• Ενσυναίσθηση..........

• Γενική συζήτηση επί θεμάτων της πολλαπλής σκλήρυνσης.
Γενική συζήτηση επί θεμάτων της πολλαπλής σκλήρυνσης.
 #104906  από Γιάννης
 Πέμ Ιούλ 31, 2014 7:47 pm
Κωνσταντίνα έγραψε:εγώ πάω για μπανάκι στη λίμνη της Βουλιαγμένης, που έχει το υδραυλικό καρεκλάκι που θα με βάλει στο νερό και θα παίξω με τα ψαράκια
Τυχερούλα
 #104915  από Γιάννης
 Παρ Αύγ 01, 2014 11:02 am
Σ' αυτή τη χώρα είμαστε μέσα στην ενσυναίσθηση, το εμπέδωσα χθες, το πρωί στην τράπεζα και το απόγευμα στο super market.
Στην τράπεζα που λέτε όλοι το παίζανε αλέκοι (ξέρετε, αυτό που σε κοιτάζουν μεν, άλλοι σε καρφώνουν, άλλοι σε κοιτάζουν με το π@ύστ!κο βλέμα, ότι τάχαμου έπεσε τυχαία πάνω σου, αλλά κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν και αξιολογούν ως σημαντικότερο το πεντάλεπτο που θα καθυστερήσουν), οπότε λέω στον ταμία "Βασιλάκη παίζει καμιά πολιτική προτεραιότητας ή να βάλω τις φωνές;" και πήγα ταμείο.
Στο sm, τι γίνεται ρε γαμώτο με τις οικωλόγριες; Δεν το έχουν για τίποτα να σε σπρώξουν είτε με το σώμα είτε ακόμα χειρότερα με το καρότσι και να σε πετάξουν χαμέ. Πότε θα με πιάσει η ενσυναίσθηση και θα μπαστουνιάσω καμία δεν ξέρω.

Ηθικόν δίδαγμα
Σ' αυτή τη χώρα σέρνεται τόση μαλακια, που το να τσαντιζόμαστε με κάποιον που ζητάει εναγωνίως πληροφορίες για την υγεία του είναι άκυρο.
 #104916  από Φαίδρα
 Παρ Αύγ 01, 2014 12:10 pm
Αν απλά μιμούμασταν τις αρνητικές συμπεριφορές των άλλων και δε προσπαθούσαμε να κάνουμε τη διαφορά, δε θα υπήρχε εξέλιξη.
 #104917  από LL--MM
 Παρ Αύγ 01, 2014 12:17 pm
Σε ποιά εξελιξη αναφέρεσαι, Φαίδρα;
 #104919  από Γιάννης
 Παρ Αύγ 01, 2014 12:34 pm
Φαίδρα μου θα ήθελα να δώσεις ένα δύο παραδείγματα υπέρβασης (σε σχέση πάντα με τις δυσκολίες ενός ανάπηρου).
Να σου πω τι κάνω εγώ; Αν και έχω αναπηρικό σήμα στο αυτοκίνητο, συνήθως (εξαρτάται από την βαδιστική μου κατάσταση) στο sm δεν παρκάρω στην αναπηρική θέση, μήπως κάποιος τη χρειάζεται περισσότερο. Έχω δει ότι έρχονται δυο τρία άτομα με αμαξίδιο, τους οποίους σημειοτέον δεν γνωρίζω προσωπικά.
Η υπέρβαση των υπολοίπων ξέρεις ποια είναι; Σε μέρες με πολύ κόσμο πάντα η θέση είναι πιασμένη από αυτοκίνητο χωρίς σήμα. Εκεί λοιπόν εξαντλείται η προσωπική μου υπέρβαση και θέλω να πυροβολήσω τον (σχεδόν πάντα την) ιδιοκτήτη
 #104921  από Φαίδρα
 Παρ Αύγ 01, 2014 1:22 pm
Αυτό που θέλω να πω είναι οτι δίνοντας αξία ή ακόμη χειρότερα πράττοντας κι εμείς τα ίδια, απλώς διαιωνίζουμε μια κατάσταση την οποία θεωρητικά προσπαθούμε να βελτιώσουμε, αν όχι να αλλάξουμε ριζικά.

