• Ιλιγγος και ΣΚΠ?

• Ανοιχτή συζήτηση πάνω στα ποικίλα συμπτώματα και τις υποτροπές που προκαλεί η ΣΚΠ.
Ανοιχτή συζήτηση πάνω στα ποικίλα συμπτώματα και τις υποτροπές που προκαλεί η ΣΚΠ.
 #117205  από Στάθης
 Δευ Μάιος 30, 2016 1:14 pm
ΧΑΡΙΤΩΝΑΣ_15 έγραψε:Στάθη τα αποτελέσματα στις 10/5/2016 ήταν για αμινοστρανσφεράση (ηπατικό ένζυμο) = 48 από 41 που είναι η ψηλότερη τιμή.
Το σώμα ξερνάει και ζαλίζεται για κάποιο λόγο, σαν πρώτο ύποπτο βάζω πάντα την μη ανταπόκριση του σώματος σε ένα φάρμακο ή σε ένα γεγονός.

Θεωρώ ο συνδυασμός Rebif και stress έχουν ανεβάσει τα υπατικά ένζυμα παραπάνω από το κανονικό και ξεσπάει το σώμα ανάλογα για να φωνάξει.

Επειδή δεν υπάρχει άλλος τρόπος το σώμα να σου πει ότι το συκώτι τραβάει ζόρι, μάλλον αρχίζει και ζαλίζεται και ξερνάει για να το δείξει, τουλάχιστον στην δικιά μου περίπτωση αυτό συνέβη 100%.

Θεωρώ ότι το 48, καλό είναι να κατέβει κάτω από το 41 και αυτό εννοείται πρέπει να συζητηθεί με τον αρμόδιο νευρολόγο.

Καλή δύναμη στον Χαρίτωνα και ευχή μου να ήταν απλά μια χαλασμένη σοκολάτα...
 #117208  από ΧΑΡΙΤΩΝΑΣ_15
 Δευ Μάιος 30, 2016 4:13 pm
Συνοπτικά: Να περιμένουμε μέχρι να τελειώσουν οι εξετάσεις, να ηρεμήσει/χαλαρώσει λίγο, να ξανακάνουμε αιματολογικές και αν συνεχίσουν τα ψηλά ηπατικά πάμε γι' αλλαγή φαρμάκου..... φακ. Στάθη σημείωσε πως και οι δύο γιατροί μας είπαν πως το 48 δεν είναι ανησυχητικό..
Βίκυ μου, μόνο νύχτα σαν κοιμάται λέει, ξυπνάει, όλα γυρίζουν και τρέχει τουαλέτα.
goldmine, Dubai? Να προσέχεις διπλά εκεί φίλε/η μου με τέτοιες θερμοκρασίες.. Κι η βαφτιστικιά μου εκεί είναι με τον άντρα της, στην Emirates, και πηγαίνει από κλιματιστικό σε κλιματιστικό.
 #117209  από ΝΤΙΑΝΑ
 Δευ Μάιος 30, 2016 4:25 pm
Όλα να περάσουν γρήγορα εύχομαι, να ηρεμήσει το παιδί, να ηρεμήσετε κι εσείς :smile-flower:
 #117210  από MARINA21
 Δευ Μάιος 30, 2016 4:56 pm
Πρωτα απ ολα ευχομαι περαστικα και καλη επιτυχια στο παλικαρι σου!ιλιγγο εγώ επαθα δυο φορές.Η πρωτη ηταν πριν εκδηλωθούν αλλά συμπτώματα σκπ και η δευτερη, που ηταν και η χειροτερη, γιατί ηταν περιστροφικος ίλιγγος με δυνατό σφύριγμα στο αυτί (ένιωθα να είμαι μέσα σε ανεμοστρόβιλο - ξυπνησα νωρίς το πρωι κι ενω ήμουν ξαπλωμένη ένιωσα οτι πεφτω...) συνέβη 6 μηνες μετα την 1η μαγνητική που έδειξε παθολογικες εστίες!δεν έπαιρνα φάρμακα τοτε, τίποτα και οι αιματολογικές μια χαρά...Και δεν πήρα ποτε rebif....Τότε μου έδωσαν vertigo vomex και μου συνεστησαν ξεκούραση και μακρυά απο ήλιο (ηταν καλοκαίρι και είχα εκτεθεί στη ζέστη και ήμουν και στρεσαρισμενη λόγω φόρτου εργασίας) ενω την πρωτη φορα ξεκουραση επισης.Μετα 3ο συμβάν, που δεν ξέρω αν χαρακτηρίζεται ίλιγγος κι αυτό, ενα χρονο μετα, είχα απότομες ζαλάδες και αίσθηση οτι φεύγω απο τη θέση μου ακούσια.Αυτό κράτησε πολύ καιρό και επιδεινωνοταν με κούραση.Ηταν ξαφνικό κ δε συνέβαινε μονο στον υπνο. Αυτό ηταν υποτροπή όπως διέγνωσαν περισσότεροι τους ενος γιατροί και έδειξε η δεύτερη μαγνητική μου!είχα πάρει αρκετές αντιβιωσεις πιο πριν, για καθ υποτροπή ουρολοιμωξεις...ψιλιαζομαι οτι επαιξαν κι αυτές το ρολο τους! Αλλά ακόμη δεν είχα επίσημη διάγνωση και δεν έπαιρνα τιποτα απο φάρμακα, ουτε καν βιταμίνες, ουτε κορτιζόνη μου εκαναν με αποτέλεσμα να υποφέρω για σχεδόν 3 μηνες!αυτή είναι η δική μου επώδυνη εμπειρία με ιλίγγους και ζαλάδες... :smile-headbang: :smile-doh:
 #117213  από billios
 Δευ Μάιος 30, 2016 7:14 pm
Ολα ειναι πιθανα,το στρες και το αγχος των εξετασεων παιζει,μια ιωση επισης παιζει.Ο ιλιγγος για μενα ηταν το σημειο ''0'' αυτο ηταν που με εκανε να ανυσηχησω,να τρεξω και φυσικα στο τελος να διαγνωστω.
Στη θεση σου θα πηγαινα δια της ατοπου
 #117219  από ΧΑΡΙΤΩΝΑΣ_15
 Τρί Μάιος 31, 2016 10:24 am
Μαρίνα, εσύ κι αν έχεις περάσει τα πάνδηνα με τους ίλιγγους, ελπίζω τώρα να είσαι οκ και πιο δυνατή.
Billio απ' ότι καταλαβαίνω δεν μπορεί να γίνει τίποτε αν δεν τελειώσει τις εξετάσεις που είναι πολύ βαριές παναθεμά τες.
 #117226  από Στάθης
 Τρί Μάιος 31, 2016 2:34 pm
ΧΑΡΙΤΩΝΑΣ_15 έγραψε:... δεν μπορεί να γίνει τίποτε αν δεν τελειώσει τις εξετάσεις που είναι πολύ βαριές παναθεμά τες.
Ακόμα βλέπω εφιάλτες με τις εξετάσεις του Λυκείου, εξετάσεις του Πανεπιστημίου... που εν τέλη όλα πήγαν υπέροχα αλλά η πίεση είναι αφόρητη ρε παιδί μου.... μακάρι να γινόταν η διαλογή και εκμάθηση πιο ανθρώπινα... τι ξύλο τρώγαμε και τρώνε τα παιδιά δεν το καταλαβαίνω, ποτέ δεν το κατάλαβα. :smile-punch: :smile-drunk: :smile-headbang: :sad-roulette:

Καλή δύναμη και επιτυχία στο Χαρίτωνα.
ΧΑΡΙΤΩΝΑΣ_15 έγραψε:Στάθη σημείωσε πως και οι δύο γιατροί μας είπαν πως το 48 δεν είναι ανησυχητικό..
Αφού το είπαν οι γιατροί, όλα καλά. Εμένα είχε πάει αυτό το νούμερο 150. νομίζω εκεί είναι λίγο ανησυχτικό :emojis-12:
 #117227  από MARINA21
 Τρί Μάιος 31, 2016 3:54 pm
ΧΑΡΙΤΩΝΑΣ_15 έγραψε:Μαρίνα, εσύ κι αν έχεις περάσει τα πάνδηνα με τους ίλιγγους, ελπίζω τώρα να είσαι οκ και πιο δυνατή.
Billio απ' ότι καταλαβαίνω δεν μπορεί να γίνει τίποτε αν δεν τελειώσει τις εξετάσεις που είναι πολύ βαριές παναθεμά τες.
Δόξα τω Θεώ, πολύ πιο δυνατή είμαι πια!με αλλα προβληματα που προστεθηκαν βέβαια, αλλά ο ίλιγγος και η ζάλη δεν παιζόταν!!! Δεν μπορουσα να δουλεψω, να κάνω τίποτα και είχα και δυο παιδάκια να με βλέπουν και να στενοχωριουνται και αυτό με πείραζε περισσότερο... Ασε εμενα ομως!μεγαλη (40+) εμφανισα τη νοσο...Υποκλινομαι σε ανθρώπους, ωστόσο, σαν εσένα και το νεαρό Χαρίτωνα, που μπήκε στα βάσανα απο μικρός! Η έγνοια για τα παιδιά μας δεν συγκρινεται με καμια άλλη!!!εύχομαι μέσα απο την καρδιά μου να έχει την καλύτερη πορεία και θα την έχει με τόση αγάπη που εισπράττει! :smile-muscle: :smile-flower:
 #117231  από ΧΑΡΙΤΩΝΑΣ_15
 Τρί Μάιος 31, 2016 7:35 pm
MARINA21 έγραψε:Η έγνοια για τα παιδιά μας δεν συγκρινεται με καμια άλλη!!!
Μαρίνα, πόσο σωστή είσαι! Ο πόνος που ένοιωσα εκείνες τις μέρες (μέσα στην μαύρη μου άγνοια) δεν περιγράφεται. Τέτοιο πόνο δεν ένοιωσα ποτέ μου και δεν νομίζω να ξανανιώσω ποτέ. Ευτυχώς που βρέθηκε αυτό εδώ το φόρουμ και αναγεννήθηκα ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ.
Σου εύχομαι τα καλύτερα σε σένα και στην οικογένεια σου.
Με την ευκαιρία Ξανά ευχαριστώ ΟΛΟΥΣ.

Στάθη, 150?? Έχουμε αβάντζο δηλαδή. Βλακωδώς δεν σκέφτηκα να σε ρωτήσω για αριθμούς να συγκρίνω και σε υπερ ευχαριστώ που μου το είπες γιατί έτσι έχω κάτι σαν βάση να κάνω υπολογισμούς.
 #117260  από ΧΑΡΙΤΩΝΑΣ_15
 Πέμ Ιουν 02, 2016 9:42 pm
Όλα καλά. Ο Χαρίτωνας πέρασε τρίτη νύχτα χωρίς ιλίγγους, Έχουμε ακόμα τρείς εξεταστικές αλλά τον "βομβαρδίζουμε" όλοι με αισιόδοξες και χαλαρωτικές οβίδες σε μια προσπάθεια να μετριαστεί το στρες και έχει ο θεός. Χωρίς φάρμακα προς το παρόν.