• Διπλωπία και νεα ωση???

• Ανοιχτή συζήτηση πάνω στα ποικίλα συμπτώματα και τις υποτροπές που προκαλεί η ΣΚΠ.
Ανοιχτή συζήτηση πάνω στα ποικίλα συμπτώματα και τις υποτροπές που προκαλεί η ΣΚΠ.
 #32064  από Ευτυχία
 Δευ Ιουν 28, 2010 2:45 pm
karidoula δε ξερω να σου απαντήσω σχετικά με κορτιζόνη
οσον αφορα τωρα το πόσο διαρκεί η διπλωπία νομίζω ή μάλλον είμαι πλεον σιγουρη πως ουτε οι γιατροί δε ξέρουν..
εμένα μου λέγαν "το λιγότερο ενα εξάμηνο θα σε ταλαιπωρήσει" κ τελικά το ξεπέρασα (εντελώς) σε 2 μήνες...
καλή δύναμη εύχομαι κ σε σένα κ στη κοπέλα σου, ολα να πάνε καλα
Fotini έγραψε:
litsa έγραψε: και ειπαμε για να ειναι σκπ τότε πρεπει διασπορά σε χρόνο = 2 διαφορετικά επεισόδια. και διασπορά σε τόπο = σε διαφορετικά μέρη βλάβη ...

Litsa (ή οποιοσδήποτε άλλος..),
μου το κάνετε λίγο πιο αναλυτικό αυτό ...τί εννοείτε ' επεισόδια' ? τα συμπτώματα/ ώσεις?
Και δηλ μόνο με το παραπάνω έχεις σίγουρα ΣΚΠ???
2/7 έχω ραντεβού με τον νευρολόγο μου κ μαζεύω τί ερωτήσεις έχω να του κάνω - γιατί την τελευταία φορά που είδε την δεύτερη μαγνητική μου κ πρότεινε, αν ήθελα, να αρχίσω φαρμακευτική αγωγή, είχα μείνει σύξυλη κ δεν ρώτησα τίποτα!!
Δεν νιώθω τίποτα διαφορετικό (σαν να μην έχω τίποτα δηλ) , ενώ η 2η μαγνητική έδειξε 2 νέες εστίες αν θυμάμαι καλά κ 1 είχε εξαφανιστεί ( δηλ αν δεν κάνω λάθος, έχω 3-4 συνολικά).
Και συνεχίζω να αναρωτιέμαι γιατί δεν έχω κανένα σύμπτωμα!!!!!!!!! Τί κάνουν τότε αυτές οι εστίες που είδα στη μαγνητική μου?!
Αυτή τη φορά δε θα μου γλυτώσει ο γιατρός...παραέχω ερωτήσεις! :)
"ασυμπτωματική" μέχρι προτινος ημουν κ γω συγκεκριμένα ο γιατρός μου είχε πει οτι είναι σπάνια η περίπτωση μου - εννοώντας προφανώς οτι δε γίνεται (σύμφωνα με τα κριτήρια τους) η μαγνητική να δείχνει "πολλαπλές κ ποικίλου μεγέθους εστίες" κ ο ασθενής να μη παρουσιάζει άλλη συμπτωματολογία περαν του ενος επεισοδίου.. νομίζω οτι ο mortal engine τα λεει ολα
 #32072  από Θανάσης
 Δευ Ιουν 28, 2010 4:10 pm
Karidoula,
για να είναι "νομικά" επικυρωμένη διάγνωση για MS,
πρέπει να περάσει μια γραφειοκρατική σειρά κριτηρίων.

-εστίες στη μαγνητική
-ευρήματα στην παρακέντηση
-2 διαφορετικές ώσεις
-ενδείξεις στην αιματολογική
(δε θυμάμαι αν είναι κι άλλα)

Αν λείπει κάτι (σε εμένα έλειπε η δεύτερη ώση),
η διάγνωση είναι ,πιθανή MS.

Όσο για την κορτιζόνη, κάνουν σχήματα των 5
και 3 γραμμαρίων(ίσως σε κάποιες περιπτώσεις 1 gr)
και όταν τελειώσει παίρνεις μειούμενα χάπια κορτιζόνης (της τάξεως των mg),
για προστασία των επινεφριδίων(?) .
Το διάστημα,ίσως να είναι σύντομο για να ξαναπάρει κορτιζόνη,
γιατι η τακτική (δεν ξέρω τη συχνότητα) λήψη,
προκαλεί προβλήματα.

