• Ψάχνω να βρω κοινές παραμέτρους...

• Γενική συζήτηση επί θεμάτων της πολλαπλής σκλήρυνσης.
Γενική συζήτηση επί θεμάτων της πολλαπλής σκλήρυνσης.
 #5396  από mary_d_ath
 Τρί Ιουν 09, 2009 8:20 pm
Γιούλη Κ. έγραψε: Σας έχω πει το ζόρι μου με τις φλέβες :mrgreen: ;) Δεν είναι τίποτα... :oops: μα για μένα είναι βουνό :oops:
Εγώ το είχα αυτό για όλες τις ενέσεις γενικά, θυμάμαι όταν ήμουν παιδάκι, κλωτσούσα το γιατρό για να μη με τρυπήσει και μετά έτρεχα!! :lol: :lol:
Βέβαια μετά μου έπαιρναν καραμελίτσες, παγωτάκια για να με δελεάσουν και έτσι καθόμουν. :lol:
Μετά την διάγνωση ωστόσο, μου έφυγε η συγκεκριμένη φοβία, εμ βέβαια με τόσο τρύπημα που έφαγα!! :lol:
Ο εφιάλτης μου βέβαια ήταν τα προκλητά δυναμικά, με τις βελόνες που μου είχαν καρφώσει στο κρανίο, πωπω μετά ήμουν στο αμάξι με ανοιχτά παράθυρα και νόμιζα ότι ο αέρας από έξω έμπαινε στις τρύπες που μου άνοιξαν με τις βελόνες στο κεφάλι!! :lol: :lol: :lol:
Τεράστια φοβία με τις ενέσεις παντός τύπου γενικά, αλλά τώρα δεν έχω πρόβλημα, αρκεί να μη βλέπω τη βελόνα... Πάω στη μικροβιολόγο, απλώνω το χέρι και κοιτάω στην άλλη γωνία ακούγοντας συνήθως μουσική.
Βέβαια στο μαγνητικό τομογράφο είναι χειρότερα, είσαι και κλεισμένη μέσα σε έναν πολύ μικρό χώρο, έχεις και τη φλέβα σου τρυπημένη (2πλο το κακό). Βάλε κορτιζόνη (για πρόληψη αλλεργικού σοκ), μετά παραμαγνητική, έχεις και τα ντάγκα ντούγκα του μηχανήματος, πως να κοιμηθείς για να περάσει το μισάωρο; Βαριέσαι τη ζωή σου και αν σε τρώει και η μύτη σου, τι κάνεις; Πιέζεις τη φούσκα που σου δίνουν για να έρθει ο ακτινολόγος να στην ξύσει; (το έχω απορία αυτό πάντως, γιατί την προηγούμενη φορά με είχε πιάσει τρελή φαγούρα στη μύτη) :lol: :lol:
Τελοσπάντων...
Θεώνη, καλή επιτυχία γι' αύριο!
Αλέξανδρε, γερά με τσαμπουκά!
"Bone nuit" to everybody!!
 #5397  από elena
 Τρί Ιουν 09, 2009 8:28 pm
Καλησπέρα σε όλους και όλες!!! :D :D :D
Αλέξανδρε χαίρομαι που πήγαν όλα καλά σήμερα!!!και που θα βγαίνεις και έξω...τουλάχιστον να είσαι κοντά στην οικογένειά σου!!!δεν θα ανησυχεί και η μικρή για τον μπαμπά της...τα παιδιά σε αυτή την ηλικία ,είναι πολύ έξυπνα ,και αντιλαμβάνονται τα πάντα!!!

