 2010 3:00 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
 #37490  από petros
 Πέμ Σεπ 02, 2010 2:48 pm
ευτυχια μου σε καμια περιπτωση δεν μιλησα για προσυλητισμο απο κανεναν. οσον αφορα το αγχος σου και το διλημα ειναι αυτο που καλουνται ολοι να αντιμετωπισουν και σε καταλαβαινω απολυτα. μακαρι να υπηρχε μια και μονο απαντηση.
 #37500  από michaelz21789
 Πέμ Σεπ 02, 2010 3:47 pm
Επειδη δεν μπορω να συνεχισω αυτη τη συζητηση στο ιδιο μοτιβο, θα πω οτι ξεκινησε αυτος ο αντιλογος επειδη διαφωνουσα στο αρχικο θεμα της Rowling. Εγω αλλιως αντιλαμβανομαι τα πραγματα και συ αλλιως και ποτε δεν θα συμφωνησουμε στην τελικη. Εσυ θελεις να παραθεσεις τις απειρες γνωσεις (δεν το λεω ειρωνικα) και ερευνες που εχεις διαβασει και που στηριζεσαι σε αυτες και γω ειμαι εδω για να πω αυτο που ζω και τι νομιζω εγω και μονο εγω οτι ειναι καλο για την κατασταση μου (μας). Αυτο δεν επαρκει για σενα και ειναι σεβαστο.
Μιλωντας για ψυχολογια τι εννοουσα: εγω διαβαζοντας και διαφωνοντας μαζι σας τοση ωρα ειχα μια τρομερη ψυχολογικη φθορα ενω καποιος αλλος θα μπορουσε πολυ απλα να μην δωσει σημασια. Ε λοιπον δεν γινεται αυτος ο τροπος που λειτουργω και επηρεαζομαι να μην επηρεαζει και την κατασταση μου! Και αν ενιωσες και εσυ το ιδιο ισως να καταλαβαινεις για ποια "ανισορροπια" μιλαω. Τελοσπαντων επειδη προσπαθω να αποφυγω αυτες τις δυσμενεις καταστασεις, απο δω και περα θα μπαινω μονο για coffee break.
Μια αποψη λιγοτερη για το mssociety. Δεν νομιζω να λειψει και πολυ, εξ αλλου μονος μου συμφωνουσα μ αυτα που ελεγα.
 #37507  από petros
 Πέμ Σεπ 02, 2010 4:19 pm
αυτο το forum εχει αναγκη να βρεθει μια θεραπεια χωρις να το ενδιαφερει το ονομα.

οπως ελεγε και ο Κωνσταντινου στο περιβοητο προφιτερολ...ΔΕΝ ΘΕΛΑ ΝΑ ΤΟ ΜΑΘΩ ...ΝΑ ΤΟ ΦΑΩ ΘΕΛΩ...
 #37508  από michaelz21789
 Πέμ Σεπ 02, 2010 4:33 pm
sou έγραψε:Κι επειδή δε συμφωνούμε σημαίνει ότι δεν πρέπει να εκθέτεις τις απόψεις σου;

