Λιτσα, κοίταξε να δεις.Επαιρνα βιταμίνες (Β12, filicine, eviol,q10) γνωστής (γνωστών για την ακρίβεια) εταιριας που μου είχε πει γιατρός, με τη διευκρίνηση οτι είχα σταματήσει να παίρνω τα 300 mg Q10 (μου αυξησε τη δοση μετα απο μια δυνατη ωση) της εταιρίας που μου είπε και έπαιρνα την ίδια δόση απο αλλη, όμως, εταιρία, χωρίς να τη ρωτησω, γιατί στο μεταξύ άλλαξαν γιατρό, αφού η συγκεκριμένη επέμενε οτι δεν έχω σκπ και οτι έτσι κι αλλιως είναι κατα των φαρμάκων και ότι τα χορηγεί μονο σε πολύ βαριές καταστάσεις.Εγώ όμως αντιληφθηκα οτι θα ειχα πολύ μικρότερης έντασης και εκτασης ώση, ισως και καθολου, αν επαιρνα κάποιο φάρμακο εγκαίρως (τα νευρολογικά λενε, αν κανεις εγκαίρως έναρξη Φαρμ. Αγωγής, μπορούν να έχουν καλύτερη εξέλιξη, όπως συνέβη σε οικείο μου προσωπο, κρινοντας εκ του αποτελεσματος), και δε θα βασανιζομουν και τόσο καιρό στην άγνοια, την αβεβαιότητα κ ανασφάλεια που μου έκαναν πολύ πολύ κακό...Κακά τα ψέμματα.Οι βιταμίνες μονο συμπληρωματικά μπορούν να βοηθήσουν... Αυτο καταλαβα.Βιταμίνες μονο, έπαιρναν παλιά, πριν ανακαλυφθούν οι ιντερφερόνες και η κατάληξη στο αν. καροτσακι, κατάκοιτος η τυφλός, ηταν κανόνας...τώρα αυτά έχουν περιοριστεί αισθητά και μπορεί κανεις να εξακολουθεί τη ζωή του κανονικά, με μια ίσως "κρυφή" αναπηρία, αλλά σπάνια περιθωριοποιειται.Αυτά μετα απο πολύ ψάξιμο που εκανα και συζητησεις και με πολύ φιλη γιατρό παθολογο (εγώ δεν είμαι γιατρός βέβαια).Βέβαια πρεπει να προσθεσω οτι εγώ έπαιρνα για 4 μήνες περιπου και ενα φυτικο συμπλήρωμα κρανμπερι απο το φαρμακείο (όλα απο φαρμακείο τα έπαιρνα, τίποτα ανώνυμο απο διαδίκτυο) για να μην παθαίνω ουρολοιμωξεις, και δεν είναι ξεκάθαρο αν έφταιγε κι αυτό μονο του ή μονο πχ το q10 που αλλαξα χωρίς να ρωτησω γιατρό παρα μονο φαρμακοποιό ή ο συνδυασμός τους (μαζί με ασπιρινουλα που μου έχει δώσει καρδιολογος) όπως μου είπε γιατρός οτι ηταν πολύ πιθανό... Το θέμα είναι οτι μόλις τα εκοψα όλα μαχαίρι, με ιατρική συμβουλη, επανήλθαν οι τρανσαμινασες σε φυσιολογικά... Παθολόγος μου πέ οτι πολύ συχνά συμβαίνει αυτό με νεαρά ατομα που παίρνουν συμπληρώματα, όταν τους τα κόβει...επανέρχονται οι φυσιολογικές τιμές...Πάντως στο εξης δεν πρόκειται να πάρω τίποτα χωρίς ιατρική συμβουλή...ουτε καν να αλλάξω εταιρία σκευάσματος κι ας υπαρχουν οι γνωστές σε ολους μας υπόνοιες για παιχνιδι κερδών στην πλάτη μας.Αρκει να έχω κι εγώ κέρδος στην υγεια μου...Αυτή η καχυποψία μου στοίχισε όλο το προηγούμενο διάστημα... Ας βλέπουμε και τα καλά των εξελίξεων στην ιατρική...Και εύχομαι ο,τι καλύτερο σε όλους μας!!!