Γιούλη ,δύο ώμους έχω!!!ΕΥΤΥΧΩΣ!!!και αν δεν φτάνει ,έχω και μία μεγάλη αγκαλιά,που χωράει....ουουουου!!! :D :D
έχεις δίκιο....αυτή η ζέστη μας έχει τσακίσει όλους....και τα δέκατα είναι και αυτά μαρτύριο...και η ιντερφερόνη....αααα καλά !!!
και οι διακοπές ,η θάλασσα,το καλοκαίρι...χάλια είναι ...ούτε εμένα μου αρέσουν!!!άντε να πας για μπάνιο,την Κυριακή ,μέσα στην κίνηση,να κουβαλάς ένα σωρό τσάτσαλα,η άμμος να κολάει πάνω σου ...άντε να γυρίσεις μετά στο σπίτι ,να κάνουν όλοι μπάνιο,να γίνει ένα σπίτι χάλια...και άμμος
παντού...να κάνει κρατς-κρατς...ΑΝΑΤΡΙΧΙΑΣΑ!!!
και οι διακοπές άλλος γολγοθάς....ψάξε μέρος,βρες ξενοδοχείο,βγάλε εισιτήρια,...και φτάνεις κάποια στιγμή...και διαπιστώνεις ότι δεν σου αρέσει!!!
αλλά γιατί στεναχωριέσαι...?αυτά για μας είναι piece of cake...όλοι τα περνάμε αλλά ΠΡΟΣΟΧΗ δεν δίνουμε σημασία...τα προσπερνάμε!!! :D :D
και όσον αφορά την θεραπεία ...μην αγχώνεσαι ...δεν παθαίνεις τίποτα!!!αν χρειαστή να σταματήσεις για ένα διάστημα,για να μπορέσεις να συνέρθεις...ότι σου πει ο γιατρός σου!!!
και εγώ για 2 μήνες είχα σταματήσει ...τίποτα δεν έπαθα ...η καλύτερή μου ήτανε!!!

η γνώμη μου...αύριο πριν τον φυσικοθεραπευτή,να πας κομμωτήριο,θα βαφτείς,θα ντυθείς στην τρίχα,να πάθει την πλάκα του...όχι γιατί την άλλη φορά σου είπε ,ότι δεν περίμενε πως θα ήσουν τόσο χάλια...εε τώρα δεν πρέπει να πάθει την πλάκα του ,για το πόσο καλά θα είσαι???
και το απόγευμα ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΣ έχεις και γενέθλια...ενημέρωσε τον λατρεμένο σύζυγο ,και τα αγαπητά σου παιδιά,ότι θα κόψετε τούρτα ...ΠΡΟΣΟΧΗ τα κεράκια να μην είναι όλα ,και να μην από αυτά που σβήνουν και ανάβουν πάλι...εγώ την πάτησα!!! :D :D
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ:πάμε κόντρα στο κατεστημένο,κόντρα στα δέκατα,κόντρα στην ιντερφερόνη,
και απολαμβάνουμε την κάθε μέρα,με εφόδιο την δύναμη μας....!!!! :D :D :D :D

Μου φαίνεται πολλά έγραψα :D :D :D

Mary_d_ath πολύ γέλασα με την περιγραφή :D :D :D
λες για αυτό τα μυαλά μας να έχουν πάρει<αέρα>?
 #5399  από mary_d_ath
 Τρί Ιουν 09, 2009 9:12 pm
elena έγραψε: Mary_d_ath πολύ γέλασα με την περιγραφή :D :D :D
λες για αυτό τα μυαλά μας να έχουν πάρει<αέρα>?
:lol: :lol: :lol:
Εμένα πάντως με αέρα τα θυμάμαι πάντα!! Όλοι μου έλεγαν "προσγειώσου", αλλά πάντα περίμενα να ξεμείνω από καύσιμα για να κάνω αναγκαστική προσγείωση σε κανένα νησάκι! :lol: :lol:
Καλά το κορυφαίο παρέλειψα να σας το πω!!
Έτσι μες τη φοβία μου κι εγώ, είχα πει στο βούρλο που έχω για νευρολόγο πόσο πολύ φοβάμαι τις ενέσεις. Και την ημέρα της παρακέντησης, ενώ είχα χεστεί πάνω μου από το φόβο, τι μου είπε η ηλίθια όταν τη ρώτησα πόσο βαθιά θα μπει η βελόνα; Το θυμάμαι σαν σήμερα...
"Θα μπει στη σπονδυλική στήλη και θα βγει στην κοιλιά" και γελούσε κιόλας!! Το ζώον και την έχω ακόμα γιατρό!! :lol:
Βέβαια μόλις μου το είπε και μόλις άρχισε να μου παίρνει τα μέτρα για να μου τη βαρέσει, σηκώθηκα και έφυγα!! :lol: :lol: :lol:
Μετά με καλόπιαναν πάλι, αλλά το κόλπο με το παγωτάκι δεν έπιανε πια!! :lol: :lol:
 #5401  από Maria77
 Τρί Ιουν 09, 2009 11:28 pm
Καλησπέρα αγαπημένοι μου φίλοι :D

