• καλησπέρα!!!

• Είστε καινούργιο μέλος; Παρουσίαστε τον εαυτό σας στην κοινωνία του MSSociety.
Είστε καινούργιο μέλος; Παρουσίαστε τον εαυτό σας στην κοινωνία του MSSociety.
 #8362  από Maria77
 Πέμ Σεπ 03, 2009 8:51 pm
Καλώς ήρθες στην παρέα μας Ιωάννα!
Ηρέμησε λιγάκι και βγάλε απο το μυαλό σου το αναπηρικό καρότσι...Σκεφτόμαστε πάντα πολύ πιο θετικά και κανείς μας δεν ξέρει τί θα του ξημερώσει! Εξάλλου η MS εμφανίζεται στον καθένα μας διαφορετικά :? οπως αντιλαμβάνομαι επειδή έχεις διαγνωστεί πρόσφατα, είσαι ακόμη αρκετά τρομοκρατημένη...μην αγχώνεσαι και όλα θα μπουν σε μία τάξη!

Καλό κουράγιο και να απολαμβάνεις την κάθε στιγμή της ζωής σου!
 #8363  από litsa
 Πέμ Σεπ 03, 2009 9:07 pm
einai το αρχικό σοκ..
αλλά και εγώ όταν πρωτοδιαγνώστηκα αλλά και όταν μετα΄2 χρόνια επαθα υποτροπή, ειδα τα χειρότερα..
αλλά συμφωνώ με τον τομ!
πριν 10 χρόνια δεν υπήρχε τίποτα και τώρα έχει τουλάχιστον 5 εγκεκριμένα και οι έρευνες συνεχίζονται και συν ότι ξεκινάνε άμεσα θεραπεία οπότε προλαμβάνουν αρκετά πράγματα..
για αυτο ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ!!
:D :D
 #8365  από katerina76s
 Πέμ Σεπ 03, 2009 9:54 pm
Γεια σου και απο μενα.. μην τρελαινεσαι για το τι μπορει να συμβει....ημουν αρραβωνιασμενη οταν μου ετυχε..του ειπα να φυγει τρεχοντας...μεσα του σιγουρα το σκεφτηκε δεν εφυγε ποτε..ειναι διπλα μου καναμε παιδι...
 #8368  από vivi_gia
 Παρ Σεπ 04, 2009 10:26 am
kalos irthes ki apo mena, prospathise na eisai psixremi den voithaei ayti i psixologia se tipota ;)
 #8371  από theoni
 Παρ Σεπ 04, 2009 11:41 am
Ιωάννα καλησπέρα...
Είμαι 28 και έχω σκπ 10 χρόνια..Οι περισσότεροι με ξέρουν μιας και μιλάμε καιρό...
Είμαι στον 5ο μήνα εγκυμοσύνης και νιόπαντρη..Πέρσυ τέτοιο καιρό με βασάνιζαν ακριβώς οι ίδιες σκέψεις...Έχω να σου πω λοιπόν ότι με τη σκπ μπορείς να παντρευτείς (και όχι να το κρύψεις από τον αρραβωνιαστικό σου όπως σε συμβούλεψαν - αν είναι δυνατόν!!!!), μπορείς να δουλεύεις (δουλεύω περισσότερο από πριν...), μπορείς να κάνεις sex (αυτό έλειπε....:)),να κάνεις παιδιά, να ταξιδεύεις, να χαμογελάς, να περνάς καλά, ΝΑ ΖΕΙΣ!!!!!!!!!!!
Είναι αρχή ακόμη και είναι λογικό να σε έχει πάρει από κάτω, αλλά έχω καταλάβει ότι μόνο με επιθετική στάση μπορείς να "νικήσεις " την κωλοασθένεια!!!!!Μη μασάς λοιπόν και όταν φοβάσαι να μπαίνεις εδώ και να μιλάς με τα παιδιά, που μπορούν απόλυτα να σε καταλάβουν....
Φιλιά...
 #8384  από michaelz21789
 Σάβ Σεπ 05, 2009 3:06 am
Γεια σου κ απο μενα ιωαννα. Διαβασα αυτα που λες και απ οτι εχω καταλαβει εισαι αρκετα καλα για να μν το ξερει ο αραβωνιαστικος.. Εχεις 6 μηνες με το αvonex που νομιζω οτι ειναι ενα καλο διαστημα για να κτλβεις αν ειναι καλο γ σενα..(εγω ειχα κτλβει στο 3μηνο οτι δεν μου εκανε). Εισαι πολυ προσφατη στην σκπ και σε μεταβατικο σταδιο οσο αναφορα την εξελιξη των φαρμακων.. Επδ ειμαι λιγο παραπανω απο 3 χρονια στην σκπ με πολυ επιθετικη διαθεση και δυσκολες εναλλαγες φαρμακων, και ειμαι μολις 20, εχω να σου πω οτι εισαι πολυυυ τυχερη. Αυτο που εχω να σου προτεινω με την μικρη εμπειρια μου ειναι να ζησεις οπως κ θα κανες χωρις σκπ. Τα φαρμακα και οι γιατροι και τα πρεπει δεν μετραν καθολου μπροστα στα θελω σου. Κοιτα να φτιαξεις τη ζωη σου οπως την ονειρευεσαι και δεν θα χεις ποτε προβλημα. Να ζεις τα ονειρα σου ειναι το καλυτερο φαρμακο. Αφου μπορεις προσπαθησε να σκεφτεσαι την σκπ, την 1 ωρα που θα ασχολεισαι με το φαρμακο και οχι παραπανω. Μην βαλεις ταμπελα στον εαυτο σου σαν "ασθενης" η σκπ ειναι απλα ενα ονομα και το καροτσακι θα ερθει αν αποφασισεις εσυ να βαλεις αυτη τη ταμπελα. Νομιζω οτι δεν υπαρχει τπτ να φοβηθεις. Καλα να εισαι :)
 #8385  από petros
 Σάβ Σεπ 05, 2009 12:39 pm
.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος petros την Τρί Οκτ 19, 2010 10:36 am, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
 #8387  από LL--MM
 Σάβ Σεπ 05, 2009 4:53 pm
Καλώς ορίσατε, και οικογενειακώς, λοιπόν!

