• Μαγνητική Τομογραφία

• Συζητήσεις για ιατρικές, διαγνωστικές και άλλες απαραίτητες εξετάσεις της πολλαπλής σκλήρυνσης.
Συζητήσεις για ιατρικές, διαγνωστικές και άλλες απαραίτητες εξετάσεις της πολλαπλής σκλήρυνσης.
 #6076  από IRENA
 Κυρ Ιουν 21, 2009 8:25 pm
ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΟ 1999 ΠΟΥ ΚΑΝΩ ΜΑΝΗΤΙΚΗ ΔΕΝ ΜΟΥ ΕΧΟΥΝ ΔΩΣΕΙ ΠΟΤΕ ΩΤΟΑΣΠΙΔΕΣ!!! ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΜΟΥΤΟ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ.... ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΕΙΛΙΚΡΙΝΗΣ ΜΕ ΝΑΝΟΥΡΙΖΕΙ ΤΟ ΝΤΟΥΠ ΝΤΟΥΠ ΚΑΙ ΡΙΧΝΩ ΚΑΤΙ ΥΠΝΟΥΣ........
 #6080  από vivi_gia
 Κυρ Ιουν 21, 2009 9:18 pm
kalos irthes kai min agxonesai.otoaspides emena mou dinoun otan zitao, den mou to protinan pote apo monoi tous.kai ego kano kefali, auxaina, thorakiki.Asta misi mera!! :shock: ektos apo varaito deneinai kai oti xeirotero san eksetasi xalaraaa..
 #6088  από Fotis
 Κυρ Ιουν 21, 2009 11:44 pm
Σας ευχαριστώ πολύ όλους για την υποδοχή. Είναι πράγματι συγκινητικό να βρίσκεις μια τόσο θερμή αντιμετώπιση σε ένα τέτοιο θέμα. Αισθάνεσαι λιγότερο μόνος σε μια τόσο μοναχική κατάσταση.
 #6101  από Nick
 Δευ Ιουν 22, 2009 10:47 am
Δυστυχώς οι μαγνητικές συνοδεύονται από τη διάγνωση. Και φυσικά το πρώτο πράγμα που κάνεις όταν τις παίρνεις στα χέρια σου είναι να δεις αν υπάρχει διάγνωση και τη διαβάζεις. Οπότε όλα τα άλλα περί σωστού τρόπου αναγγελίας της ΣΚΠ είναι ουτοπία. Όταν πήρε ο άντρας μου τις μαγνητικές στα χέρια του, φυσικά δεν ξέραμε τί είναι ΣΚΠ, απομυελίνωση κλπ. Διαβάζουμε στη διάγνωση πιθανή ΣΚΠ, λέπτυνση του μεσολοβίου, αρχόμενη εγκεφαλική ατροφία. Περιττό να σας πω ότι κόντεψε να πάθει έμφραγμα. Μεσολαβούσε και Σαββατοκύριακό μέχρι να μας δει ο νευρολόγος και με ρωτούσε συνέχεια τί θα πάθει τώρα που έχει "αρχόμενη εγκεφαλική ατροφία". Μετά σου λένε να μην πάθεις κατάθλιψη.
 #6102  από Fotis
 Δευ Ιουν 22, 2009 11:10 am
Ακριβώς το ίδιο έπαθα και εγώ! Ήταν Σάββατο απόγευμα και πέρασα ένα εφιαλτικό βράδυ. Νόμιζα ότι παραλύω, ότι δεν αισθάνομαι κανένα μέλος τους σώματος κλπ. Φυσικά τα συμπτώματα που είχα μέχρι τότε, ενισχύθηκαν Χ 10. Την Κυριακή το πρωί, μην αντέχοντας την αγωνία, μπήκα στο Metropolitan.
