• ΕΜΒΟΛΙΟ ΓΡΙΠΗΣ

• Αλλές εγκεκριμένες ή μη αγωγές, χρήσιμα φαρμακευτικά & παραφαρμακευτικά σκευάσματα για την αντιμετώπιση της νόσου.
Αλλές εγκεκριμένες ή μη αγωγές, χρήσιμα φαρμακευτικά & παραφαρμακευτικά σκευάσματα για την αντιμετώπιση της νόσου.
 #7511  από mary_d_ath
 Τετ Ιούλ 29, 2009 5:15 pm
Αν κατάλαβα δηλαδή καλά δεν είναι και πολύ σοφό να κάνουμε να κάνουμε το εμβόλιο κατά της γρίπης των χοίρων;
Καλύτερα, γιατί δεν έχει εξεταστεί εις βάθος ως προς τις παρενέργειές του...
Πάντως σήμερα με ενημέρωσε μία φίλη μου ότι αν κάνουμε το εμβόλιο του πνευμονιόκοκου (κάπως έτσι μου το πε), είμαστε καλυμμένοι από αυτή τη γρίπη γιατί στο τελικό της στάδιο λέει στο γυρίζει σε πνευμονία. Δεν το έχω πολυψάξει το θέμα με αυτήν τη γρίπη ωστόσο γιατί είμαι κατά της ενημέρωσης που προσφέρουν τα ΜΜΕ.
Όλο μλκς λένε και άδικα φωνάζουν, νομίζω...
 #7547  από litsaM
 Πέμ Ιούλ 30, 2009 3:43 pm
να ρωτησεις το γιατρο σου ακομα και για το πνευμονιοκοκο γιατι εμενα μου απαγορευει οποιδηποτε εμβολιο
 #7656  από Παναγιώτα
 Δευ Αύγ 03, 2009 2:02 pm
kalhspera paidia...egw akousa oti opoios kanei to embolio 8a prepei na upografei ena xarti pou 8a pairnei olh thn eu8unh gia ka8e parenergeia pou mporei na emfanistei....
egw me auto to skepthko k mono Den 8elw na to kanw....twra to suzhtame k blepoume!
 #8506  από ΜΙΜΙΚΑ
 Σάβ Σεπ 12, 2009 7:55 pm
Παιδιά, το εμβόλιο της γρίπης δεν μου το συνέστησε ποτέ ο γιατρός μου ούτε παλιότερα ούτε και τώρα.
Και κάτι ακόμη: Ο ομοιοπαθητικός που με παρακολουθούσε για ένα διάστημα (παράλληλα με τον "κλασσικό" μου γιατρό), μου είχε πει πως διαφωνεί ριζικά με τα εμβόλια γρίπης γιατί ένα ανοσοποιητικό σύστημα που λειτουργεί "λανθασμένα" ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΝΑ ΤΟ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΕΙΣ ΜΕ ΕΜΒΟΛΙΑ γιατί δεν ξέρουμε πώς θα "απαντήσει".
 #8512  από Maria77
 Κυρ Σεπ 13, 2009 12:43 am
Και ο δικός μου ο γιατρός δεν συστήνει τα εμβόλια της γρίπης! Για αυτό του πνευμονιόκοκου δεν τον έχω ρωτήσει αλλά φαντάζομαι πως τα ίδια θα ισχύουν και για αυτό!

Το άλλο ερώτημα που προκύπτει τώρα είναι: :arrow: τί κάνουμε για να προστατεύουμε τους εαυτούς μας απο τους διάφορους ιους της γρίπης?? Πραγματικά είναι κάτι που με απασχολεί αυτό το διάστημα και θα το συζητήσω με τον γιατρό μου γιατί ειδικά τώρα με το Tysabri ξέρω πως το ανοσοποιητικό σύστημα γίνεται πιο ευάλωτο στις λοιμόξεις :roll:
 #8840  από aoratos
 Κυρ Σεπ 20, 2009 11:49 pm
Σε σχετική ερώτηση που κάναμε στον γιατρό μας και ενώ κάθε χρόνο ήταν αντίθετος με όλα τα εμβόλια, απάντησε να μην γίνει της γρίππης αλλά του πνευμονιόκοκου.
 #8886  από haris
 Δευ Σεπ 21, 2009 10:46 pm
κι εγω που ρωτησα προχθες τη γιατρό μου (σε δημόσιο νοσοκομείο) μου ειπε ΚΑΤΗΓΟΡΗΜΑΤΙΚΑ ΟΧΙ ΣΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ ΓΙΑ ΗΝ1 ουτε της απλης γρίπης. ισως του πνευμονιόκοκου. Αλλα δεν το διακινδυνεύω ούτε αυτό, προς το παρόν...

aoratos έγραψε:Σε σχετική ερώτηση που κάναμε στον γιατρό μας και ενώ κάθε χρόνο ήταν αντίθετος με όλα τα εμβόλια, απάντησε να μην γίνει της γρίππης αλλά του πνευμονιόκοκου.
 #8906  από ΤΣΑΠΡΟΥΝΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
 Τρί Σεπ 22, 2009 3:38 pm
Εκανα το εμβολιο του πνευμονιοκοκου απο τον Ιουλιο, το οποιο καλυπτει τα 5 επομενα χρονια και ολα καλα. Το εμβολιο για την γριπη των χοιρων δεν προκειται να το κανω ακομη και αν μου πουν να το κανω οπωσδηποτε ! Ο γιατρος μου λεει να μην το κανω ετσι και αλλιως γιατι καλυπτομαι απο του πνευμονιοκοκου. Αυτα τα "καινουργια" εμβολια χρειαζονται μια πενταετια να χαρακτηριστουν ακινδυνα. Ορισμενα προκαλουν μεχρι και αναπηριες. Γιατι να το ρισκαρουμε ? φυσικα αυτη ειναι η γνωμη μου
 #8920  από ddd
 Τρί Σεπ 22, 2009 7:31 pm
Ειναι ομως σιγουρο οτι το εμβολιο του πνευμονιοκοκου δεν εχει παρενεργειες?
 #8923  από butterfly-
 Τρί Σεπ 22, 2009 8:02 pm
Γεια κι απο εμένα.
Παιδιά το πρωί πήγα στο γιατρό μου
και έκανα κορτιζόνη :cry: λόγω νέων συμπτωμάτων.
Εχω τρομερό πονοκέφαλο, απίστευτες εξάψεις, και μια απαίσια πικρή γεύση στο στόμα.
Θα κάνω άλλες δύο αύριο και μεθαύριο και ελπίζω να τελειώσει το μαρτύριο. :evil: :evil:

Για το εμβόλιο της γρίπης ο γιατρός δεν το συζητάει κάν. Για του πνευμονιόκοκκου
μου είπε οτι ενδείκνυται για μεγάλες ηλικίες και ιδιαίτερα για όσους έχουν αναπνευστικά προβλήματα. Αυτό που κατάλαβα είναι οτι οι γιατροί είναι οι μόνοι που δεν ασχολούνται μ' αυτή τη γρίπη. Ολους εμάς μας έχουν βοβαρδίσει τα Media με "τρομακτικές" παρενέργειες για να εξυπηρετήσουν τους σκοπούς των φαρμακοβιομηχανιών. Γι' αυτό μην πανικοβάλεστε. ...
Καλό βράδυ σε όλους... και ένα ακόμα καλύτερο αύριο.