Φυσικά και να συζητώνται όλα τα θέματα, απλά να μην πηγαίνουν "άπατα" τα πολύ σοβαρά. Ακόμη κι΄ αν αυτό δεν είναι πραγματικότητα, αλλά έστω κι΄ ένας νοιώθει έτσι, πρέπει ν΄ αναζητήσουμε τον λόγο κι΄ αν έχει τελικά δίκιο να τον διορθώσουμε.
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΡΩΤΟΓΕΡΟΣ έγραψε: Οι άνθρωποι που είναι μόνιμα σε καροτσάκι, μόνο αυτοί είναι άρρωστοι από ΣΚΠ ; Όλοι οι άλλοι που έχουν την ίδια αρρώστια αλλά δεν είναι σε καρότσι δεν έχουν την ίδια αρρώστια ή την αποκτούν μόνο αν καθηλωθούν σε καρότσι;
ΌΧΙ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Όλοι την ίδια αρρώστια έχουμε, αλλά με διαφορετική συμπτωματολογία. Αυτοί που βρίσκονται σε αμαξίδιο, έχουν υπερπολλαπλάσια αυξημένες ανάγκες σε σχέση με οποιονδήποτε άλλον συνασθενή. Οικονομικά προβλήματα έχουμε όλοι ή σχεδόν όλοι. Το Κράτος όμως, δεν χορηγεί τα επιδόματα σαν συμπληρωματικό εισόδημα, αλλά σαν οικονομικό βοήθημα για τις αυξημένες ανάγκες ενός κινητικά ανάπηρου. Θα σου αναφέρω μερικά προσωπικά παραδείγματα.
- Αναγκάστηκα να τροποιήσω με σημαντικό κόστος, το μπάνιο του σπιτιού μου, για να μπορώ να έχω όσο το δυνατόν ασφαλέστερη πρόσβαση, αλλά και για να γίνει λειτουργικό για τις ιδιαιτερότητές μου.
-Αναγκάστηκα να πληρώσω την επιπλέον αρκετά σημαντική χρηματική διαφορά, προκειμένου ν΄ αγοράσω ένα καλύτερο και πιο ελαφρύ αμαξίδιο απ΄ αυτό που χορηγεί το Κράτος.
- Αναγκάστηκα ν΄ αγοράσω δεύτερο αμαξίδιο μπάνιου, για να μπορώ με ασφάλεια να κάνω ντουζ. Το Κράτος δεν μου δικαιολογεί κάτι τέτοιο, προτού περάσουν πέντε χρόνια από την απόκτηση του προηγούμενου.
- Αναγκάζομαι και πληρώνω τα επιπλέον χρήματα που χρειάζονται προκειμένου να έρχεται ένας φυσικοθεραπευτής στο σπίτι μου, διότι εγώ δεν μπορώ να επισκέπτομαι με τη συχνότητα που απαιτείται τον χώρο του. Η συμμετοχή του Κράτους στην διαδικασία αυτή είναι ψυχία!
- Το ίδιο ισχύει και όποτε χρειάζομαι κάποιον γιατρό το ιατρείο του οποίου δεν έχει εύκολη πρόσβαση. Ενδεικτικά αναφέρω, πως το κόστος της κατ΄ οίκον επίσκεψης ενός γιατρού, είναι 100€.
- Αναγκάζομαι να χρησιμοποιώ ταξί στις περισσότερες από τις μετακινήσεις μου, διότι δεν υπάρχουν χώροι στάθμευσης όπου μεταβαίνω και δη για ΑμεΑ και φυσικά δεν μπορώ να χρησιμοποιήσω τα μέσα μαζικής συγκοινωνίας.
Μπορεί να έχουμε μεταξύ μας την
ίδια ασθένεια, αλλά δεν είμαστε όλοι το
ίδιο!