• οδηγηση

• Γενική συζήτηση επί θεμάτων της πολλαπλής σκλήρυνσης.
Γενική συζήτηση επί θεμάτων της πολλαπλής σκλήρυνσης.
 #8538  από LL--MM
 Κυρ Σεπ 13, 2009 5:45 pm
Αχ, τι ωραία... Τι είδους πρότερη συνενόηση χρειάζεται; Αν κωλύεσαι, στείλτο μου σε πμ :D
 #8539  από maestro
 Κυρ Σεπ 13, 2009 5:47 pm
LL--MM έγραψε:Α, τι ωράια... Τι είδους πρότερη συνενόηση χρειάζεται;
ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΙΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΖΕΨΕΙΣ...
ΑΠΟΤΙ ΘΥΜΑΜΑΙ 4 ΤΟΝ ΑΡΙΘΜΟ
 #8564  από elena
 Δευ Σεπ 14, 2009 10:10 am
Μην αγχώνεστε με την οδήγηση!!!!λίγη προσοχή ,που έτσι και αλλιώς πρέπει να έχουν όλοι,και όλα καλά θα πάνε!!!οδηγώ πολλά χρόνια και δεν έχω παρατηρήσει καμμία διαφορά από το ΠΡΙΝ και το ΜΕΤΑ!!!
 #8569  από Nick
 Δευ Σεπ 14, 2009 11:43 am
Γειά σας παιδιά, σχετικά με την οδήγηση άκουσα ότι αν τρακάρεις και η ασφαλιστική σου μάθει πως έχεις ΜΣ, δεν σε καλύπτει. Είναι αλήθεια? Ξέρετε εσείς κάτι σχετικά? Μου φαίνεται χαζό, από τη στιγμή που έχεις δίπλωμα να μην σε καλύπτει η ασφάλεια.
Όσο για το αν κάποιος με ΜΣ μπορεί/πρέπει να οδηγήσει ή όχι, σκεφτείται μόνο όλους τους γέρους-γριές, στραβούλιακες, μεθυσμένους, μαστουρωμένους, νευριασμένους που οδηγούν καθημερινά, και όλους αυτούς που θεωρούνται υγιείς απλά και μόνο γιατί δεν πήγαν στον γιατρό τώρα τελευταία και θα δείτε ότι τελικά είναι καλύτερα να ξέρεις τί έχεις και να παίρνεις τα μέτρα σου και να είσαι προσεκτικός και κουμπωμένος, παρά να βγαίνεις και όποιον πάρει ο χάρος.
Επίσης Κατερίνα ο φόβος είναι φυσιολογικός σε κάθε νέο οδηγό και δεν έχει να κάνει με την ΜΣ. Προσπάθησε να χαλαρώνεις στα μαθήματα και να αγαπήσεις την οδήγηση και όσα αυτή θα σου προσφέρει. ΟΚ, με το αυτοκίνητο μπορεί αν είναι γραφτό σου να συμβούν άσχημα πράγματα (στον οποιονδήποτε), να τρακάρεις, να σκοτωθείς, να σκοτώσεις, είναι όμως σίγουρο ότι θα συμβαίνουν συνέχεια πολλά ωραία πράγματα, θα πηγαίνεις ταξιδάκια, εκδρομές, βόλτες κλπ. Οπότε, είναι σίγουρο πως άμα του πάρεις τον αέρα, θα το λατρέψεις και οι κακές σκέψεις θα γίνουν παρελθόν.
 #8570  από LL--MM
 Δευ Σεπ 14, 2009 11:51 am
Χαζό μπορεί να είναι, αλλά ξανακοιτάξτε το ασφαλιστήριο σας, καλού-κακού... Αν η σκπ (ή οτιδήποτε άλλο, ακόμα και ...το να φάτε μύδια πρίν την οδήγηση) θεωρηθεί ρίσκο από την ασφάλεια, εσείς αυτό το ασφαλιστήριο υπογράψατε... :twisted: :evil: Προς γνώσιν και συμμόρφωσιν :x

Η γιαγιά η Κασσάνδρα
 #8578  από mary_d_ath
 Δευ Σεπ 14, 2009 2:14 pm
Κι όμως πρέπει να ισχύει, στο δικό μου συμβόλαιο, βρήκα μετά από πολύ κόπο το εξής άρθρο:

"Επί πλέον δεν καλύπτονται τα ατυχήματα, θάνατοι και βλάβες συνέπεια:
λ) προϋπάρχουσας, επαναλαμβανόμενης, χρόνιας ασθένειας η κατάσταση της οποίας είναι γνωστή από τον ασφαλισμένο και για την οποία υπόκειται σε θεραπεία"

Δηλαδή, μόνο αν ενοχοποιηθεί η MS για πρόκληση ατυχήματος, αλλά επειδή οι ασφαλιστικές εταιρίες είναι πολύ μαλακισμένες, ποτέ δεν ξέρεις, οπότε ας προσέχουμε στην οδήγηση για να μη μας πουν ότι έφταιξε η MS ή τα φάρμακα που παίρνουμε.
Άει σιχτίρ, τα έχω πάρει τώρα... Πολύ ρατσισμός, λες και οι "υγιείς" είναι και οι καλύτεροι οδηγοί, οι περισσότεροι νύχτα το πήραν το δίπλωμά τους...
 #8586  από LL--MM
 Δευ Σεπ 14, 2009 3:27 pm
E, η γιαγιά, γιαγιά είναι, ακόμα και άν δεν οδηγεί η ίδια :evil: Το να αποδείξει η ασφάλεια ότι υπάρχει σχέση αιτίου - αιτιατού με το ατύχημα, είναι παιχνιδάκι στα δικαστήρια, ιδίως άν διαβάσετε τα κείμενα επί σκπ του αιγινήτειου αλλά και άλλα παρόμοια... :twisted:
 #8590  από Maria77
 Δευ Σεπ 14, 2009 6:28 pm
Kατερίνα, μην αγχώνεσαι τόσο πολύ για την οδήγηση! Και εγώ οδηγάω εδώ και αρκετά χρόνια, δεν έχω αντιληφθεί κάποια αλλαγή τα τελευταία χρόνια! Οι "υγιείς'' νομίζεις οδηγούν καλύτερα?? :? Καμία σχέση...
Βέβαια ότι υπάρχει ρατσισμός δεν αντιλέγω...και οι ασφαλιστικές θέλουν να είναι καλυμμένες απο όλες τις πλευρές, μήπως χρειαστεί και πληρώσουν κάτι περισσότερο!
 #8930  από chryssa
 Τρί Σεπ 22, 2009 10:50 pm
Λιγο αργα ειδα το θεμα εστω και τωρα καταθετω οτι γνωριζω....
Ρωτησα τον ασφαλιστη μου .....οταν εχεις την αδεια οδηγησης απο το υπουργειο η ασφαλιστικη ειναι υποχρεωμενη να πληρωσει ...τα προβληματα υγειας μετρανε στα συμβολαια ΖΩΗΣ. Αν συμβει το οποιοδηποτε ατυχημα η τροχαια δε ζηταει βιβλιαριο υγειας ΑΔΕΙΑ & ΔΙΠΛΩΜΑ ζηταει.
Εμεις να προσεχουμε για να γελαμε και καλα ταξιδια !!! :D :D :D
 #8948  από litsa
 Τετ Σεπ 23, 2009 12:18 am
θα σας πω ότι θυμάμαι απο το περαστικό που μου είπε η νοσοκόμα του ρεμπίφ όταν ήρθε..
ήταν μία κοπέλα με σκπ που οδηγούσε μηχανή.. και πήγε και τα έδωσε σε μια τζαμαρία..
η ασφαλιστική την θεωρούσε ότι εφταιγε, με εξετάσεις αποδείχθη ότι ει΄χε σκπ και ότι η θολουρα στα μάτια ήταν απο την ασθένεια -- το αποτέλεσμα ? μάλλον δεν θεωρήθηκε φταίχτης..