Είχα αποσυρθεί κι εγώ παλιότερα από το φόβο μήπως απελπίζω κάποιον με τις απόψεις μου, γιατί είναι αντισυμβατικές και έπεφτα σε θέματα άλλων. Δεν θέλω να είμαι αιτία να απελπιστεί κανένας, αλλάούτε και να αποσυρθείς. Ωστόσο, μιας και έχεις δηλώσει ότι με βρίσκεις εξοργιστικό, δεν μπορώ να κάνω κάτι άλλο. Δε μου αρέσει το "ή συμφωνείτε ή φεύγω" αλλά είναι αποκλειστικά δική σου επιλογή. Νομίζω ότι το φόρουμ έχει ανάγκη όλες τις απόψεις, ιδιαίτερα αυτές που αντιτίθενται μεταξύ τους.
Ειπα οτι το να μπλεκομαι σε αντιλογιες με φθειρει ψυχολογικα και αυτος ειναι ο λογος που δεν θελω να διαβαζω και να γραφω εδω. Ειμαι λατρης της συζητησης και συνεπως και της αντιλογιας αλλα μεσα απο μια απροσωπη κατασταση με φθειρει, δεν μ αρεσει και δεν ειναι υγιες γιατι και παρεξηγουμαι και δεν εκφραζομαι οπως θα ηθελα. Αν νομιζεις οτι το κανω επειδη απαιτω να συμφωνειτε μαζι μου τι να πω.. Κανε ενα review στα ποστ που εχω κανει ισως καταλαβεις τι προσπαθω να πω και ποια ειναι η γενικοτερη αποψη μου περι αντιλογιας. Εξοργιστικο θα σε ελεγα γιατι με εντασσεις αποκλειστικα σε ακραιες αποψεις. "Η συμφωνειτε η φευγω" ! ε αμα ειναι αυτο να βγαινει απο αυτα που λεω γιατι να καθομαι και να τα λεω? Και αδικημενος βγαινω, και μαλ**ας, και με ενοχλει αυτο.
 #37509  από soulla
 Πέμ Σεπ 02, 2010 4:40 pm
ΟΕΟ ΠΟΙΟς ΕΙΝΑΙ Ο Μ@Λ@Κ@Σ :laughing-rolling: :laughing-rolling: :laughing-rolling: λύση να βρεθεί και ας με πείτε και εμένα μ@λ@κ@ :laughing-rolling: :laughing-rolling:οι γνώμες είναι για να λέγονται και να ακούγονται
 #37514  από michaelz21789
 Πέμ Σεπ 02, 2010 5:55 pm
sou έγραψε:Απρόσωπη; Πώς αλλιώς θα μπορούσε να γίνει; Σε ηλεκτρονικό φόρουμε είμαστε.

Η συζήτηση είναι εξαιρετική, αλλά για τέτοια θέματα νομίζω ότι έχει νόημα όταν συνοδεύεται από επιχειρήματα.

Τόσο κακό είναι που δε δέχομαι ως πραγματικό τίποτα το ασυνόδευτο από τεκμήρια; Τόση σημασία έχει για σένα τι μ***κίες μπορεί να πιστεύω ή πώς αντιλαμβάνομαι όσα λες;
Το τι δεχεσαι και τι οχι ειναι καθαρα δικο σου θεμα, δεν με εφορα καθολου. Το τι πιστευεις επισης παλι δικο σου θεμα και δικαιωμα. Οταν αυτο ερχεται σε αντιπαραθεση με το δικο μου, αυτο ειναι υγιες και λογικο. Οταν η δικη μου αποψη ομως παραποιειται αισθανομαι αδικημενος. Στο φορουμ ειμαι για να συζητησω καποια πραγματα και προφανως θα διαφωνησω σε καποια. Εγω καταθετω τις αποψεις μου βασει της εμπειριας που εχω, αν αυτο που λεω δινει την εντυπωση οτι θελω ολοι να συμφωνουν μαζι μου δεν αισθανομαι οτι μπορω να εκφραστω σωστα. Απ την αλλη η ολη κοσμοθεωρια μου ειναι οτι ειμαι ανοιχτος στο να αμφισβητησω τον εαυτο μου γιατι μονο ετσι προκειται να παρω καινουρια γνωση, οταν απ τα λογια μου φαινεται οτι ειμαι προσκολλημενος σε ιδεες αυτο δεν με εκφραζει, δεν ειμαι εγω.
Η επικοινωνια λοιπον μεσα απο ενα ηλεκτρονικο φορουμ δεν με εκφραζει, αισθανομαι οτι με αδικει οπως και τον καθενα μας. Σου ειχα πει οτι ηθελα καποια στιγμη να σε γνωρισω περα του φορουμ επειδη τα πραγματα ειναι πολυ διαφορετικα απ οτι διαβαζουμε εδω, και ειμαι σιγουρος γι αυτο.
Οσο για τα επιχειρηματα των θεματων που λες, φυσικα και συμφωνω, αλλα θελω να σταθω και να τα βλεπω απο ψηλα. Δεν θελω να παρω θεση, εγω αυτο που θελω ειναι να βρουν πχ μια θεραπεια, δεν με ενδιαφερει ποιος και πως θα την βρει αλλα μεχρι να βρεθει δεν θελω να εχω θεση, θελω να ειμαι ανοιχτος σε κατι ακομα καλυτερο. Εκει ειναι που διαφωνησαμε, εσυ εχεις πιστεψει πολυ σε κατι και εγω θελω πολυ χρονο ακομα για να με πεισει. Αυτο ομως δεν σημαινει οτι δεν στηριζω αλλα οτι περιμενω. Μεχρι να ερθει εκεινη η ωρα εγω προτιμω να κανω οτι μπορω αναλογα με αυτα που εχω δει να εχουν αποτελεσμα και με αυτα που ξερω.
 #37540  από FANTOMAS
 Παρ Σεπ 03, 2010 12:29 pm
εγώ με την σειρά μου θα πω ότι βρίσκω ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ διαλόγους απόλυτα υγιείς και χρήσιμους.
 #37543  από LL--MM
 Παρ Σεπ 03, 2010 12:39 pm
Aαααχ, πόση συζητηση! Και να μην είμαι κι εγώ εδώ να ....ποδηγετήσω! :scared-eek: :teasing-neener:

