• Καλησπέρα από κάποιον που δεν ξέρει τι του συμβαίνει...

• Είστε καινούργιο μέλος; Παρουσίαστε τον εαυτό σας στην κοινωνία του MSSociety.
Είστε καινούργιο μέλος; Παρουσίαστε τον εαυτό σας στην κοινωνία του MSSociety.
 #112451  από GiotaGr
 Πέμ Ιούλ 30, 2015 11:47 pm
πιστεύω πως αμα ειχες ΣΚΠ θα έπρεπε να είχες κάποια αλλοίωση νευρολογικης φύσεως. Αν δεν υπάρχει τετοιο ευρημα πως γίνεται να εχεις μουδιάσματα που να σχετίζονται με τη ΣΚΠ?
 #112452  από Χριστόφορος
 Πέμ Ιούλ 30, 2015 11:51 pm
Με τον όρο "αλλοίωση νευρολογικής φύσεως" αναφέρεσαι π.χ. στα ευρήματα της MRI?
 #112453  από GiotaGr
 Πέμ Ιούλ 30, 2015 11:58 pm
Ναι. Μα η ΣΚΠ αυτό είναι. Ο οργανισμός ¨επιτίθεται" στο περίβλημα των νευρων, να το αλλοιωνει με αποτέλεσμα να εκτίθενται στο περιβάλλον. Αυτό προκαλεί τα διαφορα προβλήματα ανάλογα σε ποιο σημειο ειναι η αλλοίωση. Αν δεν εχεις αλλοίωση και τα "νευρα" ειναι υγιη πως γινεται να σου προκαλουν μουδιάσματα?
 #112455  από GiotaGr
 Παρ Ιούλ 31, 2015 12:01 am
και για να σου φυγει και καθε αμφιβολία κανε και μία μαγνητη αυχένος να δεις τι γινεται με τον αυχενα.
 #112458  από anastasis
 Παρ Ιούλ 31, 2015 12:30 am
Χριστοφορε εγω θα ελεγα να μην κανεις καν μαγνητικη. Αν πιστευεις οτι θα σε βοηθησει βαλε το νευρολογο να σου γραψει μια τριπλετα (κεφαλα-αυχενα-θωρακα) και κλεισε στο Αιγινητειο η κρατικο Νικαιας και δεν πληρωνεις μια.
Ναι μια ιδεα παραπανω ισως να την εχω σχετικα με τις αιματολογικες (10 ετη νοσηλευτης και 11 στην ιστορια της Σκπ).
Γιωτα, καπου εγραψες δεν εχεις πετυχει ποτε καποιον με συμπτωματα σκπ χωρις εστιες. Και ομως συμβαινει ΑΛΛΑ ειμαι βεβαιος οτι αυτα που περιγραφει ο φιλος ΔΕΝ ειναι συμπτωματα σκληρυνσης. Επισης καλο ειναι να μη μεταφερουμε πληροφοριες που ειναι συγκεχυμενες. Π.χ καπου εγραφες οτι οταν τα νευρα ειναι εκτεθειμενα στο περιβαλλον εχουμε μουδιασματα κλπ αυμπτωματα. Καλυτερα να του εξηγηθει σωστα τι συμβαινει στη σκπ η παραπεμψε τον σε μια επιστημονικη πηγη.
Φιλε Χριστοφορε θα σου πω μονο τουτο...για εμενα ειναι απιθανο να εχεις ΣΚΠ...μονο κακο σου κανει το ψαξιμο αλλα μιας και ψαχνεις θα σου πω το σημαντικοτερο...Κανενας ασθενης με σκπ δεν εχει την ιδια εικονα με καποιον αλλο. Ακομα και τα 3000000 ασθενεις να βαλεις κατω δε θα βρεις 2 ιδια περιστατικα. Ουτε σε κλινικη εικονα, ουτε σε ιστορικο, ουτε σε ευρηματα της μαγνητικης...οποτε τι ψαχνεις? Εχω αυξανομενες εστιες απο το 2004 σε κεφαλι και αυχενα και κανενα συμπτωμα και καμια φαρμακευτικη αγωγη εδω και 11 χρονια που το βρηκα σε τυχαια μαγνητικη. Φανταζεσαι αν επαιρνα 11 χρονια φαρμακα τι θα μου ελεγαν οι νευρολογοι? "Ειδες Τασο ποσο καλα σε κρατανε τα φαρμακα"?
Οποτε φιλε προχωρα τη ζωη σου. Εγω περιμενω το 2ο παιδακι μου και κανω 2 δουλειες. Και αν ποτε μου χτυπησει τη πορτα θα το παλεψω οσο μπορω.
Καλη συνεχεια.
 #112459  από Χριστόφορος
 Παρ Ιούλ 31, 2015 1:00 am
Σε ευχαριστώ πολύ Αναστάση για τα θερμά σου λόγια!
Από Θεσσαλονίκη είμαι(ξέχασα να το αναφέρω),οπότε αν χρειαστεί προφανώς και θα βολευτώ σε κάποιο νοσοκομείο εδώ.
Αν κατάλαβα λοιπόν καλά εσύ έχεις αυτό που λένε "καλοήθης ΣΚΠ"(ή "ασυμπτωματική" αν το λέω καλά) και παρόλο που υπάρχουν εστίες απομυελίνωσης στον εγκέφαλο και τον αυχένα δεν έχεις κανένα απολύτως σύμπτωμα...
Θα ήθελα να σε ρωτήσω και κάτι ακόμα μιας και αυτό είναι και μέρος του αντικειμένου σου ως νοσηλευτής,η γενική εικόνα των αιματολογικών εξετάσεων μου είναι ικανή να μας δώσει κάποιο στοιχείο(προφανώς δεν μιλάω για ΣΚΠ) για το ότι έχω κάτι άλλο,ή γενικά το ότι είναι λίγο διαφορετικές οι τιμές δεν συνάδει στο ότι υπάρχει κάποιο θέμα...?