Αλέξανδρε πάλι καλά που δεν θα μένεις όλη τη μέρα μέσα και θα γυρίζεις στο σπίτι σου μετά την χορήγηση της κορτιζόνης! Εγώ το σχήμα που είχα κάνει ήταν 3 ημερών! Περαστικά και πάλι :)

Γιούλη όταν θες κάποιον ώμο, εδώ είμαστε, μην το ξεχνάς ;)

Θεώνη ξανά καλή επιτυχία για αύριο και εύχομαι να πάνε όλα καλά :)

Εγώ σήμερα είχα νευριάσει πολύ :evil: :evil: Μετά απο ένα σωρό τηλεφωνήματα μου απάντησαν πως η επιτροπή δεν θα συνεδριάσει τελικά τέλος αυτής της εβδομάδας αλλά μάλλον την επόμενη εβδομάδα (αλλά και για την επόμενη δεν είναι σίγουροι :evil: ) Και πάλι είμαι σε αναμονή...........
και αυτή η αναμονή με κούρασε πολύ :shock: Με παίρνουν απο βδομάδα σε βδομάδα.................
Τους βαρέθηκα, νευρίασα, φώναζα,φώναζα μέσα στο σπίτι (!)(!) Μετά σκέφτηκα ότι δεν πρέπει να αναστατώνομαι τόσο, για το δικό μου καλό, δυστυχώς δεν έχουμε ούτε αυτήν την πολυτέλεια και έτσι πήγα για shopping therapy :!: :!: :shock: :lol: Πήρα ένα υπέροχο κοραλλί φόρεμα :) και με λίγο μαύρισμα θα είναι τέλειο για το καλοκαιράκι :) Λυπάμαι αλλά αυτά που θέλω τα κάνω και θα τα κάνω σε αυτή τη ζωή και δεν θα αφήσω την κάθε επιτροπή να εξουσιάζει την ποιότητα της ζωής μου...

Φιλιά σε όλους, Mary, Έλενα, LL--MM, Θεώνη, Γιούλη, Λένα, Αλέξανδρο....
Καλό σας βράδυ και όνειρα γλυκά :D
 #5402  από Γιούλη Κ.
 Τετ Ιουν 10, 2009 12:03 am
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Να 'στε καλά κορίτσια :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Μετά το μάθημα βιολογίας :evil: ήταν ότι έπρεπε οι εγγραφές σας :lol: Εκεί ανάμεσα είπε κι ο Αλέξανδρος μια πρόταση... αλλά δεν πρόλαβε δεύτερη ;) Αλέξανδρε να είσαι καλά και να ξεμπερδέψεις γρήγορα με το... πακετάκι :roll:
Μαίρη τι είναι τα προκλητά δυναμικά :?: :roll: Τέτοια εξέταση δεν έχω κάνει :roll: αλλά οφείλω να ομολογήσω πως για κάποιο λόγο... τα μυαλά μου πολύ συχνά βρίσκονται εκτός τόπου και χρόνου πιθανά :roll: Εξ ου και για τα γενέθλιά μου έφτιαξα γλυκό και όχι τούρτα για να μη μπούν κεράκια ;) Πόσο μεγάλη να είναι άλλωστε, ώστε να χωρέσουν; ;)
Λοιπόν Έλενα θα ακολουθήσω τη συμβουλή σου :P Μόνο κομμωτήριο δεν προλαβαίνω να πάω :cry: Κι επίσης, θα ρωτήσω φυσικά και τη γιατρό, έχω την ανάγκη να κάνω ένα διάλλειμα... ήμαρτον :!:
ΔΕ ΘΕΛΩ ΑΛΛΕΣ ΒΕΛΟΝΕΣ, ΑΚΟΜΑ ΚΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΠΕΥΚΟΒΕΛΟΝΕΣ
Κατάφερα να φτιάξω έντονα γράμματα :lol: σε επόμενη προσπάθεια θα βάλω και χρώμα :lol:
Καληνύχτα σε όλους :lol: και στους...ώμους και στις... αγκαλιές :lol:
Καλή επιτυχία αύριο Θεώνη :!: ή μάλλον σήμερα ;)
 #5403  από elena
 Τετ Ιουν 10, 2009 12:23 am
Maria77,μια άλλη λύση πιο οικονομική είναι να έχεις πρόχειρα στο σπίτι,μερικά νεροπότηρα φτηνά
της <πλάκας>,και να εκτονώνεις εκεί τα νεύρα σου..... :D :D γιατί το shopping therapy όπως το λέει και η λέξη ,είναι καθαρά ΘΕΡΑΠΕΙΑ!!! :D :D