Είναι σαφές πως η υπέρβαση είναι δύσκολη. Γι'αυτό και στους περισσότερους είναι δύσκολο να επιτευχθεί. Σαφώς και δεν είμαστε μέσα στην ενσυναίσθηση, ούτε σα χώρα ούτε και ως ανθρώπινο είδος. Αυτό δε σημαίνει πως δε πρέπει να την εξυμνούμε και να προσπαθούμε γι αυτή. Είναι ένας λόγος παραπάνω για να το κάνουμε.

ΥΓ. Σαφώς και δεν αναφέρομαι συγκεκριμένα στον Γιάννη ή στο κάθε Γιάννη. Ούτε προσπιούμαι πως γνωρίζω τις δυσκολίες που ο κάθε ένας αντιμετωπίζει. Μα θέλω να πιστεύω πως αύριο-μεθαύριο που εγώ/εσύ και όλοι οι άλλοι θα φτάσουμε στην ηλικία αυτών των "οικωλόγριων" όπως αναφέρεσαι, δε θα κάνουμε τα ίδια. Θα έχουμε δει-βιώσει 5 πράγματα παραπάνω και θα συμβάλουμε στην εξέλιξη.
 #104922  από Γιάννης
 Παρ Αύγ 01, 2014 2:02 pm
Σε μία χώρα που οι νόμοι (γραπτοί και άγραφοι) δεν λειτουργούν και δεν θα λειτουργήσουν ποτέ, δεν έχω πολλές ελπίδες και ως μη θρησκευόμενος αναγνωρίζω στον εαυτό μου το δικαίωμα της εκδίκησης κάθε μορφής. Όπως καταλαβαίνεις, όταν φτάσω στο σημείο να αισθανθώ ότι θέλω να εκδικηθώ, εφόσον οι "θεικοί κανόνες" δεν με δεσμεύουν, είναι στη διακριτική μου ευχέρεια να παραβώ ή όχι τις ήδη καταπατημένες "κοινωνικές συμβάσεις".
Η βαρβαρότητα είναι ήδη εδώ, σε ένα κράτος που ο δυνατός έχει το πάνω χέρι, ε, πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι.

ΥΓ. Μην ξεχνάμε, η σκλήρυνση δημιουργεί ψυχικά προβλήματα.

Καταναλώστε υπεύθυνα, όλα τα παραπάνω μπορεί να είναι προιόν μυθοπλασίας.
 #104923  από sofia13
 Παρ Αύγ 01, 2014 3:28 pm
Φαίδρα μου καλά το είπες : '' την οποία θεωρητικά προσπαθούμε να βελτιώσουμε....''
Γιάννη τα πέρασα κι΄εγώ τα ωραία στο Μάρκετ . Με μπαστούνι και τρεκλίζοντας , με σπρώχναν
συνέχεια , με αγριοκοιτούσαν που πήγα για ψώνια στα χάλια μου και μιά κυρία πέρασε πάνω απ΄το πόδι μου το παιδικό καρότσι με το μωρό μέσα.
Αν τη χαστούκιζα θα έφταιγα;
Σίγουρα η M/S επηρεάζει τον ψυχισμό μας, αλλά έλεος πιά....
Και ναί έχεις δίκιο Γιάννη. Ο νόμος του ισχυρού .
 #104927  από LL--MM
 Παρ Αύγ 01, 2014 4:16 pm
Φαίδρα έγραψε:Αυτό που θέλω να πω είναι οτι δίνοντας αξία ή ακόμη χειρότερα πράττοντας κι εμείς τα ίδια, απλώς διαιωνίζουμε μια κατάσταση την οποία θεωρητικά προσπαθούμε να βελτιώσουμε, αν όχι να αλλάξουμε ριζικά.
Δεν έχουμε την ισχύ να διαιωνίσουμε τιποτα απολύτως...

