'
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος michaelz21789 την Πέμ Σεπ 02, 2010 3:00 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Σκλήρυνση κατά πλάκας
sou έγραψε:Κι επειδή δε συμφωνούμε σημαίνει ότι δεν πρέπει να εκθέτεις τις απόψεις σου;Ειπα οτι το να μπλεκομαι σε αντιλογιες με φθειρει ψυχολογικα και αυτος ειναι ο λογος που δεν θελω να διαβαζω και να γραφω εδω. Ειμαι λατρης της συζητησης και συνεπως και της αντιλογιας αλλα μεσα απο μια απροσωπη κατασταση με φθειρει, δεν μ αρεσει και δεν ειναι υγιες γιατι και παρεξηγουμαι και δεν εκφραζομαι οπως θα ηθελα. Αν νομιζεις οτι το κανω επειδη απαιτω να συμφωνειτε μαζι μου τι να πω.. Κανε ενα review στα ποστ που εχω κανει ισως καταλαβεις τι προσπαθω να πω και ποια ειναι η γενικοτερη αποψη μου περι αντιλογιας. Εξοργιστικο θα σε ελεγα γιατι με εντασσεις αποκλειστικα σε ακραιες αποψεις. "Η συμφωνειτε η φευγω" ! ε αμα ειναι αυτο να βγαινει απο αυτα που λεω γιατι να καθομαι και να τα λεω? Και αδικημενος βγαινω, και μαλ**ας, και με ενοχλει αυτο.
Είχα αποσυρθεί κι εγώ παλιότερα από το φόβο μήπως απελπίζω κάποιον με τις απόψεις μου, γιατί είναι αντισυμβατικές και έπεφτα σε θέματα άλλων. Δεν θέλω να είμαι αιτία να απελπιστεί κανένας, αλλάούτε και να αποσυρθείς. Ωστόσο, μιας και έχεις δηλώσει ότι με βρίσκεις εξοργιστικό, δεν μπορώ να κάνω κάτι άλλο. Δε μου αρέσει το "ή συμφωνείτε ή φεύγω" αλλά είναι αποκλειστικά δική σου επιλογή. Νομίζω ότι το φόρουμ έχει ανάγκη όλες τις απόψεις, ιδιαίτερα αυτές που αντιτίθενται μεταξύ τους.
sou έγραψε:Απρόσωπη; Πώς αλλιώς θα μπορούσε να γίνει; Σε ηλεκτρονικό φόρουμε είμαστε.Το τι δεχεσαι και τι οχι ειναι καθαρα δικο σου θεμα, δεν με εφορα καθολου. Το τι πιστευεις επισης παλι δικο σου θεμα και δικαιωμα. Οταν αυτο ερχεται σε αντιπαραθεση με το δικο μου, αυτο ειναι υγιες και λογικο. Οταν η δικη μου αποψη ομως παραποιειται αισθανομαι αδικημενος. Στο φορουμ ειμαι για να συζητησω καποια πραγματα και προφανως θα διαφωνησω σε καποια. Εγω καταθετω τις αποψεις μου βασει της εμπειριας που εχω, αν αυτο που λεω δινει την εντυπωση οτι θελω ολοι να συμφωνουν μαζι μου δεν αισθανομαι οτι μπορω να εκφραστω σωστα. Απ την αλλη η ολη κοσμοθεωρια μου ειναι οτι ειμαι ανοιχτος στο να αμφισβητησω τον εαυτο μου γιατι μονο ετσι προκειται να παρω καινουρια γνωση, οταν απ τα λογια μου φαινεται οτι ειμαι προσκολλημενος σε ιδεες αυτο δεν με εκφραζει, δεν ειμαι εγω.
Η συζήτηση είναι εξαιρετική, αλλά για τέτοια θέματα νομίζω ότι έχει νόημα όταν συνοδεύεται από επιχειρήματα.
Τόσο κακό είναι που δε δέχομαι ως πραγματικό τίποτα το ασυνόδευτο από τεκμήρια; Τόση σημασία έχει για σένα τι μ***κίες μπορεί να πιστεύω ή πώς αντιλαμβάνομαι όσα λες;