Mary_d_ath ,μάλλον μέτρα για το νούμερο της βελόνας σου παίρνανε....πάλι καλά που δεν άρχισαν να λένε πιάσε το 5 ή μάλλον το 6 ...και βλέπουμε :D :D

όταν ήμουν στο νοσοκομείο ,στην ομάδα το γιατρού ήταν και ένας ,μάλλον ειδικευόμενος,
που όποτε επρόκειτο να γίνει αιμοληψία,ερχόταν από το βράδυ,και μου έλεγε :αύριο θα έρθω να σας πάρω αίμα!!!το έλεγε με μια χαρά...οπότε μια ,δυό,τρεις,του λέω και εγώ :τόσο αίμα τελικά τι το κάνετε?το πίνετε?από τότε τον είχα ονομάσει <ζόμπι>. :D :D

καληνύχτα και καλό ξημέρωμα!!!

Υ.Γ μπορούμε να βγάλουμε και ανέκδοτα για τους γιατρούς!!! :D :D :D
 #5405  από LL--MM
 Τετ Ιουν 10, 2009 12:36 am
Τα προκλητά δυναμικά είναι αυτά που εξετάζουν την κατάσταση του οπτικού νεύρου, σου κολλάν μια βελόνα στο πίσω μέρος του κεφαλιού (σχετικά ψηλα),κάτι "σκουλαρίκια με καλώδια" (δίχως βελόνες αυτά) και χαζεύεις μια κόκκινη τελεία πανω σε μια τηλεόραση όπου αναβοσβήνουν κάτι φριχτά τετράγωνα.

Βρέ Ελενάκι, μή μου πεις ότι το λές για το γνωστό του γνωστού; Απίστευτο! άν όχι, είναι η απόδειξη ότι είναι όλοι ίδιοι... :P

Ζιs iz ol, καληνύχτα κι όνειρα γλυκά σε όλους :!: :D
 #5408  από mary_d_ath
 Τετ Ιουν 10, 2009 8:22 am
Καλημέρα σε όλους και όλες!!
Λοιπόν, να προσθέσω ορισμένα στοιχεία που θυμάμαι για τα προκλητά δυναμικά.
Χωρίζονται σε οπτικά, ακουστικά και σωματοαισθητικά και εξετάζουν τα συγκεκριμένα νεύρα.
Όταν τα είχα κάνει στο αποτέλεσμα μου είχαν γράψει το ήδη γνωστό από τη μαγνητική, "απομυελίνωση", τζάμπα κάθισα και τα έκανα μου φαίνεται.
Τελοσπάντων, περασμένα-ξεχασμένα κι όλα καλά!!
  • 1
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 24