Σου εύχομαι ολόψυχα να σου ζήσουν τα παιδάκια σου και να μείνεις για πάντα ασυμπτωματικός! :D
 #112460  από anastasis
 Παρ Ιούλ 31, 2015 1:13 am
Χριστόφορος έγραψε:Σε ευχαριστώ πολύ Αναστάση για τα θερμά σου λόγια!
Από Θεσσαλονίκη είμαι(ξέχασα να το αναφέρω),οπότε αν χρειαστεί προφανώς και θα βολευτώ σε κάποιο νοσοκομείο εδώ.
Αν κατάλαβα λοιπόν καλά εσύ έχεις αυτό που λένε "καλοήθης ΣΚΠ"(ή "ασυμπτωματική" αν το λέω καλά) και παρόλο που υπάρχουν εστίες απομυελίνωσης στον εγκέφαλο και τον αυχένα δεν έχεις κανένα απολύτως σύμπτωμα...
Θα ήθελα να σε ρωτήσω και κάτι ακόμα μιας και αυτό είναι και μέρος του αντικειμένου σου ως νοσηλευτής,η γενική εικόνα των αιματολογικών εξετάσεων μου είναι ικανή να μας δώσει κάποιο στοιχείο(προφανώς δεν μιλάω για ΣΚΠ) για το ότι έχω κάτι άλλο,ή γενικά το ότι είναι λίγο διαφορετικές οι τιμές δεν συνάδει στο ότι υπάρχει κάποιο θέμα...?

Σου εύχομαι ολόψυχα να σου ζήσουν τα παιδάκια σου και να μείνεις για πάντα ασυμπτωματικός! :D
Ποιος το ξερει αυτο? Μονο ο Θεος. Ναι σιγουρα μεχρι σημερα ειναι καλοηθης.Αυριο? Σε 3 χρονια? Οποτε ζουμε το τωρα και το σημερα.
Οσο για τις αιματολογικες εξαρταται τι εχεις κανει βρε Χριστοφορε και τι αποκλισεις υπαρχουν αλλα ενας παθολογος θα σου λυσει τυχον αποριες. Ομως αν κανουν 10 ανθρωποι εξετασεις οι 8 ολο κ κατι θα χουν. Ηρεμησε.
Σε ευχαριστω για τις ευχες και ανταποδιδω. Αλλωστε ειμαστε και κοντα ηλικιακα, 31 εγω...
 #112461  από Χριστόφορος
 Παρ Ιούλ 31, 2015 1:26 am
Ωραία λοιπόν,να ευχαριστήσω θερμά όλους όσους ενδιαφέρθηκαν και με τίμησαν με τις απαντήσεις τους,για την ώρα σκέφτομαι να προσπαθήσω να ηρεμήσω και να το βγάλω από το μυαλό μου.

Αν υπάρξει κάτι νεότερο εννοείται πως θα ενημερώσω.

Φυσικά αν κάποιος φίλος έχει να προσθέσει/αναφέρει κάτι πάνω στην συζήτηση και στα όσα αναφέρθηκαν πολύ θα ήθελα να το διαβάσω.

Σας ευχαριστώ και πάλι όλους για τις απαντήσεις σας... :emojis-8: