• Πιθανότητα σκλήρυνσης και προληπτική αγωγή

• Γενική συζήτηση επί θεμάτων της πολλαπλής σκλήρυνσης.
Γενική συζήτηση επί θεμάτων της πολλαπλής σκλήρυνσης.
 #132947  από Tzini82
 Παρ Ιουν 12, 2020 12:39 pm
Εγώ δεν είπα κάτι για κομμένα γαλακτοκομικά κ υδατάνθρακες. Κατάλαβα ποια διατροφή λες, την είχα δει κ γω κ ρώτησα τη γιατρό μου. Μου είπε κατά λέξη: αυτά είναι βλακείες. Όλα χρειάζονται κ όλα έχουν θρεπτικά συστατικά, τα γαλακτοκομικά έχουν ασβέστιο το οποίο εμάς μας είναι απαραίτητο για γερά οστά. Η μεσογειακή διατροφή έχει απόλυτη ισορροπία σε όλες αυτές τις ομάδες τροφών. Απλά προτιμάω γαλακτοκομικά με χαμηλά λιπαρά κ μέτρια κατανάλωση κ ψωμί/σιτηρά ολικής άλεσης. Κ τα γλυκά με μέτρο κ αυτά, όλα τα χρειαζόμαστε με ισορροπία!
 #132948  από Jim1979
 Παρ Ιουν 12, 2020 1:10 pm
Η μεσογειακή διατροφή είναι τελείως «αφηρημένος όρος» όταν ξέρουμε πολύ καλά ότι ζάχαρη , γαλακτοκομικά και υδατάνθρακες δημιουργούν φλεγμονές κάτι που σε εμάς είναι πρόβλημα.
Ένιγουει ο καθένας/μια μπορεί να ακολουθήσει ότι του ταιριάζει και του δείχνει αποτελέσματα. Απλά « αυτά είναι βλακείες» ας το πει σε παιδιά με ΣΚΠ που έχουν δει θεαματικά αποτελέσματα με αυτή τη διατροφή η με διάφορα φυσικά προιόντα.
Αυτά δεν μου αρέσουν στους κλασικούς γιατρούς και γι αυτό σκέφτομαι πολύ το θέμα του χαπιού.
 #132949  από Jim1979
 Παρ Ιουν 12, 2020 1:38 pm
Στάθη ευχαριστώ πολύ

Σε αυτό το πλαίσιο σκέφτομαι να κινηθώ και ας έχω διάφορες αντιρρήσεις από διαφορετικές μεριές
Όσο μπορώ να το παλέψω εναλλακτικά και όσο η κλινικη μου εικόνα το επιτρέπει αυτό θα κάνω

Να είσαι καλά!