• Μια φορά θα περνουν από τα ΚΕΠΑ

• Συζητήσεις για επιδόματα αναπηρίας, ΙΚΑ, ΤΕΒΕ, κοινωνικά ιδρύματα και άλλων υπηρεσιών.
Συζητήσεις για επιδόματα αναπηρίας, ΙΚΑ, ΤΕΒΕ, κοινωνικά ιδρύματα και άλλων υπηρεσιών.
 #96201  από giannis
 Σάβ Νοέμ 02, 2013 9:27 am
Αννα, το facebook και οι παραστάσεις διαμαρτυρίας δεν χτυπούν στην καρδιά. Τα κέντρα αποφάσεων δεν είναι στο δρόμο, είναι στο κοινοβούλιο, στο υπουργείο Υγείας, στο υπουργείο Εργασίας κλπ.
Δεν απαξιώ τις κινητοποιήσεις και την προσπάθεια. Καταλαβαίνω πολύ καλά το βαθμό δυσκολίας γι' αυτές τις ενέργειες, αλλά η παραγόμενη τελικά ενέργεια χάνεται στο σύμπαν. Έχω άλλη άποψη, αλλά στη δημοκρατία και στη φύση ένας μόνος του δεν φτάνει.
 #96227  από ΑΝΝΑ59
 Σάβ Νοέμ 02, 2013 11:50 pm
Εχουμε παει ΚΑΙ στη Βουλη ΚΑΙ στα υπουργεια ΚΑΙ στη διοικηση του ΙΚΑ ( εκει υπαγονται τα ΚΕΠΑ ) ...Καθε προταση προς την κατευθυνση της διεκδικησης ....ΔΕΚΤΗ ..... :smile-hi:
 #96229  από Νίκος_76
 Κυρ Νοέμ 03, 2013 12:45 am
Εγώ βασικά νομίζω ότι δεν έχουμε δημοκρατία. Η δομή της κοινωνίας είναι βασισμένη στη θεωρεία του Δαρβίνου. Ο πιο ισχυρος επιβιώνει. Αν δεν αλλάξει αυτό, πράγματι καθε κινητοποίηση δε θα έχει αποτέλεσμα. Αν είναι πολυ δυνατή μια κινητοποίηση τότε η απόφαση των ισχυρών είναι να δώσουν κάτι, και αυτό θα το πάρουν από κάποιους αλλους που το είχαν κερδίσει παλιότερα. Σε τέτοια διαδικασία έχουμε μπει και ο κύκλος θα επαναλαμβάνεται. Μονο αν παρουν ποδι η δημοκρατια τους και οι θεσμοί τους θα αλλαξει ουσιαστικά κάτι. Η κάθε μορφή κινητοποίσησης πρέπει να έχει χαρακτηριστικά τέτοια που δεν έχουν σαν αποδέκτες τους απο πάνω, αυτοί δεν ακουν δε θέλουν δε μπορουν και στη τελική είναι υπαλληλοι των αφεντικών τους. Οι κινητοποιήσεις πρέπει απλά να ενημερώνουν τη βάση της κοινωνίας, ώστε κάποτε να φτάσουμε σε σημεία μαζικών κινητοποιήσεων και όχι κινητοποιήσεων ανά κλάδο, ανά πρόβλημα ανα ανα ανα.
Ενα γενικό σχόλιο για τις κινητοποιήσης κάνω έτσι απλά. Το μεγαλύτερο καλό και το πιο άμεσο μίας κινητοποίησης είναι το αίσθημα ενώτητας και συνεργασίας, διαφορετικα δημιουργούν μόνο απογοήτευση λόγω αποτυχίας τελικού αποτελέσματος που δε μπορεί να έρθει ποτε χωρις πραγματική σύγκρουση.
Δε μπορούμε να είμαστε στη πρώτη γραμμή, μπορούμε όμως να ευαισθητοποιήσουμε τους συναθρώπους μας. Βλέπουμε τη ζωή από άλλη οπτική γωνία πιο αγνή πιο συναισθηματική πιο ανθρώπινη και αυτό είναι το σουπερ ουαου όπλο μας :smile-muscle: :smile-muscle:
:smile-heart: :smile-heart: :smile-heart:
 #96236  από giannis
 Κυρ Νοέμ 03, 2013 9:57 am
Βασικός κανόνας στην Ελλάδα και μην τον ξεχάσει ποτέ κανείς: Όσο πιο αθόρυβα και στοχευμένα κινείσαι σε τούτη τη χώρα τόσα περισσοτερα και ουσιαστικότερα επιτυγχάνεις. Κι αν κάποιος απορήσει γιατί, η απάντηση είναι απλή: Το πολιτικό προσωπικό της χώρας, επειδή γνωρίζει την αδυναμία του δεν θέλει να αισθάνεται εγκλωβισμένο. Άλλο είναι να τρέχεις πίσω από μια γάτα σε ανοιχτό χώρο για την πιάσεις και άλλο να τη στριμώξεις στη γωνία. Θα βγάλει νύχια και θα σου επιτεθεί. Αθόρυβα και στοχευμένα πετυχαίνεις πολλά...
Άννα, μπορούμε να συνεννοηθούμε, αλλά χωρίς κομματικές ταμπέλες και κορώνες. Στη διάθεσή σου.

ΥΓ: Το "κομματικές ταμπέλες" δεν πάει σε σένα προσωπικά. Απλά προσπαθώ να αποφύγω κακές εξελίξεις, λόγω παλαιότερης εμπειρίας. Τα υπόλοιπα, αν θέλεις, με pm.
 #96240  από ΑΝΝΑ59
 Κυρ Νοέμ 03, 2013 1:09 pm
Εχω ...ελαφρως διαφορετικη αποψη , αλλά ΕΥΧΑΡΙΣΤΩΣ θα τα πουμε . Καποια άλλη στιγμη . Απο μεθαυριο , επειδη σημερα υπαρχει ενα οικογενειακο προβλημα :smile-hi:
 #96241  από Νίκος_76
 Κυρ Νοέμ 03, 2013 2:51 pm
Μου αρέσει πολυ η κουβέντα μας. Θα μιλησω μετα την Αννα μας. Το μονο που θα πω τωρα, είναι να μην ξεχαστούμε, να σεβόμαστε να αγαπάμε τον αλλο και πάντα μια συζητηση πρέπει να έχει σκοπό την δική μας βελτίωση γιατι το πιο πιθανό είναι να μη τα έχουμε σκεφτεί όλα από ολες τις πλευρές και όχι να αλλάξουμε τη γνωμη του αλλου. Αν αυτο γινει πολλες φορες σε βαθος χρόνου θα συμφωνούμε και θα έρθει η στιγμή που απο τη θεωρεία θα πάμε στη πράξη. Αν πάλι βιάζεστε συμφωνήστε μαζί μου, δεν έχω πρόβλημα :smile-rofl: :smile-rofl: