• ΜΕΙΩΜΕΝΑ ΤΕΛΗ ΚΗΚΛΟΦΟΡΙΑΣ

• Συζητήσεις για επιδόματα αναπηρίας, ΙΚΑ, ΤΕΒΕ, κοινωνικά ιδρύματα και άλλων υπηρεσιών.
Συζητήσεις για επιδόματα αναπηρίας, ΙΚΑ, ΤΕΒΕ, κοινωνικά ιδρύματα και άλλων υπηρεσιών.
 #25917  από maestro
 Παρ Απρ 23, 2010 6:10 pm
κωστας έγραψε:ρε παιδια δεν υπαρχει αναπηρικο διπλωμα!τα τελη τα γλυτωνεις μονο σε αναπηρικο αυτ/το και φοροαπαλαγη εχεις με αναπηρια 67% και ανω(2500 ευρω γλυτωνεις φορο)!
Δεν γλυτώνεις φορο, αλλα απο το εισοδημα αφαιρειται το ποσό (2400 € νομιζω)!!!

Επίσης, σχετικά με τα αναπηρικά αυτοκίνητα, όταν πάει κάποιος που δικαιούται αναπηρικό αυτοκίνητο (έχοντας τα απαιτουμενα εγγραφα) σε μια αντιπροσωπεία να αγοράσει καινούριο αυτοκινητο (αναπηρικό), αυτό εκτελωνίζεται στο όνομά του και στην αδεια επανω γράφει πως το αυτοκινητο ειναι αναπηρικο!!! Επιπλέον, θα πρέπει να οριστούν οι οδηγοι του αυτοκινητου.
Το αυτοκίνητο, αγοράζεται διχως τελη εκτελωνισμού. Το αυτοκόλλητο σήμα που χρειάζεται κάθε χρόνο, στοιχίζει 3 €, για τα αυτοκίνητα με αναπηρική άδεια.
Με τα μεταζειρισμένα αυτοκίνητα δεν γλυτώνει τα τέλη αφού αυτά έχουν πληρωθεί, εκτός και αν καποιος κανει εισαγωγη απο το εξωτερικο μέσω καποιας μαντρας και το αυτοκινητο εκτελωνιστει στην Ελλάδα. Επιπλέον, σε περιπτωση μεταχειρισμενου το οποιο χαρακτηριστει αναπηρικο θα πληρώνει 3€ για το αυτοκολλητο σημα καθε χρονο.
Τέλος, μπορει καποιος να διεκδικησει χρηματα για τα καυσιμα που απαιτούνται για την κινηση του (Επίδομα κίνησης).
 #25992  από Μαριάννα
 Σάβ Απρ 24, 2010 4:40 pm
απο maestro
Επίσης, σχετικά με τα αναπηρικά αυτοκίνητα, όταν πάει κάποιος που δικαιούται αναπηρικό αυτοκίνητο (έχοντας τα απαιτουμενα εγγραφα) σε μια αντιπροσωπεία να αγοράσει καινούριο αυτοκινητο (αναπηρικό), αυτό εκτελωνίζεται στο όνομά του και στην αδεια επανω γράφει πως το αυτοκινητο ειναι αναπηρικο!!! Επιπλέον, θα πρέπει να οριστούν οι οδηγοι του αυτοκινητου.
Το αυτοκίνητο, αγοράζεται διχως τελη εκτελωνισμού.

Ναι εχεις δικιο σε αυτα που γραφεις Εγω ανεφερα μόνο αν έχει κάποιος ήδη αυτοκίνητο αλλά πρεπει να ειναι αυτόματο για να γίνει και η μετατροπή
 #25998  από maestro
 Σάβ Απρ 24, 2010 8:39 pm
Μαριάννα έγραψε: ... αλλά πρεπει να ειναι αυτόματο για να γίνει και η μετατροπή

Δεν ειναι απαραιτητο να ειναι αυτοματο το αναπηρικο αυτοκινητο!!!
Καλό ειναι ομως να ειναι, γιατι θα ειναι πιο ευκολο(;) στην οδηγηση πιστευω!!!
 #26039  από Μαριάννα
 Κυρ Απρ 25, 2010 4:14 pm
Αυτο σου το είπανε και το λες ή εχεις κάνει μετατροπή και σε αυτοκίνητο με ταχύτητες?

Για να γίνει η μετατροπή πρέπει να ειναι αυτοματο αλλιώς δε γίνεται και αυτο το λέω γιατι εμεις ήδη εχουμε αυτοκίνητο αλλά μονο με ταχυτητες και γι'αυτο το λόγο αγορασε άλλο ο άντρας μου για να είναι αυτόματο και ετσι έκανε και την μετατροπή
 #26149  από maestro
 Δευ Απρ 26, 2010 12:29 pm
Μαριάννα έγραψε:Αυτο σου το είπανε και το λες ή εχεις κάνει μετατροπή και σε αυτοκίνητο με ταχύτητες?

Για να γίνει η μετατροπή πρέπει να ειναι αυτοματο αλλιώς δε γίνεται και αυτο το λέω γιατι εμεις ήδη εχουμε αυτοκίνητο αλλά μονο με ταχυτητες και γι'αυτο το λόγο αγορασε άλλο ο άντρας μου για να είναι αυτόματο και ετσι έκανε και την μετατροπή

Ε ναι γι' αυτο έγραψα πως ειναι καλυτερο να ειναι αυτοματο το αυτοκινητο!!!
Απλά, ο νόμος δεν οριζει πως το αναπηρικο αυτοκινητο πρεπει να ειναι αυτοματο.
 #26164  από Georgina
 Δευ Απρ 26, 2010 2:07 pm
Πολύ μου άρεσε το ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΠΑΝΤΑ ... ΚΑΛΥΤΕΡΑ και λέω να μείνω σε αυτό. Το βρίσκω πιό σημαντικό από τα Τέλη Κυκλοφορίας.
τζω
 #26175  από Μαριάννα
 Δευ Απρ 26, 2010 4:13 pm
maestro έγραψε:
Μαριάννα έγραψε:Αυτο σου το είπανε και το λες ή εχεις κάνει μετατροπή και σε αυτοκίνητο με ταχύτητες?

Ε ναι γι' αυτο έγραψα πως ειναι καλυτερο να ειναι αυτοματο το αυτοκινητο!!!
Απλά, ο νόμος δεν οριζει πως το αναπηρικο αυτοκινητο πρεπει να ειναι αυτοματο.

Σε εμας γιατι είπαν οτι ο νομος δε το επιτρεπει και πρεπει το αυτοκινητο να ειναι αυτοματο για να γίνει η μετατροπη?
 #26254  από maestro
 Δευ Απρ 26, 2010 11:59 pm
Δεν ξερω...
Πολύ πιθανό, καθε επιτροπη να ερμηνευει το νομο με το δικο της τροπο!!!
 #26300  από georgeand
 Τρί Απρ 27, 2010 6:19 pm
Εύη Ξ έγραψε:Εγώ πέρασα απο την επιτροπή της νομαρχίας και μου έβγαλαν 80% αναπηρία. Το αυτοκίνητο δεν χρειάζεται να είναι αναπηρικό για να έχεις απαλλαγή απο τα τέλη κυκλοφορίας εγώ πλήρωσα 3 ευρο Και πέρνω και το επίδομα καυσίμων. Το καρτελάκι που λέτε είναι να το πάρω τώρα για το παρκαρισμα σε αναπηρικές θέσεις. Για όλα αυτά δεν χρειάζεται το αυτοκίνητο να είναι αναπηρικό.
τελικα παδια σημερα πηρα την αποφαση της επιτροπησ που περασα μετα απο πολυ ταλεπορια΄, για μειωση φορου και μειωμενα τελη κυκλοφοριας 67% με σοβαρα κινιτικα προβληματα και στα δυο ακρα.Το γελιο ηταν οτι με ρωτησε αν θελω να αγορασω αυτοκηνιτο η οχι γιατι αν δεν θελω με το 67% εχω μειωμενα τελη δηλαδη αν του ελεγα ΝΑΙ ΘΕΛΩ θα με εβγαζε 80% :?: :?:παραδοξως οι γιατροι της επιτροπης ηταν πολοι καλοι και εξυπηρετικοι

Ευη τι χρειαζεται για το επιδομα καυσιμων :?: :?:
 #26362  από κωστας
 Τετ Απρ 28, 2010 10:21 am
το γνωστο επιδομα κινησης ειναι 165 ευρω το μηνα και δινεται μονο σε ατομα με 80% αναπηρια!