Κωνσταντίνα έγραψε:εγώ πάω για μπανάκι στη λίμνη της Βουλιαγμένης, που έχει το υδραυλικό καρεκλάκι που θα με βάλει στο νερό και θα παίξω με τα ψαράκιαΤυχερούλα
Σκλήρυνση κατά πλάκας
Κωνσταντίνα έγραψε:εγώ πάω για μπανάκι στη λίμνη της Βουλιαγμένης, που έχει το υδραυλικό καρεκλάκι που θα με βάλει στο νερό και θα παίξω με τα ψαράκιαΤυχερούλα
Φαίδρα έγραψε:Αυτό που θέλω να πω είναι οτι δίνοντας αξία ή ακόμη χειρότερα πράττοντας κι εμείς τα ίδια, απλώς διαιωνίζουμε μια κατάσταση την οποία θεωρητικά προσπαθούμε να βελτιώσουμε, αν όχι να αλλάξουμε ριζικά.
Δεν έχουμε την ισχύ να διαιωνίσουμε τιποτα απολύτως...
Είναι σαφές πως η υπέρβαση είναι δύσκολη. Γι'αυτό και στους περισσότερους είναι δύσκολο να επιτευχθεί. Σαφώς και δεν είμαστε μέσα στην ενσυναίσθηση, ούτε σα χώρα ούτε και ως ανθρώπινο είδος. Αυτό δε σημαίνει πως δε πρέπει να την εξυμνούμε και να προσπαθούμε γι αυτή. Είναι ένας λόγος παραπάνω για να το κάνουμε.
Ίσως, αλλά δεν είναι λιγότερο ματαιοπονία...
ΥΓ. Σαφώς και δεν αναφέρομαι συγκεκριμένα στον Γιάννη ή στο κάθε Γιάννη. Ούτε προσπιούμαι πως γνωρίζω τις δυσκολίες που ο κάθε ένας αντιμετωπίζει. Μα θέλω να πιστεύω πως αύριο-μεθαύριο που εγώ/εσύ και όλοι οι άλλοι θα φτάσουμε στην ηλικία αυτών των "οικωλόγριων" όπως αναφέρεσαι, δε θα κάνουμε τα ίδια. Θα έχουμε δει-βιώσει 5 πράγματα παραπάνω και θα συμβάλουμε στην εξέλιξη.
Tην εξέλιξη τίνος; όσων "ευχαριστούν το Θεό που δεν είναι σαν εμάς", επειδή φοβούνται;;; Μωρέ μπράβο... Τι θα μας οφελήσει να "ξέρουμε κάτι παραπάνω" αν δεν οφεληθούμε κι εμείς απ'αυτό, Φαίδρα μου; Απλά, θα συνεχίσουμε να τους αφήνουμε να μας ταλαιπωρούν ακόμα παραπάνω, κάτι που σαφώς δε χρειαζόμαστε.sofia13 έγραψε:Με μπαστούνι και τρεκλίζοντας , με σπρώχναν
συνέχεια , με αγριοκοιτούσαν που πήγα για ψώνια στα χάλια μου και μιά κυρία πέρασε πάνω απ΄το πόδι μου το παιδικό καρότσι με το μωρό μέσα.
Αν τη χαστούκιζα θα έφταιγα; Έφταιγες-δεν έφταιγες, θα σε πήγαινε στην αστυνομία τουλάχιστον αν το έκανες.
LL--MM έγραψε:Τι θα μας οφελήσει να "ξέρουμε κάτι παραπάνω" αν δεν οφεληθούμε κι εμείς απ'αυτό, Φαίδρα μου; Απλά, θα ταλαιπωρούμαστε ακόμα παραπάνω, κάτι που σαφώς δε χρειαζόμαστε.Θεωρώ τη φράση αυτή LL--ΜΜ εντελώς εγωιστική και συγνώμη αν δεν έπιασα σωστά το νόημα που προσπαθείς να περάσεις. Εξελικτικά, φροντίζουμε για την ζωή γενικότερα, για τις επόμενες γεννιές. Λυπάμαι να βλέπω ανθρώπους να μην ενδιαφέρονται για τη βελτίωση του τρόπου ζωής.
sofia13 έγραψε:Και ναί έχεις δίκιο Γιάννη. Ο νόμος του ισχυρού .Ισχυρός για εμένα δεν είναι αυτός που έχει τη δύναμη να κατατροπώσει τον άλλον, αλλά αυτός που διαθέτει μεγάλη καρδιά. Αυτός που με ένα χαμόγελο και μια ζεστή κουβέντα μπορεί να κάνει τον άλλον να σκεφτεί με βάση την Αγάπη. Και μακάρι να καταφέρω να γίνω.