Καλύτερα όμως να το ψάξετε με κάποιο γιατρό, άξιο της εμπιστοσύνης σας.
 #32213  από alex81
 Τρί Ιουν 29, 2010 1:47 pm
οταν ειχα διπλωπια τα εβλεπα διπλα και η κορη απο το ματι μου ειχε χαθει,οταν η κορτιζονη με ειχε πειραξει απλα εβλεπα περιεργα σαν να εχω μοιωπια θα ελεγα,αλλα οχι διπλα!μα ο νευρολογος δεν την εξετασαι για την διπλωπια?
 #32220  από Nick
 Τρί Ιουν 29, 2010 2:02 pm
Γιατί δεν κάνετε το τεστ με το δάκτυλο?
Δηλαδή αυτό που κάνουν οι νευρολόγοι που σε βάζουν να ακολουθείς με το βλέμμα σου τον δείκτη τους στις 190 μοίρες από αριστερά τέρμα μέχρι δεξιά. Αν και τα δύο της μάτια ακολουθούν την ίδια πορεία συγχρονισμένα, τότε δεν έχει διπλωπία. Αν στην πορεία της κίνησης ένα από τα δύο μάτια "τεμπελιάζει" ή σταματάει να κινείται, τότε υπάρχει κινητικό πρόβλημα του ματιού και έχει διπλωπία που οφείλεται στην ΠΣ.
 #32221  από Ευτυχία
 Τρί Ιουν 29, 2010 2:05 pm
εχω την ιδια απορία με alex..o νευρολόγος δεν είναι αυτός που κανονικά εξετάζει για τη διπλωπία?
τσπ εγω οταν είχα διπλωπία τα έβλεπα όντως διπλά..πήγα σε οφθαλμίατρο αρον αρον μη ξέροντας ακόμα τιποτα για τη πάθηση μου.. ο άνθρωπος μου έκανε ολες τις εξετάσεις που μπορούσε να μου κάνει αλλά το μόνο που είπε είναι "σου εχει ανέβει μισό βαθμό η μυωπία" κ "να πας κ σε ενα παθολόγο" ......βέβαια δε πρόλαβα καθώς ηδη με "χτυπαγε" ωση κ ενιωθα οτι πρέπει να πάω νοσοκομείο ..οπου κ τελικα με κρατησαν για 5μερο σχήμα....
anyway again, εγω τη διπλωπία την εχω βιώσει μονο ως σύμπτωμα της σ.κ.π κ οχι ως παρενέργεια πολυήμερης λήψης κορτιζόνης..
δε ξερω τι να σου πω..παρα μονο αυτο : να πάνε ολα καλα
 #32223  από ΡΕΝΑ
 Τρί Ιουν 29, 2010 2:09 pm
Κάποια στιγμή απο την κορτιζόνη δεν έβλεπα καλα,σαν να ανέβηκε η μυωπία και η γιατρός μου είχε πει οτι καμιά φορά η κορτιζόνη ανεβάζει την πίεση των ματιών γι'αυτό και εβλέπα ετσι....
 #32228  από chryssa
 Τρί Ιουν 29, 2010 4:23 pm
παιδια .....δε θα πηδηχτω.....θα πηδηξω απο το παραθυρο
με τι ελαφροτητα κανουν διαγνωση;;;;....γιατι τρελαινουν τον ασθενη;;;;;....
δεν ειναι σιγουρο..... ειναι διπλωπια;; :roll: δεν ειναι διπλωπια :idea: :idea: ....ΑΛΛΑ κανε μια tysabri....
......λες και ειναι depon :violence-shootself:
εχει δικιο ο mortal-engine ......πρεπει να αδειασουν οι αποθηκες
 #32310  από Ευτυχία
 Τετ Ιουν 30, 2010 3:29 pm
karidoula έγραψε:παιδια! ολα καλα σημερα!αυριο φευγουμε εξωτερικό για περαιτερω εξετάσεις..Συνομιλήσαμε με το γιατρό στην πάτρα και μας βρήκε έναν συνάδελφό του που εξειδικεύεται σε τετοιες περιπτώσεις.. Μας είπε πως μπορεί να μην είναι σκληρυνση αλλα χρειάζεται κπ εξετασεις που δεν γινονται εδω.. Ευτυχως στην Αγγλια εχω ενα ξαδελφακι μου και δεν θα ταλαιπωρηθούμε..Σας ευχαριστώ όλους!
Να πάνε ολα καλά karidoula!!
περιμένουμε τα νέα σας ,που είμαι σίγουρη πως ολοι μας ευχόμαστε να είναι καλα :)
 #32319  από kate2002
 Τετ Ιουν 30, 2010 3:42 pm
παιδια, να σας ερθουν οπως τα θελετε... :greetings-waveyellow:
 #32328  από βικυ
 Τετ Ιουν 30, 2010 4:26 pm
Καλα αποτελεσματα !!!!!