Εν πάσει περιπτώσει, έχεις ακουστα τα οιστρογόνα για την αποφυγή ώσης στο τέλος της κύησης; ΚΙΝΔΥΝΟΣ (Ιδίως αν θηλάζει η γυναίκα σου, είναι επίφοβα για μητέρα και ΙΔΙΩΣ νεογνό)
 #8397  από ioanna
 Δευ Σεπ 07, 2009 11:23 am
καλη σου μέρα και καλή εβδομάδα!
Απο τη μέρα που γραφτηκα (1 εβδομάδα) η αλήθεια είναι ότι άρχισα να σκέφτομαι εντελώς διαφορετικά το πρόβλημά μου, πιο θετικά και σε αυτό με έχετε βοηθήσεο όλοι εσείς που είστε στην ίδια θέση μαζί μου. Δε μπορώ να πω ότι δεν έχω την συμπαράσταση της οικογένειας μου....άλλά δεν μου αρκεί γιατί εκείνοι απλά γνωρίζουν θεωρητικά την νόσο μου, ενώ εσείς τη βιώνετε και ξέρετε τι γίνετε κάθε φορά που κάνουμε ένεση, πως είμαστε, το συναίσθημα, ο πόνος.......
Όπως και να΄χει σας ευχαριστώ όλους.....

Θέλω μόνο να με ανέχεστε γιατί έχω πολλά ερωτήματα, κάθε φορά όλο και κάτι καινούργιο και ίσως να σας κουράσω!!!!!
καλή συνέχεια σε ότι κάνετε!!!! :) :lol:
 #8452  από αλεξανδρος1
 Πέμ Σεπ 10, 2009 2:12 pm
Kαλώς ήρθες στην παρέα μας. Βγάλτα όλα απο το μυαλό σου και ηρέμησε γιατί μόνο καλό στον ευατό σου δεν κάνεις. Και παιδάκι θα κάνεις και όλα καλά θα πάνε καλά και για ότι αποριές έχεις και μπορούμε να σε βοηθήσουμε εδώ είμαστε.