 #6105  από mary_d_ath
 Δευ Ιουν 22, 2009 11:37 am
Εμένα η δική μου μαγνητική έγραφε τις εστίες και έγραφε στο τέλος "με βάση τα απεικονιστικά τους χαρακτηριστικά θα πρέπει να αποδοθούν σε αλλοιώσεις απομυελίνωσης". Το έγραφε πιο έμμεσα δηλαδή και μου πήρε λίγο χρόνο μέχρι να ψάξω στο ιντερνετ τη λέξη "απομυελίνωση".
 #6120  από Maria77
 Δευ Ιουν 22, 2009 5:27 pm
Αλέξανδρε και εγώ μετά το συνειδητοποίησα πως εαν έβαζα το ipod στον μαγνητικό θα ήταν οι τελευταίες του στιγμές εκεί :lol: :lol: απλά το μόνο που σκεφτόμουνα πιο πριν είναι πως θα ήθελα να άκουγα την αγαπημένη μου μουσική μέσα σ'αυτό το σπαστικό μηχάνημα!!!
Πάντως έμένα να με πάρει ο ύπνος εκει μέσα δεν το βρίσκω πιθανόν(!), εγώ κάθε φορά δεν βλέπω την ώρα να με βγάλουν...ειδικά κάποιες φορές που μου λένε θα πρέπει να επαναλάβουμε κάποιο συγκεκριμένο τμήμα, νοιώθω πως παγώνει ο χρόνος και δεν προχωράει... :o
Mary-d-ath, τα μάτια μας πρέπει να τα έχουμε κλειστά??? Εγώ τώρα το ακούω αυτό! Κατα διαστήματα εγώ τα ανοίγω και ελέγχω την κίνηση :shock: :shock: Αλήθεια δεν μου το είπαν καμία φορά αυτο...
 #6122  από Μιχαελα
 Δευ Ιουν 22, 2009 5:49 pm
princeofathens2004 έγραψε:Καλησπέρα foti

Το ίδιο συμβαίνει σε κάθε Κέντρο, όσον αφορά την αντιμετώπιση (ευτυχώς εγώ εκεί που την κάνω η κοπέλα στον τομογράφο είναι φίλη και είναι λίγο διαφορετικά) και για τις ασπίδες Giota δεν κοροϊδεύει ο αλέξανδρος1 γιατί και μένα δεν μου έχουν δώσει.
Καλύτερα γιατί τόση ώρα ησυχία και πρωί πρωί που τις κάνω (κλείνω συνήθως το πρώτο ραντεβού για να γλυτώνω καθυστερήσεις) θα με πάρει ύπνος εκεί μέσα. Εδώ και χωρίς αυτές ίσα που κρατιέμαι. Είναι και αρκετή η ώρα της ξάπλας γιατί κάνω μαζί θώρακα, αυχένα και εγκέφαλο.
Καλώς ήρθες λοιπόν foti και υπομονή.
γιατι κανεις και μαγνητικη θωρακα?
 #6124  από mary_d_ath
 Δευ Ιουν 22, 2009 6:02 pm
Maria77 έγραψε: Mary-d-ath, τα μάτια μας πρέπει να τα έχουμε κλειστά??? Εγώ τώρα το ακούω αυτό! Κατα διαστήματα εγώ τα ανοίγω και ελέγχω την κίνηση :shock: :shock: Αλήθεια δεν μου το είπαν καμία φορά αυτο...
Δε μας υποχρεώνουν να τα έχουμε κλειστά, απλά εμένα με είχαν δει φοβιτσιάρα και γι'αυτό μου είπε ο ακτινολόγος να τα κλείσω για να μη φοβηθώ :lol:
 #6125  από michaelz21789
 Δευ Ιουν 22, 2009 6:24 pm
Καλησπέρα. Φωτη καλως ηρθες και σου ευχομαι να πανε ολα καλα απο δω κ περα..
Παιδια εγω στο κεντρο που κανω μαγνητικες, (ιδιωτικο) μου βαζουν και ακουστικα με μουσικη. Το κακο ειναι οτι ολες τς φορες που πηγα επαιζα κατι σκυλαδικα και θα προτιμουσα να μν ειχε! αντε να μεινεις ηρεμος με αυτα!