• Κατανόηση;

• Γενική συζήτηση επί θεμάτων της πολλαπλής σκλήρυνσης.
Γενική συζήτηση επί θεμάτων της πολλαπλής σκλήρυνσης.
 #109287  από Γιάννης
 Τετ Φεβ 11, 2015 2:21 pm
Dhm έγραψε:3.Μιλάω εδώ και κανά χρόνο με ψυχολόγο και όποτε του λέω για σκπ λέει ότι δεν έχει γνώσει και άρα δεν μπορεί να εκφέρει άποψη(η μόνη άποψή του είναι να μην σταματήσω τις ενέσεις...)
Με συγχωρείς κοριτσάκι αλλά μεγαλύτερη μαλακια δεν έχω ακούσει στη ζωή μου, βρες άλλον ΆΜΕΣΑ
Να ξέρεις μόνο ότι δουλειά του ψυχολόγου δεν είναι να σε συμβουλεύσει αν θα κόψεις τα φάρμακα ή όχι (ο σωστός δεν θα το κάνει ποτέ, ο δικός σου κακώς το κάνει) αλλά να σε οδηγήσει στο να πάρεις την όποια απόφαση μόνη σου και να μπορείς να διαχειριστείς όλα τα παρεπόμενα της όποιας απόφασής σου. Με λίγα λόγια ένας καλός ψυχολόγος πρέπει να σε "δυναμώσει" ψυχολογικά και νομίζω αυτό πρέπει να είναι το ζητούμενο, ιδιαίτερα στην περίπτωσή μας.
 #109288  από Dhm
 Τετ Φεβ 11, 2015 3:12 pm
Ναι μάλλον κάτι πάει λάθος:/
 #109289  από Κωνσταντίνα
 Τετ Φεβ 11, 2015 3:14 pm
Γιάννης έγραψε: Θα σου πρότεινα να το συζητήσεις πρώτα με τον νευρολόγο σου και να ζητήσεις να σε παραπέμψει στον ψυχολόγο του νοσοκομείου ή αν το αντέχεις οικονομικά επέλεξε ιδιώτη. Εκεί θα αναλύσεις το θέμα σε βάθος, γιατί το "κόβω ή συνεχίζω τα φάρμακα" δεν δίνει ουσιαστική απάντηση στις αναπόφευκτες ανασφάλειες ενός ανθρώπου με σκλήρυνση. Οπλίσου με θάρρος (γιατί η ψυχοθεραπεία θέλει θάρρος) τόλμα το και αφοσιώσου.
Από καρδιάς σου εύχομαι τα καλύτερα.
Dhm έγραψε:3.Μιλάω εδώ και κανά χρόνο με ψυχολόγο και όποτε του λέω για σκπ λέει ότι δεν έχει γνώσει και άρα δεν μπορεί να εκφέρει άποψη(η μόνη άποψή του είναι να μην σταματήσω τις ενέσεις...)
Με συγχωρείς κοριτσάκι αλλά μεγαλύτερη μαλακια δεν έχω ακούσει στη ζωή μου, βρες άλλον ΆΜΕΣΑ
Να ξέρεις μόνο ότι δουλειά του ψυχολόγου δεν είναι να σε συμβουλεύσει αν θα κόψεις τα φάρμακα ή όχι (ο σωστός δεν θα το κάνει ποτέ, ο δικός σου κακώς το κάνει) αλλά να σε οδηγήσει στο να πάρεις την όποια απόφαση μόνη σου και να μπορείς να διαχειριστείς όλα τα παρεπόμενα της όποιας απόφασής σου. Με λίγα λόγια ένας καλός ψυχολόγος πρέπει να σε "δυναμώσει" ψυχολογικά και νομίζω αυτό πρέπει να είναι το ζητούμενο, ιδιαίτερα στην περίπτωσή μας.
Γιάννη συμφωνώ μαζί σου :smile-yes: ,
όσο για σένα Δημητρούλα μου, ίσως μια μικρούλα καταθλιψούλα σε ταλαιπωρεί και σε κουράζει στη σκέψη :think:
Επικοινώνησε λοιπόν με το γιατρό σου :smile-mail:

Ανησυχούμε για τα πράγματα και τα διογκώνουμε στο μυαλό μας, χωρίς να ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, σχεδόν πάντα :smile-nod:
Να είσαι καλά :romance-kisscheek:
 #109290  από Dhm
 Τετ Φεβ 11, 2015 3:24 pm
Εντάξει το ότι έχω κουραστεί πολύ με την σχολή και δεν κοιμάμαι καλά και δεν έχω την χρονική άνεση να χάνω και 2 μέρες λόγω ένεσης,δεν βοηθάει:/
 #109295  από Κωνσταντίνα
 Τετ Φεβ 11, 2015 3:52 pm
Dhm έγραψε:Εντάξει το ότι έχω κουραστεί πολύ με την σχολή και δεν κοιμάμαι καλά και δεν έχω την χρονική άνεση να χάνω και 2 μέρες λόγω ένεσης,δεν βοηθάει:/
Την απάντηση λοιπόν την γνωρίζεις, αυτό που χρειάζεσαι είναι να οργανώσεις (μειώσεις) τον αριθμό των μαθημάτων που θα δίνεις.
Καταλαβαίνω τη δυσκολία με τα προαπαιτούμενα και το θέμα με τα εργαστήρια :smile-doh:
Δώσε χρόνο στο σώμα σου να χαλαρώνει, εις βάρος της σχολής :smile-sleepy:
Η εξάντληση και το στρες είναι τοξικός συνδυασμός για το μυαλό :smile-puke:

Α και για τον προβληματισμό που έχεις............
Εικόνα
 #109299  από Dhm
 Τετ Φεβ 11, 2015 5:23 pm
Θα φάω πολύ βρίσιμο αν πω ότι δεν υπάρχει καμία περίπτωση να αφήσω μαθήματα;Και ίσα ίσα που πιέζω τον εαυτό μου και περισσότερο από τους υπόλοιπους γιατί θέλω να αποδείξω στον εαυτό μου ότι μπορώ να τα καταφέρω!
 #109302  από Κωνσταντίνα
 Τετ Φεβ 11, 2015 6:05 pm
Dhm έγραψε:......................... θέλω να αποδείξω στον εαυτό μου ότι μπορώ να τα καταφέρω!
Σκέψου αν πλάι στον εαυτό σου κάπου κοντά του στέκονται και η μαμά ή ο μπαμπάς, αδέρφια, συγγενείς κτλ που χρειάζεσαι να τους αποδείξεις ότι -ναι, αξίζω!!
Δήμητρα μεγαλώνουμε σε περιβάλλοντα που μας αγαπούν πολύ, αλλά δεν είμαστε ποτέ πολύ αρκετοί και θα χρειαστεί να αποδεικνύουμε την επάρκειά μας και την αξία μας.
Πέτα το χτες αυτό επειδή είναι βαρύ φορτίο και δεν το έχεις ανάγκη.
Διαπραγματεύσου το :smile-muscle:
 #109305  από ΑΝΝΑ59
 Τετ Φεβ 11, 2015 6:52 pm
Δημητρουλα .....Παιρνεις αβονεξ ... .....Σωστα υποψιαστηκα οτι αυτο παιρνεις ....Επειδη το εχω παρει κι εγω ....Το πηρα απο φοβο , μηπως χειροτερεψω , ενω τοτε ημουν πολυ καλα . Ειχα ξεπερασει τις πρωτες φοβερες ωσεις . Ομως ...ενοιωθα ΦΟΒΟ ....Μεγαλο φοβο ...Η κορη μου , ηταν πολυ μικρη . Δεν ειχε ακομα ξεπερασει το σοκ της απουσιας μου απο το σπιτι , τοτε που νοσηλευτηκα ...Ειχα φοβο .....Τι θα συμβει στο μελλον ...Ειχα φοβο ακομα και για τη ζωη μου....Μου ειπαν οτι με το αβονεξ , ειχα πιθανοτητα βελτιωσης ..ΝΑΙ !!!!!!! 20% πιθανοτητα βελτιωσης . Στηριξα εκει τις ελπιδες μου ...Αντεξα τις παρενεργειες ...Γριπωδη συμπτωματα με ριγος και πυρετο ...Αντεξα και τις φοβερες ψυχολογικες παρενεργειες.....Δεν θελω να μπω σε λεπτομερειες . Δεν θελω να σε τρομαξω...Αντεξα και τις παρενεργειες των ισχυρων αντικαταθλιπτικων . Αυτων που μου εδινε ο νευρολογος για να ξεπερασω τις παρενεργειες του ...θαυματουργου αβονεξ ....ΔΕΝ αντεξα , ΕΥΤΥΧΩΣ , τον παχυδερμισμο και την γραφειοκρατικη απανθρωπια των ''γιατρων'' του ΙΚΑ . Το....''κυνηγι της μηνιαιας '' συνταγης , με κουρασε .ΘΥΜΩΣΑ ...Καταλαβα οτι σε μια τετοια κοινωνια , το να αρρωστησεις ειναι ...εγκλημα !!! Κι ετσι ...εκοψα το αβονεξ . Θα με ρωτησεις , τωρα , αν μου προσφερε κατι αυτο το φαρμακο . Σου λεω οτι , οχι μονο δεν εμεινα σταθερη , αλλα χειροτερεψα . Τα προβληματα μου , ουσιαστικα απο τοτε αρχισαν ...Απο τοτε ...''με πηρε η κατω βολτα '' . Δημητρουλα μου !!!! Ο φοβος ειναι ο χειροτερος συμβουλος ...... :smile-kiss:
 #109316  από Dhm
 Τετ Φεβ 11, 2015 9:15 pm
Σας ευχαριστώ όλους πολύ. Θα τα σκεφτώ καλά. Υπάρχουν στιγμές που δεν με ενδιαφέρει καν η υγεία μου,λάθος.
Φιλιά πολλά,η αρχιτέκτονισσα(ελπίζω της ευτυχίας μου;)
 #109317  από ΑΝΝΑ59
 Τετ Φεβ 11, 2015 9:22 pm
Dhm έγραψε:Σας ευχαριστώ όλους πολύ. Θα τα σκεφτώ καλά. Υπάρχουν στιγμές που δεν με ενδιαφέρει καν η υγεία μου,λάθος.
Φιλιά πολλά,η αρχιτέκτονισσα(ελπίζω της ευτυχίας μου;)
:emojis-1: Αρχιτεκτονισσα εισαι ; Εισαι καλλιτεχνιδα. Των θετικων επιστημών , ομως. Επομενως πρεπει να σκεφτεσαι και να παιρνεις πρακτικες αποφασεις . Πρακτικες και τεκμηριωμενες! :smile-hi: :smile-hi: :smile-hi: :smile-hi: