• νεα στην παρεα κ εγωω...

• Είστε καινούργιο μέλος; Παρουσίαστε τον εαυτό σας στην κοινωνία του MSSociety.
Είστε καινούργιο μέλος; Παρουσίαστε τον εαυτό σας στην κοινωνία του MSSociety.
 #112944  από MARINA21
 Κυρ Σεπ 13, 2015 12:28 pm
Λιτσα, κοίταξε να δεις.Επαιρνα βιταμίνες (Β12, filicine, eviol,q10) γνωστής (γνωστών για την ακρίβεια) εταιριας που μου είχε πει γιατρός, με τη διευκρίνηση οτι είχα σταματήσει να παίρνω τα 300 mg Q10 (μου αυξησε τη δοση μετα απο μια δυνατη ωση) της εταιρίας που μου είπε και έπαιρνα την ίδια δόση απο αλλη, όμως, εταιρία, χωρίς να τη ρωτησω, γιατί στο μεταξύ άλλαξαν γιατρό, αφού η συγκεκριμένη επέμενε οτι δεν έχω σκπ και οτι έτσι κι αλλιως είναι κατα των φαρμάκων και ότι τα χορηγεί μονο σε πολύ βαριές καταστάσεις.Εγώ όμως αντιληφθηκα οτι θα ειχα πολύ μικρότερης έντασης και εκτασης ώση, ισως και καθολου, αν επαιρνα κάποιο φάρμακο εγκαίρως (τα νευρολογικά λενε, αν κανεις εγκαίρως έναρξη Φαρμ. Αγωγής, μπορούν να έχουν καλύτερη εξέλιξη, όπως συνέβη σε οικείο μου προσωπο, κρινοντας εκ του αποτελεσματος), και δε θα βασανιζομουν και τόσο καιρό στην άγνοια, την αβεβαιότητα κ ανασφάλεια που μου έκαναν πολύ πολύ κακό...Κακά τα ψέμματα.Οι βιταμίνες μονο συμπληρωματικά μπορούν να βοηθήσουν... Αυτο καταλαβα.Βιταμίνες μονο, έπαιρναν παλιά, πριν ανακαλυφθούν οι ιντερφερόνες και η κατάληξη στο αν. καροτσακι, κατάκοιτος η τυφλός, ηταν κανόνας...τώρα αυτά έχουν περιοριστεί αισθητά και μπορεί κανεις να εξακολουθεί τη ζωή του κανονικά, με μια ίσως "κρυφή" αναπηρία, αλλά σπάνια περιθωριοποιειται.Αυτά μετα απο πολύ ψάξιμο που εκανα και συζητησεις και με πολύ φιλη γιατρό παθολογο (εγώ δεν είμαι γιατρός βέβαια).Βέβαια πρεπει να προσθεσω οτι εγώ έπαιρνα για 4 μήνες περιπου και ενα φυτικο συμπλήρωμα κρανμπερι απο το φαρμακείο (όλα απο φαρμακείο τα έπαιρνα, τίποτα ανώνυμο απο διαδίκτυο) για να μην παθαίνω ουρολοιμωξεις, και δεν είναι ξεκάθαρο αν έφταιγε κι αυτό μονο του ή μονο πχ το q10 που αλλαξα χωρίς να ρωτησω γιατρό παρα μονο φαρμακοποιό ή ο συνδυασμός τους (μαζί με ασπιρινουλα που μου έχει δώσει καρδιολογος) όπως μου είπε γιατρός οτι ηταν πολύ πιθανό... Το θέμα είναι οτι μόλις τα εκοψα όλα μαχαίρι, με ιατρική συμβουλη, επανήλθαν οι τρανσαμινασες σε φυσιολογικά... Παθολόγος μου πέ οτι πολύ συχνά συμβαίνει αυτό με νεαρά ατομα που παίρνουν συμπληρώματα, όταν τους τα κόβει...επανέρχονται οι φυσιολογικές τιμές...Πάντως στο εξης δεν πρόκειται να πάρω τίποτα χωρίς ιατρική συμβουλή...ουτε καν να αλλάξω εταιρία σκευάσματος κι ας υπαρχουν οι γνωστές σε ολους μας υπόνοιες για παιχνιδι κερδών στην πλάτη μας.Αρκει να έχω κι εγώ κέρδος στην υγεια μου...Αυτή η καχυποψία μου στοίχισε όλο το προηγούμενο διάστημα... Ας βλέπουμε και τα καλά των εξελίξεων στην ιατρική...Και εύχομαι ο,τι καλύτερο σε όλους μας!!! :smile-hi:
 #112946  από MARINA21
 Κυρ Σεπ 13, 2015 12:43 pm
Διευκρινιζω: τελικά η διάγνωση μου με σκπ έγινε και απο πανεπιστημιακους γιατρούς, μετα απο παρακεντηση κι εχοντας ηδη τρεις μαγνητικες σε βαθος διετιας, με νεες εστιες και φλεγμονες, και βεβαρημενο συγγενικο ιστορικο, που μου είπαν οτι ήμουν πολύ χαρακτηριστική περιπτωση μάλιστα... Προσοχή σε ποιους γιατρούς απευθυνομαστε!Εγώ ως ασθενής έπαθα άρνηση στην αρχική υποψία για σκπ και μετα ροκανιζα το χρονο ταλαιπωρουμενη και κοροιδευοντας τον εαυτό μου, ακούγοντας απο τη γιατρό που μου χαιδευε τ αφτιά, ότι δεν είναι σκπ, είναι κάτι άλλο και για μήνες με πηγαινοεφαιρνε με άσχετες και δαπανηρές εξετάσεις και με ματζουνια, δημιουργωντας μου ψευδαισθήσεις, χωρίς να μου λέει τι έχω...τέλος πάντων. Κουράστηκα.Αλλη φορά τα υπόλοιπα με αυτό το θέμα, γιατί μου κανει κακό να εξοργιζομαι... :emojis-28: :emojis-29: :emojis-33:
 #112947  από Σοφουλα
 Δευ Σεπ 14, 2015 12:51 am
οι συμβουλες βαλσαμο....κ οι εμπειριες σας πολυτιμες....

