• Avonex

• Αγωγές ιντερφερόνης (Interferon beta-1a) όπως PLEGRIDY, AVONEX, REBIF, BETAFERON, EXTAVIA κτλ.
Αγωγές ιντερφερόνης (Interferon beta-1a) όπως PLEGRIDY, AVONEX, REBIF, BETAFERON, EXTAVIA κτλ.
 #17249  από ΡΕΝΑ
 Τετ Φεβ 10, 2010 10:44 am
Lena έγραψε:ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ.
ΠΑΙΔΙΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΙ ΑΛΛΟΥΣ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ AVONEX.
ΓΡΑΨΕΤΕ ΜΟΥ ΑΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΠΩΣ ΤΑ ΠΑΤΕ ΜΕ ΤΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΤΙΣ ΕΧΩ ΣΤΟ ΨΥΓΕΙΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΠΟΦΑΣΙΖΩ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΩ ΓΙΑΤΙ ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΤΙΣ ΠΑΡΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΚΑΙ ΠΩΣ ΘΑ ΠΑΩ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ.
Καλημέρα Λενάκι μου!!! Κάνω σχεδόν 2χρόνια AVONEX και τα συμπτώματα έχουν περάσει εντελώς!!! Ξεκίνα την ένεση και επέλεξε να την κάνεις μέρα που δεν πηγαίνεις στην δουλειά την επόμενη!! Εγω για παράδειγμα την κάνω παρασκευή βράδυ και την επόμενη το πρωί πηγαίνω για ψώνια :D :D :D Ολα καλά θα πάνε πιστεψέ με!!!

φιλάκια πολλά
 #17288  από ahilleas
 Τετ Φεβ 10, 2010 4:36 pm
Να παίρνεις κάτι 1 ωρίτσα πριν την ένεση(depon,mesulid ή οτι σε πιάνει
εσένα οταν γριπώνεσε)Να τις κανεις το βραδάκι πριν κοιμηθείς
για να μην είσαι ορθια μετά την ένεση..Μέχρι το πρωί,θα εισαι περδίκι.
Αλλα να ξέρεις οτι παρενέργειες δεν παρουσιάζουν όλοι οι οργανισμοί
ούτε καν με την ίδια ένταση ή τις ίδιες ενδείξεις.Καλή επιτυχία!!!
 #17312  από Lena
 Τετ Φεβ 10, 2010 9:50 pm
ΑΧΙΛΛΕΑ Σ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!! ΜΠΟΡΩ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΝΩ ΣΤΙΣ 7 ΚΑΙ ΑΛΛΗ ΜΕΡΑ ΣΤΙΣ 9?
 #18141  από georgeand
 Παρ Φεβ 19, 2010 4:17 pm
lena καλησπερα εκανα και εγω avonex στην αρχη τησ νοσου μετα απο προτροπη του γιατρου μου οι παρενερχειεσ ηταν αρκετεσ δεν μπορουσα να δουλεψω την επομενη μερα τα γονατα μου κομμενα πονουσα παντου αποφασησα μονοσ μου μετα απο 4μηνεσ νατο διακοψω ελα ομος που μετα απο 2 περιπου μηνες ηρθε μια καραμπινατη υποτροπη με εβαλε στο νοσοκομιο με ενδοφλεβια κορτιζονη για δεκα μερες βγαινοντας ξαναμπηκα στην αγωγη για περιπου δυο χρονια χωρις καμια σχεδον παρενεργια τουτη τη φορα ηταν τελικα ολα εγκεφαλικα λογο τησ αρνησης μου για τη θεραπεια .Τωρα κανω rebif λογο 2 υποτροπων κατα τη 2χρονη θεραπεια με avonex ειναι λιγο καλλητερο γιατι δεν ειναι ενδομυικο αλλα 3 φορεσ την εβδομαδα
Μην σε παιρνει απο κατω και ξεκινα 1 ντεπον λιγο πριν την ενεση και να προτημασ να τη κανεις βραδυ λιγο πριν πας για υπνο πρεπει βεβαιβεα τισ πρωτεσ ενεσεις να σου τις κανει καποιος που γνωριζει γιατι οι ενδομυικες ειναι λιγο περιεργες .ΣΚΕΨΟΥ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ ΘΕΤΙΚΑ ΚΑΙ ΞΕΚΙΝΑ.Αλλα αν παρολα αυτα εχεις προβλημα με την ενεση γιατι ειναι ενδομυικη πες στο γιατροσου να σου γραψει rebif ειναι πολυ ευκολοτερο και λιγοτερο επωδυνο.καλλη αρχη
 #18567  από Lena
 Τρί Φεβ 23, 2010 9:19 pm
Παιδια καλησπερα και σας ευχαριστω!!
Γιωργο εσυ τωρα πως εισαι? Σε καλη κατασταση?
 #20313  από passenger
 Κυρ Μαρ 07, 2010 2:54 pm
Γεια σου Λένα . Εγώ μάλλον έχω το ρεκόρ στο AVONEX. Το κάνω 6-7 χρόνια (έχω ξεχάσει)
Από τον άλλο μηνά θα το αλλάξω γιατί δεν με βοηθά πια!!
Θα το κάνεις βραδάκι λίγο πριν πέσεις για ύπνο . Εγώ παίρνω ένα 2 ντεπον 1 ώρα πριν την ένεση και μετά κάθε 4 ώρες 1 ντεπον μέχρι το επόμενο μεσημέρι. Πριν έπαιρνα μεσουλιτ πριν την ένεση , είναι ποιο δυνατό και δεν θα ξυπνήσεις το βραδύ με πυρετό και ρίγος αλλά δεν είναι και τόσο καλό για την υγεία. Ίσως να το κάνεις στην αρχή μέχρι να συνηθίσεις τα συμπτώματα. 1 χρόνο ας πούμε. Η ένεση είναι ενδομυϊκή και πόνεϊ λίγο. Αν έχεις κάποιον άλλο να στην κάνει ίσως είναι καλύτερα. Εγώ την κάνω μόνος. Αν νιώσεις μούδιασμα στο πόδι την ώρα που βάζεις την βελόνα ίσως να έχεις χτυπήσει αγγείο. (μην τρομάξεις) .θα τραβήξεις λίγο ποιο πάνω τη βελόνα και θα βάλεις το φάρμακο. Αυτό δεν συμβαίνει συχνα.Ισως να έχεις περισσότερα συμπτώματα αν χτυπήσεις αγγείο. (μιλώ πάντα με τα δικά μου δεδομένα). Να έχεις θετική σκέψη για την θεραπεία. Εγώ για 4 χρόνια δεν έκανα υποτροπή και αν δεν είχα διακόψει από λάθος δικό μου και της γιατρού μου ίσως να ήμουν ακόμη έτσι.
Ελπίζω να βοήθησα λίγο. Ότι άλλο θέλεις ρωτά με.
Καλή αρχή
 #20381  από georgeand
 Κυρ Μαρ 07, 2010 7:43 pm
Lena έγραψε:Παιδια καλησπερα και σας ευχαριστω!!
gia sou lena tora kai ena mhna peripou pernao mia ypotropi kai perno medrol giayto exalou kai o giatros mou alaxe to avonex se rebif prosopika h enesi den me enoxluse giati mou thn ekane h atherfi mou pou einai nosileytria alla pistepse me to rebif einai poli eykolotero sthn xrisei kai lene oti h parenerxeies einai ligoteres exo meta apo 3 evdomades den pino oute depon an den exeis kapoin gia tis enesis zita apo to giatro sou na xrapsi rebif giati mhn ksexnas oti den prepei na exoume katholou anxos kai an einai na anxonese me tis enesis poy einai pros to paron h therapia mas xamise...// ta sory gia ta greeck/egl ala exo problima me to laptop
 #20671  από georgeand
 Τρί Μαρ 09, 2010 12:00 pm
Lena έγραψε:Παιδια καλησπερα και σας ευχαριστω!!
giasou lena tora kai 1 mhna sxedon kano rebif exo mia elafria diskapsia sta daktila ton xerion kai perno medrol o giatros mou eipai na to perno gia 6 hmeres kai tha mou perasei ala meta apo 9 tipota akoma eki tha to perno mexrei na gino opos prota
 #20689  από Maraki1
 Τρί Μαρ 09, 2010 12:52 pm
Παιδια εγω που κανω rebif 44 το κανω μονη μου ειναι πολυ ευκολο στην χρηση... εχουν βγει δυο συσκευες για να το κανεις η μια ειναι χειροκινητη (που περνει ενεσεις )κ η αλλη ηλεκτρονικη(που περνει φιαλλες)εχω δοκιμασει κ τις δυο!
Η χειροκινητη ηταν αυτη που με δυσκολεψε περισσοτερο ηταν σε στιλ στυλου κ οι ενεσεις ηταν μιας χρησεος κ τις πετας ... Ενω η ηλεκρονικη που ειναι κατι σαν κινιτο το ρυθμιζεις,το ακουμπας πανω στο δερμα κ γινετε η ενεση... σε αυτο η μια φιαλλη σου κραταει για να κανεις τις 3 φορες την εβδομαδα...Στην ουσια ειναι σαν να σου το κανει αλλος....
********* Μην κανετε επιπολεοτητες μην σταματατε την θεραπεια σας,μην χανετε ουτε μια ενεση
 #20691  από christina
 Τρί Μαρ 09, 2010 1:23 pm
Λενάκι, πού είσαι? Πως πάει με τη θεραπεία? είσαι καλά?????

Έχουμε καιρό να ακούσουμε νέα σου :)