Είναι σαφές πως η υπέρβαση είναι δύσκολη. Γι'αυτό και στους περισσότερους είναι δύσκολο να επιτευχθεί. Σαφώς και δεν είμαστε μέσα στην ενσυναίσθηση, ούτε σα χώρα ούτε και ως ανθρώπινο είδος. Αυτό δε σημαίνει πως δε πρέπει να την εξυμνούμε και να προσπαθούμε γι αυτή. Είναι ένας λόγος παραπάνω για να το κάνουμε.
Ίσως, αλλά δεν είναι λιγότερο ματαιοπονία...
ΥΓ. Σαφώς και δεν αναφέρομαι συγκεκριμένα στον Γιάννη ή στο κάθε Γιάννη. Ούτε προσπιούμαι πως γνωρίζω τις δυσκολίες που ο κάθε ένας αντιμετωπίζει. Μα θέλω να πιστεύω πως αύριο-μεθαύριο που εγώ/εσύ και όλοι οι άλλοι θα φτάσουμε στην ηλικία αυτών των "οικωλόγριων" όπως αναφέρεσαι, δε θα κάνουμε τα ίδια. Θα έχουμε δει-βιώσει 5 πράγματα παραπάνω και θα συμβάλουμε στην εξέλιξη.
Tην εξέλιξη τίνος; όσων "ευχαριστούν το Θεό που δεν είναι σαν εμάς", επειδή φοβούνται;;; Μωρέ μπράβο... Τι θα μας οφελήσει να "ξέρουμε κάτι παραπάνω" αν δεν οφεληθούμε κι εμείς απ'αυτό, Φαίδρα μου; Απλά, θα συνεχίσουμε να τους αφήνουμε να μας ταλαιπωρούν ακόμα παραπάνω, κάτι που σαφώς δε χρειαζόμαστε.
sofia13 έγραψε:Με μπαστούνι και τρεκλίζοντας , με σπρώχναν
συνέχεια , με αγριοκοιτούσαν που πήγα για ψώνια στα χάλια μου και μιά κυρία πέρασε πάνω απ΄το πόδι μου το παιδικό καρότσι με το μωρό μέσα.
Αν τη χαστούκιζα θα έφταιγα; Έφταιγες-δεν έφταιγες, θα σε πήγαινε στην αστυνομία τουλάχιστον αν το έκανες.
 #104928  από Φαίδρα
 Παρ Αύγ 01, 2014 5:06 pm
LL--MM έγραψε:Τι θα μας οφελήσει να "ξέρουμε κάτι παραπάνω" αν δεν οφεληθούμε κι εμείς απ'αυτό, Φαίδρα μου; Απλά, θα ταλαιπωρούμαστε ακόμα παραπάνω, κάτι που σαφώς δε χρειαζόμαστε.
Θεωρώ τη φράση αυτή LL--ΜΜ εντελώς εγωιστική και συγνώμη αν δεν έπιασα σωστά το νόημα που προσπαθείς να περάσεις. Εξελικτικά, φροντίζουμε για την ζωή γενικότερα, για τις επόμενες γεννιές. Λυπάμαι να βλέπω ανθρώπους να μην ενδιαφέρονται για τη βελτίωση του τρόπου ζωής.
Εγώ θέλω να συνεχίσω να παλεύω ώστε τα παιδιά που γεννιούνται να ζουν σε καλύτερες συνθήκες από εμένα. Έστω κι αν όλοι γύρω μου φέρονται ρατσιστικά, δε θα ήθελα να πέσω σε αυτή τη παγίδα. Και απορώ, αφού όλοι υποστηρίζουν πως θέλουν το ίδιο, τι κάνουμε ώστε να γίνει πράξη; Θες επειδή είμαι νέα, θες επειδή μου αρέσει να διατηρώ μια αισιόδοξη στάση ζωής; Μεγάλο κρίμα αν μετά από όλες αυτές τις συζητήσεις φτάσουμε να επαναλάβουμε τα ίδια λάθη, για τα οποία χαλάμε τόσο bandwidth κατακρίνοντάς τα.
sofia13 έγραψε:Και ναί έχεις δίκιο Γιάννη. Ο νόμος του ισχυρού .
Ισχυρός για εμένα δεν είναι αυτός που έχει τη δύναμη να κατατροπώσει τον άλλον, αλλά αυτός που διαθέτει μεγάλη καρδιά. Αυτός που με ένα χαμόγελο και μια ζεστή κουβέντα μπορεί να κάνει τον άλλον να σκεφτεί με βάση την Αγάπη. Και μακάρι να καταφέρω να γίνω.