σας ευχαριστω ολους....

βημα βημα λοιπον...σταθερα...βλεπονταςκ κανοντας...

τελος του μηνα θα ξανα κανω μαγνητικες....
μετα ψαχνουμε ην τελικη διαγνωση κ υστερα εχει ο θεος....

δεν ξερω τι συμβαινει σε μενα...αλλα ευχομαι να βγει συντομα...η θεραπεια ωστε να σταματησουν ολα τα δυσκολα....

ειναι στιγμες παιδια που νιωθω τυψεις που παραπονιεμαι/ πικραινομαι για το τι μπορει να μου συμβαινει...οταν αλλοι αργοπεθαινουν...
οπως μου πε ο γιατρος να μην ανησυχεις ολα αντιμετωιζονται...
κ οταν ρωτησα γτ θα επρεπε να ανησυχω μου απαντησε αν πχ ειχες καρκινο...
η πλακα ειναι οτι δεν φοβαμαι πχ να πεθαινα...απλως δεν θελω να φασανιζομαι κ να με βλεπουν οι δικοι μου......τι σκεφτομαι εεεε;;;!!!!
ειναι οπως το πες μαρινα μου...το αγνωστο κ η αβεβαιοτητα ειναι που τσακιζει....

καποτε μου χαν πει...μη σκυψεις ποτε το κεφαλι..γτ θα στο κοψουν...
τελικα να ισως μου χρειαστει ...

την καληνυχτα μου σε ολους...κ μη σκυβετε το κεφαλι..... :emojis-3:
 #114397  από Σοφουλα
 Σάβ Ιαν 09, 2016 11:49 pm
χρονια πολλα.καλα κ γεματα υγεια για ολο το κοσμο....

καλη χρονια κ οτι επιθυμει ο καθενας ξεχωριστα να γινει πραγματικοτητα...

παιδια....αρχες δεκεμβρη πηγα με ολες τις επαναληπτικες μου εξετασεις...στο νοσοκομειο..ειχα κλεισει ραντεβου με τον γιατρο μου....

