Να σας πω παιδιά τι με "τρομάζει" λίγο...
Με τρομάζει που ως τώρα τα άτομα που έχω φροντίσει ήταν του άμεσου οικογενειακού μου περιβάλλοντος, και δεν χρειάστηκε ποτέ να "χτίσω" τη σχέση μας, γιατί αυτή η σχέση προϋπήρχε.. Δεν υπήρξε ποτέ θέμα εμπιστοσύνης, σεβασμού, κατανόησης, ντροπής, κλπ..
Με τρομάζει που θα είμαστε οι δυο μας, μόνες μας, 24/7.
Σε επαρχιακή πόλη. Χωρίς έστω έναν συγγενή της κοντά.
Και που πρέπει να πηγαίνουμε μαζί παντού, από το πιο απλό καθημερινό πράγμα, το super market πχ..
Με τρομάζει που παρ' όλο που τις φορές που πήγα ως τώρα να την επισκεφτώ, ένιωσα πως έχουμε καλή "χημεία", αυτά που μου είπαν για εκείνη (ο αδερφός της που ζει στην άλλη άκρη της Ελλάδας αλλά γνωριζόμαστε και μιλάμε, η κόρη της που ήρθε από το εξωτερικό για να αναλάβει να βρει νέα βοηθό για τη μητέρα της, και η κοπέλα που την φροντίζει τώρα), αυτά λοιπόν που μου είπαν όλοι αυτοί, ήταν
αρνητικά..
Και σκέφτομαι εγώ: σε αυτές τις περιπτώσεις, λέμε έναν καλό λόγο, υπερβάλουμε και λίγο, μια και σκοπός μας είναι να δεχτεί το άτομο να αναλάβει τη φροντίδα του "ασθενούς".. Μερικοί κρύβουν πράγματα, για να μην αποθαρρύνουν αυτόν που θα αναλάβει.. Και σε κάθε περίπτωση, δεν προκαταβάλουμε τον άλλον, αλλά του δίνουμε μια ευκαιρία να γνωριστεί με τον "ασθενή", και να αρχίσουν το ταξίδι τους. Σωστά;
Άρα, όταν μου λένε τόοοοσα αρνητικά, εγώ σκέφτομαι: με προειδοποιούν;; Και πόσο χειρότερη μπορεί να είναι τελικά η πραγματικότητα;
Ειδικά η κοπέλα που την φροντίζει τώρα, θέλει πάση θυσία να φύγει! Και είναι αμφίδρομο. Και οι δύο θέλουν να τελειώσει η συνεργασία τους ΑΜΕΣΑ. Τόσο χάλια είναι πια; Εμένα γιατί μου φάνηκε γλυκύτατη, και απλά απογοητευμένη; Έπεσα έξω;
Ουφ... από την Παρασκευή που είπα το ΝΑΙ, δεν μπορώ να κοιμηθώ τα βράδια..
Και για να μην παρεξηγηθώ: δεν με πειράζει το κομμάτι που αφορά εμένα! Εγώ ξέρω πολύ καλά τι θα αντιμετωπίσω, και είμαι προετοιμασμένη. Δεν κοιτάω "τη βολή" μου, που λένε. Με "τρομάζει" το ότι έχω και θέλω τόσα πολλά να της δώσω, επειδή θέλω
εκείνη να περνάει καλά. Και θέλω να την κάνω
να πάρει όλα όσα μπορώ εγώ να της δώσω..
Σας έπρηξα παιδιά μεσημεριάτικα...