Σαφώς βέβαια και η ψυχολογία μπορέι να παίξει ένα ρόλο σημαντικό, αλλά το μόνο "γνώθει σαυτόν", ΠΩΣ θα καλύψει το "υπερπηδείν δυσκολίας έτερας";;; Δυστυχώς, εκεί βρισκόμαστε κι εμείς...

(Θερμή παράκληση στους "κλασσικούς" εδώ, να μου διορθώσουν τα ανεπαρκή αρχαία μου) :text-thankyouyellow:

Η γιαγιά η Κασσάνδρα
 #37544  από Neutralis
 Παρ Σεπ 03, 2010 1:01 pm
If words could kill, dear michaelz, οι δικές σου θα ισοδυναμούσαν με διάφραγμα στην άζυγο.

Δεν ξέρω γιατί ενοχλείσαι που δηλώνω ότι δε χρειάζομαι ψυχολόγο.

Έπειτα, είναι ανήθικο να υποστηρίζεις ότι η προσωπικότητα πυροδοτεί τον καρκίνο. Είναι σα να μην έχεις ρίξει μια ματιά στον πραγματικό κόσμο, όπου εκατοντάδες παιδικά ματάκια χάνονται από διάφορες κακοήθειες.

Ο διάλογος δε μπορεί να συνεχιστεί γιατί πιστεύεις σε κάτι μεταφυσικό, το οποίο προκαλεί ή/και θεραπεύει την σκλήρυνση, ενώ κάποιοι εδώ μέσα δεν πιστεύουμε καθόλου σε αυτό.

Αυτοί που δεν πιστεύουμε, εξηγούμε και γιατί, και προτείνουμε μία εναλλακτική θεωρία, όχι από το κεφάλι μας, αλλά από τα βιβλία της επιστήμης, που έχει σαφώς αποτελέσματα. Η δική σου η μέθοδος εφαρμόστηκε σε κανέναν άλλον πλην σου; Έχει αποτελέσματα; Και πώς μπορούμε να τα μετρήσουμε αυτά;

Όταν επανέλθεις με τέτοια στοιχεία, μπορούμε να συζητήσουμε. Μέχρι τότε όχι - γιατί αδικούμε το κομμάτι της ΧΕΝΦΑ. Βλέπεις μιλάμε γι αυτό με ρεαλισμό. Δε χρησιμοποιήσαμε καν τη λέξη "θαύμα", όπως εσύ. Δεν πιστεύουμε σε θαύματα, δεν τα έχουμε ανάγκη. Αλλά αν έχουμε δει εξαιρετική διαφορά και βελτίωση στο σώμα μας, πώς να μην πιστέψουμε εις έναν, άγιον, ελληνοιταλόν και ικανόν αγγειοχειρουργόν?
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7