ειδε ολες τις εξετασεις.....ειχα περιπου δεκα εστιες τον αυγουστο....τωρα οι μισες σβηστηκαν ...κ μαλιστα επειδη εικονικα ειμαι στην ιδια κατασταση...κ κυριως δεν ειχα παρουσιασει ολα αυτα τα χρονια καμια εντονη κριση αν εχει γινει κατι εχει γινει αθορυβα....
ο ανθρωπος εκπληκτος γυρισε κ μου ειπε κατα λεξη....οι αιματολογικες σου αψογες,σε ολα τα αλλα νοσηματα τα αυτοανοσα ειμαι αρνητικη....κ με βαση τις εξετασεις κ την εικονα μου .....μενουμε ως εχει.δεν εχεις τπτ....το κραταμε σαν υποψια....
κ στην επιμονη μου η απαντηση του ακριβως ηταν: δεν ξερω τι εκανες κοριτσι μου αλλα σβηστηκαν ....οτι κ αν ειναι αν ειναι οτι κ αν ξεκινησε το χεις παγωσει.....
κ οταν τον ρωτησα προς τι η εκπληξη...απαντησε πως αυτα δεν σβηνονται ετσι....κ οταν καν να χεις παρει καποια φαρμακευτικη αγωγη....

ο αλλος νευρολογος μου που με ειχε παραπεμψει στο νοσοκομειο για την παρακεντηση κτλ κτλ...οταν πηγαμε με ολο το φακελο κ μιλησε κ ο ιδιος στο τηλ μαζι του....
με κοιτουσε κ ελεγε τι να σου πω....κ ο αντρας μου του λεει εεεε γιατι τοσο πια...δεν εχει ξαναγινει δεν μπορει να μην εχετε απαντηση....κ ειπε οχι δεν γινεται ετσι ....οντως τι εχεις κανει...οτι ειναι συνεχισε το...κ η απαντηση ολων αν εχω....η τι εχω...μια διαγνωση...ειναι τπτ...το κραταμε ως υποψια....

εκανα επισης μαγνητικη στη μεση...ειναι μια χαρα κανενα προβλημα...η ουρα μου δειχνει να κανει μια κληση σαν γωνια...

χαρηκα με αυτα που ακουσα...αλλα φοβαμαι να το πιστεψω...κ επισης κουραστηκα να νιωθω πιασμενη τοσο πιασμενη που κ στον υπνο μου κουραζομαι......ξυπναω κ πονανε τα ισχυα μου γτ ουτε πλευρο δεν αλλαζω....ολοι λενε μυοσκελετικο ειναι...αλλα δεν με πιανει τπτ...κ δεν ξερω τι να κανω....πραγματικα ειμαι σαν την γιαγια μου...εκεινη ισως παει λιγο πιο γρηγορα χαχαχα...

αν καποιος η καποια γνωριζει κατι για μυοσκελετικες παθησεις...κατι που θα με βοηθουσε...γτ δεν αντεχεται...ειμαι τοσο σφιγμενη που απο αυτο νιωθω αντιλαμβανομαι οτι εχω καποια πραγματα που ειναι σαν συμπτωματα απο κατι αλλο...πχ συχνοουρια....εγω εχω επειδη σφιγγομαι....κ πρεπει οπωςδηποτε να παω...γτ αφου σφιγγομαι χωρις να το θελω δεν μπορ να κρατηθω...χαχαχα γελοιο...

τα μυοχαλαρωτικα τα παυσιπονα δεν εχω δει διαφορα....μασαζ με χαλαρωνει φευγει το μουδιασμα αλλα μετα απο λιγο παλι σφιγμενη ...ολη η πλατη κ ελαφρυ μουδιασμα τα δαχτυλα του ποδιου...

αρκετα σας επριξα με το μπλα μπλα μου...ελπιζω να στε ολοι καλα....κ να γινεστε καλυτερα... :smile-flower: :smile-heart: :smile-heart: :smile-flower:
 #114404  από billios
 Κυρ Ιαν 10, 2016 2:48 pm
Ευχαριστα τα νεα σου και μπραβο,εν τελει,τί εχεις κανει ?
 #114410  από Κώστας
 Κυρ Ιαν 10, 2016 6:01 pm
Σοφουλα έγραψε: επισης κουραστηκα να νιωθω πιασμενη τοσο πιασμενη που κ στον υπνο μου κουραζομαι......ξυπναω κ πονανε τα ισχυα μου γτ ουτε πλευρο δεν αλλαζω....ολοι λενε μυοσκελετικο ειναι...αλλα δεν με πιανει τπτ...κ δεν ξερω τι να κανω....πραγματικα ειμαι σαν την γιαγια μου...εκεινη ισως παει λιγο πιο γρηγορα χαχαχα...

Σοφία επειδή νοιώθω ακριβώς τα ίδια στον ύπνο και επίσης δεν αλλάζω ούτε πλευρό (λόγω αδυναμίας), έχω ανακαλύψει μερικές πατέντες που προσφέρουν μια μικρή ανακούφιση. Χωρίς να είμαι γιατρός, μυοσκελετικό πρόβλημα δεν πρέπει να είναι. Όταν κοιμόμαστε συνεχώς στην ίδια στάση, πιανόμαστε κι΄ αρχίζουν (πόσο μάλλον να υπάρχει και η προδιάθεση), να μας πονούν διάφορα σημεία του σώματος. Όταν λοιπόν σου συμβαίνει αυτό, προσπάθησε ν΄ αλλάξεις λίγο θέση στο χέρι που πιέζεται απ΄ το πλευρό που κοιμάσαι. Αν το βάζεις κάτω από το μαξιλάρι, τέντωσέ το προς τη μεριά των ποδιών σου. Αν κοιμάσαι στο δεξί πλευρό να έχεις το αριστερό πόδι ν΄ ακουμπά στο στρώμα μπροστά από το δεξί και να μην είναι πάνω του. Το ίδιο ισχύει αντίστοιχα και για το άλλο πλευρό. Αυτή η στάση βοηθά πολύ στο να μην πιάνεται η μέση. Ν΄αλλάζεις όσο πιο συχνά μπορείς (χωρίς να ξυπνάς, μηχανικά μέσα στον ύπνο σου), θέση στο μαξιλάρι ώστε το μάγουλό σου ν΄ ακουμπά σε δροσερό του σημείο και επίσης ν΄ αποφεύγεις να κοιμάσαι ακουμπώντας οριακά στις άκρες του.
Αυτά όλα επαναλαμβάνω είναι προσωπικές πατέντες που έχω διαπιστώσει ότι με βοηθούν. Δεν χάνεις τίποτα να τις δοκιμάσεις!
 #114415  από Γιάννης
 Κυρ Ιαν 10, 2016 6:39 pm
Εγώ ο εσχατόγερος θα σας λύσω όλες τις απορίες

Σε ένα υπέρδιπλο κρεβάτι (ή και διπλό, ιδανικά σε ένα στρώμα γυμναστικής) τα ρολλαρίσματα του σώματος αριστερά - δεξιά (με τα χέρια ψηλά) είναι η καλύτερη άσκηση για να μη σκεβρώσουμε - πετρώσουμε - τσιμεντώσουμε

Για τη νύχτα, μια λαβή κρεβατιού βοηθάει να γυρνάμε ευκολότερα και συχνότερα. Γκουγκλάρουμε "λαβή κρεβατιού ΑμεΑ" και βλέπουμε διάφορες

Εικόνα

ΥΓ. Το να κοιμόμαστε στην ίδια στάση δεν είναι καλό, τσιμεντώνει

ΥΓ2. Ένας καλός φυσικοθεραπευτής μπορεί να διακρίνει την ύπαρξη και την έκταση μυοσκελετικών προβλημάτων

ΥΓ3. Υπάρχουν.....νευραλγίες, μυαλγίες, οσφυαλγίες και άλλες πολλές ...αλγίες, τις οποίες .... απλά ... προσπαθείς να ξεχάσεις ότι υπάρχουν

ΥΓ4. Σοφούλα, μην θεωρήσεις τον εαυτό σου ΑμεΑ εφόσον δεν έχεις διαγνωσθεί. Απλά ψάξε τρόπους και ευκολίες που θα σε ανακουφίσουν και θα σε διευκολύνουν
 #114446  από Σοφουλα
 Τρί Ιαν 12, 2016 11:54 pm
bilios χαχαχαχα ελα μου ντε..τι εκανα?μπορει να μου δωσε ο θεουλης παραταση χαχαχαχα..... κ οπως ειπαν κ οι τρεις γιατρο μου ...να ευχομαι να ναι ετσι μονο μια υποψια....

τωρα παιδια δεν λεω οτι δεν γυρναω καθολου πλευρο..απλα εχω ποαρατηρησει φορες οτι ημουν στην ιδια σταση κ οχι απο αδυναμια...αλλα επειδη κοιμομουν ποοοοολυυυυυ βαρια....λογω του μωρου ακομα προσπαθω να αναπληρωσω υπνο....

επισης οσον αφορα το θεμα μου κ οι δυο νευρολογοι μου κ ο ομοιοπαθητικος μου κ ο φυσιοθεραπευτης λενε οτι οντως λογω ευθειασμου αυχενα συν το οτι απο τον αυχενα ως την μεση νιωθω σφιγμενη κ πιασμενη οτι ειναι μυοσκελετικα κ οτι θελει πολλα μασαζ ....
οτι οι μυες μου ειναι σφιγμενοι επομενως μετα απο λιγη ωρα κινησης τσιτωνουν ακομα πιο πολυ...εδω ο ομοιοπαθητικος μου δεν εκανε βελονισμο γτ λεει οτι ειναι ολες οι ζωνες μπλοκαρισμενες κ οτι δεν θα ειχε αποτελεσμα...πρωτα μασαζ να χαλαρωσει ολος ο κορμος κ μετα μου ειπε....
δεν μπορω να αποβαλω κ το αγχος που επιβαρυνει την κατασταση...
κωστα... ευχαριστω για τις πατεντες...χαχαχαχα θα τις δοκιμασω.....
γιαννη μονο ελπιζω να μην χρειαστω το καγκελο....αγχωθηκα που το ειδα...ααχαχαχ

δηλαδη παιδια εσας πως σας φανηκαν τα αποτελεσματα???ωρες ωρες ακομα σκεφτομαι ..εχω η οχι??σαν να μου χρυσωνουν το χαπι νιωθω...

σας ευχαριστω ολους!!!
 #114453  από litsa
 Τετ Ιαν 13, 2016 1:15 pm
όταν προ διαγνώσεως βρέθηκα σε ένα κορυφαίο ορθοπαιδικό της κρήτης, μου έδωσε μαγνήσιο για ένα 5μηνο - 6μηνο, trofocard, ΄΄ενα πρωί ένα βράδυ εκτός Κυριακής...

πράγματι μειώθηκαν οι υποτροπές του λουμπάγκο που είχα στην μέση!
παθαίνω έκτοτε την μέση μου, αλλά όχι να μένω ακίνητη για 15 μέρες με την μέση μου στο κρεβάτι...
και όχι πλέον τόσα φάρμακα αντιφλεγμονώδη που μου διέλυσαν το στομάχι, και πλέον δεν μπορω΄να πάρω....

μου εμεινε ομως η σκπ!!

αυτά καλή συνέχεια να έχεις!! χωρίς αγχος, με βιταμίνες και καλή διατροφή...!!
α και γυμναστικούλα!!
 #114464  από Poil
 Τετ Ιαν 13, 2016 7:11 pm
Με πονάει κι εμενα πολύ ο αυχένας από την ευθειαση. Αν σε βοηθήσουν οι φυσικοθεραπείες πες το μας γιατί κι εγω υποφέρω. Ειδικά τις μέρες που βρέχει δεν αντέχεται. Πονάει σχεδόν όλη μου η πλάτη.
Κανείς δε σου χρυσωνει το χάπι! Κανονικά θα έπρεπε να σε παρακολουθήσουν για να πάρουν απαντήσεις και για τους άλλους. Το "έκπληξη" και η "απορία" δεν είναι πολύ επιστημονική μέθοδος για γιατρούς.
Σου έχω στείλει κάποια πράγματα προς επεξεργασία που μπορεί να σου δώσουν απαντήσεις σε μήνυμα. Να σαι καλα Σοφουλα!